logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Duitsland  >  Eifel  >  Wassenberg  >  Rothenbach Resort und Golfclub

Rothenbach Resort und Golfclub

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.5
Lees de beoordelingen over Rothenbach Resort und GolfclubGeef ook een beoordeling van Rothenbach Resort und Golfclub

Touroperators en aanbiedingen voor Rothenbach Resort und Golfclub

Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Rothenbach Resort und Golfclub

Baan

9 Holes / 70 Par

Type baan

Flatland

Greenfee (prijsopgave 2005)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 30

€ 30

Lengte

cr

sr

Heren

5050 meter

5523 yard

68,3

124

Dames

4502 meter

4923 yard

70

122

Handicap

ja

Driving range

ja

Buggie

ja

Adresgegevens Rothenbach Resort und Golfclub

Rothenbach 10

D-41849  Wassenberg

Tel: +49 2432 902209

Fax: +49 2432 902306

ResRothenbach@oal.com

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Rothenbach Resort und Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Vandaag waarschijnlijk de laatste keer in Duitsland gespeeld vanwege de daar verwachte verscherpte corona-maatregelen. Maar wel als een van de eersten mogen kennis mogen maken met het zeer recent in gebruik genomen ‘Fluglicht’. De nieuwe eigenaar was eerder in Dubai en heeft daar kennis gemaakt met nacht-golf, zijn enthousiasme heeft hij meegenomen naar Duitsland alwaar hij de golfbaan Rothenbach overnam en inmiddels heeft getransformeerd in een verlichte golfbaan. Spelen op een verlichte baan is een hele belevenis, maar pas op ballen die buiten de verlichte fairways komen vind je nauwelijks terug. Voor een meerprijs van €15,- p.p. moet je het een keer uitproberen. Het heeft iets heel speciaals zo mochten we vandaag met twee flights ervaren.

RSMROffermanns | 29-10-2020 | review: Rothenbach Resort und Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Gisteren weer op Rothenbach gespeeld. De 9 holes baan met par 4 en par 5 holes is gewoon een volwaardige 9 holes golfbaan. De nieuwe Duitse eigenaar, heeft met de welbekende Duitse gründlichkeit het onderhoud opgepakt en dat is een wereld van verschil met voorheen. Het medio dit jaar aangelegde beregeningssyteem heeft ervoor gezorgd dat er nu mooie, tapijtachtige, groene fairways zijn. Een faiway-slag maken voelt alsof van een tee afslaat. Hakken in de zandige ondergrond is verleden tijd.
De greens behoeven nog wat aandacht, dat is een probleem op veel bosbanen met afwisselend schaduw, zon en vocht.
Top is de nieuwe belichtingsinstallatie waardoor er ook in het donker kan worden gegolfd. Op 23 oktober wordt deze in gebruik genomen, dus snel een keer uitproberen.

RSMROffermanns | 08-10-2020 | review: Rothenbach Resort und Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

De baan wordt momenteel goed onder handen genomen, op weg naar elke hole kom je slangen en kabels tegen die door een kabeltrekkers-bedrijf In de grond worden gestopt. Dit grondwerk dient deels ter beregening van deze op zandgrond aangelegde golfbaan en deels ook om elektriciteitskabels te leggen voor verlichting. De nieuwe eigenaar wil naar verluid de baan geschikt maken voor avond/nacht golf. Interessant want in de omgeving zijn dit soort golfbanen er nog niet. Op dit moment zijn de te verrichten werkzaamheden voor de golfers even wat hinderlijk maar niet ernstig storend. De vriendelijkheid van het personeel en de charmante greenfee tarieven compenseren het tijdelijke ongerief ruimschoots.

RSMROffermanns | 18-08-2020 | review: Rothenbach Resort und Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Leuke baan, veel bomen, smalle banen. Goed onderhouden, en niet nat na een hoosbui. Helaas minimale menukaart restaurant maar wel lekker.

linda.kurstjens | 18-06-2020 | review: Rothenbach Resort und Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Afgelopen week in Rothenbach gespeeld. De nieuwe eigenaar is druk doende met onderhoud. De baan gaat er goed op vooruit met een nieuwe beregeningsinstallatie. De fairways zijn veel beter dan voorheen, eerder was het gras op de fairways vaak erg kort en vanwege de zandgrond was de bal dan moeilijk te spelen. Nu ligt er een mooi groen tapijt waardoor de tweede en soms derde slag richting green veel kansrijker wordt. Goed werk verricht.
De horeca blijft een aandachtspunt, de kaart is wat eenzijdig voor duitse begrippen maar dat wordt ruim gecompenseerd door het gastvrije onthaal.

RSMROffermanns | 18-06-2020 | review: Rothenbach Resort und Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Voor het eerst weer na de lockdown in Duitsland gespeeld. Alles netjes geregeld, zo kennen we de Duitse gründlichkeit. Maar niet overdreven geforceerd zoals op sommige andere golfclubs. Toezien op regels gaat in Rothenbach gepaard met hoffelijkheid.
De baan zelf wordt momenteel behoorlijk onderhanden genomen. Alle fairways worden van beregening voorzien, dat betekent behoorlijk veel graafwerk en dus ook hier en daar wat hinder maar is niet echt storend. Na de zomer is de baan weer in topvorm, nu is het her en der wat aanpassen, dit neem je evenwel op de koop toe. Rothenbach is een aanrader. Wel vooraf reserveren.

RSMROffermanns | 08-06-2020 | review: Rothenbach Resort und Golfclub

Beoordeling met 3 sterren

Een smalle 9 holesbaan. Het is belangrijk goed te richten. De bomen staan vlakbij. Je leert er goed op je techniek te letten.

geert.grevink | 18-05-2020 | review: Rothenbach Resort und Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige locatie. Vriendelijk onthaal. Mooi clubhuis. Goede faciliteiten.
Smalle baan - uitdagend voor elke handicap. Greens waren op sommige holes gehavend.
Algemeen : aan te raden.

herman.mols | 25-11-2019 | review: Rothenbach Resort und Golfclub

Beoordeling met 3 sterren

Moeilijke 9 holes baan, zeer smalle fairways, goede, snelle en zeer geaccentueerde greens. De kwaliteit van de fairways lieten te wensen over, veel kale, zandplekken ertussen.
Al met al een uitdaging om op deze baan je handicap te lopen.

p.ebus | 22-11-2019 | review: Rothenbach Resort und Golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Met prachtig weer vandaag op deze 9 holes baan 18 holes gelopen. De voormalige Engelse legerbaan is momenteel in optima forma staat, de greenkeeper heeft het zaakje prima op orde. Greens, fairways en bunker zijn top.

RSMROffermanns | 16-05-2019 | review: Rothenbach Resort und Golfclub

Geef ook een beoordeling van Rothenbach Resort und Golfclub

Schrijf een beoordeling voor Golfclub Residenz Rothenbach e.V.