logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Caribisch Gebied  >  Curacao  >  Curacao  >  Blue Bay  >  Blue Bay Curacao Golf

Blue Bay Curacao Golf

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 7.5
Lees de beoordelingen over Blue Bay Curacao GolfGeef ook een beoordeling van Blue Bay Curacao Golf

Touroperators en aanbiedingen voor Blue Bay Curacao Golf

Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Blue Bay Curacao Golf

Baan

18 Holes / 72 Par

Greenfee (prijsopgave 2014)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

USD 110 (€ 97)

USD 110 (€ 97)

Lengte

cr

sr

Lengte

6158 meter

6735 yard

GVB

nee

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

in Laagseizoen (15 april t/m 15 december) liggen de greenfees op US$ 95. Prijzen zijn inc;. Buggie.

Adresgegevens Blue Bay Curacao Golf

Landhuis Blauw

Blue Bay

Tel: (5999) 868-1755

Tel reserveren: tekst?

Fax: (5999) 869-0212

E-mail

Website

Blue Bay Curaçao Golf, dateert uit 1998 en is onderdeel van het Blue Bay Resort. De 18-holes baan heeft de laatste tijd te lijden gehad van de droogte waardoor er de nodige kale plekken op de fairways zijn. De komende tijd wordt echter flink geïnvesteerd om de baan weer op een hoger plan te brengen.Zo wordt er een ontziltingsinstallatie aangelegd. Ondanks de kale plekken is de baan wel te spelen. De baan is zonder meer uitdagend. Hole 5 (par 3) is de signature hole waarbij je over het water naar beneden naar de green moet spelen. Een goede inschatting van je ijzer is hier cruciaal. Omdat de green beneden je ligt ben je gauw geneigd een iets korter ijzer te nemen, maar pas op: te kort betekent hier dat je bal of tussen de rotsen of in het water ligt.


Zeker geen makkie


De golfbaan is uitdagend en zeker niet makkelijk. Er zitten een paar lastige holes bij. Op de baan is ook het nodige water in het spel. Water waar je zo maar een paar flamengo’s tegen kan komen. De laatste holes lopen langs zee en zijn mooi om te spelen.
Het clubhuis van Blue Bay is gemoedelijk en gezellig. Ook is er bij de golfbaan een uitstekende proshop aanwezig. De golfbaan heeft aantrekkelijke arrangementen voor vakantiegangers die in het hotel verblijven (7 overnachtingen: gratis golfen) en er zijn diverse mogelijkheden voor intensieve golfcursussen.

De greenfee’s voor Blue Bay liggen in het hoogseizoen (18dec. 2010 t/m 14 april 2011) op US$ 105 als voor 12.00 uur wordt gestart en $85 als later wordt gestart. In het laagseizoen zijn de prijzen respectievelijk $ 90 en $ 70.
Blue Bay Curaçao Golf investeert momenteel veel in het renoveren en upgraden van de golfbaan. De verwachting is dat na het voltooien daarvan, de baan een goede tegenhanger van The Old Quarry Golf Course zal zijn.

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Blue Bay Curacao Golf

Beoordeling met 3 sterren

Zeker een mooi en knap aangelegde golfbaan, ondanks de lokale uitdagingen, met een paar zeer fraaie holes langs de zee. Inmiddels is de baan wel een soort van ‘overspeeld’ en is er veel om de baan heen gebouwd, wat de ‘uitstraling’ niet ten goede komt. Onderhoud niet optimaal. Matige greens en (meestal) keiharde fairways, waardoor mooie drives de semi rough in stuiteren en vaak niet meer gevonden kunnen worden. Zeer frustrerend voor de geoefende golfer. Zonder meer een leuke baan om te spelen, vooral voor de recreatieve en minder geoefende golfers.

PeterJanRubingh | 08-02-2021 | review: Blue Bay Curacao Golf

Beoordeling met 3 sterren

Baan is qua architectuur prachtig. Het onderhoud is zeer matig.

cees429 | 08-02-2021 | review: Blue Bay Curacao Golf

Beoordeling met 4 sterren

Op en top vakantie gevoel op deze baan. Zeer afwisselende holes met mooie uitzichten op zee.
Greens wel soms erg kaal door de droogte, maar baan lag er overall fantastisch bij.
Vriendelijk ontvangst, gastvrij in de horeca. Heerlijk genieten in de schaduw van een drankje.

lmarkhorst | 11-12-2020 | review: Blue Bay Curacao Golf

Beoordeling met 3 sterren

Gelukkig hebben zowel de front nine als de back nine holes langs de zee. Deze holes maken het waard om hier te spelen. Volgens mij hadden ze de back nine gerenoveerd en moest deze nog beginnen aan de eerste negen. De driving range kan echt wel een update gebruiken, of niet zulke verwachtingen hebben als ik :) Al met al had ik er veel meer van verwacht, misschien ook wel omdat wij de dag ervoor op Old Quarry hadden gespeeld.

Golfgirl_Jolien | 26-11-2020 | review: Blue Bay Curacao Golf

Beoordeling met 4 sterren

Een mooie golfbaan op een groot resort, Ik kreeg een mooie special. Greenfee, buggy en een huurset van Titleist en een sleeve ballen voor 125 dollar. De buggy voorzien van een emmertje ijs, om drankjes koel te houden. De set was een oude gebruikte set, maar op zich goed mee te spelen
De driving range is eenvoudig en is meer om even los te slaan, want je hebt geen goed inzicht waar de ballen precies komen. Langs vrijwel elke hole liggen mooie woningen en appartementen. Een aantal holes met prachtig uitzicht op zee. En vooral hole 6 is spectaculair, met de green aan de andere kant van een kleine baai me rotsen en water.
Het gras van de rough is van een bepaald type, niet al te hoog, maar de bal zakt er ver in weg, was wel goed uit te slaan. Er zijn ook diverse water tappunten langs de baan. Na hole 9 dichtbij het clubhuis voor een sanitaire stop, verder geen toiletten door de baan.
goed opletten vanaf welke Tee je speelt. de kleuren zijn anders dan in NL. speel je in NL van wit, dan is dat op Blue bay van goud/geel, Geel in NL = blauw, blauw in NL= wit, en rood = rood
de afstanden op de score card en op de borden zijn in yards, de PAR3 is gemiddeld 143m, de PAR4 is 333m en de PAR5 is gemideld 462 m. Langs de baan kon ik nergens markeringen vinden die iets zeiden over de afstand tot aan de vlag, dus een golfhorloge of rangefinder is geen overbodige luxe.
Op de baan kom je regelmatig luguanen en mooie vogels alsmede flamingos.
Ik heb ook op Old Quarry/Santa Barbara gespeeld en als ik eerlijk ben vind ik die baan mooier.

richard.kunst | 23-11-2020 | review: Blue Bay Curacao Golf

Beoordeling met 4 sterren

De baan wordt steeds beter en dat geldt vooral voor de greens de landscaping etc. Geholpen door lekker veel regen ligt de baan er super groen bij. Wel op de fairways blijven anders heb je een probleem.
Spectaculaire holes! Geniepige holes onder afschot! Je moet de baan meer gespeeld hebben om die uitdagingen te leren beheersen.
De teeboxen zijn zeker een punt van verbetering. Vele zijn niet vlak en zeer onregelmatig.

robert.bruens | 15-11-2020 | review: Blue Bay Curacao Golf

Beoordeling met 4 sterren

Ik heb deze baan al vaak gespeeld, maar hij wordt steeds beter. Door slim om te gaan met het klimaat, worden nu greens aangepast met beter gras. Daardoor nu wisselende greens, maar de greens die al klaar waren waren super. De baan zelf is met de nieuwe holes erg gaaf vind ik. Risk en reward, gewoon goed te spelen. Daarna een drankje op het terras, met lekkere borrelhappen. Heel erg leuk. Als je gewoon een leuke golfdag wil hebben, is dit je baan. Driving range kan wat beter.

arvidmunz | 11-09-2020 | review: Blue Bay Curacao Golf

Beoordeling met 4 sterren

Mooi baan in een heerlijke omgeving. Wij hebben er gespeeld na een aantal regenbuien dus alles was groener dan groen. Greenkeepers druk aan het werk om boel bij te houden wat erg goed is gelukt. Greens snel en uitdagend. TOP.

robinhuyser | 21-07-2020 | review: Blue Bay Curacao Golf

Beoordeling met 4 sterren

Geen moeilijke baan om te spelen maar wel uitdagend. Vriendelijke caddiemasters.

FransWinters | 12-03-2020 | review: Blue Bay Curacao Golf

Beoordeling met 4 sterren

Leuke uitdagende baan, wel buggy aan te raden vanwege de warmte. Niet al te formeel, we konden gemakkelijk starttijden vervroegen als we er toch al waren, men deed niet moeilijk.

margreethbergman | 11-03-2020 | review: Blue Bay Curacao Golf

Geef ook een beoordeling van Blue Bay Curacao Golf

Schrijf een beoordeling voor Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort