logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Frankrijk  >  Provence met Côte d'Azur (Riviera)  >  La Martre  >  Golf de Taulane

Golf de Taulane

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.6
Lees de beoordelingen over Golf de TaulaneGeef ook een beoordeling van Golf de Taulane

Touroperators en aanbiedingen voor Golf de Taulane

Golf Expedition Executive Golf Travel 3D Golfvakanties

Baan gegevens Golf de Taulane

Baan

18 Holes / 72 Par

Type baan

Undulating - heuvelachtig

Greenfee (prijsopgave 2014)

maandag t/m vrijdag

zaterdag en zondag

€ 100

€ 100

Lengte

cr

sr

Heren

6240 meter

6824 yard

Dames

5320 meter

5818 yard

GVB

ja

Handicap

30

Driving range

ja

Buggie

ja

Opmerkingen

In Laagseizoen en voor gasten van het hotel lagere greenfee

Adresgegevens Golf de Taulane

rn 85 Le Logis du Pin

F-83840  La Martre

Tel: +33 (0)493 603130

Fax: +33 (0)493 603333

E-mail

www.chateau-taulane.com

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Golf de Taulane

Beoordeling met 4 sterren

vorige week deze baan gespeeld terwijl we op vakantie waren.
Met zeer hoge verwachtingen vertrok ik richting deze golfbaan en de eerste indruk bij het oprijden loste deze verwachtingen ook in. Geparkeerd en op zoek naar het secretariaat, zonder veel woorden werd mijn greenfee pas gegeven een woordje uitleg of een scorekaart kon er niet van af. Na even zoeken de drivingrange (of toch wat er voor moest doorgaan) gevonden zeer smal en veel te kort, een driver of wood slaan op deze drivingrange is niet mogelijk. na 2 mandjes ballen (3 € per mandje van 32 balletjes?) gingen we de baan in de meeste teeboxen liggen in de hoogte en de meeste fairways zijn extreem breed wat je de mogelijkheid geeft de limieten op te zoeken met wood of driver. verder ligt de baan in een mooie rustige omgeving en is het er zalig vertoeven. De baan zelf is weinig uitdagend (bij momenten zelfs een beetje saai) heel brede fairways grote snelle greens en hindernissen die voor de meeste golfers niet echt een bedreiging vormen. Hole 5,6,9,15 en 16 konden mij echt bekoren. de meeste holes voorzien van enkele fairway bunkers zou de baan heel wat interessanter maken + ook een beter onderhoud van de fairways.
al bij al een aangename namiddag gehad op deze baan.

davypenet | 18-08-2021 | review: Golf de Taulane

Beoordeling met 5 sterren

Wat een parel, deze baan. Één van de mooiste banen die we gespeeld hebben in “la douce France”.

Alle holes zijn even mooi, onderhoud is geweldig en greens strak en snel. Enige minpunt is het harde en weinige zand in de bunkers. Deze club onwaardig. Wel een stuk rijden maar de baan is een dergelijke rit meer dan waard.

RicoB | 09-08-2021 | review: Golf de Taulane

Beoordeling met 5 sterren

Super golfbaan. Prachtig gelegen.
Geen minpunt te benoemen.
Buggy is aan te raden, anders een flinke kuiten bijter.
Baan is niet bijzonder moeilijk, maar niet saai. Prachtige greens, alles goed onderhouden. Baan personeel correct en vriendelijk.
Mooi terras met uitzicht over de mooie omgeving.

Backswing | 29-07-2021 | review: Golf de Taulane

Beoordeling met 4 sterren

Tenzij je uiteraard op het prachtige domein verblijft, mag je gemakkelijk 1 uur of meer rekenen vanaf de meer toeristische locaties om deze baan te bereiken. Echter, de rit alleen al ernaartoe is een beleving an sich. Klimmen naar 1000 meter hoogte met prachtige vergezichten, prachtige fauna en flora, …

Eenmaal toegekomen wordt je onmiddellijk ondergedompeld in de feeërieke sfeer door de lange oprijlaan, de paardenvoorzieningen en het zicht op het kasteel. Een ruime parking (wel weinig schaduw) wordt gevolgd door een vriendelijke ontvangst in de proshop. Faciliteiten zijn zeer goed, ruime driving range met ook de mogelijkheid om vanaf gras af te slaan, grote oefengreen die dezelfde snelheid heeft als de greens op de baan. Ruime pitch- en bunkerarea, deze zijn wel van iets mindere kwaliteit. Buggy is geen must maar toch wel aan te raden; tenzij je over een goeie conditie beschikt.

De baan zelf is een heel mooie par 72 van de hand van Gary Player met prachtige vergezichten en een rust die bijna onevenaarbaar is. Ze maakt op een uitstekende manier gebruik van de vallei en speelt constant met hoogteverschillen. Samen met vele doglegs, prachtige waterpartijen, en uiteraard de spectaculaire vergezichten, is dit een baan die blijft boeien. Een échte signature hole is er volgens mij niet; de mooiste zijn naar mijn mening 5,7,9,11,13,15 en 18, maar eigenlijk zijn er geen slechte of lelijke holes… Onderhoud is top, greens snel maar eerlijk, en bovendien heeft alles de ‘juiste kleuren’ en blijft het geheel natuurlijk, minder gemanicuurd maar veel échter dan sommige ‘te perfecte’ courses. Qua totaalbeleving één van de mooiste banen die ik al gespeeld heb. Het is zeker geen moeilijke baan, het is duidelijk dat het de bedoeling is dat dit een baan is voor iedereen. Gelukkig heeft men ervoor gezorgd dat er vanaf wit vaak een extra dimensie is, vb door een boom waar je omheen moet afslaan, … Het blijft echter een goed gevoel baan met meerdere holes waar birdie mogelijk is en bovendien met een toch wel inschikkelijke slope rating, waardoor je gemakkelijk een goede scorekaart kan optekenen. Leuk detail, de holeoverzichten zijn van steen gemaakt in de stijl van oude landschapskaarten, zeer leuk om naar te kijken en past in het geheel.

Was er dan helemaal niets negatief? Wel, tijdens mijn bezoek passeerde de Marshall nochtans meermaals, maar deze zag niet, wou niet zien of wou hen er alleszins niet op aanspreken, dat er een flight met 5 aan te spelen was en zodus de hele baan ophield. Spijtig, op zijn minst had men deze kunnen aanspreken dat ze de achterliggende flights moesten laten passeren. Had heel wat mensen heel wat tijd en ergernis bespaard.

Ik betaalde € 75 (soms is het zelfs maar € 55), wat belachelijk laag is voor hetgeen je ervoor terug krijgt; dit heeft uiteraard met het feit te maken dat je vanaf bijna elke toeristische locatie minstens een uur naar deze baan moet rijden. Als je enigszins in de buurt bent, moet je deze baan spelen, en zelfs als je niet in de buurt bent, is ze de omweg waard!

J.VdS | 27-08-2020 | review: Golf de Taulane

Beoordeling met 4 sterren

Prachtig hooggelegen baan in een zeer rustige omgeving. Afwisselende holes met spectaculaire vergezichten.

paul.oostvogel | 20-07-2020 | review: Golf de Taulane

Beoordeling met 4 sterren

Prima golfclub en prachtige baan. Genoten om hier een ronde tegen een zeer schappelijke prijs te moge spelen. Collega golfers kenden de golf etiketten en hebben deze solo speler telkens mooi laten passeren.

kristof_bosselaers | 15-07-2020 | review: Golf de Taulane

Beoordeling met 4 sterren

Ver rijden, maar dan heb je ook wat. Heel hoog gelegen en daardoor spectaculair. Wij speelden 'm met matig weer, maar het is duidelijk een van de mooiste banen van Europa met een bijzonder gevoel. Nadeel: ver rijden en door het hoogteverschil lastig te spelen de eerste keer.

willemverkade | 05-06-2020 | review: Golf de Taulane

Beoordeling met 4 sterren

Het is een eind rijden voor de meeste gasten, de baan ligt diep het binnenland in op ruim 1.000m hoogte. Course is prachtig, schitterende vergezichten op de omliggende bergen. Rzandsnelle greens, mooie fairways. Jarenlang liep je hier bijna alleen, dat is nu wel voorbij. Baan was vol met oudere stellen die in 4-ballen liepen. En lopen is best een hele kluif, dus de snelheid viel tegen.

Joey Jakarta | 12-10-2019 | review: Golf de Taulane

Beoordeling met 4 sterren

Uitdagende golfbaan. Alles perfect onderhouden en snelle greens.

twknetemann | 15-07-2019 | review: Golf de Taulane

Beoordeling met 4 sterren

Mooi gelegen, goed onderhouden golfbaan. De rit er naar toe was al een feest. De verhouding prijs kwaliteit was prima. We kozen voor een elektrische trolley en die was tot onze verbazing bij de greenfee inbegrepen. We hebben een heerlijke middag gehad en de baan is uitdagend voor de lage en hoge handicappen. Kortom een aanrader en best een ritje waard vanaf de kust.

andriesklaassen | 06-11-2018 | review: Golf de Taulane

Geef ook een beoordeling van Golf de Taulane

Schrijf een beoordeling voor Le Château de Taulane