logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Zuid-Holland  >  Spijk  >  The Dutch

The Dutch

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.8
Lees de beoordelingen over The DutchGeef ook een beoordeling van The Dutch

Touroperators en aanbiedingen voor The Dutch

3D Golfvakanties

Golf touroperators met golf accommodaties in de omgeving

Aangeboden door

Soort reis

Aantal nachten

Greenfees

Vanaf prijs

Hampshire Waterland

3D Golfvakanties

€295,-

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
The Dutch

Beoordeling met 4 sterren

Het blijft een feest om op deze baan te mogen spelen. Waanzinnig strakke fairways en greens. Overall hele mooie holes, 2e negen wat lastiger. Zeker als de polderwind aangaat.. De rough was vrij straf deze keer, maar dat hoort zeker bij zo'n baan als The Dutch. Clubhuis en heerlijk ruime kleedkamers en faciliteiten.

GolfbrandsNL | 17-06-2021 | review: The Dutch

Beoordeling met 5 sterren

Een feest om op de Dutch te mogen spelen! Alles klopt.

rickreb | 29-05-2021 | review: The Dutch

Beoordeling met 4 sterren

Een golfbaan is een natuurlijk organisme. En of ze laagdrempelig zijn of chique, golfbanen hebben allemaal te maken met weers- en groeiomstandigheden, plaagdieren, ziektes, schimmels en ongewenste grassoorten. Van de laatste is straatgras een moeilijk weg te denken fenomeen op banen in ons land en in de landen om ons heen. Ook The Dutch lukt het niet dit gras buiten de deur te houden. Tees, fairways en greens worden er mee besmet. Dat is op dit moment goed zichtbaar, want het straatgras staat volop in bloei. Op sommige delen van de baan lijkt er een tsunami aan straatgras te zijn geweest. Met trage en hobbelige greens tot gevolg. In de loop van het seizoen zal dit ongetwijfeld beter worden en zal de baan zich weer op z'n best tonen. Maar het laat wel zien dat hoe chique en luxe een baan ook is, iedereen uiteindelijk 'met hetzelfde water kookt' om mijn moeder maar eens te citeren.

martinpklehmann | 20-05-2021 | review: The Dutch

Beoordeling met 5 sterren

Enkele jaren geleden al eens spelend gast geweest op deze topbaan en daarna tweemaal het KLM-open bezocht alvorens wij weer een poging mochten wagen. Vanwege de maatregelen is de "over the hill-service" een stuk minder; net een normale golfbaan! Wel zonde is het feit dat we niet gebruik konden maken van de kleedkamers.

Het clubhuis is imposant, ontvangst zeer hartelijk en de faciliteiten voor oefenen natuurlijk top. De baan zelf was eerder die week enkele dagen gesloten i.v.m. groot onderhoud; tig vrachtwagens zand waren uitgestrooid over de gehele baan. De greens waren geprikt dus niet van het niveau waar The Dutch om bekend staat.

Persoonlijk vind ik de 1e lus goed speelbaar, de vriendelijke holes worden afgewisseld met iets lastigere holes. De weersomstandigheden waren gedurende deze lus prima dus er werd prima gescoord, enig minpuntje waren de eerder genoemde greens; door het prikken maakten de ballen nog wel eens een niet wenselijke hobbel.

De 2e lus begint met een lastige en vrij lange par3 over een vijver, de wind was inmiddels iets aangetrokken en vol tegen dus een pittig begin. Daarna volgen enkele uitdagende holes met veel lengte, water en een dogleg, met de aangewakkerde wind speelden deze zeer lang. De eindfase van de baan is niet veel eenvoudiger; hole 15 speelt vrij lang en de vijver voor de green kan imponerend werken wat waterballen en ballen ver achter de green op kan leveren. De par3 16e heeft een soortgelijke vijver voor de green, de rechterkant is vrij veilig maar als de vlag links gestoken gaat neem je toch niet iets meer/teveel risico. Hole 17 is op papier niet heel lang maar het smalle landingsvlak met water rechts en het schot naar de green met water ervoor zorgt toch voor zenuwen. De slothole is een echte par5 welke naar het clubhuis leidt, als je de eerste 2 of 3 slagen goed raakt houdt je een pitch over naar de green waar ook weer een vijver op rechts lonkt en bij een te verre bal een soort vallei achter de green.

Deze baan blijft top, de beleving van een bezoek aan deze baan was logsicherwijs iets minder door de maatregelen. De geprikte greens waren het enige smetje op ons bezoek, we hopen over enkele jaren terug te komen!

BBB | 01-05-2021 | review: The Dutch

Beoordeling met 4 sterren

Altijd weer een feestje om hier te spelen. Onderhoud is super en baan ligt er strak bij en ondanks de COVID maatregelen is de gastvrijheid nog steeds super.

bartjanm | 01-05-2021 | review: The Dutch

Beoordeling met 4 sterren

Mooie golfbaan met goede oefenfaciliteiten. Prettig dat het er op het moment dat ik er was rustig was.

Snoez | 11-04-2021 | review: The Dutch

Beoordeling met 5 sterren

Uitgenodigd door één van de leden, hebben we lang uitgekeken naar één van de mooiste banen van Nederland. De verwachtingen waren hooggespannen en zijn ook ingelost. Wat een kwaliteit: de oefenfaciliteiten, catering, greens, teeboxen, fairways etc. Het is uitmuntend! Beter dan dit wordt het niet. Door Corona beperkingen konden we niet voluit genieten van clubhuis en Horeca, maar je komt toch voor het Golfen, en dat is een geweldige ervaring. De golfbaan is uitdagend en geeft precies wat je krijgt als je niet heel goed speelt, is het lastig. De glooiende en snelle greens zijn eigenlijk te moeilijk voor ons met een handicap 8. Er zijn ook maar een paar banen in NL die in de buurt komen van deze perfecte teeboxen, bunkers, fairways en vooral greens. Echt wennen.
Je merkt natuurlijk wel dat dit een vrij jonge golfbaan is, in een vrij saaie omgeving, maar je bent zo met de golfbaan bezig dat dit niet boeit.
De 2e negen zijn nog behoorlijk langer en pittig, zeker als de wind vrij spel heeft. Duidelijk is dat hier de Golfprofessionals voor de toekomst “gekweekt” worden. Topniveau. Alleen als je op zoek gaat naar een club met historie en ziel, kun je best elders heen. Gefeliciteerd met de best onderhouden golfbaan van NL en omstreken.

HeroNemo | 11-04-2021 | review: The Dutch

Beoordeling met 4 sterren

Altijd een feestje hier te mogen spelen.

krien_vanbeek | 08-04-2021 | review: The Dutch

Beoordeling met 5 sterren

Gespeeld op een van de slechtste dagen van 2021,2e Paasdag. Storm, hagel en natte sneeuw. Ondanks de weersomstandigheden was de golfbaan in een top conditie. Strakke fairway, egale greens en vlakke tee boxen. Was afzien, maar wel een belevenis.

rschouten | 05-04-2021 | review: The Dutch

Beoordeling met 4 sterren

Goede fairways/greens, goed onderhouden, prima oefenfaciliteiten. Drainage perfect zodat na flinke regenval bijna direct er goed ip gespeeld kan worden.

Henk de Ruiter | 02-04-2021 | review: The Dutch

Geef ook een beoordeling van The Dutch

Schrijf een beoordeling voor The Dutch

Hotels in de buurt

Hampshire Waterland