logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Flevoland  >  Dronten  >  Dronten Openbare golfclub

Dronten Openbare golfclub

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.2
Lees de beoordelingen over Dronten Openbare golfclubGeef ook een beoordeling van Dronten Openbare golfclub

Touroperators en aanbiedingen voor Dronten Openbare golfclub

Golftime Travel 3D Golfvakanties

Golf touroperators met golf accommodaties in de omgeving

Aangeboden door

Soort reis

Aantal nachten

Greenfees

Vanaf prijs

Landhotel Legemeer

3D Golfvakanties

€295,-

Hampshire Waterland

3D Golfvakanties

€295,-

Kasteel Landgoed Engelenburg

3D Golfvakanties

€239,-

Aparthotel Delden

Golftime Travel

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Dronten Openbare golfclub

Beoordeling met 4 sterren

De nieuwe routing met de aangepaste holes 3 en 6 is een absolute verbetering van de toch al fraaie baan. Door de kap van enkele bomen is de baan wat opener geworden en is hole 7 met name links van de fairway beter te spelen.
Zelfs na vele rondjes blijft de baan uitdagend en het is telkens weer een genot om midden in de polder door deze verrassende glooiende omgeving te lopen.
Baanmanagement en precisie zijn key om zonder een flink aantal strafslagen door de baan te komen. De greens lagen er prachtig bij, maar hebben helaas wat last van schimmel.
De gastvrijheid in het kleine knusse clubhuis is buitengewoon en dat maakt het samen met de ongedwongen sfeer altijd fijn om hier te spelen.

MartijnBroekman | 14-09-2021 | review: Dronten Openbare golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Mooi onderhouden baan met een vriendelijk ontvangst. Kom zeker nog een keer terug.

s.puffelen | 09-09-2021 | review: Dronten Openbare golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Erg vriendelijke ontvangst bij de receptie. Het clubhuis is gedateerd en basic. De baan lag er prima bij, mooie omgeving waardoor het plezierig is om hier te golfen. Glooiende fairways en geonduleerde greens maken de holes uitdagend. Jammer dat hole 9 echt heel kort is, hoewel de bunkers om de green het nu niet direct een makkelijke hole maken. We komen zeker nog eens terug op deze intieme, sfeervolle golfbaan.

erikasprang | 28-08-2021 | review: Dronten Openbare golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Vandaag 9 holes baan 2 x gelopen. Baan is erg afwisselend en recht slaan is een must op veelal smalle fairways en diverse doglegs. Baan lag er goed onderhouden bij. Tees, greens en fairways waren prima rough naast de fairway was wat lang waardoor het soms lastig was je bal te vinden. Overigens hebben andere daar ook last van gehad gezien het aantal gevonden ballen. Het is bij sommige holes wel opletten en fore roepen als je de bal niet recht slaat.

jvmosel1962 | 14-08-2021 | review: Dronten Openbare golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Na de Residentie te hebben gespeeld nog "even" 9 holes Openbare Golfclub meepikken was de bedoeling! Aanmelden bij de vriendelijke dame in het clubhuisje in de driving range; de "doe maar normaal" uitstraling was heerlijk! Zonder verwachtingen liepen we richting de 1e tee en eenmaal om de hoek van de driving range stonden we vol verbazing te kijken.

Van een degelijke parkbaan naar een soort outlaw, een hoge teebox met een dal voor je neus met aan het eind een dogleg. Je kan vanaf de tee net de vlag niet zien door een boompartij, echt een totaal onverwachtte hole.

Hole 2 is een korte par 4 (ca. 250m) met een blinde afslag, neem risico en je ligt op de voorgreen maar iets offline en je zit in de problemen! De par4 3e hole is niet lang maar door de greens van deze en hole 6 te wisselen wordt hij zeer uitdagend, voor een eerste keer helemaal omdat je geen idee hebt wat zich achter de heuvel bevind.

De 4e hole is wederom kort maar door de dogleg is zuiver spel het beste devies, probeer de bal diep in de bocht te krijgen voor een vrij schot! Te kort en de overhangende takken komen in het spel en je bent genoodzaakt om een bal te slaan welke je weinig speelt. De routing is iets gekunsteld maar de kwaliteit van de baan maakt dit meer dan goed, naar de par3 5e hole moet je even teruglopen.

Hole 6 sla je af vanaf de teebox in de fairway van hole 8, dat is even opletten aangezien deze spelers voorrang hebben! Deze hole speel je heuvelop met aan het einde van de hole een dogleg met een stevige boom ervoor! De afslag van 7 boezemt angst in vanwege de smalle doorgang naar de fairway, eenmaal daar is de hole goed speelbaar, zorg er alleen voor dat je niet te lang bent naar de vlag met de teebox van 8 er stijf achter! Hole 8 is de enige par5 van de baan; vrij rechtoe rechtaan met als sta in de weg een boom links van de fairway welke hinderlijk kan zijn met je afslag! De slothole is een zeer korte par3, eenvoudig lijkt het maar dit kan soms ook de moeilijkheid zijn, ingehouden slaan of juist een club meer..

Een uitbreiding naar 18 holes in dezelfde trend en je hebt een unieke golfbaan voor de polder en het noorden van het land, een kunstmatige variant van Nunspeet. Het onderhoud is goed, de greens waren verrassend snel zoals eigenlijk deze hele baan zeer verrassend was, wij komen zeker terug!

BBB | 11-08-2021 | review: Dronten Openbare golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Zeer vriendelijke ontvangst. Baan lastiger dan verwacht. Soms nauwe fairways en hoge rough. Dwingende dog legs (om boom heen…). Lekker landelijke omgeving, geen (snel)wegen in de buurt. Prachtige greens, snel en glad.

hansnmderaaij | 03-08-2021 | review: Dronten Openbare golfclub

Beoordeling met 4 sterren

2x 9 holes gespeeld op de openbare 9 holes golfcourse. Oefen- en parkeerfaciliteiten zijn voldoende, een knus clubhuis. Vriendelijk personeel. Baan lag er prima bij tot hole 16 en een stortbui de laatste 2 greens onbespeelbaar maakte. Teeboxen en fairways zijn goed. Course uitdagend door smalle fairways, natuurlijke begroeiing, bunkers en geonduleerde greens. Geen makkelijke baan als je fairways mist.

Loek Werring | 30-07-2021 | review: Dronten Openbare golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Goed geholpen door Guido.

benvanderwiel | 28-07-2021 | review: Dronten Openbare golfclub

Beoordeling met 4 sterren

Elke zondagmorgen een ‘feestje’ om met een vaste groep de baan te bespelen. Door de laatste wijzigingen is de baan op Hole-2 wat lastiger geworden, maar bij Hole-7 is er meer ruimte op links ontstaan, na het verwijderen van de oude bomen.

Hole-8 blijft een uitdaging, om met je afslag op of voorbij de heuvel te komen, wel een Par-5 om te scoren.

royziermans | 24-07-2021 | review: Dronten Openbare golfclub

Beoordeling met 4 sterren

gezien de discussie tussen de gemeente Lelystad en het Flevo Golf Resort inzake de baan hier, heb ik de baan in Dronten tezamen met uw lid de heer [naam is geanonimiseerd] eens mogen uitproberen. Het is een fijne baan!

benvanderwiel | 16-07-2021 | review: Dronten Openbare golfclub

Geef ook een beoordeling van Dronten Openbare golfclub

Schrijf een beoordeling voor Openbare Golfclub Dronten