logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Noord-Brabant  >  SOMEREN  >  Golfbaan De Swinkelsche

Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.6
Lees de beoordelingen over Golfbaan De SwinkelscheGeef ook een beoordeling van Golfbaan De Swinkelsche

Touroperators en aanbiedingen voor Golfbaan De Swinkelsche

Executive Golf Travel Golftime Travel 3D Golfvakanties

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Samen met een zakenrelatie vandaag de Swinckelse mogen spelen. Gebruik gemaakt van het take away arrangement. Bij binnenkomst hartelijk ontvangen door Jan en Linda. Lekker een bakkie koffie (to go) genomen en uiteraard even de floating balls getest op de drivingrange. Dat blijft wennen.
Kwartiertje voor de start onze Take Away box gehaald, kop koffie er bij en natuurlijk een worstenbroodje van ‘ van de Mortel’. Heerlijk.
De baan ligt er voor de periode van dit jaar er gewoon fan-tas-tisch bij. Theeboxen in goede staat fairways als in de zomer toestand en Greens zoals ze horen. Hard, de bal houdt zijn lijn en de snelheid goed. De greens zijn al een verhaal waard. Eri is werkelijk geen enkele green zonder ondulatie. Man, een genot om deze te spelen. Helaas vandaag een paar 3 putts moeten toestaan. Snelheid en Richting. Of is het Richting en Snelheid. De holes zijn zeer divers. Favoriet blijft toch hole 11 om de green te bereiken met de driver. 274 meter vandaag. Nog a chance voor mij.
Ook geleerd vandaag dat hole 18 ook vanaf de linkerzijde van de green is aan te spelen in plaats van via de rechterzijde langs alle bunkers en obstakels. Van de zomer nog maar eens gaan proberen.
Terug in het clubhuis gastvrij door Derk en Jan ontvangen voor een klein drankje na de kou. De Swinckelse is een mooi totaalconcept waar tijd en geld in de golfbaan wordt gestoken. Als ik het goed heb begrepen is het hele jaar door zomertees en zomergreens van toepassing. Top.
Ook de greenfee concepten zijn weer eens wat anders. Leuk.

patrickdevocht | 27-11-2020 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Dit is een mooie, leuke en uitdagende baan om te spelen. En op een dag als vandaag lijkt het links-achtige karakter van de baan nog beter tot zijn recht te komen. Voor de tijd van het jaar ligt de baan er prima bij. Ik begreep dat de baan een geavanceerde watermanagement doet waardoor fairways en greens er top bijliggen gedurende het hele seizoen .

We hadden gelukkig een baanboekje bij ons omdat het links gehalte ook voor inschattingsfouten kan zorgen
Op de greens liggen wel veel niet gerepareerde pitchmarks. Greens waren wel enorm snel en uitdagend door behoorlijke ondulatie.

Na afloop een drankje gedaan en het team van de swinkelse is ook in topvorm!

barts | 26-11-2020 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 5 sterren

Deze week komt hole 2 aan de beurt. Een par 5, Dog-leg naar links 434 meter lang. Ik sloeg af met een houten 3, zat er te goed op en lag dus in de bunker. (conform het advies van de pro vermijd de boom-rij op links). Dan met twee uit de bunker en met 3 net over de green. De vlag stond vandaag op blauw, midden green. Op rood, vaak links voor is de moeilijkste positie en op geel achter de makkelijkste om een par te maken. Houd rekening dat de green van links naar rechts sterk afloopt.
Ik kwam er met een boogie vandaag af.

DeGolftraveller | 24-11-2020 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Nu in Corona-tijd vond ik het leuk om weer eens een beoordeling te geven. Wat blijkt, ik speel nu 2 jaar op de Swinkelsche en nog nooit een beoordeling geschreven. Ik dacht laat ik nu elke week een beoordeling geven per hole.
Hole 1 par 4 van 354 meter stroke-index 17.
Een relatief makkelijke hole, brede fairways en alleen gras bunkers. De greens waren vandaag enorm snel, wat bleek net geprikt en gerold. De baan ligt er weer eens fantastisch bij. Advies, lees het commentaar van de pro op de website hoe je de hole het beste kunt spelen. Helaas miste ik vandaag de par-put, maar kwam er met een nette boogie vanaf.

DeGolftraveller | 23-11-2020 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Leuke en mooie golfbaan. Veel afwisseling tussen de layout van de holes. Gelukkig staat er in het beekje meestal weinig tot geen water. Golfbaan is zeer goed onderhouden. Vriendelijke marshal met goede uitleg over de baan en voorzieningen. Goed coronageorganiseerd ook en ook bediening in baan. Topper.

SanderVisser | 22-11-2020 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Vandaag gespeeld op de Baan en wat mij opviel is de ruimenoefenfaciliteiten. Driving range heb je overal wel maar drie chipping greens, met korte fairways ervoor maken het inslaan echt een opwarmertje. De baan is goed onderhouden en erg breed. Je hoeft niet bang te zijn de fairway te missen. Weinig rough en wel veel strategisch geplaatste bunkers. De greens, tsja wat moet ik daar van zeggen. Nog nooit zoveel 3 puts gehad in een ronde. Speelde ik slecht, dat niet maar ze zijn snel en geonduleerd. Komt dus geregeld voor dat je verder weg komt te liggen na een put. Dat is niet fijn voor een goede score. De baan en bewegwijzering zijn prima en een prachtige omgeving. Kom hier zeker terug want voor de prijs krijg je heel veel. Zeker een aanrader.

danieldol75 | 21-11-2020 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

vorig weekend waren we te gast op golfbaan Swinkelsche. De club adverteert al jaren met "zomergreens het ganse jaar door". Vorig jaar een paar keren geweest en meestal was de golfbaan gewoon goed. Dieptepunt was rijm op de greens op een winterdag. Dan mag je wel adverteren altijd zomergreens, maar dan moet je zorgen dat ze bespeelbaar zijn. Heb ik toen ook aan de club gemeld. Ook bij mijn vrienden was er dus niet echt veel enthousiasme om dit jaar terug te keren maar na ons rondje van dit weekend zijn we helemaal overtuigd. De kwaliteit van de fairways (tapijt) en de ontzettend snelle en eerlijke greens: TOP! Ik weet niet wat er is veranderd (nieuwe greenkeeper?) maar hier komen we heel snel terug voor de democratische prijs van € 57,50.

peter.deploey | 21-11-2020 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 5 sterren

baan lag er prima bij, fairways tapijt en greens snel maar lastig.

agilegolf | 19-11-2020 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Een buitengewoon hartelijke ontvangst met Brabantse gezelligheid. Let op een interessant arrangement. Een leuke afwisselende baan met afwisselend zeer uitdagende en eenvoudiger holes. Goed onderhouden fairways en greens. Aanrader en zeker nog een bezoek waard.

Frits8 | 17-11-2020 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Beoordeling met 4 sterren

Geweldige, uitdagende baan die je heel het jaar kan spelen op zomergreens. Ruim en breed opgezet met mooie grote ondulerende greens. Kwalitatief één van de topbanen in Noord Brabant! Enig puntje van kritiek zijn de "harde greens". Hoge aanvallende ballen bijten zich helaas niet vast op de green waardoor je vaak een extra chipje nodig hebt. Zeker een aanraderšŸ‘.

ThijsvanKeulen | 16-11-2020 | review: Golfbaan De Swinkelsche

Geef ook een beoordeling van Golfbaan De Swinkelsche

Schrijf een beoordeling voor Golfbaan De Swinkelsche