logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland  >  Utrecht  >  Bosch en Duin  >  Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Beoordeling met 4 sterren gemiddeld cijfer van 10 beoordelingen: 8.7
Lees de beoordelingen over Utrechtse Golfclub 'De Pan'Geef ook een beoordeling van Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Touroperators en aanbiedingen voor Utrechtse Golfclub 'De Pan'

3D Golfvakanties

Golf touroperators met golf accommodaties in de omgeving

Aangeboden door

Soort reis

Aantal nachten

Greenfees

Vanaf prijs

Hampshire Waterland

3D Golfvakanties

€295,-

Kasteel Landgoed Engelenburg

3D Golfvakanties

€239,-

kaart

Reacties en ervaring(en) van bezoekers met
Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Beoordeling met 5 sterren

Gespeeld tijdens de nationaal open 2021. Geweldige baan mooiste bosbaan van Nederland.

agilegolf | 09-09-2021 | review: Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Beoordeling met 4 sterren

Voor het eerst gespeeld had hoge verwachtingen gezien de recensies, deze zijn ook uitgekomen werkelijk een paradijsje om in te spelen, zeer hartelijke ontvangst door de caddiemaster die ons een kop koffie aanbood omdat het clubhuis nog niet was geopend.
Baan lag er fantastisch bij met schitterende holes wij hebben echt genoten, enig minpuntje was het clubhuis niet meer van deze tijd, na een ronde op zo'n geweldige baan heb je extra trek in een hapje en drankje maar alleen een uitsmijter was mogelijk jammer...

herman | 23-08-2021 | review: Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Beoordeling met 4 sterren

Baan fantastisch. Elke hole is weer een verrassing, met veel uitdagingen. De baan ademt als een oude Engelse golfbaan. Fairways met richels en bunkers. Mooie snelle greens. Alles heel verzorgd. Om deze baan goed te spelen moet je zeker een keer terug komen zodat je wat meer weet van wat je te wachten staat. Ontvangst door de caddiemaster super gastvrij, restaurant binnen oogt ook als een oude Engelse golfclub. Drankjes moesten we wel zelf ophalen aan de bar, dat zal wel bij de Engelse stijl horen. De ligging is fantastisch, er zijn geen omgevingsgeluiden.

Hartvrouw | 18-08-2021 | review: Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Beoordeling met 5 sterren

Wat een fantastische mooie golfbaan. Alles klopt. De lange rit door het bos naar de baan. De holes zijn behoorlijk verschillend van elkaar. Je hebt geen een keer... deze hole lijkt op een andere hole. Clubhuis en shop zijn perfect. De mensen van het restaurant en shop waren super vriendelijk. Het eten was heerlijk en voor een mooie prijs. We speelden de hele dag in de regen maar toch hebben we met de groep een heerlijke dag gehad. Zeker een baan om terug te komen.

gekopgolf | 16-08-2021 | review: Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Beoordeling met 5 sterren

De Pan blijft een van de absolute toppers van Nederland.
De baan is supergoed verzorgd, geweldige en eerlijke greens en onderhoud overal uitstekend.
Enkele signature holes, waaronder 10 en 17, een feest om te spelen.

Het clubhuis is klein en redelijk gezellig. Helaas toen wij er waren geen mogelijkheid om te eten na afloop.

Totaal heel fijn en de ontvangst is uitermate vriendelijk.

Let op: Navigatie via Google maps levert je in de villawijk van Bosch en Duin af..

GolfbrandsNL | 14-08-2021 | review: Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Beoordeling met 4 sterren

Vandaag De Pan gespeeld! Wat een prachtige baan is dit! Heerlijk rustig gelegen tussen de bossen. Schitterend lay-out, prachtige fairways en mooi, strakke en snelle greens. Een aanrader als je een keer wilt genieten van een mooie ronde golf. Door de toch wel ruime opzet is een goede scoren zeker mogelijk. De green pakken goed! Dus lekker hoog aanspelen en stop er op. Wij hebben genoten…..

JohnvdS | 09-08-2021 | review: Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Beoordeling met 4 sterren

Het gastvrije gevoel begon al tijdens het telefonisch boeken van een starttijd bij de caddie master. Hij was oprecht vriendelijk en geïnteresseerd. Op de dag zelf moesten we even zoeken naar de ingang van de oprijlaan, maar dat lag vooral aan onze navigatie. De baan ligt goed verscholen in het bos en dat is dan ook terug te zien in de prachtige layout van de golfbaan. Het ontvangst was uitermate vriendelijk en gastvrij en we voelden ons als greenfee spelers daardoor zeer welkom. Na een bakkie en wat ballen slaan op de kleine, maar mooie en moderne driving range, trokken we de baan in. Wij hebben elke hole genoten. Wat een pareltje van een golfbaan. Wij vonden alle holes erg goed qua layout, variatie (met name in lengte), onderhoud en uitdaging. Hole 17 sprong eruit met de verhoogde tee; goed voor een aantal mooie foto's. UGC de Pan is een absolute aanrader!

DijkenVH | 08-08-2021 | review: Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Beoordeling met 4 sterren

Na de Rosendaelsche stond De Pan op het programma, wederom een van de oude topbanen! Het ontvangst was zeer hartelijk door de enthousiaste caddymaster, een baanboekje en scorekaartje mee en eerst het schitterende terras op! Met uitzicht op de tee van hole 1 een bakje koffie gedronken alvorens het inspelen.

De driving range is vernieuwd en sterk verbeterd is ons verteld, ballen en afslagmatjes zijn uitstekend voor elkaar. Relatief kleine oefengreen maar wel gelijk van kwaliteit aan de greens in de baan! Minpunt van het spelen van 2 topbanen na elkaar is het feit dat je ze met elkaar gaat vergelijken, eigenlijk onmogelijk..

Op hole 1 sta je bijna vanaf het terras af te slaan en speel je naar een heerlijk heuvelachtige fairway wat op deze baan continu doorgaat. De par4 4e hole is een prachtige hole waar je je laatste schot naar een iets verlaagde green moet spelen, deze grenst overigens bijna aan de green van hole 8 dus goed opletten. De 5e is een relatief eenvoudige par5 met een brede fairway, de green ligt echter achter een dogleg met vlak voor de bocht een heideheuvel, voor een 1e keer op deze baan lastig in te schatten. Blinde schoten zijn altijd spannen, op hole 6 mag je tweemaal aan de bak, de afslag moet een heuvel over en het schot naar de green idem, wel verstandig om bij dit laatste schot even de heuvel op te lopen! De 7e biedt je weer een halfblinde afslag, slechts het looppad biedt uitzicht op de faiway, de driver kan hier in de tas blijven.

De 2e lus start met een avontuurlijke par4, druk het stoplicht aan en sla af naar een klein landingsgebied, wees secuur want hierna moet je door een pijpenlade naar de green, lastige hole met een grote kans op een schuine ligging op de fairway. Hole 13 maakt het je niet eenvoudig, fairwaybunkers, dogleg en een golvende fairway, niet voor niks strokeindex 2. Alle par3 holes zien er gelikt uit, zo ook de 15e; een heuvel gelijk links naast de green en een bunker aan de andere zijde zorgt voor voldoende stress voor je teeshot. De 3 slotholes zijn schitterend, spelen van verhoogde tees en op hole 17 een stevig verhoogde green en tussenin nog vrij kale heide.

Een topbaan, niet heel eenvoudig maar wel vergevingsgezind gezien het feit dat er geen enkel balletje verloren is gegaan. Greens zijn niet extreem snel maar door de ondulaties zeer lastig.

De horeca na afloop was simpelweg dramatisch, we hebben 20 minuten op terras gezeten zonder geholpen te worden. De koffie van voor de ronde moest nog afgerekend worden maar personeel leek wel onvindbaar, wel het laatste wat ik verwacht had van zo'n gerennomeerde baan.

BBB | 14-07-2021 | review: Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Beoordeling met 4 sterren

Onze oudjes VS jonkies competitie verplaatste zich deze keer naar de Utrechtse Golfclub De Pan. De weersvoorspellingen waren vooraf dreigend, maar alhoewel het een sombere dag was, bleef het droog. Uiteraard maakt een zonnige dag een baan nog mooier, en ook de hei stond nog niet in bloei, maar het was weer genieten op de Pan. De ontvangst door de caddymaster was hartelijk, de koffie vooraf was een beetje ongezellig op een terras waar alleen wat werkzaamheden aan de gang waren, maar verder geen kip te bekennen was (ook na afloop alleen één andere greenfee flight). Het bordje bij het terras dat ook mensen zonder starttijd welkom zijn (heel bijzonder voor zo'n oude club), zorgde op deze dag niet voor extra klandizie.
De baan lag er prima bij: fairways strak, bijna zonder onkruid zelfs, greens snel maar fair en de rough doenlijk ondanks het groeizame weer. Ik vind de "quirky" holes, zoals 6,10 en 17 het mooiste om te spelen, die blijven je ook het langste bij. Qua omgeving vind ik 16 - 18 schitterend met de half open vlakte, een mooi einde, zeker nu onze strijd pas bij de laatste putts op de 18de beslist werd! Wederom een gedenkwaardige dag in onze cyclus!

kjmetman | 13-07-2021 | review: Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Beoordeling met 4 sterren

Een pareltje, diep verscholen in het Panbos bij Bosch en Duin tussen Bilthoven en Zeist. Je hebt van die prachtige banen die eruit zien alsof ze volledig door de natuur zijn gevormd. Dit is er zo eentje.
Het clubhuis is een stijlvolle, rietgedekte villa. Het interieur is klassiek en heeft de sfeer van een Engelse club. De keuken is goed en na het golfen is het heerlijk genieten van de mooie omgeving op het vrij smalle terras dat in een halve cirkel rondom het clubhuis is aangelegd.
De oefenvoorzieningen zijn niet helemaal wat je verwacht bij een club van deze allure. De driving range heeft weinig afslagplekken. De verschillende putting (en chipping?) greens liggen wat dicht bij elkaar tussen de bomen. Middenin liggen een paar afslagmatten, waardoor sommige oefengreens onverwacht onderdeel blijken te zijn van een mini-hole.
En dan de baan, ja die is zoals hiervoor al genoemd een pareltje. Veel hoogteverschillen, geonduleerde fairways en greens. Daaromheen een mooi, oud bos en of hei. Eigenlijk kan ik mij niet een saaie hole herinneren.
Een bijzondere en opvallende hole is de par 4-hole 10, de signature hole van de club. Op circa 200 meter van de gele tee versmalt de fairway tussen twee heuvels tot ca. 10-15 meter. Vanaf de tee zie je door de smalle doorgang enkele intimiderende bunkers met daarachter de green. Een hole om iets langer bij na te denken voor je 'm gaat spelen.
De Pan: een topbaan voor je bucket list!

FlipJ | 12-07-2021 | review: Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Geef ook een beoordeling van Utrechtse Golfclub 'De Pan'

Schrijf een beoordeling voor Utrechtse Golfclub 'De Pan'