logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Wales

Golfen in Wales

In Wales vindt men in totaal bijna 200 golfbanen. De Welsh Golfing Union is opgericht in 1895 en is daarmee de op een na oudste van de hele wereld (na de Ieren). Bij Golf hotel en country...
lees verder >>

Golfen in Wales

 

 

Aantal banen met

Aantal banen met greenfees in de prijsklasse (€) van:

Regio

Aantal banen

9
holes

18
holes

18+
holes

Minder dan 40

40 tot 80

Meer dan 80

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

Anglesey Eiland

1

1

Gwynedd

2

2

1

1

Midden- Wales

25

13

11

24

1

Noord- Wales

48

18

29

44

3

West- Wales

18

7

11

17

Zuid- Wales

83

19

64

80

3

kaart

Reacties en ervaring(en) met golfbanen in Wales

Beoordeling met 4 sterren

7 sept Macintosh
In uitzonderlijke omstandigheden voor Wales 27. C en bijna geen wind de Macintosh baan gespeeld.
Een 18hole park baan in het heuvelachtige landschap van zuid Wales, de Macintosh baan is mooier en biedt meer uitdaging dan de de Gwinnett lus.
Het hoogte verschil komt in bijna alle holes terug met 2 keer een par 3 met 15 mtr downhill, dit blijft een uitdaging.
Een aantal blinde afslagen met een markerings paal aangegeven, blijf altijd spannend waar je je bal terug vindt.
Vandaag met een 2 bal gespeeld en vele mede flights ingehaald altijd een vriendelijk praatje en een fijn dag gewenst, een hele fijn sfeer in en rond de baan!
Met recht een prachtige baan, helaas geen driving range aanwezig dat is wel een behoorlijk min punt.
30€ greenfee.

harold75 | 07-09-2021 | review: Cottrell Park Golf Club / Wales

Beoordeling met 4 sterren

6 sept Gwinnett. 18 holes
Een hele leuke baan om te spelen in het mooie landschap van zuid Wales.
De 18 holes bieden een ruime variatie van holes qua lengte en moeilijkheid.
Sommige holes hebben een blinde afslag, en word doormiddel van een markerings paal aangeven. Deze staan overigens niet altijd goed gestoken met alle gevolgen van dien.
De tee boxen zijn rommelig omdat de gebruikte tees niet worden opgeruimd, dit kon ook niet omdat er geen box voor aanwezig was, en de grasmaaier zorgt ervoor dat de restanten overal lagen.
(dit gold voor alle 5 de banen die ik heb gespeeld in Wales, repareren van pitch marks is ook geen traditie hier!)
De beleving was echter top, zeer vriendelijke mensen in de baan, tijd voor een praatje kortom je kunt hier heerlijk stress vrij je rondje lopen met prachtige vergezichten.
Geen driving range aanwezig, alleen een oefen green met bunker op 500 mtr lopen, dit valt toch een beetje tegen voor een golfpark van 36 holes.
Greenfee 30€.

harold75 | 06-09-2021 | review: Cottrell Park Golf Club / Wales

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige en moeilijke course, het was genieten.

ludo.vanhooff | 02-09-2021 | review: Pennard Golf Club / Wales

Beoordeling met 4 sterren

Net na storm Dennis deze baan gespeeld. Zondag waren de 3 courses nog gesloten maar op deze dag mocht je de baan op. Prachtige panorama's, snelle greens en moeilijke, technische holes.
Ik was best trots dat ik enkele holes in Par heb kunnen spelen. De uitstraling, gastvrijheid en golf gevoel is echt fenomenaal. We werden met shuttle bus van resort naar de Twenty ten course gebracht : materiaal wordt uitgeladen, in de Ryder Cup kleedkamer staat jouw naambordje op één van de lockers. Dan met shuttle gebracht naar driving range + hole 1. Telkens werd er ons verteld dat we zelfs na het spelen van enkele holes onze starttijd konden herboeken naar latere datum. Het terrein zelf lag er (door de zware regenval en de stormen) zwaar bij. Halverwege heb je de "Halfway House " met dranken en versnaperingen. Op het einde werden clubs + trolley gepoetst en kregen we een koperen 'key-chain' met onze initialen als toegift.

julien3 | 18-02-2020 | review: Celtic Manor Resort / Wales

Beoordeling met 5 sterren

Geweldige baan in mooie entourage! Top service en fijne mensen.

everards | 30-08-2019 | review: Celtic Manor Resort / Wales

Beoordeling met 4 sterren

Built on a 120-acre site on the western edge of the Brecon Beacons National Park,
12/12 pounds on this site, but that's not right, the prices are 20/30 pound.
GolfHäftet get you 1/2 price!
Very hilly golf course, in the beginning that is very nice but after 14 holes it gets a bit boring. Nonetheless good to walk (take a buggy if you are not agile) great greens and beautiful views. Like often no driving range but a loft with nets.
Price quality very worthwhile.

Marien | 18-08-2019 | review: Garnant Park Golf Club / Wales

Beoordeling met 4 sterren

Designed by the legendary Harry Colt in the 1920’s, the course offers a fine test of golf for all levels of handicap. Very nice links course, the signage could be a little better and a buggy is certainly not necessary. The sheep and horses on the course make it quite special but do not get distracted because the course itself is quite difficult, especially with a lot of wind.

Marien | 17-08-2019 | review: Clyne Golf Club / Wales

Beoordeling met 4 sterren

Mooie glooiende baan, soms best stijl, met mooie uitzichten (Brecon Beacon NP). Snelle greens.
Soms lastig door de schuine fairways op de helling.

wilroozendaal | 24-07-2019 | review: Cradoc Golf Club / Wales

Beoordeling met 4 sterren

Mooi golfcourse met prachtige uitzichten. Uitdagend!

ludens3 | 24-07-2019 | review: Cardigan Golf Club / Wales

Beoordeling met 4 sterren

Exceptioneel mooie ligging aan de kust met prachtig uitzicht op zee. Zeer lastige en listige baan om te spelen (m.n. old course), zeker met wind! Golf zoals het bedoeld is.

wilroozendaal | 17-07-2019 | review: Nefyn & District Golf Club / Wales

Beoordeling met 4 sterren

Een leuke baan, half links baan, half parkbaan. Mooie uitzichten over zee en richting de Snowdon. Veel vriendelijke leden die ons graag hun baan wilden tonen. Met de pruttelende buggy kwamen we overal. Jammer dat ze niet reageerden op ons formulier om een tee time aan te vragen. Ook op de email werd niet gereageerd maar met de ouderwetse telefoon konden we dan toch heel makkelijk een tijd afspreken.

karindehaas | 16-07-2019 | review: Pwllheli Golf Club / Wales

Beoordeling met 4 sterren

Heel verrassend, deze golfbaan. Een niet al te grote 9 holes, prima onderhouden (door vrijwilligers begrepen wij) met mooie uitzichten. Hele leuke uitdagingen bij iedere hole. Het enige nadeel was dat er veel holes kruislinks waren waardoor je nogal eens mensen op de fairway liepen. Het clubhuis was wel open maar onbemand (zondag). Wij hebben genoten deze dag. En dat voor heel weinig geld.

karindehaas | 14-07-2019 | review: St Idloes Golf Club / Wales

Beoordeling met 4 sterren

Een korte goed onderhouden parkbaan met elkaar kruisende fairways. Maar wel heel goed te overzien. Bovendien waren de spelers heel voorzichtig. Het is een 9 holes baan met 18 verschillende afslagplaatsen. Vier van de negen holes waren par 3 holes, de meesten behoorlijk lang. De greens hadden een gemiddelde snelheid, niet moeilijk. Wij hebben hier een heerlijke middag gehad, voelden ons welkom en de baan was niet duur.

karindehaas | 11-07-2019 | review: Betws-y-Coed Golf Club / Wales

Beoordeling met 4 sterren

De gele banen waren niet heel erg moeilijk, wel heel goed onderhouden. De fairways heel erg breed. Vanwege de wind hadden we toch een klus te klaren.
De Old Course was daarentegen heel uitdagend. Hoe spelen we de hole aan? Maar eerst waarheen. Want de weg vinden is op iedere hole steeds de vraag. Bij iedere hole even uitkijken voor de wandelaars en soms de langsrijdende auto's. Naast het geweldige golfspel hebben we vandaag ook heel erg genoten van alle mooie uitzichten. Dat vind je nergens.

karindehaas | 10-07-2019 | review: Nefyn & District Golf Club / Wales

Beoordeling met 4 sterren

We hebben zeer genoten van dit rondje golf. Dit is een echte links course. Voor ons behoorlijk uitdagend, regelmatig blinde shots en harde fairways. De greens waren in topvorm, niet moeilijk te spelen. Het voelt op deze baan allemaal heel natuurlijk. Aan de ene kant de duinen en zee, aan de andere kant het treintje dat regelmatig langs komt. Ook de wandelaars die van het strand dwars over de baan liepen, al of niet met honden, gaven het gevoel dat het spel golf r gewoon bij hoort.

karindehaas | 09-07-2019 | review: Aberdyfi/Aberdovey Golf Club / Wales

Beoordeling met 4 sterren

Heerlijk gespeeld op 3 juli 2019. Goed ontvangen en voor 35 pond na 16 uur,18 holes spelen in de zomer avond was grandioos. Wel slecht voor je handicap die Links rough.

hslootweg | 03-07-2019 | review: Conwy (Caernarvonshire) Golf Club / Wales

Beoordeling met 4 sterren

Een leuke golfbaan met fantastische greens zo snel als een biljartlaken. Waarom kan men dat in Nederland niet maken. Verder een licht glooiend mooi landschap met verassende hindernissen. Een heg over spelen komt wel een paar keer voor, zonder dat je wat kan zien, men heeft bij een hole wel een "kijk"-trap neer gezet...
Moeilijk is deze niet direct, uiteraard moet je de baan dan een paar keer gespeeld hebben om de verassingen te kunnen papieren. Verder spreken de foto's van zelf.

john1 | 01-07-2019 | review: Radyr Golf Club / Wales

Beoordeling met 4 sterren

Fantastische baan flinke hoge heuvels en super uitdagende holes en mooie en moeilijke greens en wat een feest om hier te golfen!
Wat beter zou kunnen? de baan oppakken en bij Leiden neer leggen.

michelbrutale | 01-07-2019 | review: Celtic Manor Resort / Wales

Beoordeling met 4 sterren

Een hele leuke golfbaan. De schapen lopen her en der over de baan. Vermoedelijk de baan maaiers. Plaatsen als er teveel stront ligt, geweldig! De baan op zich is niet makkelijk, hoog (links) veel schuine hellingen en zeer vervelende struiken, waardoor het zoeken zeer lastig wordt. Wel prachtige uitzichten op de baai en de zee. De greens zijn weer heel erg mooi, maar moeilijk, want ze zijn als biljartlakens. Het is net of de schapen afgericht zijn niet op de greens te komen, want nooit een poepje o.i.d. gezien.
Het clubhuis is typisch Engels met een prachtig interieur. Zie de foto's. Wij kregen tevens een zeer uitgebreid verhaal over de baan en hoe te lopen e.d. van een gedreven lid.
Al met al zeker de moeite waard hier eens te gaan spelen.

john1 | 30-06-2019 | review: Southerdown Golf Club / Wales

Beoordeling met 3 sterren

Een simpele baan en gewoon overal vlak.
Een nieuw management zou uitkomst bieden.
Wel een goed restaurant.

michelbrutale | 30-06-2019 | review: Grove Golf Club / Wales

Beoordeling met 4 sterren

Goed onderhouden golfbaan en gastvrije ontvangst. Via internet is de baan goed te boeken. De eerste 9 holes zijn qua layout helemaal top. Mooie uitdagende holes met hoogte verschil. Eigenlijk kom je voor de 2de 9 want die liggen op een landtong naar een vuurtorentje. Er is zelf een afslag vanaf het soort terrasje van de vuurtoren. De 2de 9 zijn qua uitzichten helemaal top en is echt genieten. Qua holes zijn de 2de 9 wel wat minder. Er zijn veel par 3en en de holes lopen langs mekaar, daarnaast zijn er veel wandelaars die uiteraard ook van het uitzicht willen genieten. Toch een aanrader en ga er zeker weer spelen als ik in de buurt ben.

elninjo | 27-06-2019 | review: Nefyn & District Golf Club / Wales

Beoordeling met 4 sterren

Wat een spectaculaire baan. Wel een beetje toeristisch, zeker de Old course. De baan ligt langs de kust en langs (door) de baan is ook de pad uitgezet voor wandelaars / toeristen. hierdoor is het heel bedrijvig op de baan met niet golfers. Dat is af en toe wel uitkijken, want die niet golfers lopen gewoon over de baan de hond uit te laten en kijken nergens naar. 1e negen speelt leuk, afwisselend, maar goed bespeelbaar. Tweede negen is echt lastig, blinde holes en onoverzichtelijk. wel jammer dat op de eerste holes voldoende markeringen in de baan staan en op de tweede negen niets. Toch zeker een aanrader. ik ga er zeker nog een keer heen. het is ook goed betaalbaar.

cmd | 27-06-2019 | review: Nefyn & District Golf Club / Wales

Beoordeling met 4 sterren

Mooie uitdagende baan en snelle green en erg prettig ontvangst.
Baan wegwijs kan beter.

michelbrutale | 26-06-2019 | review: Cottrell Park Golf Club / Wales

Beoordeling met 4 sterren

Smorgens iets vroeger, dan gereserveerd, hebben we voor £69 kunnen spelen incl buggy, wat toch wel een vriendenprijs genoemd kan worden
Het was een goed bespeelbaar een heerlijke baan om relax te spelen er waren wat blinde holes, maar allemaal goed te bespelen
We waren in ieder geval heel tevreden over de baan, maar het clubhuis en de proshop kunnen wel een opknapbeurt hebben.

cmjdewitte | 20-06-2019 | review: Holeyhead Golf Club / Wales

Beoordeling met 4 sterren

Hele mooie traditionele golfbaan. Zeer goede prijs/kwaliteitverhouding. Groot, traditioneel, maar wat gedateerd clubhuis.

rschouten | 18-06-2019 | review: Greenmeadow Golf & Country Club / Wales

Beoordeling met 4 sterren

Aardige baan als opvulling van de golftrip. Aardige mensen, maar een gebrek aan elektrische trolleys en buggies. Als je 2 keer op een dag speelt toch wel wenselijk.

rschouten | 17-06-2019 | review: Tredegar Park Golf Club / Wales

Beoordeling met 4 sterren

Zeer vriendelijke ontvangst. Clubhuis helaas gesloten ivm een huwelijk. De baan is leuk (breed) om te spelen. Ondanks veel regen niet echt nat. Veel hoogte verschillen met mooie vergezichten. De kwaliteit van de bunkers laat wel wat te wensen over. We betaalden 30£ op zaterdag pp.

Carthago | 16-06-2019 | review: Aberystwyth Golf Club / Wales

Beoordeling met 4 sterren

Zeer goed onderhouden parkbaan. Helaas muv holes 17 en 18, weinig spectaculaire holes. Wij speelden hier met Golfhäftet voor £20 hetgeen de baan zeker waard was. Vanaf het terras heb je schitterend uitzicht op zee, hole 18 en gwrych castle. Er is een golfpass waarmee je voor £90 4 banen kunt spelen. Zie foto.

Carthago | 16-06-2019 | review: Abergele Golf Club / Wales

Beoordeling met 4 sterren

Vrij vlakke, uitstekend onderhouden parkbaan. Brede fairways, taaie rough.
Een flyer is zo geslagen.
Dominant aanwezig is het kasteel.
De golfbaan en de naastgelegen camping liggen op het terrein van het inmiddels vervallen kasteel.
Een weinig spectaculaire maar aangename baan.
Zeer vriendelijk personeel, bijvoorbeeld in de goed geoutilleerde shop.
Goede oefenfaciliteiten.
Het bier smaakte uitstekend na een zonnige middag.

hansvandenengel | 16-06-2019 | review: Abergele Golf Club / Wales

Beoordeling met 5 sterren

Werkelijk fantastisch om hier alle drie de banen gespeeld te hebben. Vooral de TwentyTen is van de buitencategorie. Het clubhuis en de baan ademen Rydercup. Voor een gemiddelde golfer is de TwentyTen echter te moeilijk. Ieder foutje wordt genadeloos afgestraft.

rschouten | 16-06-2019 | review: Celtic Manor Resort / Wales

Beoordeling met 4 sterren

Mooie golfbaan met veel traditie. Slechts 9 holes gespeeld, omdat ‘s middags de TwentyTen op het programma stond.

rschouten | 16-06-2019 | review: Newport (Pembs) Golf Club / Wales

Beoordeling met 4 sterren

Leuke. heuvelachtige Parkbaan.
Beslist de moeite waard.
Brede fairways met zeer lastige rough.
Diep taai gras. Baan was prima bespeelbaar ondanks de vele regen.
Met name op hole 17 een prachtig uitzicht op de Ierse zee en Aberystwyth.
Als ik in de buurt ben ga ik weer.
Gebruik van een buggy is aan te bevelen.

hansvandenengel | 14-06-2019 | review: Aberystwyth Golf Club / Wales

Beoordeling met 4 sterren

Wat een golfbaan, wat een uitzicht en wat een uitdaging!

tvanbeers | 10-06-2019 | review: Tenby Golf Club / Wales

Beoordeling met 4 sterren

De verschillende banen zijn allemaal in super conditie, het vervoer van en naar de banen is super geregeld en de rondleiding in het twenty-ten clubhuis laar je de sfeer proeven van de Ryder-Cup.

EasyGolfer | 01-06-2019 | review: Celtic Manor Resort / Wales

Beoordeling met 5 sterren

Werkelijk 3 prachtige golfbanen om in 3 dagen te spelen. Alles ademt er golf. Een echte aanrader voor de wat fanatiekere golfer.

renekortstra8 | 07-05-2019 | review: Celtic Manor Resort / Wales

Beoordeling met 4 sterren

Clubs gehuurd, die werden nog uit het plastic gehaald!

jbeelen | 10-04-2019 | review: Royal St. David's Golf Club / Wales

Beoordeling met 4 sterren

Uitdagende baan waar slim gespeeld moet worden. Mooi vanwege de vergezichten over de kustlijn maar de baan zelf viel mee. Vreemde combinatie van Tees op hole 16 en 17 waar vaak lang gewacht moet worden.
Karige oefenfaciliteiten en niet erg behulpzame Pro, had nog nooit gehoord van een handdoek voor het douchen voor de gasten. Gelukkig kregen wij van de horeca wel een handdoek. Voor het diner werden wij door verwezen naar een goed restaurant in de buurt omdat op de club niets meer verkrijgbaar was.

Peer6s | 08-04-2019 | review: Langland Bay Golf Club / Wales

Beoordeling met 4 sterren

Fantastic course, extremely challenging though. I played in the wettest time of the year so unfortunately the course played very slow and heavy.

janwdonders | 29-03-2019 | review: Celtic Manor Resort / Wales

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige links, in alle opzichten de moeite waard. Oude baan, typisch Brits clubhuis met Britse gewoonten. Spelen is er een genot.

info596 | 29-10-2018 | review: Conwy (Caernarvonshire) Golf Club / Wales

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige oude links in schitterende omgeving. Clubhuis typisch Brits, je kunt er eten en drinken, maar de Nederlandse sfeer van gezelligheid vind je er niet.

info596 | 27-10-2018 | review: St Davids City Golf Club / Wales

Golf touroperators Wales:

Executive Golf Travel