logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Caribisch Gebied  >  Bonaire

Golfen in Bonaire

 

 

Aantal banen met

Aantal banen met greenfees in de prijsklasse (€) van:

Regio

Aantal banen

9
holes

18
holes

18+
holes

Minder dan 40

40 tot 80

Meer dan 80

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

Bonaire

1

1

1

kaart

Reacties en ervaring(en) met golfbanen in Bonaire

Beoordeling met 4 sterren

Unieke ervaring, misschien niet voor iedere dag maar echt de moeite waard. Golfen door een soort desert, rakelings langs de zee. Het clubhuis en de range geven het ‘tin cup’ gevoel. 1e 9 hebben gras van kunstgras en op de 2e 9 liggen ‘browns’ (aangeharkt zand). Spullen kan je daar huren en voor weinig kan je ballen, handschoenen erbij huren.

bert.feenstramac.com | 12-02-2021 | review: Bonaire Golf Club Piedra So / Bonaire

Beoordeling met 4 sterren

Eigenlijk is het allemaal reuze in orde, want het is een unieke zand baan met een geheel eigen karakter, maar het zou goed en leuk zijn als de laatste 9 holes ook voorzien zouden worden met kunstgras.

w.boerbooms | 31-01-2021 | review: Bonaire Golf Club Piedra So / Bonaire

Beoordeling met 4 sterren

Enorm gastvrije golfbaan met een geheel eigen beleving. Nog nooit zo iets bijzonders meegemaakt. Is echt een avontuur, aanrader voor de golfer die alles in zijn leven wil meemaken, nergens in de wereld is er z'n golfbaan. En de zeewind was een fantastische uitdaging.

peter.gouw | 18-12-2020 | review: Bonaire Golf Club Piedra So / Bonaire

Beoordeling met 4 sterren

Een golfbaan zonder gras, langs de oostkust van Bonaire. De weg er naar toe is al een kleine attractie. Een welkom ontvangst met uitleg over de baan en de 18 holes ronde gingen vooraf aan het spelen.
De eerste 9 holes kennen afslagen én greens bedekt met een groene kunststof mat. Afslaan wordt geadviseerd te doen met een setje wintertees.
Spelen op een zandbaan ken ik van eerdere ervaringen, maar de cactussen en doornenbosjes zijn nieuw en voegen een extra dimensie aan de baan. De honderden hagedissen en verschillende leguanen die snel weer een veiliger heenkomen zoen, die ene ezel op hole 9 en de geiten doorheen de baan zijn de fauna.
De 2e 9 holes kennen greens van zand. De vlaggeeft aan waar de hole eindigt. Het vraagt meer van je spel om dit tot een goed einde te brengen.
De zon is onbarmhartig bij 18 holes, dus extra water is zeker aan te raden.

fjbter | 24-11-2020 | review: Bonaire Golf Club Piedra So / Bonaire

Beoordeling met 4 sterren

Unieke ervaring. Wij werden door Florus vroeg opgehaald. De dag er voor hadden wij de omgeving reeds met de brommer verkend doch dat is alleen voor de ervaren tweetaktridder aan te raden. Het weer was ideaal met hoog liggende sluierbewolking. Mooi om op browns te spelen. Kunststof matten hoeft van mij niet. Ik vond het huurmateriaal redelijk goed en je slaat steeds af van cupjes net als in een winter met vorst. De bal gaat hoog, komt neer in een stofwolkje en rolt een aantal meters door. Wij komen zeker terug. Geweldig dat de baan nieuw leven is ingeblazen.

Larre | 06-03-2020 | review: Bonaire Golf Club Piedra So / Bonaire

Beoordeling met 4 sterren

Super om te spelen maar moeilijk om je handicap te halen. Wel prachtig geiten ezels cactus die ook nog een bal van mij bezit.
Wel veel water meenemen. Er is geen drinkvoorziening.

apost2 | 31-01-2020 | review: Bonaire Golf Club Piedra So / Bonaire

Beoordeling met 4 sterren

De meest bijzondere golfbaan, die er is. Een woestijn aan zee, een cactusbos, geen sprietje gras. Ezels, geiten, leguanen. En echt niet makkelijk te spelen.

tanneke.bartels | 13-12-2019 | review: Bonaire Golf Club Piedra So / Bonaire

Beoordeling met 3 sterren

De golfbaan op Bonaire is uniek. Er is namelijk geen sprietje gras te vinden. "Piedra So" betekent dan ook: 'alleen maar stenen'. Altijd veel wind en natuurlijk ook steeds de oceaan dichtbij. Ik was 1,5 jaar lid van deze club en speelde er iedere week met vrienden. Er zijn slechts 32 leden, die met elkaar ook het baanonderhoud doen. Er is een driving range, maar na afloop moet je wel zelf alle ballen verzamelen. Het is een zeer uitdagende baan. Veel par 4 en par 5 holes. Omdat er geen gras is, kan de bal heel raar terecht komen. Vaak ketst de bal af op stenen. Er zijn geen waterpartijen, maar wel veel cactussen en doornige struiken. Moeilijk om de bal daar weer uit te halen! De local rule is onder andere dat je van een wintertee mag afslaan, overal op de fairway. Dat gaat goed, maar nog beter vond ik het afslaan vanaf een drol van één van de vele wilde ezels die hier vrij rond lopen. De ezels en de geiten hebben overigens altijd voorrang.. Aangekomen bij de green, wacht je weer een nieuwe uitdaging. De 'green' is eigenlijk 'brown', namelijk aangestampte aarde. Vaak met kleine steentjes er in. Hier worden vaak veel punten verloren. Op 1 december heb ik daar nog een toernooi gespeeld om de "Copa di Bandera". Geen prijs gewonnen, maar toch een tevreden gevoel, want spelen op Piedra So is een bijzondere ervaring. Nu weer terug in Nederland, maar ik zal de golfmiddagen op Bonaire zeker missen!

mail88 | 01-12-2019 | review: Bonaire Golf Club Piedra So / Bonaire

Beoordeling met 3 sterren

Zeer uitdagende baan.
Sommige holes zijn voorzien van kunstgras, omdat er geen gras groeit op de fairways en holes.. De roughs zijn erg rough. Veel cactussen en doornstruiken.
Heel moeilijk om je handicap te halen, maar zeker de moeite waard om er een keer te spelen.

jan605 | 26-11-2019 | review: Bonaire Golf Club Piedra So / Bonaire

Beoordeling met 4 sterren

Tijdens onze duikvakantie op Bonaire bezoeken we ook iedere keer deze uitdagende bijzondere golfbaan. Er zijn lokale regels zoals, de dieren (ezels en geiten) hebben voorrang. Ook de cactussen zijn een extra hindernis en waterpartijen zijn er niet. Het materiaal is te huren en je krijgt er ook altijd een ballengrijper bij voor die cactussen.
De baan ligt aan de "wild side" van het eiland en is het makkelijkst te bereiken met een pick-up of 4-wheel drive. Er staan bordjes, die de richting aangeven, maar je moet wel ongeveer weten waar je naar toe moet.
Wil je een ronde spelen dan moet je wel eerst (een paar dagen van te voren) een afspraak maken via de site of telefonisch, want de baan is maar beperkt open. Maar als het toevallig erg geregend heeft de dagen ervoor, dan is de toegangsweg onbegaanbaar en gaat het dus niet door.
De baan zelf is met de natuurlijk obstakels een hele uitgading en zorg dat je voldoende ballen hebt om de ronde te kunnen voltooien. Er zijn geen voorzieningen aanwezig, zoals water, eten, e.d., zorg dus dat je voldoende zelf meebrengt.
We hebben erg van deze uitdaging genoten en komen graag nog een keertje terug.

ton22 | 26-11-2019 | review: Bonaire Golf Club Piedra So / Bonaire