logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Caribisch Gebied  >  Bonaire

Golfen in Bonaire

 

 

Aantal banen met

Aantal banen met greenfees in de prijsklasse (€) van:

Regio

Aantal banen

9
holes

18
holes

18+
holes

Minder dan 40

40 tot 80

Meer dan 80

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

Bonaire

1

1

1

kaart

Reacties en ervaring(en) met golfbanen in Bonaire

Beoordeling met 4 sterren

Een golfbaan zonder gras, langs de oostkust van Bonaire. De weg er naar toe is al een kleine attractie. Een welkom ontvangst met uitleg over de baan en de 18 holes ronde gingen vooraf aan het spelen.
De eerste 9 holes kennen afslagen én greens bedekt met een groene kunststof mat. Afslaan wordt geadviseerd te doen met een setje wintertees.
Spelen op een zandbaan ken ik van eerdere ervaringen, maar de cactussen en doornenbosjes zijn nieuw en voegen een extra dimensie aan de baan. De honderden hagedissen en verschillende leguanen die snel weer een veiliger heenkomen zoen, die ene ezel op hole 9 en de geiten doorheen de baan zijn de fauna.
De 2e 9 holes kennen greens van zand. De vlaggeeft aan waar de hole eindigt. Het vraagt meer van je spel om dit tot een goed einde te brengen.
De zon is onbarmhartig bij 18 holes, dus extra water is zeker aan te raden.

fjbter | 24-11-2020 | review: Bonaire Golf Club Piedra So / Bonaire

Beoordeling met 4 sterren

Unieke ervaring. Wij werden door Florus vroeg opgehaald. De dag er voor hadden wij de omgeving reeds met de brommer verkend doch dat is alleen voor de ervaren tweetaktridder aan te raden. Het weer was ideaal met hoog liggende sluierbewolking. Mooi om op browns te spelen. Kunststof matten hoeft van mij niet. Ik vond het huurmateriaal redelijk goed en je slaat steeds af van cupjes net als in een winter met vorst. De bal gaat hoog, komt neer in een stofwolkje en rolt een aantal meters door. Wij komen zeker terug. Geweldig dat de baan nieuw leven is ingeblazen.

Larre | 06-03-2020 | review: Bonaire Golf Club Piedra So / Bonaire

Beoordeling met 4 sterren

Super om te spelen maar moeilijk om je handicap te halen. Wel prachtig geiten ezels cactus die ook nog een bal van mij bezit.
Wel veel water meenemen. Er is geen drinkvoorziening.

apost2 | 31-01-2020 | review: Bonaire Golf Club Piedra So / Bonaire

Beoordeling met 4 sterren

De meest bijzondere golfbaan, die er is. Een woestijn aan zee, een cactusbos, geen sprietje gras. Ezels, geiten, leguanen. En echt niet makkelijk te spelen.

tanneke.bartels | 13-12-2019 | review: Bonaire Golf Club Piedra So / Bonaire

Beoordeling met 3 sterren

De golfbaan op Bonaire is uniek. Er is namelijk geen sprietje gras te vinden. "Piedra So" betekent dan ook: 'alleen maar stenen'. Altijd veel wind en natuurlijk ook steeds de oceaan dichtbij. Ik was 1,5 jaar lid van deze club en speelde er iedere week met vrienden. Er zijn slechts 32 leden, die met elkaar ook het baanonderhoud doen. Er is een driving range, maar na afloop moet je wel zelf alle ballen verzamelen. Het is een zeer uitdagende baan. Veel par 4 en par 5 holes. Omdat er geen gras is, kan de bal heel raar terecht komen. Vaak ketst de bal af op stenen. Er zijn geen waterpartijen, maar wel veel cactussen en doornige struiken. Moeilijk om de bal daar weer uit te halen! De local rule is onder andere dat je van een wintertee mag afslaan, overal op de fairway. Dat gaat goed, maar nog beter vond ik het afslaan vanaf een drol van één van de vele wilde ezels die hier vrij rond lopen. De ezels en de geiten hebben overigens altijd voorrang.. Aangekomen bij de green, wacht je weer een nieuwe uitdaging. De 'green' is eigenlijk 'brown', namelijk aangestampte aarde. Vaak met kleine steentjes er in. Hier worden vaak veel punten verloren. Op 1 december heb ik daar nog een toernooi gespeeld om de "Copa di Bandera". Geen prijs gewonnen, maar toch een tevreden gevoel, want spelen op Piedra So is een bijzondere ervaring. Nu weer terug in Nederland, maar ik zal de golfmiddagen op Bonaire zeker missen!

mail88 | 01-12-2019 | review: Bonaire Golf Club Piedra So / Bonaire

Beoordeling met 3 sterren

Zeer uitdagende baan.
Sommige holes zijn voorzien van kunstgras, omdat er geen gras groeit op de fairways en holes.. De roughs zijn erg rough. Veel cactussen en doornstruiken.
Heel moeilijk om je handicap te halen, maar zeker de moeite waard om er een keer te spelen.

jan605 | 26-11-2019 | review: Bonaire Golf Club Piedra So / Bonaire

Beoordeling met 4 sterren

Tijdens onze duikvakantie op Bonaire bezoeken we ook iedere keer deze uitdagende bijzondere golfbaan. Er zijn lokale regels zoals, de dieren (ezels en geiten) hebben voorrang. Ook de cactussen zijn een extra hindernis en waterpartijen zijn er niet. Het materiaal is te huren en je krijgt er ook altijd een ballengrijper bij voor die cactussen.
De baan ligt aan de "wild side" van het eiland en is het makkelijkst te bereiken met een pick-up of 4-wheel drive. Er staan bordjes, die de richting aangeven, maar je moet wel ongeveer weten waar je naar toe moet.
Wil je een ronde spelen dan moet je wel eerst (een paar dagen van te voren) een afspraak maken via de site of telefonisch, want de baan is maar beperkt open. Maar als het toevallig erg geregend heeft de dagen ervoor, dan is de toegangsweg onbegaanbaar en gaat het dus niet door.
De baan zelf is met de natuurlijk obstakels een hele uitgading en zorg dat je voldoende ballen hebt om de ronde te kunnen voltooien. Er zijn geen voorzieningen aanwezig, zoals water, eten, e.d., zorg dus dat je voldoende zelf meebrengt.
We hebben erg van deze uitdaging genoten en komen graag nog een keertje terug.

ton22 | 26-11-2019 | review: Bonaire Golf Club Piedra So / Bonaire

Beoordeling met 4 sterren

Nu enkele keren in 2019 gespeeld, erg warm geen schaduw en door harde wind en cactussen voor mij moeilijke baan. De greens worden door de club soms aangepast. Alles blijft een speciale uidaging.

apost2 | 25-01-2019 | review: Bonaire Golf Club Piedra So / Bonaire

Beoordeling met 4 sterren

Het is echt een beleving om op deze baan te spelen. De route er naartoe is wat lang, maar de baan ligt dan ook vrij afgelegen. Geen golfbaan zoals je normaal gewend bent. Er is geen gras, wat dus betekent dat er ook geen fairway en rough is. Wel zijn er een aantal struiken en bosjes waar je absoluut niet in wilt liggen, want de kans dat je daar je bal terugvindt is klein. Wel is er een driving range om even in te slaan.

Deze baan wordt gerund door vrijwilligers, dus een echt clubhuis is er niet echt. Er staat een container met een aantal clubs en golftassen die voor een kleine bijdrage te huren zijn. Je krijgt er dan ook wat ballen bij. Ook is het aan te raden om van tevoren even te bellen, want er is niet altijd iemand beschikbaar op de golfbaan. Als het mogelijk is raad ik aan om iemand mee te nemen die de baan kent. Dat is vaak wel te regelen als je naar de golfbaan belt. Het is anders niet altijd even duidelijk waar je naartoe moet.

De baan bestaat uit 18 holes, maar 9 holes is vaak echt genoeg. Dat komt omdat er nagenoeg geen schaduw is en de zon aardig fel is. Draag dus geen donkere kleding en neem voldoende drinken mee.

ruben.hilbrands | 10-01-2019 | review: Bonaire Golf Club Piedra So / Bonaire

Beoordeling met 4 sterren

Prachtig om te spelen geen greens maar eerst een ezelkeutel zoeken. Wordt onderhouden door vrijwilligers en vinden het mooi om je uit te nodigen. Wel over een four wiel drive beschikken. De rut is al een safari op zich stenen wijzen de weg.

apost2 | 20-03-2018 | review: Bonaire Golf Club Piedra So / Bonaire