logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Afrika  >  Gambia

Golfen in Gambia

 

 

Aantal banen met

Aantal banen met greenfees in de prijsklasse (€) van:

Regio

Aantal banen

9
holes

18
holes

18+
holes

Minder dan 40

40 tot 80

Meer dan 80

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

Gambia

1

1

Reacties en ervaring(en) met golfbanen in Gambia

Beoordeling met 3 sterren

Golfen op de Fajara Golf Club in The Gambia is een bijzondere ervaring. 18 holes, par 69,4700 m en aan zee. Een zanderige ondergrond, geen gras en 'browns' i.p.v. greens. De browns zijn van zeezand vermengd met olie. Dat geeft natuurlijk voetstappen en die worden platgewalst door de meegelopen brown sweeper als ware het een tennisbaan met gravel. Onderweg kun je zo maar koeien tegenkomen. Wij speelden in een flight van 4 waarvan 1 Belg zijn pro had meegenomen en een caddy, verder 2 spelers met 1 caddy en ik met mijn eigen caddy plus de brown sweeper, totaal met 9 man over de baan. De caddy van de Belg had een stukje kunstgras meegenomen waarvan hij kon slaan. Wij moesten van de kale grond spelen.
De baan ligt aan de kust dus van sommige holes heb je uitzicht op zee, mooi!
Het clubhuis is eenvoudig maar de mensen zijn uitermate vriendelijk, the Gambia, the smiling coast!
Met golf heeft het niet veel te maken, maar zoals gezegd, een ervaring is het zeker.
Kosten: een brownfee is 1000 dalasi, (17,50 euro) clubhuur 350 dalasi, (6,-- euro) inclusief caddy en brown sweeper fee. prijzen maart 2018.

madelon5 | 03-01-2018 | review: Fajara Golf Club / Gambia

Beoordeling met 4 sterren

Donkeygolf was in Gambia πŸ‡¬πŸ‡² op 6 januari 2014! Hier golf spelen is een avontuur. Een baan waar je πŸ’πŸ’πŸŒΊπŸŒΊπŸŒ΄πŸŒ΄πŸŠπŸŠπŸ§πŸ¦πŸ€πŸ¦‹ op je pad vindt. In het donker laten ophalen met een πŸš•. Eenmaal aangekomen op de parking was het niet nodig om een tijdstip af te spreken voor de terugreis. De taxichauffeur had toch niets te doen, dus hij blijft wachten tot ik uitgespeeld ben 🀨. De brownfee betaal je bij de receptie. Daarna komt het selecteren van de caddy... De caddy’s hadden zich verzameld in de buitenruimte. De een sliep nog 😴, de ander maakte op z’n vuurtje een potje thee. Maar er waren er ook een paar klaar wakker. Na wat heen en weer geroep tussen de hoofdcaddy en de diverse caddy’s had ik voor het eerst in mijn golfloopbaan mijn eigen caddy πŸ₯³. Ook kreeg ik een brownsweeper toegewezen. En er melde zich iemand die een stukje kunstgras uitleende. Mijn πŸ€— caddy hielp mij met de onderhandelingen. Bij de eerste afslagplaats heb ik de diverse slagen nog even geoefend 🏌️‍♂️. Bij de start geeft mijn caddy nog wat aanwijzingen. De brownsweeper loopt met je mee. Nadat je de brown verlaten hebt en het balletje toch weer in het gaatje hebt gekregen rent πŸƒπŸΏ‍♂️hij vast naar de volgende hole. Ook maakt hij het gedeelte tussen je bal op de brown en de cup nog eens extra glad πŸ˜€. De eigenaar van het stukje gras vertrouwt erop dat zijn eigendom weer bij hem wordt ingeleverd en loopt dus niet mee. In de baan veel zand dus het stukje gras komt goed van pas. Ook ‘n keer over een 🐊🐊🐊vijver gespeeld en par gemaakt 🀩. Toen we wat langer op onze voorgangers moesten wachten gingen we gewoon eerst ‘n paar andere holes doen. Zo doe je dat hier. Een allemachtig leuke ochtend gehad! Vergeet niet alle leden van je crew wat πŸ’Ά te geven als je een leuk rondje hebt gehad. De πŸš• bracht mij optijd voor de lunch πŸ₯—πŸ₯–πŸ‰πŸ₯› weer terug. Niet al mijn golfrondjes kan ik later weer goed voor de geest halen, maar deze weet ik nog heel goed πŸ₯°. ➑️ Dus ben je in Gambia ga dan naar Kololi en Faraja ⬅️.

Donkeygolf | 06-01-2014 | review: Fajara Golf Club / Gambia