logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  ItaliŽ

Golfen in ItaliŽ

 A   C   E   F   L   M   P   R   S   T   U   V 

 

 

Aantal banen met

Aantal banen met greenfees in de prijsklasse (€) van:

Regio

Aantal banen

9
holes

18
holes

18+
holes

Minder dan 40

40 tot 80

Meer dan 80

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

Abruzzen/ Molise

Aostadal

ApuliŽ

2

2

2

CalabriŽ

CampaniŽ en Napels

Emilia- Romagna

20

5

15

7

5

Friuli, Venezia, Giulia

5

1

3

1

Lazio

23

6

12

6

LiguriŽ

2

2

2

Lombardije

39

14

24

1

18

18

Marken

Piemonte

8

7

1

5

2

Puglia

1

1

1

Rovigo

1

1

1

SardiniŽ

3

3

2

1

SiciliŽ

5

4

1

2

3

Toscane

28

7

9

4

7

2

Trentino - Zuid Tirol (Sud Tirol)

7

3

4

1

6

UmbriŽ

6

3

2

1

2

Veneto

11

1

10

8

kaart

Reacties en ervaring(en) met golfbanen in ItaliŽ

Beoordeling met 4 sterren

If you are in the Dolomites it is a no-brainer to play golf here. The course is very beautiful. Don't forget to look around at every tee box to enjoy the view. We played 18 holes (do reserve your buggy early). By the way, the greens are fast!

Marik | 23-07-2021 | review: Petersberg Golf Club (Monte San Pietro) / ItaliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige golfbaan. De lengte van de par 4 holes zijn niet extreem, maar de hoogte verschillen maakt het lastig. Lange par 3 holes. Verder is een kar aan te raden, lastig om dit te voet te doen. Onderhoud prima, greens erg snel. Mooie omgeving en vriendelijk ontvangst.

rico2 | 22-07-2021 | review: Dell'Ugolino Golf / ItaliŽ

Beoordeling met 3 sterren

De Cosmopolitan golf & country club is een eenvoudige baan. Het ontvangst was prettig, maar de prijs 180,00 euro voor 2 spelers en een buggy staat niet verhouding. Daar mag je iets meer van verwachten. De TEE-boxen zijn niet best en hole 16 (geel) behoort tot de slechtste die ik ooit gezien heb. Eenmaal geen fairway geraakt dan mag je er bijna vanuit gaan dat de bal ook echt weg is.

Mooseman | 21-07-2021 | review: Cosmopolitan Golf & Country Club / ItaliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Mooie parkbaan maar je spelniveau moet op punt staan om hier te scoren aangezien de fairways niet al te breed en greens niet al te groot zijn. Bovendien sta je zelden vlak op de fairways en in de rough. Het onderhoud van de baan was in orde maar ook niet meer dan dat. Zeker de aanduiding van de teeboxen moet aangepakt worden aangezien de markers nauwelijks zichtbaar waren.

Vriendelijke medewerkers. Ondanks het feit dat het restaurant 's avonds gesloten was omwille van een event van de plaatselijke Rotary, hebben we toch een eenvoudig maar lekker voor- en hoofdgerecht kunnen bestellen.

jan.huysmans | 19-07-2021 | review: Varese Golf Club / ItaliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Een clubhuis met de uitstraling van heerlijke oud-sjiek. Prachtig. Hele prettige ontvangst. € 20 voor 9 holes is hier prima. Ligt hoog in de bergen achter Stresa. Veel hoogteverschillen. Vaak is de vlag bij afslaan onzichtbaar want ver omhoog of omlaag. Daardoor ook wel ballen kwijt, want waar landden ze? Veel sjouwen op en af, veel muggen ook. Het was vochtig. En ik had op mooiere vergezichten gehoopt. Maar de baan ligt ingebouwd tussen de bomen. Erg bosrijk. Geen waterhindernissen. Al met al echt leuke ervaring. Maar geen noodzaak om terug te komen.

DJoncourse | 15-07-2021 | review: Alpino di Stresa Golf Club / ItaliŽ

Beoordeling met 5 sterren

Heel goed onderhouden golfbaan in een prachtige omgeving. Eindelijk een baan waar de hole bewegwijzering perfect is!
Weinig lopen tussen de holes door. Rood/witte lus begint even pittig maar is verder prima zonder buggy te doen! Weinig waterhindernissen en vooral bunkers rondom de greens.
Baan die je gespeeld moet hebben als je in de buurt bent. Prachtige uitzichten en een uitdagende baan.

nefkens | 14-07-2021 | review: Gardagolf Country Club / ItaliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Visueel een mooie baan maar niet uitzonderlijk. Teeboxen lagen er niet geweldig bij en niet kort gemaaid. Fairways waren ok. Greens met medium moeilijkheidsgraad, niet snel maar wel allemaal met dezelfde snelheid. Vlaggen waren reeds enige tijd niet verplaatst want holes waren afgerond. Eerlijkheidshalve moet erbij gezegd worden dat de dagen voordat we gespeeld hebben er enorm veel regen in de regio gevallen is wat mogelijk de oorzaak is van het mindere onderhoud van de teeboxen en ongewijzigde positie van de vlaggen.

Staff - pro-shop / caddy master / greenkeepers / horeca - was zeer vriendelijk en behulpzaam. Kleedruimtes en douches prima in orde. Zeer mooi terras en heerlijk diner na het golfen.

jan.huysmans | 14-07-2021 | review: Bogogno Circolo Golf - Del Conte / ItaliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Schitterende baan. Wij hebben rood wit gespeeld. Een mooie combi. Mooi oud/ klassiek clubgebouw Baan lag er goed bij. Mooie uitdagende holes zoals zo vaak deze week lag ik regelmatig in de bunkers. Op de 2e negen werden we continu gestoord door een greenkeeper. Hij ging in je slaglijn maaien en of stilstaan. Als je een slag wilde maken dan ging hij gewoon door met maaien. Ik heb me er mateloos aan geërgerd Kostte me zeker 2 ballen en zeker 8 a 9 slagen. Zal aan mezelf liggen maar als je 220 euro betaalt voor een rondje golf dan verwacht je dit in ieder geval niet. De greenkeeper maakte regelmatig een gebaar dat hij er ook niets aan kon doen. Kortom 2e negen veel ergernis en slecht resultaat. Wellicht is maaibeleid in Italië anders dan in NL. Voorlopig is mijn conclusie dat ik Garda Golf voorlopig uit m’n agenda haal. Arzaga en Chervo zijn meer dan goede alternatieven.

robl | 12-07-2021 | review: Gardagolf Country Club / ItaliŽ

Beoordeling met 4 sterren

We hebben de la marchesa lus gespeeld. Via leisure break boek. €45,00 voor 2 personen.
Zeer vriendelijke ontvangst. Deze 18 holes zijn goed zonder buggy te spelen. Bij hole 10 staat automaat met ijskoude drankjes. Dit is hard nodig. (Flesjes water voor €1,00)
Baan niet al te moeilijk. Weinig bunkers en weinig water. Clubhuis sfeervol maar wel wat gedateerd. Past wel in deze omgeving. We kwamen om 14.30 van de baan, de keuken sloot om 15.00. Jammer want het eten zag er bij andere gasten heerlijk uit.

nefkens | 12-07-2021 | review: VILLA CAROLINA GOLF CLUB / ItaliŽ

Beoordeling met 5 sterren

Geweldige ervaring, mooi restaurant waar ze goed begrijpen wat Bella Italia allemaal te bieden heeft.

gerrit.hofland1 | 09-07-2021 | review: Marco Simone Golf / ItaliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Bergachtige baan, hetgeen natuurlijk andere zaken met zich meebrengt dan een linksbaan: Grote hoogteverschillen, meer risiko om ballen kwijt te raken, etc.

De baan is niet lang, maar heerlijk om tijdens je vakantie te spelen. 2x spelen is leuk, dan weet je tijdens de 2e ronde wat je te wachten staat. Neem genoeg ballen mee, erger je niet als je er een paar wegslaat, want dat is zonde van je beleving. Wanneer je enigszins in je vormt speelt, is het een hele leuke baan waar je vooral goed moet beoordelen wat voor slag je steeds het beste kunt slaan om je score bij mekaar te houden.

Het onderhoud is goed, greens zacht (zoals op dit soort grond te verwachten is), maar tijdens onze 2 ronden zeker snel genoeg. Fairways goed gemaaid. Driving range is prima en pitch en put area ook.

De baan is niet goedkoop, huur vooral een buggy (!) en je hebt een interessante golf-puzzel-ronde in een ongeëvenaarde omgeving. Prachtige vergezichten, bij de Seiser Alm, direct onder de rotsen van Schlern/Sciliar.De b.

Dieds | 08-07-2021 | review: Golf San Vigilio Siusi (v/h Kastelruth Seiseralm Golf Club) / ItaliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Vandaag gespeeld. Geprobeerd om samensmelt m’n vrouw te lopen. Weliswaar met elektrische trolley maar met bijna 40 Gr niet te doen. Onderweg kom je een paar keer een zwembadzone tegen en het waste verleidelijk om daar gebruik van te maken. Halverwege de 2e lus zijn we gestopt vanwege de hitte Kregen een voucher voor 9 holes. Heel erg netjes. Mooie baan. Absoluut spelen als je in de buurt bent. Met een leisurebreak voucher heel goed betaalbaar.

robl | 07-07-2021 | review: Gardagolf Country Club / ItaliŽ

Beoordeling met 5 sterren

Uitdagende 9 holes Lake course.
Lastig met hoge temperaturen, golf cart nodig. Prachtige natuur en landschap.

franck.goethals | 29-06-2021 | review: Golf Club Toscana Resort Castelfalfi / ItaliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Leuke baan. 18 holes gespeeld en buggy niet overbodig.
Baan en omgeving zeer groene
Fairways erg groen en mooi gemaaid.
Greens goed en redelijk snel.
Al met al een heerlijke ronde.
Zeer rustig, konden starten wanneer wij wilden na de ronde heerlijk gegeten en gastvrij gegeten op de club.
Hebben paar nachten geslapen in het ernaast gelegen Villa Carolina resort. Erg mooie uitvalsbasis.

EvD | 23-06-2021 | review: VILLA CAROLINA GOLF CLUB / ItaliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Nog steeds een uitdagende baan met prachtige doorkijkjes en mooie brede fairways.

ad.lancee | 22-06-2021 | review: Varese Golf Club / ItaliŽ

Beoordeling met 5 sterren

[geen motivatie]

charly2 | 07-06-2021 | review: Udine Golf Club / ItaliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Mooie golfbaan in de heuvels van de kust, groene gladde fairway, strakke snelle greens in juni) prachtige scenery. Bunkers hard (zoals vaak in mediterrane golfbanen), hele vreemde crossing van hole 18 dwars over drivingrange (moet je een keer meemaken!)
Fijn restaurant, prima plek voor hole 19 en heerlijk gedineerd (tip voor camperaars : camper parkeren voorbij de parkeerplaats vlak naast de golfbaan onder de bomen, na het diner fijn blijven staan en slapen!).

pjmerens | 02-06-2021 | review: Rapallo Cicolo Golf e Tennis / ItaliŽ

Beoordeling met 5 sterren

Great traditional club with very good restaurant, great fairways and greens.

Theedge | 09-05-2021 | review: Carimate Golf Club / ItaliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Wat een prachtige maar moeilijke golfbaan als je een dag hebt met problemen om recht te slaan. De mooiste uitzichten. Snelle greens. Zeer goed onderhouden. Gastvrij restaurant.

maximefiers | 04-11-2020 | review: Venezia Circolo Golf / ItaliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Verrassend mooie uitdagende baan in de Piemonte. We waren zo enthousiast dat we nog een tweede keer zijn terug komen. Heerlijke lunch half way.

veersema | 31-10-2020 | review: VILLA CAROLINA GOLF CLUB / ItaliŽ

Beoordeling met 5 sterren

Super baan, wel heel lastig. Mooie greens, ook lastig. Buitengewoon gastvrij, value for money. We overnachtten 3 nachten en aten prima in het restaurant. Toen het nog kon...

johannes crol | 13-10-2020 | review: Betulle Golf Club Biella / ItaliŽ

Beoordeling met 3 sterren

Niet erg uitdagende baan. Greens goed onderhouden maar de faiways zijn erg droog.

patrick280 | 10-10-2020 | review: Riviera Golf Resort / ItaliŽ

Beoordeling met 3 sterren

Deze baan is in prima conditie, maar niet uitdagend en je loopt op een soort weiland heen en weer en heen en weer, eentonig dus. Ik vind de prijs kwaliteit dan ook zeker niet in balans. Saai en voor ons niet nogmaals.

Sascha | 10-10-2020 | review: Margara Golf Club / ItaliŽ

Beoordeling met 5 sterren

Fantastische baan, adembenemende vergezichten en omgeving. Goed onderhouden, hij is te lopen met een elektrische trolley, maar een buggy is geen overbodige luxe, wel jammer dat de prijs van de buggy zo hoog is (56 euro) dat is dan ook het enige min puntje. Wij komen zeker terug!

Sascha | 10-10-2020 | review: Golf Club Toscana Resort Castelfalfi / ItaliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Leuk om een keer te spelen, maar ik was niet onder de indruk van de golfbaan. Architectonisch was het clubhuis, inclusief het moderne bijgebouw een eye catcher, echter kreeg ik soms het gevoel van vergane glorie qua onderhoud van de baan en omgeving clubhuis.

ruudfabels | 10-10-2020 | review: Perugia Golf Club / ItaliŽ

Beoordeling met 4 sterren

leuke baan vooral de tweede negen zijn uitdagend. onderhoud goed. clubhuis is eigenlijk een restaurant dat hoort bij het resort en het zwembad. Er heerst daardoor geen sfeer die we in nederland gewend zijn bij een golfclub.
Omdat het resort direct aan de baan gelegen is is een verblijf van een paar dagen zeker aan te raden.

anne.huisman | 06-10-2020 | review: Toscana Golf Club / ItaliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Leuke baan om te spelen, niet erg moeilijk... :).

patrickvw19728 | 05-10-2020 | review: Varese Golf Club / ItaliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan, zeker de moeite waard om te bezoeken. Met een elektrische trolley is deze baan ook goed te lopen. Leuke uitdagende holes en mooie vergezichten.

Sascha | 04-10-2020 | review: Varese Golf Club / ItaliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Fairways waren her en der nogal beschadigd.

pauline abbas | 04-10-2020 | review: Pavoniere Golf Club / ItaliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Leuke omgeving, echter is de baan (La Guazette) niet uitdagend. weinig tot geen hoogte verschillen, de bunkers zouden het lastig moeten maken in de baan. voor handicappers 15 is het een comfortabele baan om te spelen, single handicappers vervelen zich snel.

patrickvw19728 | 03-10-2020 | review: Margara Golf Club / ItaliŽ

Beoordeling met 5 sterren

Fantastische uitdagende golfbaan... deze baan heeft alles!

Let op, dat je de ballen laat landen op de vlakke delen op de fairway... half op de berg liggen maakt het scoren erg moeilijk.

Enige minpuntje is de huurprijs voor een buggy, €56, =. mocht je een elektrische trolley hebben, dan is dat te doen. echter geen dagen achter elkaar.

patrickvw19728 | 01-10-2020 | review: Golf Club Toscana Resort Castelfalfi / ItaliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Een leuke baan om relaxt te kunnen spelen. Er waren maar een paar mede golfers actief. Goede oefenfaciliteiten en een op het oog gezellig clubhuis met terras. Deze was helaas gesloten. Op het gehele complex heel veel aandacht voor hygiëne. Op veel plaatsen hangen of staan pompjes met desinfectie gel. Alléén jammer dat sommige greens veel pitch marks te vinden waren en dat er in een aantal bunkers onkruid stond. Maar de gastvrijheid, vele uitzichten en de uitdagingen maakten het tot een hele leuke dag.

basdemaarschothorst | 29-09-2020 | review: Fontevivo Golf Club / ItaliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Fantastische baan, die ligt in een idyllisch Toscaans landschap. De baan was vrij nat ivm de harde regen van vannacht, dit heeft een minimale invloed gehad op de kwaliteit van de baan. 9 holes Lake Course gelopen, ook deze baan heeft veel hoogteverschillen. Ik vond deze baan niet erg lastig, ook prima te doen voor spelers met een relatief hoge handicap. Prima ontvangst, niet goedkoop maar ik ben al met al super (golf)ervaring rijker.

Majbot99 | 24-09-2020 | review: Golf Club Toscana Resort Castelfalfi / ItaliŽ

Beoordeling met 5 sterren

Fantastische golfbaan. Een van de beste welke ik in jaren gespeeld heb. Ontvangst zeer vriendelijk en correct. Range is stukje lopen en niet al te groot. Maar eenmaal bij de baan aangekomen is het van begin tot eind genieten. Van witte tee gespeeld. Dat geeft een mooie afwisseling tussen tactische holes en holes waar lengte belangrijk is. De greens waren perfect. De hoogte verschillen en soms bochtige holes maken het een ware uitdaging.

paul.rijneke | 24-09-2020 | review: Antognolla Golf Course / ItaliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Een hele mooie 18 holes baan, goed onderhouden en met fraaie greens. Wel wat aan de prijs met 80 euro gf. Maar de golfhaftet kaart mocht een keer gebruikt worden, dus dat scheelde de helft. De wind was een nadrukkelijke factor, waar je heel nadrukkelijk rekening mee moest houden. De rough was vrij genadeloos, maar de fairways waren breed genoeg. Een aanrader om er te gaan spelen.

jorisfleskens | 23-09-2020 | review: Accaya Golf Club / ItaliŽ

Beoordeling met 4 sterren

22 september op de Poggio deo Medici gespeeld. Het was heel onbestendig weer en men was heel flexibel in afslagtijd en greenfee was met Golfhäftet uitstekend. Prachtige baan die erg lijdt onder het wild on de omgeving. Met name wilde zwijnen ploegen hele delen om. Het onderhoud laat veel te wensen over op de fairways mede door dit gegeven, maar ook Vaak te hoog gras. Greens in matige conditie. De ligging van de baan en mooie vergezichten maakten veel goed. Kortom toch een interessante ronde gespeeld.

its.nederland | 22-09-2020 | review: Poggio dei Medici Golf Club / ItaliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Super fijne golfbaan, met Fantastische uitzichten. De hikes zien er goed uit. De greens wat slecht onderhouden, vermoedelijk door de
Zachte grond.

mark.bevers | 21-09-2020 | review: Bogliaco Circolo Golf / ItaliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige baan, een feest om hier te spelen. Is het eventuele omrijden waard. De eerste 9 holes doglegs door het bos, boekje met de afstanden is dan handig (€2,-) De 2e negen voor de driver en het uitzicht. Golfhäftet kaartje gebruikt, deze baan is zijn greenfee meer dan waard. Mocht je met de camper zijn, overnachten op de parkeerplaats is toegestaan. Alleen op maandag sluit het restaurant om 17:00 uur. De bar is wel langer open.

jan_molenaar | 20-09-2020 | review: Dolomiti Golf Club / ItaliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Op 8 september gespeeld op Montecatini golf & country club.
De ontvangst was uitstekend en men was zeer flexibel ik afslagtijd (was erg rustig in de baan)
Daarnaast konden we gebruik maken van het zwembad.
De baan heeft een aantal interessante holes met mooie hoogte verschillen.
Het onderhoud laat hier en daar te wensen over. Hier en daar een kale plek op de grens en ook vaak wat te hoog gras. Verder in de teeboxes te hoog gras en ook in de baan soms kale Harde plekken.
Het was al met al toch een welbestede dag in een leuke ambiance.

its.nederland | 18-09-2020 | review: Montecatini Golf & country Club / ItaliŽ

Beoordeling met 4 sterren

De routing is onduidelijk. Geen bordjes 'next tee'. Werd hiervoor verwezen naar een plattegrond (in clubhuis verkrijgbaar). Greens waren traag, maar een prachtige baan. Baan is niet moelijk.

jonkerkort | 18-09-2020 | review: Lana Golf Club / ItaliŽ