logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Nederland

Golfen in Nederland

 D   F   G   L   N   O   U   Z 

 

 

Aantal banen met

Aantal banen met greenfees in de prijsklasse (€) van:

Regio

Aantal banen

9
holes

18
holes

18+
holes

Minder dan 40

40 tot 80

Meer dan 80

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

Drenthe

14

4

9

1

9

5

Flevoland

9

2

4

3

4

3

Friesland

7

3

4

2

5

Gelderland

29

7

18

4

15

14

Groningen

4

2

2

2

2

Limburg

18

7

10

1

6

11

Noord- Brabant

43

18

20

3

19

21

3

Noord- Holland

37

16

15

5

17

16

1

Overijssel

18

5

10

1

10

6

Utrecht

20

11

8

1

9

7

3

Zeeland

8

3

5

1

7

Zuid- Holland

38

17

21

16

16

3

kaart

Reacties en ervaring(en) met golfbanen in Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Mooie, niet al te lastig te spelen baan. Jammer dat de greens nu veel last hebben gehad van schimmels, waar echter zeer goed op gereageerd wordt door een gereduceerd tarief toe te passen.

RRick | 22-09-2021 | review: Sint Nyk, BurgGolf Frysl‚n (BurgGolf Sint Nicolaasga) / Nederland

Beoordeling met 5 sterren

Zeer goed onderhouden topbaan waar je slim coursemagement moet toepassen. Speel je deze baan voor het eerst, neem dan wel wat extra ballen mee. Het personeel is super vriendelijk en zijn altijd bereid om een stap extra te zetten. Zeer de moeite waard om deze baan te gaan spelen. Wij komen hier zeker terug!!!

m.morreau | 22-09-2021 | review: Zelle Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Baan ligt er nog steeds goed bij. Grens waren erg snel. N@ afloop lekker gegeten.

Jos53 | 22-09-2021 | review: Peelse Golf / Nederland

Beoordeling met 5 sterren

Driving range was maar voor 50% geopend en mag je alleen met ijzers afslaan. Verder topdag baan lag er voortreffelijk bij met snelle greens. Complimenten.

rob.becker | 22-09-2021 | review: Landgoed Bergvliet / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Alles altijd tot in de puntjes verzorgd en iedereen (marshall, personeel, greenkeepers, receptie medewerkers) even vriendelijk en enthousiast. Het enige minpunt is de drukte in de baan en het gebrek aan doorstroming. 4 1/5 uur over een rondje is te lang. Desondanks zien de greenkeepers kans de baan in topconditie te houden.

w.lodder3 | 22-09-2021 | review: Landgoed Bergvliet / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Het was weer enkele jaren geleden dat ik hier gespeeld heb. Maar ik heb weer volop genoten. Het begint al op de afslag van hole 1 met een vriendelijk praatje met de Marshall. De baan ligt er mooi bij en de holes zijn best uitdagend. Wat deze baan echt uniek maakt zijn de vele kunstobjecten door de baan. Het lijkt of er steeds meer kunst in de baan komt en ik moet zeggen dat sommige objecten echt prachtig zijn.

phelmonds | 22-09-2021 | review: Golfpark De Haenen / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

waarom klaagt iedereen over de geluidoverlast van de snelweg en de treinen ? Je weet dat van te voren als je hier gaat golven daar kan de baan totaal niets aan doen .

adeweg@ziggo.nl | 22-09-2021 | review: Amelisweerd Utrechtse Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

goed onderhouden baan met uitstekend zand in de bunkers ,eindelijk geen strandzand of zogenaamd stoepzand.de greens waren helaas niet te snel maar prima te bespelen

adeweg@ziggo.nl | 22-09-2021 | review: Amelisweerd Utrechtse Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Op zich leuke afwisselende holes, maar de greens waren echt slecht. Mensen zijn zeer gastvrij en vriendelijk

remcodenbraven | 22-09-2021 | review: Wassenaarse Golfclub Rozenstein / Nederland

Beoordeling met 3 sterren

Overbevolkt, langzame mars dus.. greens vertrappeld, fairway met plekken.. oefenfaciliteiten waren zeer uitgebreid, parking ook.. maar hier dien je wel 2 euro voor te betalen... De baan zelf, vele blinde schoten.. dus hier en daar toch een gokken en afwachten wat een (goed) schot op heeft geleverd..
Enfin, eenieder heeft zo zijn favoriete courses.. Eén ding heeft mijn dag wel "bedorven".. je loopt na het uitholen aanhoudende de volgende flight tegemoet wanneer je op weg bent naar de volgende teebox, laatste hole van de rode lus loop je gewoon (zonder afscheiding van een net) naast de driving range..? Over smaken en voorkeuren kan je blijven twisten, feit is dat ik daar absoluut niet met een veilig gevoel rond liep..

molle1 | 21-09-2021 | review: Brunssummerheide Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

De baan moet het niet hebben van de lay-out (veel par 3en en par 5en) maar wel van het prachtige landschap en de stille, rustige omgeving. Bij de eerste 9: Blinde slagen op hellende fairway maakt dat een goed geslagen bal toch in de rough eindigt. Greens lopen goed, bunkers prima, het gras op de fairways is te lang. Er wordt te weinig gemaaid denk ik. En niet kort genoeg.
Ontvangst en bediening hartelijk.

schiriel | 21-09-2021 | review: Golfcomplex de Golfhorst BV / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Mooie holes en een prettige ontvangst als gastspeler.

Prima restaurant en prettige bediening.
Golfclubs zijn beschikbaar.

albertwesterhuis | 21-09-2021 | review: Zwolle Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Hele mooie parkachtige en rustige baan, goed onderhouden.
Zeer gastvrije en vriendelijke ontvangst;
Het vernieuwde restaurant is echt een aanrader na 3x 9 holes golf & dine arrangement voor 45 euro, steeds dezelfde hoge kwaliteit, Onvoorstelbaar voor dit bedrag.
Fijn en voorkomend personeel.

theo.verveen | 21-09-2021 | review: Kromme Rijn Golfclub / Nederland

Beoordeling met 5 sterren

Met onze Off Course oudere heren golf vrienden club weer gespeeld met gastheer Piet Goverde. De baan is absoluut zeer uitdagend en sommige holes zijn zeer moeilijk daarom sloegen wij af op blauw. Het weer was schitterend, de borrel was goed en het diner was werkelijk voortreffelijk. Het enige probleem is de handicar want als gehandicapte wordt je steeds weer teruggestuurd in je handicar zodat de afstanden naar de green nogal lang zijn.

theovanemmerik5 | 21-09-2021 | review: Lage Vuursche GolfsociŽteit / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Mooi weer, weinig wind en een golfbaan in een mooie natuurlijke omgeving en al meteen vanaf hole 1 een schitterend uitzicht op zee. Onderhoud baan zeer redelijk: tees goed, fairways ook, greens waren niet overal vlak en niet gelijkmatig qua snelheid. Potbunkers mooi passend. Baan is niet gemakkelijk en het is zaak zoveel mogelijk uit de rough te blijven, omdat je de bal, zelfs als je weet waar hij in de rough beland is, niet gemakkelijk terug te vinden is. Situatie bij hole 4 en 6 met gemeenschappelijke fairway en voorrangregels niet handig. Restaurant was wegens omstandigheden niet open maar kregen prima tip om bij strandtent Oase te eten.

muljans | 21-09-2021 | review: Domburgsche Golf Club / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Een prachtige baan! Onderhoud zal we goed zijn gezien de conditie van de baan. Complimenten voor de greenkeepers! Brede fairways en genoeg water om te ontwijken. ;-) Greenfeespelers: neem een arrangement die zijn erg gunstig t.o.v. een losse dure greenfee. Geen marshal/caddiemaster aanwezig, met als gevolg dat we 18 holes lang achter clubleden liepen die niet doorlieten. Reactie van receptie: we hadden moeten bellen. (….) Terras met uitkijk op de baan is ook erg fijn en mooi!

ChickA | 21-09-2021 | review: De Goese Golf / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

De 1-9 gespeeld, prima baan wel veel bladeren aan sommige randen van baan, daarmee is het lastig ballen te zoeken.

b.verhoeve@filternet.nl | 21-09-2021 | review: Hooge Bergsche Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

RRick | 20-09-2021 | review: Gaasterland Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Het blijft een feestje om hier te spelen. De omgeving en de baan liggen er altijd zeer goed bij.
Gespeeld op noord oost waarbij noord 6 altijd een uitdaging is om over de zandverstuiving te komen. Ik vind het jammer dat deze de afgelopen jaren steeds kleiner wordt gemaakt. Nog een paar jaar en de zandverstuiving is weg. Ik hoop dat dit niet zal gebeuren.

simon26 | 20-09-2021 | review: Het Rijk van Nunspeet Verwaeyde Sandbergen / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Een supermooie baan met gevarieerde en uitdagende holes in een mooie omgeving. Eigenlijk is er geen enkele hole hetzelfde qua lay-out. Dus niet wat je vaak ziet dogleg rechts, dogleg links en dan heen en weer door de baan. Een par 4 hole kan door echte longhitters in een keer over het water worden gehaald dus risk and reward hole. De baan lag er zeer goed bij met eerlijke / goede greens. Enige minpunt (heb ik ook bij Marshall en receptie aangegeven) waren de wel zeer slechte bunkers. Sommige lagen echt vol met stenen / kiezelstenen (zie foto). En weghalen had geen zin want de stenen/kiezels lagen ook onder het zand. Leek wel of je een kiezelpad aanharkte. Heb daarna niet meer uit de bunker geslagen (speelde toch geen kaart) want had geen zin om mijn dure wedges in een “kiezelbak “ aan gort te slaan. Begrijp het eigenlijk ook niet, want waarom kiezel/ stenen zand in bunkers aanschaffen en dat op zo’n mooie baan….

Terras van het restaurant kijkt mooi uit over hole 10 en 18 en je ziet in de verte aan het einde van hole 10 par 5 de ruïne van kasteel Bleijenbeek.

Ook het golfmuseum in het clubhuis is voor de liefhebber een bezoekje waard want super leuk en interessant om de historie van golf te zien en zoveel mooie Hickory clubs.

raymond.poublon | 20-09-2021 | review: Bleijenbeek / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Na het lezen van nogal kritische reviews waren we erg benieuwd wat wij van deze baan zouden vinden. De aanrijroute is apart, een ventweg naast een afgesloten rijweg. Toch had onze navigatie het goed en kwamen we aan bij het golfresort en de baan. Ruime parkeermogelijkheid, slecht onderhouden echter.

Het was niet direct duidelijk waar we ons moesten melden, maar bij het resort is de receptie. Vriendelijke ontvangst, en gewaarschuwd door de reviews vroegen we gelijk om een uitrijmunt en muntjes voor de ballenautomaat.

De driving range zelf is prima, de staat van onderhoud van de matten, tees (missing in action) en ballen zijn een golfclub onwaardig...

De baan zelf waren wij erg enthousiast over, we liepen de rood/blauw lus. Smalle fairways vragen precisie, een aantal blinde holes, veel echte doglegs en een korte par 3 met een schiereiland-green in de diepte. Kortom, van alles om het spelen interessant te maken en met overleg te spelen.

De greens waren over het algemeen goed onderhouden, niet al te snel, maar zeker niet langzaam. De blauwe lus heeft een paar holes waar je echt even moet klimmen, maar we vonden het met onze trolleys goed te doen.

De spelers die we tegenkwamen waren vriendelijk en behulpzaam, want de bewegwijzering verdient wel wat verbetering. Maar geen vervelende ervaringen.

Het resort verdient mogelijk de prijs voor lelijkste gebouw op een golfbaan, lijkt ons prima om te verblijven, maar een gemiste kans qua design. Het staat nogal prominent tussen de lussen, dus je ziet het regelmatig.

Het restaurant, de shop en het terras komen allemaal nogal somber en minder goed onderhouden over. Het is de baan die het spelen een voor herhaling vatbare ervaring maakt, de rest enthousiasmeert niet. Tenslotte, al bij vele reviews genoemd, betalen voor parkeerterrein? Dat is vooral irritant.

bert4u | 20-09-2021 | review: Brunssummerheide Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Komen hier wel eens vaker en de baan is steeds nog een uitdaging. De oefenfaceliteiten zijn meer dan prima met veel ruimte om te chippen en Putten en de par drie baan.
Deels inland links en deels bosbaan met soms wat bomen in de speellijn maar dat maakt de baan uitdagend. Ontvangst vriendelijk en de marshall behulpzaam. Op het terras heerlijk genoten en het restaurant is meer dan top. En ja er vliegen weer vliegtuigen maar als je goed speelt hoor je die niet!

robertkleihorst | 20-09-2021 | review: Best Golf (& Country Club) / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Wat een pareltje in het Brabantse land! Een prachtige golfbaan met de mooiste naaldbomen. De omgeving is in een woord geweldig en de gastvrijheid Brabants groots. Eenvoudig maar fijn clubhuis en mooi terras. Royaal parkeren. Verrassend afwisselende holes met vooral een uitdagende 18e hole. Helemaal in Leende, maar beslist de rit waard. Een aanrader!

madelon5 | 20-09-2021 | review: Haviksoord Leender Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Geweldig om er weer te spelen, uitstekend onderhouden en geweldige greens. Fijne gastvrijheid en prima uitgelegd allemaal. Een mooie baan met holes in diverse uitvoeringen, bosrijk, hoogte verschillen en enkele waterpartijen.

fhmanders | 20-09-2021 | review: Golfpark De Haenen / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Warm welkom bij de balie en door de marshall. De Leij is een prachtig baan in een rustige omgeving. We komen graag nog eens terug voor de andere banen.

MarjaW | 20-09-2021 | review: Prise d'Eau Golf / Nederland

Beoordeling met 3 sterren

Hartelijke ontvangst op de open dag. Leuk en gezellig rondje gelopen.

rep.schouten | 20-09-2021 | review: MariŽnweide Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Prachtig baan met veel verassingen, waterhindernissen, veel bomen, fairway bunkers en geaccidenteerd terrein. Mooie greens, ondanks dat ze net waren bezand toch snelle greens.
Het restaurant biedt uitzicht op hol 18 met een mooi terras. Bediening is zeer attent en je kunt er heerlijk dineren.

ruud_mutters | 20-09-2021 | review: Het Rijk van Sybrook / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Er waren wel wat plekken op de greens, dat maakte dat deze niet 100% goed waren maar de greenkeepers hebben zeker hun best gedaan om dit zo goed als mogelijk speelbaar te maken. Je wordt op Reymerswael altijd goed onthaalt en de keuken is zeer goed. Proficiat voor de vriendelijkheid.

playpaul | 20-09-2021 | review: Reymerswael Golfvereniging / Nederland

Beoordeling met 3 sterren

Op deze zonnige dag te gast bij Golfbaan Liemeer. Holes waren uitdagend genoeg om een leuke dag te hebben. Wat heel erg tegenviel waren de greens. Zandig en hobbelig. Zoals een tuindeurmat. Af en toe last van de wind op deze polderbaan.

R.Hermes | 20-09-2021 | review: Liemeer Golf en Countryclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Heerlijk spelen op Rijswijkse!
Einde middag in 3.5u 18 holes kunnen spelen, einde van de ronde wat oponthoud door trage flight maar geen Marshall gezien de hele dag.

Baan ligt eer redelijk verzorgd bij, goed gras op de fairways ondanks de droge tijd. Tee's zijn matig en lopen vaak bol of zijn de divots niet opgevuld. Kost niet veel moeite maar kan makkelijk meer verorgd aanblik hebben. Greens zitten goed in het gras alleen super jammer van de minimaal 10 pitchmarks per green (diepe, geen 'deukjes'). Er heerst blijkbaar geen verantwoordelijkheidsgevoel bij de spelers (misschien is hier het ontbreken van de Marshall ook geen hulp). Daarnaast hadden we het gevoel dat de pinposities ook al een paar dagen op dezelfde plaats stonden. Bunkers ondiep met 'zwaar zand' en niet altijd aangeharkt.

routing is prettig. Rough is laag dus hooguit verloren ballen door het water.

Restaurant heel vriendelijk en goede keuze voor redelijke prijs.

Jovan | 20-09-2021 | review: Rijswijkse Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Prima onderhouden golfbaan
Super grens
Alle credits aan greenkeepers
Ontvangst door caddymaster perfect zeer gastvrij ontvangen
Prettig gespeeld na afloop op een mooi terras met uit zicht op de grens van 9 en 18
Kom zeker terug.

ben55 | 19-09-2021 | review: Golfcomplex de Golfhorst BV / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige dag, met een prachtige omgeving en dito baan. De baan vereist strategie en slim spel en je loopt heerlijk in de natuur. Ondanks dat het redelijk druk was toch erg relaxt gelopen. Greenkeepers keep up the good work! Heel klein verbeter puntje de bunkers zijn erg stevig.

martijnl | 19-09-2021 | review: Midden-Brabant Golf en Country Club / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Een prachtige bosbaan met veel variatie, lag er geweldig bij. Clubhuis is gezellig en er heerlijk gegeten, vriendelijke bediening, die weten hoe het moet. We komen er elk jaar weer terug. Aanrader.

esther.tierie | 19-09-2021 | review: Midden-Brabant Golf en Country Club / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

was als greenfeespeler uitgenodigd op een prachtige zomerse dag (dat helpt).. vond de baan zeer goed onderhouden en de oefenfaciliteiten verrassend goed.. de sfeer op het terras en in het clubhuis mag wat vrolijker, wat mij betreft (beetje te zakelijk).. de Oosterhoutse heeft de naam min of meer "gesloten" te zijn voor greenfeespelers, ik heb daar niets van gemerkt overigens.. de par 3 baan is aanzienlijk beter dan par 3 banen in de omtrek van Breda.

dree.brouwers | 19-09-2021 | review: Oosterhoutse Golf Club / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige baan met afwisselende holes, veelal zijn de holes goed afgeschermd van de naastgelegen holes waardoor je heerlijk rustig speelt. Hole 13 heeft een bijzondere, heel hoog gelegen green (als een terp). Hole 16 is fantastisch met een nauwe doorgang naar de green voor je tweede slag. Fairways zijn erg mooi, greens prima onderhouden. Enige verbeterpunt is dat de bordjes met overzicht van de hole veelal vrij ver weg staan. Ik kom hier heel graag terug.

Lodeboot | 19-09-2021 | review: Golfbaan De Swinkelsche / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Mooie en goed onderhouden baan, gespeeld op 19-9.
Wel veel 4 ballen, die het spel behoorlijk ophouden.

scheepvaart | 19-09-2021 | review: Golfpark De Haenen / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Baan lag er goed bij. Mooie fairways. Geen snelle greens en niet altijd even eerlijk.

w.lutterman | 19-09-2021 | review: Hitland / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

De baan ligt verrassend ingebouwd in een woonwijk, zodanig dat je eigenlijk nauwelijks merkt dat je tussen de huizen zit. De holes zijn - met uitzondering van hole 7 - niet heel verrassend maar wel uitstekend onderhouden. Een aantal bomen staat behoorlijk in de weg en daarmee wordt baanmanagement een interessante factor.

We hadden het geluk dat de greens geprepareerd waren voor de wedstrijd van morgen en heerlijk snel waren. Deze zijn trouwens op sommige holes behoorlijk geonduleerd en daarmee niet eenvoudig.

De oefenfaciliteiten zijn beperkt en op de korte driving range (alleen ijzers) was de ballenmachine zeer karig (ballen op?).

Het clubhuis is niet bijzonder, maar wel gezellig en de mensen zeer gastvrij. Bij het afrekenen werd de glimlach nog wat groter, want de greenfee is zeer schappelijk!

MartijnBroekman | 18-09-2021 | review: Heidemeer Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Wij zijn met ons competitie team hier afgelopen weekend geweest en hebben meer dan genoten van alle holes. Wat een afwisselende baan is dit. Lang uitgestrekte en overzichtelijke holes tot zeer uitdagende holes door bomen en of flinke hoogte verschillen. Clubhuis is prachtig en enorm gastvrij. Lunch was prima en qua prijs kwaliteit zeer goed te nemen. Wij hebben een prachtig weekend gehad en komen vast en zeker nog weer eens terug.

bernardsommer | 18-09-2021 | review: Rijk van Nijmegen Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Voor ons de eerste maal op deze schitterende golfbaan. Vriendelijk personeel, en een pracht omgeving. Behoorlijk glooiend en veel blinde slagen. Knappe fairway's en snelle greens.
Een prachtige zonnige dag vandaag kan eigenlijk met deze baan alleen maar eindigen op een top dag. Wij gaan deze baan zeker nog eens spelen. Voor ons een aanrader.

edgiraffe | 18-09-2021 | review: Herkenbosche (v/h BurgGolf Herkenbosch) / Nederland

Golf touroperators Nederland:

3D Golfvakanties