logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Oostenrijk

Golfen in Oostenrijk

Oostenrijk is voor de Nederlandse golfers vrij onbekend. Niet terecht. In Oostenrijk speel je golf omringt door een idyllisch landschap met op de achtergrond vaak imposante bergtoppen....
lees verder >>

Golfen in Oostenrijk

 B   K   N   S   T   V   W 

 

 

Aantal banen met

Aantal banen met greenfees in de prijsklasse (€) van:

Regio

Aantal banen

9
holes

18
holes

18+
holes

Minder dan 40

40 tot 80

Meer dan 80

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

Boven Oostenrijk (Oberösterreich)

28

17

10

1

9

19

Burgenland

3

3

1

2

Karintië

Kärnten

12

5

7

2

10

Neder Oostenrijk en Wenen

40

16

24

16

22

1

Salzburg

18

5

13

3

13

Steiermark

26

8

18

9

17

Tirol

24

13

9

1

11

12

Vorarlberg

3

1

2

1

2

Wien / Burgenland

4

2

2

2

2

kaart

Reacties en ervaring(en) met golfbanen in Oostenrijk

Beoordeling met 4 sterren

Heerlijk gespeeld: we hadden een pakket; helaas waren de slaapgelegenheid bij de golfbaan bezet, maar hebben we een 10 km verder op geslapen. we konden nog net een 7 holes lopen van de 9 holes. geweldig uitdagingen en mooi spelen. De dag erop zou het echter nog veel leuker worden. Met buggy (echt nodig) de andere dag de 18 holes aangegaan. Perfecte baan met mooie hoogte verschillen en uitzichten. Halverwege werd ons een broodje aangeboden op de 18 hole. een kleine pauze en een lieve dame die ons vertelde dat Joost Luiten elk jaar daar komt om te spelen (hij loopt natuurlijk pfff). het restaurant gaf heerlijke lokale gerechten en de omgeving echt prachtig. De echte 19 holes, een mooie par 3,30 meter omlaag wordt gespeeld om wie de drankjes betaald (helaas was ik dat..).

johan.schrijver | 15-09-2021 | review: Golfclub Adamstal Franz Wittman / Oostenrijk

Beoordeling met 4 sterren

Hele leuke par 3 baan in een legendarische omgeving: je speelt op de finish zone van de streif waar in de winter duizenden mensen staan. De baan is erg goed onderhouden, mooie greens.
Fijne ontvangst en er wordt meteen uitgelegd waar de eerste tee is en wat andere bijzonderheden.
Zeker aanbevelingswaardig is het terras van rasmushof.

simonew | 13-09-2021 | review: Golf & Landclub Rasmushof / Oostenrijk

Beoordeling met 4 sterren

Fantastische baan met vele uitdagingen, zeker als je de hoogteverschillen niet gewend bent. Sommige holes erg smal, dus neem voldoende ballen mee als je wel eens een afwijking hebt.
Een e/cart is geen overbodige luxe.
Greens zijn perfect maar let op je snelheid, bal kan dus erg ver doorrollen.
Heb er van genoten.
Vriendelijk personeel en restaurant is van goed niveau.

floor_wijnveldt | 12-09-2021 | review: Eichenheim Golfclub / Oostenrijk

Beoordeling met 4 sterren

Der Platz überrascht jedesmal, gute Pflege, vorallem die Grüns perfekt und pfeilschnell, die halfway eine Institution, trotzdem der Platz bei herrlichem Wetter ausgebucht war, eine wirklich flotte Runde gespielt.

charly2 | 11-09-2021 | review: Golfclub Adamstal Franz Wittman / Oostenrijk

Beoordeling met 4 sterren

Met onze Jack Russel 9 holes,2 zeer uitdagende holes waarbij je meerdere keren de beek moest overbruggen. Wel een e-car is dan verplicht.
De tijden lopen wat door elkaar heen.
Baan is uitstekend onderhouden en greens zijn wel lastig.

floor_wijnveldt | 09-09-2021 | review: Salzburg Gut Brandlhof Golfclub / Oostenrijk

Beoordeling met 4 sterren

Een uitdagende baan in een prachtige omgeving.

marjolein.siebelink | 08-09-2021 | review: Goldegg Golfclub / Oostenrijk

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige baan. Was voor ons 10 jaar geleden dat we hier gespeeld hadden, maar wederom hebben we genoten van deze prachtige baan in dito omgeving.
Onderhoud van de baan in echt klasse!
Wegbewijzering kan bij sommige holes wel iets beter. En jammer dat er geen oefenmogelijkheden zijn om even in te slaan. Hole 2 en 14 in onderhoud maar daarom ook een hele nette korting. Verder alleen maar lof. Mooi terras/restaurant en vriendelijke ontvangst en bediening. We hopen zeker nog een keer terug te komen op deze mooie baan.

harsusan2 | 07-09-2021 | review: Eichenheim Golfclub / Oostenrijk

Beoordeling met 4 sterren

Mooie uitdagende baan met geweldige uitzichten.
Jammer dat sommige greens er niet goed bij lagen.

AnitaKnaapen | 07-09-2021 | review: Golfclub Seefeld-Wildmoos / Oostenrijk

Beoordeling met 4 sterren

Mooi gelegen baan met aardige hoogteverschillen en op enkele holes prachtig uitzicht op de Worthersee.

Leonardo | 05-09-2021 | review: Velden-Köstenberg Golfanlage / Oostenrijk

Beoordeling met 4 sterren

Goed onderhouden baan met fraai uitzicht op de bergen. Jammer was dat na 9 holes het tempo stokte, voor ons liepen 6 mensen, die misschien niet allemaal telkens speelden, maar toch, en een langzame 4 bal flight daarvoor. 2 andere tweetallen achter ons gingen doorsteken en kwamen zo voor de langzame flights. De marshall was bij de langzame 4 bal, maar nam niet de moeite om na ons telefoontje even langs te komen. En ja heel veel vliegtuigjes die overvlogen, in het begin leuk, werd toen natuurlijk ook meer storend.

Leonardo | 02-09-2021 | review: Platz Kitzsteinhorn, Golfclub Zell am See-Kaprun / Oostenrijk

Beoordeling met 4 sterren

Ondanks de dagenlange regen lag de baan er zeer acceptabel bij en dat is een groot compliment voor de greenkeepers. De parkeervoorziening is prima, de oefenfaciliteiten zijn goed en de ontvangst/begeleiding bij de receptie is prima en vriendelijk. Dat geldt ook voor de bediening in het restaurant. De shop is leuk en heeft een redelijk goed assortiment aan met name kleding (Chervo). De baan ligt er prachtig bij tussen de bergen; het uitzicht op veel plekken is geweldig. De eerste holes liggen aan de andere kant van de weg/clubhuis en zijn lastig doordat ze vrij smal zijn of door de aanwezigheid van (veel) biotopen waar omheen en overheen gespeeld moet worden. De baan is vrij golvend en best pittig om te lopen. de kwaliteit van de fairways en greens was ondanks de regenval uitstekend. de greens waren zelfs redelijk snel en geonduleerd. De tweede 9 holes hebben meer ruimte, maar ook meer lengte en zijn daardoor lastig(er). Soms komt er water in het spel, maar nog meer de biotopen en soms hoog gras. Goed precies spel en baankennis is duidelijk een pré.
De par vijven zijn over het algemeen lang en hebben veel hindernissen; daardoor zijn ze ook het lastigst. De baan is een genoegen om te spelen en te genieten van de geweldige omgeving. het clubhuis is charmant, wat klein, binnen wat oubollig ingericht maar met een prachtig terras en uitzicht. Met een greenfee van € 85 is de baan eigenlijk wel (te) duur. Maar zeker een baan om van te genieten en vaker te willen bespelen.

willemw | 01-09-2021 | review: Urslautal Golfclub / Oostenrijk

Beoordeling met 4 sterren

Dachstein is een prachtige door Bernard Langer ontworpen baan. De baan is zeer goed onderhouden. Bij veel regen wordt het water direct afgevoerd raar de naastgelegen rivier. De greens zijn snel, boterzacht en mooi glooiend. De uitzichten zijn fenomenaal.

pedrovandekerkhof | 01-09-2021 | review: Dachstein Tauern Golf & Country Club / Oostenrijk

Beoordeling met 4 sterren

Een prachtige en uitdagende baan op de helling ten zuiden van Kitzbühl gelegen. Grote hoogteverschillen dus of een zware klim en ronde of een buggy nemen (wel prijzig). Omdat het heel veel had geregend waren veel fairways wel erg nat maar de greens waren desondanks prachtig en snel. Een hele mooie baan om in de Alpen te spelen met als enig minpunt het (nog) afwezig zijn van een driving range. 1e 9 nog mooier gelegen dan de 2e 9 waar de provinciale weg soms is te zien en horen.

wilroozendaal | 01-09-2021 | review: Eichenheim Golfclub / Oostenrijk

Beoordeling met 4 sterren

Bij het spelen van deze baan was de baan erg nat wat een echt eerlijke beoordeling moeilijk maakt. Naar het geheel kijkend zie je een hele mooie baan in een prachtige omgeving. Met name de 2 de 9 zijn erg mooi met veel hoogteverschil. De baan is echter goed te lopen. Baan speelt niet erg lang maar je moet wel nauwkeurig blijven. Op maandag en woensdagmorgen hebben ze een erg vriendelijk seniorentarief van €55. Het terras ligt pal naast afslag 1 wat wel een leuk uitzicht biedt. Ben je in de buurt is deze baan een aanrader.

pedrovandekerkhof | 31-08-2021 | review: Golf & Country Club Schloss Pichlarn / Oostenrijk

Beoordeling met 4 sterren

Leuke 9 holes baan, met prachtig uitzicht op de Zugspitze en andere Alpenbergen.
De greens waren best snel, ondanks dat deze behoorlijk vochtig waren. De aanduiding van de holes is prima. Soms was het op de fairways toch wat lastig om te beoordelen hoe je de green het beste kon benaderen.
De ontvangst was uiterst vriendelijk, je voelde je meteen welkom.
Het tarief van €65, voor 18 holes op een 9 holesbaan is best prijzig.
Al met al, als je in de buurt bent, dan is het zeker de moeite waard deze baan te spelen. Een buggy is niet nodig, de baan niet al te uitdagend, maar de geweldige omgeving compenseert dit volop.

ChristPoppel | 31-08-2021 | review: Golfclub Zugspitze / Oostenrijk

Beoordeling met 5 sterren

Genoten van de omgeving en de mooie bosbaan. Leuke uitdaging van de backtees. Na 9 holes een drankje met mooi uitzicht op de hele baan. Erg gastvrij, zeker een aanrader!

stevenbogers | 31-08-2021 | review: Golfclub Mieminger Plateau / Oostenrijk

Beoordeling met 4 sterren

Weinig parkeergelegenheid. Waren de eersten die de baan in gingen. De ontvangst was heel vriendelijk. Ondanks alpenkaart toch hoge greenfee!
In de nacht heel veel geregend.
Veel plassen op fairways. Greens waren toch nog goed, maar uiteraard niet snel. De baan heeft veel waterhindernissen door het regelmatig oversteken van de snel stromende rivier. Meestal overheerst het geluid van de rivier, maar bij sommige holes hoor je goed de autoweg. Baan is gelegen tussen de bergen en je voelt je heel nietig door deze omgeving. De flox bloemen omlijsten vaak de fairways. Het
" barst" van de molshopen en gangen. De teeboxen van 14 en 15 resp. Par3 en Par4 liggen pal naast elkaar. Hole 8 en 9 bevielen het meest.
Voorzieningen zoals driving range enz. ruim aanwezig. Uiteraard geen buggy in de baan door vele eerdere regenval.

Chrico36 | 29-08-2021 | review: Salzburg Gut Brandlhof Golfclub / Oostenrijk

Beoordeling met 4 sterren

Prima verzorgde baan. Geen holes die een enorme indruk hebben achtergelaten maar het omliggende alpen landschap compenseert dit ruimschoots. Restaurant niet bezocht, wegens te druk en corona risico's. Na 15:00 uur voordelig golfen.

g vantimmeren | 27-08-2021 | review: Urslautal Golfclub / Oostenrijk

Beoordeling met 4 sterren

In de stromende regen naar de golfbaan gereden om vervolgens 9 holes droog te kunnen lopen, wat een geluk. De baan was natuurlijk wel nat, maar prima speelbaar. Leuke holes met op de juiste plekken water of natuur. Hier en daar goed bewaakte greens. De greens zelf waren snel, uitdagend en goed speelbaar ondanks het natte weer.

Zeker aanrader om te spelen als je in de buurt bent.

Naderhand lekker geluncht in het restaurant.
Zeer vriendelijk personeel.

ira850 | 27-08-2021 | review: Golf & Countryclub Lärchenhof / Oostenrijk

Beoordeling met 4 sterren

In de nacht had het cats en dogs geregend, dus een natte fairway met plassen was logisch. De greens waren allemaal in de ochtend gezand, logisch, maar jammer voor ons. Onderhoud en omgeving zijn top. Vanaf hole 7 gaat het omhoog en moet een toeter ingedrukt worden voor de achtervolgers. Zie foto. Afwisselende holes en de tweede 9 gelijk 3x een PAR 5 na een leuke PAR 3.
Hole 9 is een korte PAR 3, waar de bal naar de green in een dal geslagen moet worden. We hadden goed en droog weer m.u.v. een buitje op hole 15.
Slechts 3 flights op de baan omdat de weersverwachting heel slecht was! Baan is niet moeilijk en een aanrader met de Alpenpas 50 % korting en dus 40 Euro greenfee betaald.

Chrico36 | 27-08-2021 | review: Kaiserwinkl Golf Kössen / Oostenrijk

Beoordeling met 4 sterren

Parkeergelegenheid was er voldoende en volop zon. Geen putting, chippen en drivingrange. Hole 2 en 14 t. w beiden een Par 3 waren gesloten. Greenfee reductie ipv 99 nu 60 euro betalen. Extra korting door de Alphen kaart ging helaas niet door. Een buggy is aan te bevelen. We hebben 17775 stappen bergop en bergaf gedaan. Bij de dames afslag geen hole layout. Vergezichten waren er te over evenals hoogteverschillen. Baan management is noodzaak! Eerste negen holes was de fairway nog nat van de nachtelijke regen. Vriendelijk personeel in restaurant en de 2 marshalls. 3 kleuren van de pin, maar de aanduiding van pinpositie was nergens te vinden. Het putten was bij alle flightgenoten en mezelf abominabel a.g.v. de snelle en geonduleerde greens! Vermoeid maar genoten van deze uitdaging!

Chrico36 | 25-08-2021 | review: Eichenheim Golfclub / Oostenrijk

Beoordeling met 4 sterren

Een mooie 18-holes baan die we helaas hebben gespeeld in niet de beste weersomstandigheden. We hadden besproken met carts maar met een trolley is ie ook wel te doen. Opvallend waren de kleine greens waardoor deze minder spannend waren.

fgg | 23-08-2021 | review: Kaiserwinkl Golf Kössen / Oostenrijk

Beoordeling met 5 sterren

Algemeen
Kort maar krachtig……de mooiste baan waar wij gedurende onze twee weken in Oostenrijk gespeeld hebben…. de aller aller mooiste. Alle elementen die je verwacht kloppen, wil je meer weten….. lees dan gauw verder.

Hospitality
Wij reizen met camper rond en bezoeken golfbanen. We vragen ook of het mogelijk is om op de parking te overnachten en ook op deze baan was dat mogelijk, wat natuurlijk zeer gastvrij is. De parking is groot en bestaan uit een vijftal aparte secties, dus plaats is goed te vinden.

Baan
Perfecte baan, van tee-box naar green, super onderhouden, super uitdagend, langggg….. en ja, als je dan om je heen kijkt naar de bergen terwijl je naar je bal loopt dan is het echt genieten. De eerste negen holes zijn mooi, maar niet zo uitdagend als we verwacht hadden, alles ligt er perfect bij, de holes zijn wel degelijk lang, maar als je uitdagende hindernissen verwacht had, dan vind je die niet op de eerste negen. Na de eerste negen tref je het “HalfWay House” aan waar je kunt genieten van een hapje en drankje tegen goede prijzen en in een geweldige setting, ZEKER doen! Goed uitgerust, rits je weer de baan in, en ga je op pad voor de tweede negen. De tweede negen is alles wat je al hebt gezien op de eerste negen, maar dan inclusief de uitdagende hindernissen die bij zo’n baan horen. Waterhindernissen, diepere bunkers, grotere bunkers en riviertjes, heerlijk!

Faciliteiten
- Oefen faciliteiten: De range vind je links van het pad naar de eerste tee. Let wel op dat het zeker 5 minuten lopen is van de range naar de eerste afslag. Je kunt mooi van gras afslaan en er zijn mooie targets om op te mikken. Voor de long hitters onder jullie, range is niet al te lang….. dus oppassen met de weg erachter.
- Kleedkamer: schoon, modern en heerlijke douches. Top! Je hebt individuele douche cabines met een apart kleedgedeelte. De handdoeken zijn groot, de douches zijn heerlijk, het enige wat nog beter zou kunnen is een iets meer premium douche-gel.
- Receptie: De receptie en de shop liggen in hetzelfde gebouw. Allemaal erg modern en strak ingericht. Je reserving wordt onmiddellijk digitaal bevestigd en zie je ook terug op het scherm in de kleedruimte.
- De shop: mooiste shop die we op onze golf-reis door Oostenrijk hebben aangetroffen. Zeer ruime collectie, zeker de kleding collectie voor vrouwen was zeer uitgebreid. De chef van de store nam uitgebreid tijd voor onze zoon die op zoek was naar een nieuwe shaft voor zijn driver. De chef hielp hem, gaf hem test shafts voor de driving range en kwam later weer uit zijn kantoor om onze zoon te helpen toen hij terug kwam. Wauw!
- Restaurant: Zeer groot restaurant met uitgebreide kaart en super snelle service. De prijzen zijn stevig maar niet afwijkend wat je in andere golf restaurants vindt.
- Club/Trolley cleaning: Je vindt alles wat je nodig hebt bij de tunnel die onder de weg doorloopt richting het hoofdgebouw, op weg terug van de 18e. Je kunt je spullen met water of met hoge lucht cleanen.

Parking
De parkeerplaats vindt je als je voorbij het hotel/clubhuis rijdt, links van de weg. De parking is in een aantal secties ingedeeld, de achterste vakken zijn op gras. Wij hebben de camper op het meest rechter gedeelte neergezet, allemaal prima maar wel vrij schuin.

Samenvatting
Je snapt het ondertussen wel, een baan die je absoluut moet lopen als je in de buurt bent. En als je niet in de buurt bent, nou dan stel ik voor dat je ff omrijdt. Doen!

edgar.jorissen | 23-08-2021 | review: Golfclub Mieminger Plateau / Oostenrijk

Beoordeling met 5 sterren

Was 12 jaar geleden dat we hier het laatst waren.M.b. v Alpenpas van hotel 50% korting.
2x 9 holes gelopen. Snachts 19 ltr. Water gevallen, desondanks super snelle greens en uitstekende fairways. Het hotel heeft 5 sterren hetgeen op de golfbaan is doorgetrokken. Het eerdere predikaat 2e mooiste van Tirol is nu te begrijpen. De 2e golfbaan van het hotel is in Kössen waar we vrijdag naar tie gaan. De ALPENPAS is een aanrader!

Chrico36 | 22-08-2021 | review: Golf & Countryclub Lärchenhof / Oostenrijk

Beoordeling met 5 sterren

Algemeen
Wat een plaatje van een baan, GEWELDIG! In de bergen aan de Millstätter See, met geweldige vergezichten op iedere hole. De baan is “uitdagend”, zowel om te lopen en te spelen. Je gaat “omhoog-omlaag” op iedere hole en een bij iedere slag ligt de bal boven of onder je voeten of speel je steil omhoog of omlaag. Het clubhuis is top en eten op het terras van hele goede kwaliteit en een “view” uit duizenden. Je zult begrijpen waarom we deze baan dan ook twee keer gespeeld hebben tijdens onze Oostenrijk trip.

Hospitality
Wij reizen met camper rond en bezoeken golfbanen. We vragen ook of het mogelijk is om op de parking te overnachten en ook op deze baan was dat mogelijk, wat natuurlijk zeer gastvrij is.

Baan
Top baan, tot zover de mooiste baan die we hebben gespeeld. Het begint al meteen op hole 1 waar je de green in de diepte ziet liggen en je op pad gaat voor een 18 holes avontuur. De baan ligt er goed onderhouden bij, zowel fairways als greens zijn in prima condities wat niet gemakkelijk moet zijn voor de greenkeepers in dit bergachtige landschap. Fairways missen betekent problemen en greens missen betekent ook vaak dat je de bal een paar meter lager of hoger kunt chippen….. iedere hole vergt je volledige aandacht. Je moet in goede conditie zijn om deze baan te lopen, neem anders een e-kart! Des te indrukwekkender om onder de douche te staan met een 81 jarige man die gewoon nog ff de baan iedere week liep.

Faciliteiten
- Oefen faciliteiten: De range vind je als je de parking oversteekt, je kunt ballen krijgen met 1 euro munten. Range heeft zowel overdekte mat-afslag punten als onoverdekte gras afslag-punten. Uiteraard sla je de diepte in, wat het inschatten van je afstanden lastig maakt. De echte long hitter moeten oppassen want als je goed doormept raak je de fairway van een van de holes in de diepte.
- Kleedkamer: schoon, modern en heerlijke douches. Top!
- Receptie: De receptie ligt gescheiden van de golfshop, maar als je door golfshop loop kun je ook receptie bereiken. Top service en alles goed geregeld.
- Restaurant: Terras ligt aan voorkant van clubhuis met een spectaculair uitzicht met hole 1 en 18, en natuurlijk de Millstätter See. Heerlijk plekje met geweldige service en heerlijk eten. We hebben de WienerSnitzel gegeten, tsja we zijn tenslotte in Oostenrijk, en dit was een van de beste die we deze weken gegeten hebben.
- Club/Trolley cleaning: ligt aan de zijkant van clubgebouw. Je vindt er alles wat je nodig hebt.

Parking
De parkeerplaats ligt voor het clubhuis en is een grote u-lus met veel schaduw van mooie bomen. De camper mochten we aan het begin van parking parkeren, prima plek! Het is er heerlijk rustig, dus goede nachtrust na mooie ronde golf gegarandeerd. De ondergrond is grijs grind en vrij oneffen, een vlakke plak voor camper uitzoeken is een uitdaging. Recht voor de range is beste alternatief. Parking is rond middag erg vol, houd daar dus rekening mee als je met grote camper aankomt. De greenkeepers beginnen s’ochtends om 6 uur en hun eerste klus is met grote bladblazers de range, parking en terras schoonmaken……dus je hoeft je wekker niet te zetten.

Samenvatting
Twee keer gespeeld de afgelopen weken en iedere keer weer een feest, het hele pakket klopt op deze baan. Zeker een keer spelen als je de kans hebt, zal je niet teleurstellen.

edgar.jorissen | 19-08-2021 | review: Der Region Millstätter See Golfanlage / Oostenrijk

Beoordeling met 4 sterren

Zeer mooi aangelegde 18 holes in de bossen met mooie hoogteverschillen. 2e 9 holes erg mooi en rustig. Greens waren in orde. Ontvangst bij receptie erg koel... geen uitleg. Drivingrange was dicht vanwege storing.. helaas. Prima golfdag gehad.

Skieur | 18-08-2021 | review: Golfpark Böhmerwald - Lipensko / Oostenrijk

Beoordeling met 4 sterren

2 golfers uit Nederland in Bohmerwald inOostenrijk. Er was een koele ontvangst bij de receptie en verder ook geen uitleg gehad. De ballen machine bij de drivingrange, bleek bij navraag door ons voor muntjes, kapot te zijn.
Jammer.
Deze wat moeilijke start vergaten we snel na 18 holes in een mooi heuvellandschap.
Op de greens lag nog wel ochtenddauw. Naarmate de ronde droogden de greens op. De greenkeepers hadden de greens niet gesweepd wel waren alle bunkers geharkt deze ochtend. De fairways en teeboxen en borden waren in orde en hebben we genoten van de rust en mooi uitzichten die er zijn.

Skieur | 18-08-2021 | review: Golfpark Böhmerwald - Lipensko / Oostenrijk

Beoordeling met 4 sterren

Zeer mooi golfterrein een stuk hoger gelegen boven het meer, fairways zijn mooi verzorgd, golfkar aan te raden,
Greens zijn in goede conditie, ook hier wordt net zoals overal in Oostenrijk achter uw coronacertificaat gevraagd, houdt er rekening mee dat bij veel regen er geen golfbuggy wordt toegelaten.

dirk.seghers2 | 18-08-2021 | review: Der Region Millstätter See Golfanlage / Oostenrijk

Beoordeling met 4 sterren

Algemeen
De baan ligt in stevig bergachtig landschap, men zegt dat het de hoogste baan van Oostenrijk is, en dat merk je! De ballen vliegen lekker ver, maar omdat zeker de eerste 9 vrij vergevingsgezind zijn kun je lekker door-“beuken”. De baan lag er prima bij en was een genot om te spelen. Knap hoe ze zo’n mooie baan kunnen neerleggen in een gebied waar het toch vele maanden vol sneeuw ligt. Opmerking om rekening mee te houden, als je je waterfles wilt vullen dan moet je niet bij de waterkranen in gebouw zijn want dat schijnt allemaal niet drinkbaar te zijn……het enige water wat je kunt drinken is de kraan die boven de clubcleaning back hangt……logisch dusssss.

Hospitality
Vriendelijke receptie waarmee we van te voren natuurlijk email contact hadden gehad om een tee-time te reserveren. De shop is klein maar gezellig en we werden leuk verwelkomd. Het was wel een verassing om er op de tee achter te komen dat we in een flight waren ingedeeld met 2 anderen, is toch iets waar ik liever op was gewezen bij de receptie. Gelukkig waren het twee hele leuke medespelers, maar toch.

Baan
De golfbaan lag er erg mooi bij en heeft twee volledig verschillende lussen. De eerste negen zijn meer een Parkbaan, met beperkte hoogte verschillen en brede fairways. De tweede negen wordt het meer een bos/berg baan, de fairways nauwer, meer klimmen en dalen en een aantal blinde afslagen, erg leuk! Op hole 16 wordt je met een busje naar de volgende hole gebracht, tenzij je met eigen e-kart rijdt want dan kun je uiteraard zelf rijden. Daardoor hoef je niet de 1.5km bergop naar de volgende hole zelf af te leggen. Deze service is beschikbaar van 10-4 uur, dus als je eerder of later bent dan mag je je kuiten testen tegen de berg op. Wij vonden hole 14 het mooiste, hoge afslag, voor “wit” blind en dan rechtsom naar de green. Top!

Faciliteiten
- Oefenfaciliteiten: We waren kort voor tee-time pas op locatie dus hebben oefen faciliteiten net echt goed kunnen testen. De oefen green ligt voor het clubhuis en is lekker groot. De driving range ligt achter clubhuis en is wat kleiner.
- Kleedkamer: Voelde me weer terug op de lagere school, in de oude sporthal. Nou dan snap je het wel….! Er lagen nog twee handdoeken, kwamen we achter toen we uit de douche stapten….. er lag wel een briefje bij dat je nieuwe kon halen bij de receptie….. tsja, maar wat dan als je net druipend onder de douche vandaan komt. Slechte twee douches beschikbaar, maar die waren wel lekker warm.
- Receptie: samen met golfshop, vriendelijke bediening, maar kan wel wat beter worden nagedacht over service. Zoals gezegd, ik had graag wil horen dat we met anderen in een flight waren ingedeeld, en de mensen voor ons (bleken dus in onze flight te zitten) kregen te horen dat hun e-kart halverwege moest worden ingeruild. Voor gasten die toch flink betalen voor hun green-fee, zou ik toch anders doen.
- Restaurant: Terras ligt aan de achterkant van clubhuis en geeft je uitzicht over range en bergen, prima. Het restaurant binnen is, net zoals de kleedkamers, beetje back to the 80’s. Kaart is beperkt, wij hebben salade en wat kleinigheden genomen, was een dikke voldoende.
- Club/Trolley cleaning: ligt aan de voorkant van clubgebouw. Je vindt er alles wat je nodig hebt.

Parking
De parkeerplaats ligt direct aan de weg, en bestaat uit twee plateaus, beide lager gelegen dan het clubhuis. Er is genoeg ruimte en heeft een aantal bomen als je je camper of auto in schaduw wilt parkeren.

Samenvatting
Heerlijke baan.

edgar.jorissen | 18-08-2021 | review: Bad Kleinkirchheim-Reichenau Golfclub / Oostenrijk

Beoordeling met 5 sterren

Topbaan! Greens, uitzicht, fairways, het weer speelde natuurlijk ook een mega rol.
Minpuntje driving, chipping en putting waren gesloten of niet aanwezig in reconstructie en hole 2,14 waren dicht, alternatief 60€ ipv 95€! Maar jongens wat een topbaan!

Malik | 18-08-2021 | review: Eichenheim Golfclub / Oostenrijk

Beoordeling met 4 sterren

Algemeen
De baan ligt in stevig bergachtig landschap, is goed onderhouden en heerlijk om te spelen, oude kleedkamer en een restaurant met beperkte kaart.

Hospitality
Wij reizen met camper rond en bezoeken golfbanen. We vragen ook of het mogelijk is om op de parking te overnachten en ook op deze baan was dat mogelijk, wat natuurlijk zeer gastvrij is. De baan vraagt 20 euro voor die overnachting, het is de eerste keer dat een golfbaan geld vraagt.

Baan
Een leuke golfbaan, netjes onderhouden, heerlijke uitzichten, en een paar hele stevige kuitenbijters van hellingen. De stevigste vond je aan het begin en dan de laatste 4 holes…. om je nog even te plagen. Als je conditie wat minder is dan raad ik je ZEKER aan om een e-Kart te nemen, die kosten 30 euro. Wij vonden de twee negen holes echt een stuk leuker en uitdagender dan de eerste negen. Hole 14 vonden we de leukste! De uitdaging zit hem bij deze baan vooral in de up-and-down en het feit dat je nergens recht staat hahahaha.

Faciliteiten
- Oefen faciliteiten: Grote oefen greens, de grootste oefen bunker die ik ooit gezien heb, en alles in top conditie. De hitting range is een ander verhaal, beetje rommelige indeling. Wel fijn van gras afslaan.
- Kleedkamer: schoon, beetje oud-bollig, heeel veel lockers en smalle banken. Om bij de douche te komen moet je door de gang lopen, dus handdoek omslaan is slim…. was het niet dat de handdoeken in een kast in die gang staan hahahaha. De douches zelf voldoen, het grote pluspunt…de hardste en warmste douches van onze hele Tour. Top!
- Receptie: samen met golfshop, super vriendelijk en behulpzaam. Complimenten.
- Restaurant: terras ligt op eerste verdieping van gebouw en heeft geweldig uitzicht op de golfbaan en in de verte de bergen. Een plaatje! De kaart is erg beperkt en keuken sluit om 8 uur.
- Club/Trolley cleaning: ligt aan de zijkant van clubgebouw. Je vindt er alles wat je nodig hebt.

Parking
De parkeerplaats ligt voor het hoofdgebouw en is een grote u-lus met veel schaduw van mooie bomen. De camper mochten we aan het einde parkeren, prima plek! Het is er heerlijk rustig, dus goede nachtrust na mooie ronde golf gegarandeerd. De ondergrond is grijs grind en redelijk vlak. Er is ruim voldoende plek!

Samenvatting
Heerlijke golfbaan in geweldige berg landschap. Stevige klimmetjes en mooie uitdagende holes. Buiten terras is heerlijk, als de zon schijnt, voor de keuken hoef je niet om te rijden. De totale optelsom voor ons is een ruime voldoende, er is zeker een kans dat we terug komen op onze volgende Tour door Oostenrijk.

edgar.jorissen | 17-08-2021 | review: Velden-Köstenberg Golfanlage / Oostenrijk

Beoordeling met 3 sterren

Algemeen
De baan ligt tussen de bergen maar is zelf redelijk vlak en lopend goed te doen. We hebben toch een E-kart genomen aangezien we pas om 5 uur aankomen en we toch de 18 holes wilden doen. In record tijd van 2.50 hebben we ze allemaal gedaan alhoewel we de 18e niet meer konden zien. Wijde baan, slechte conditie fairways, mooie uitzichten, top steak restaurant en beetje outdated lockerroom.

Hospitality
Wij reizen met camper rond en bezoeken golfbanen. We vragen ook of het mogelijk is om op de parking te overnachten en ook op deze baan was dat mogelijk, wat natuurlijk zeer gastvrij is. De dame aan de receptie was geweldig, service met een big smile, erg fijn.

Baan
En dan de baan….. tsja! Die lag er echt belabberd bij, de fairways hadden overal dooie plekken en waren zo ongelijk en doorploegd dat het leek alsof er een motorcross overheen was geweest. De greens waren in een betere conditie, gelukkig. De baan speelt als een parkbaan en is niet echt moeilijk. Er zijn een paar hindernissen, in vorm van bunkers en waterpartij, maar niet echt iets waar je s’nachts gillend wakker van wordt.

Faciliteiten
- Oefen faciliteiten: De range vind je achter het clubhuis, je moet wel een straat oversteken waar het drukker is dan je verwacht. Je hebt speciale munten nodig om ballen te krijgen, verkrijgbaar aan de receptie, niet vergeten te vragen. De range is prima en je kunt van gras afslaan wat natuurlijk altijd een dikke plus is. De oefen greens vind je naast het clubhuis, liggen er goed bij.
- Kleedkamer: hele nauwe kleedkamer met donkere douches en hele “enge” douche-matten onder de douche en bij de wastafels. “Zompige” dingen waar je voeten in wegzakken….. ik had geen slippers bij me en heb geprobeerd te na te denken over wat er allemaal in die matten zat.
- Receptie: Geweldige vrouw aan de balie, service met een grote smile. Er zit een kleine shop bij.
- Restaurant: Mooi terras en ook van binnen ziet het er goed uit. Als je naar de baan en de kleedkamers kijkt zou je het niet verwachten, maar dit was tot nu toe het beste restaurant van onze golf tour. Over de keuze moet je niet te lang nadenken, steak! De kok is een steak-master en de keuze’s die je hebt zijn geweldig. We hebben GENOTEN!
- Club/Trolley cleaning: ligt aan de zijkant van clubgebouw. Je vindt er alles wat je nodig hebt.

Parking
De parkeerplaats ligt aan de weg, rechts van het clubgebouw. Het is een lange smalle parking, nogal stoffig. Het briefje aan de balie dat er nogal wordt ingebroken in auto’s geeft je nou niet een erg lekker gevoel. We stonden met onze camper aan het eind van de parking, dichtbij het restaurant van de buren. Mocht je ook met camper onderweg zijn dan raden we je aan een plekje vooraan de parking te zoeken, want in dat restaurant gaat men tot in de vroege morgen door, inclusief vuurwerk, luide muziek en een boel luide gasten.

Samenvatting
Langs gaan als je van service met een smile houdt of gewoon voor de beste steak van Oostenrijk. Als je voor het golfen komt, zou ik deze baan links laten liggen.

edgar.jorissen | 17-08-2021 | review: GC Moosberg Pörtschach / Oostenrijk

Beoordeling met 3 sterren

Wat een teleurstelling! Deze baan heeft potentie, maar ik zou hier de eerste 2 jaar nog niet gaan spelen. De baan was net geherstructureerd, maar nog niet volledig af. GPS / Garmin is niet bruikbaar en pas na enkele holes ontdekten wij de afstandsindicaties op de sprinklers e.d., maar verschillende bordjes ontbraken of waren al stuk. Paaltjes langs de zijkant waren er niet. De fairways waren nogal zacht en de greens zeer verschillend in snelheid. De aangegeven stimp van 10.9 werd in de verste verte niet gehaald (hoogstens 8-8.5). Het clubhuis is imposant, maar je moet er van houden. Wij liepen achter 2 erg langzame flights met Oost-Europeanen die nog nooit van doorlaten hadden gehoord en flink luidruchtig waren in het clubhuis. Buggy € 45 en kopje koffie € 4 (zonder glimlach) zijn veel te duur. Naast de baan een "Gewerbepark" met o.a. een restaurantje waar het leek of er tosti's werden gecremeerd, flinke stank dus. Nogmaals: in potentie een mooie baan, maar voor echte golfliefhebbers het advies om één van de andere mooie banen in de omgeving van Wenen te boeken (Adamstal, Diamond CC of Ottenstein).

j.tak53 | 16-08-2021 | review: Fontana Golf- und Sportclub / Oostenrijk

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige baan in de Tiroolse Alpen.
Mooie omgeving tussen de bergen, echter weinig hoogteverschil in de baan. Heel goed onderhouden, snelle greens
Zeker voor herhaling vatbaar, als is de greenfee van €96 fors.

RobReijnen | 11-08-2021 | review: Golf- & Landclub Achensee Pertisau / Oostenrijk

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan in een prachtige omgeving. Op een dinsdag gespeeld en gunstige prijs voor senioren. Twee personen greenfield, inclusief buggy 100 euro
Zeer gastvrij ontvangen, prima koffie! Hier komen we binnenkort weer terug!

marlybiesheuvel | 10-08-2021 | review: Golf & Country Club Reitling - Gai / Oostenrijk

Beoordeling met 4 sterren

Leuke golfbaan. Natuurlijk prachtig gelegen en ook zeer goede greens, top bunkers en strakke fairways. In de prachtige heuvelachtige omgeving mis ik wel iets meer hoogteverschillen tijdens het spelen. Een mooie par 3 naar beneden zou gaaf zijn. Geel is de backtee, dus niet erg lang voor ons.

paulremarque | 09-08-2021 | review: Golfclub Murau-Kreischberg / Oostenrijk

Beoordeling met 4 sterren

Leuke golfbaan in Oostenrijk, zeker de moeite waard om te spelen als je in de buurt bent. Restaurant wat aan de dure kant. Onderhoud was goed en de holes afwisselend, al met al een aanrader.

bobbenard1992 | 08-08-2021 | review: Golfclub Murau-Kreischberg / Oostenrijk

Beoordeling met 4 sterren

Telefonisch slecht bereikbaar om een teetime af te spreken. De app om de teetime te reserveren werkt niet.
De layout-route van hole 2 moet echt duidelijker gemaakt worden voor gasten. Ik had een mooie drive over de oude schuur, blijk ik helemaal verkeerd te liggen. Bordjes voor de next tee zouden ook geen luxe zijn. Het staat wel bij hole 4 en 6, waarom niet voor de rest ook? Als gast moet je echt heel erg zoeken naar de goede route.

Verder is het natuurlijk een spectaculair mooie omgeving en heerlijke vergezichten. De bergen zijn overal en adembenemend mooi. De greens prima glad en de fairways heel goed te bespelen ondanks de regen van de afgelopen dagen.

BlindAsABat | 08-08-2021 | review: Golfclub Zugspitze / Oostenrijk

Beoordeling met 4 sterren

Voor de geoefende bergwandelaar kan deze baan gelopen worden met een trolley, anders is een e-cart een must: de hoogte verschillen en afstanden tussen sommige holes zijn echt wel serieus. De greens zijn zeer vlug maar hebben toch wel geleden onder het natte zomerweer. De views zijn prachtig. Altijd leuk om hier te spelen.

blanckaertsteven | 05-08-2021 | review: Velden-Köstenberg Golfanlage / Oostenrijk

Beoordeling met 4 sterren

Zeer mooie golf maar er waren werken bezig op de holes 2 en 14 en tevens waren er geen driving range en putting & chipping beschikbaar. We hebben wel een korting gekregen. Het was er zeer nat zo dat er niet van de weg mocht gegaan worden. EN dan kregen we nog de Marshal op onze nek omdat we te traag speelden...

YvanDejaegher | 03-08-2021 | review: Eichenheim Golfclub / Oostenrijk

Golf links in Oostenrijk

Oostenrijkse Golf Ass.