logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Portugal

Golfen in Portugal

De laatste tien jaar is de populariteit van Portugal als golf bestemming enorm toegenomen. Golfreizen en Portugal lijken een twee-eenheid. Niet verwonderlijk want vooral in het zuiden...
lees verder >>

Golfen in Portugal

 

 

Aantal banen met

Aantal banen met greenfees in de prijsklasse (€) van:

Regio

Aantal banen

9
holes

18
holes

18+
holes

Minder dan 40

40 tot 80

Meer dan 80

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

Alentejo

1

1

1

Algarve

37

5

29

3

3

11

20

Azoren

3

2

1

1

2

Centraal Portugal

Lissabon regio en Costa D'Oeste

27

5

22

10

9

7

Madeira

4

1

2

1

1

1

2

Noord Regio/ Centrum

11

4

6

1

3

6

kaart

Reacties en ervaring(en) met golfbanen in Portugal

Beoordeling met 4 sterren

Geweldige baan, onderhoud soms wat matig maar het was ook ruim 30 graden. Dan is het gras niet altijd groen. Verder is de baan-layout super en iedere keer weer verrassend, veel hoogteverschillen dus buggy was handig. Nogmaals, erg leuke baan!

rgorter | 22-07-2021 | review: Castro Marim Golfe and Country Club / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

Mooie, verzorgde baan waar je. ook scoren kan. Greens zijn erg goed en grijpen de bal ook, dus je kan aanvallen. Mooie uitzichten op diverse holes. Leuke baan zonder echt. bijzonder te zijn.

waegemans | 21-07-2021 | review: Praia d'El Rey Golf & Beach Resort / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

Wat een prachtige aankomst bij dit bijzondere resort: veel natuur, design, zeer mooi nieuw clubhuis nihilistische stijl maar erg smaakvol en passend in de natuur. Het ontvangst was wat zakelijk naar onze smaak maar staff op de baan erg vriendelijk. We speelden Alvor-Lagos en vonden beiden heel afwisselend en bijzonder. Lagos meer zeezicht en water hindernissen maar Alvor meer groen, hogere vergezichten en beschutting. De driving range is simpel
maar mooi aangelegd, nabij clubhuis. De greens waren zeer goed onderhouden. Er is beperkte bebouwing en resort gevoel bij de baan, dat sprak ons erg aan, maar dat zal in de toekomst veranderen dus snel hier naar toe gaan.

mmc.hamann | 20-07-2021 | review: Palmares Golf / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

Een geweldige baan in een fijne ambiance. Bij bijna elke hole zie en hoor je de zee. De baan is goed onderhouden. Bunkers iets minder. Moeilijke baan, met wind smalle fairways, hoog/laag, accidenté, maar zo gaaf!

jankebakkum | 12-07-2021 | review: Estela Golfe Clube / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

Ocean is prachtig om te lopen. Snelle greens en mooie fairways. Prachtige uitzichten op zee. Blauwe zee, witte stranden en palmbomen.
Driving range is matig. Je mag maar slaan tot en met ijzer 9. Even oefenen met de driver is er niet bij.

FrankH | 05-07-2021 | review: Vale do Lobo Royal Course / Portugal

Beoordeling met 5 sterren

Dit is een hele aparte ervaring. Je wordt enorm verwend. Als je aankomt worden, terwijl je even een kop koffie neemt, de tassen alvast op de buggy geplaatst. Daarna neemt de marshal je mee naar de driving range.
De baan is prachtig. Heel goed onderhouden en de greens zijn gewoon te snel. Moeilijk putten.
Na 18 holes wordt je weer opgevangen en worden de clubs schoongemaakt en in de auto gezet terwijl wij een heerlijk koud biertje nemen. Een verwennerij.

FrankH | 03-07-2021 | review: Monte Rei Golf Club / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

Ondanks bericht van de slechte greens toch maar gegaan en het is niet tegengevallen. Bij het clubhuis werd al direct gezegd dat ze de greens aan het fixen zijn, daardoor viel het wat mij betreft reuze mee.
In het clubhuis was niet iets te eten, wat normaal wel het geval is. Overal mooie baan, duidelijke route en mooie lange holes. Ik heb genoten!

gert_meijerink | 02-07-2021 | review: Quinta de Cima Golfe / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

De baan is op het ogenblik erg rustig. Er zijn maar 18 holes tegelijk open en per week verschuiven ze het rondje. De baan is erg droog zodat de fairway kleine kale plekken gaat vertonen. Greens liggen erg keurig bij maar de snelheid wilde nog al eens wisselen per green. Er wordt flink gesproeid maar het zonnetje brand flink. Het restaurant is om 7 uur gesloten en de kaart is beperkter geworden. De golfbaan sluit om 5 uur. Het personeel is nog steeds heel vriendelijk.

beele45 | 29-06-2021 | review: Castro Marim Golfe and Country Club / Portugal

Beoordeling met 3 sterren

Erg uitdagende holes met veel ondulaties/hoogteverschillen. Echter, na 11 jaar weer eens terug te komen viel tegen. Erg dor. Bij ons viel de kreet "vergane glorie". Met name bij Grous waren fairways dor en daardoor hard. De kwaliteit van Tees en Greens was niet veel beter. De Guadiana was beduidend beter.

GVeer | 22-06-2021 | review: Castro Marim Golfe and Country Club / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

In potentie twee prachtige banen gelegen naast hotel Robinson. Ria met veel zeezichten vind ik mooier. De kwaliteit van Tees en fairway was goed. De kwaliteit van de greens was dramatisch. Ze hebben een schimmel in de greens gehad die de greens slecht bespeelbaar maakte. Er was hier overigens wel voor gewaarschuwd door de caddymaster. 21 juni Cima gespeeld. 24 juni Ria.

GVeer | 21-06-2021 | review: Quinta de Cima Golfe / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

Op een hele rustige dag 18 holes gelopen op een mooie ‘oude’ park/bos baan met voldoende uitdaging voor de mid-handicapper. Ontvangst is klassiek (kledingkeuze dus belangrijk) de baan is fantastisch onderhouden, snelle greens en strakke fairways. Wat echt ‘old’ is op de old course is het clubhuis, de toiletten en vooral de looppaden. Er ligt geen steentje meer recht, vaak gaten in de paden en doet absoluut geen recht aan de baan. Zeker de moeite waard om een keer te lopen, maar dan moet je wel een beetje door de ‘originele’ elementen heenkijken. Hoop dat ze de komende jaren ook naast de baan wat onderhoud plegen.

jackokuppens | 20-06-2021 | review: Old Course Oceānico Vilamoura Clube Golf / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

2 keer Gramacho gespeeld aangezien Vale Da Pinta tijdens het weekend gesloten was en Silves enkel ‘s morgens open was in het weekend.
Maar zoals altijd een prachtige, uitdagende goed onderhouden baan, vriendelijk onthaal en heerlijk om na te genieten op het terras met uitzicht op hole 18.

Geert72 | 19-06-2021 | review: Vale da Pinta Golf Course (Pestana) / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

Voor t eerst hier gespeeld. Was gewaarschuwd dat ik veel ballen moest meenemen. Volgens mij maar 2 kwijt. Leuke ervaring.

sandra.verbrugge | 17-06-2021 | review: Espiche Golf / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige baan. Steeds een kadotje om hier te mogen spelen!

sandra.verbrugge | 16-06-2021 | review: Vale do Lobo Royal Course / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

Prachtig uitzicht. Jammer dat Desertas gesloten was. Sera valt een beetje tegen. Trage greens vergeleken met Palheiro. Machico is top.

PS | 15-06-2021 | review: Santo da Serra Clube de Golf / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

Een absoluut top golfcourse, uitdagend, bergachtig, afwisselend met prachtige panoramaas in een schitterende omgeving.
De baan is een tijd gesloten geweest door een eigenaarswissel. Gelukkig is de baan weer open, maar het was erg stil maar dat kan ook gelegen hebben aan de hoge temperatuur van 34* C.

theovanemmerik5 | 15-06-2021 | review: Amarante Golf Course / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

We hebben de Gramacho Course gespeeld.
Goed verzorgde baan met af en toe flink hoogteverschil. Afwisselend en uitdagend van de back tees.
Enkele holes vereisen goed course management, zoals hole 2 en hole 14. Slechts enkele holes met waterhindernissen. Op hole 17 bijvoorbeeld, is het belangrijk om het teeshot goed uit te kienen ivm de vijver aan de linkerkant.
De driving range is helaas vijf minuten rijden met de auto en gelegen bij de andere Pestana baan (Vale da Pinta).
Het terras geeft mooi uitzicht over de 18e hole.
Vriendelijk personeel, zowel bij de receptie als bij het restaurant.
De menukaart is vrij beperkt, maar de gerechten zijn goed klaargemaakt. De bediening is op een drukke dag soms wel wat langzaam.
Zeker één van de favoriete banen rond Silves.

gdekoninck8 | 14-06-2021 | review: Vale da Pinta Golf Course (Pestana) / Portugal

Beoordeling met 5 sterren

Ga deze baan spelen! Van 3 weken golfen in de Algarve vonden we dit de meest uitdagende baan. En inclusief buggy voor twee personen slechts 112€. Zeer gastvrij personeel en geen baan in de Algarve gespeeld waar zoveel waterhindernissen zijn. De baan van de hand van Seve Ballesteros biedt vrijwel elke hole een uitdaging en de vergezichten naar Spanje zijn prachtig. Het is nog geen enorm oude baan (jaar of 14) en aan de bebouwing is te zien dat de economische crisis van 2008 hier flink heeft huisgehouden. Er staan enkele huizen en appartementen om de baan waar ooit aan begonnen is, maar die de laatste 12 jaar niet meer zijn afgebouwd. Jammer, want de locatie is prachtig. Maar dat desolate doet niets af aan de baan, die er perfect bij ligt. De fairways zijn strak en groen en dat ondanks de droogte. De greens en teeboxes waren net gezand maar speelden prima. Alleen de bunkers zijn veel te hard (door het sproeien). Ook leuk dat er 6 par 5s,6 par 4s en 6 par 3s zijn.
Het clubhuis kijkt mooi uit over de baan en de brug naar Spanje in de verte.
Hole 1 is meteen zeer pittig. Tweemaal moet water dwars over de baan worden overwonnen op deze par 5. Ook op hole 3 (par 4) mag je twee keer het water over en die is met 370 meter (van geel) flink lang. Bij de par 5 vierde hole speel je in een dogleg naar rechts en de hele fairway is rechts geflankeerd door water. Hole vijf is een par 3 naar een eiland green en hole 6 een par vier waarbij de fairway en green links water hebben en rechts geheel geflankeerd door bunkers. En dan moeten de moeilijkste holes nog komen... Hole 7 (Si 1) is 500 meter van geel, heeft links over de hele lengte water en een natuurgebied en rechts eerst 250 meter bunker en dan water tot en met de eiland green. Hole 8 (SI 3) is een par 4 die omhoog speelt. Als je dacht dat je na de eerste 9 kon uitrusten, heb je het mis, want hole 10 is een monstrueuze par 5 van 533 meter van geel met heel veel water het tweede deel van de hole. Ook op de 11e (380 meter van geel, par 4) zal de green nauwelijks in 2 slagen te halen zijn. Op hole 12 - 14 kun je even ademhalen voordat hole 15 je weer laat zweten. Bergop, dogleg om een kloof heen en strategische bunkers. Van hole 17 en 18 heb je vervolgens nog een mooi uitzicht over het rivierdal en deze holes vragen tactisch spel.
Kortom, echt genieten deze baan. Ga hier spelen. En neem voldoende ballen mee.

bubz2005 | 14-06-2021 | review: Quinta do Vale / Portugal

Beoordeling met 3 sterren

Gezien de beoordelingen hier hadden we er veel van verwacht, helaas viel het tegen. Vooral door de dramatisch slechte toestand van de greens. Heel veel bruine cirkeltjes op elke green waardoor ze enorm hobbelig waren. De laatste weken 8 golfbanen in de regio gespeeld en dat niet eerder meegemaakt, terwijl dit veruit de duurste baan was die we speelden.
De baan heeft verder namelijk best potentie. Leuk gelegen aan zee, veel uitdagend smalle fairways en een heleboel bunkers, die overigens prima waren. De fairways worden op veel holes geflankeerd door (olijf) bomen, helaas waren de faiways op zijn hoogst redelijk. De tweede 9 zijn wel leuker dan de eerste. Hole 10 heeft bv strategisch water in het spel, hole 12 en 13 liggen parallel aan het strand en hole 14-18 spelen iets apart van de rest, waarbij de par 5 16e hole voor ons het meest uitdagend was (water aan beide kanten vd fairway en een lichte dubbele dogleg). Ook hole 17 (par 3,160 meter over water en zeewind tegen) is leuk.
Alleen hole 17 en 18 spelen een beetje langs de appartementen van het resort, de rest niet.
Erg zonde van de greens, zeker als je 80€ pp betaalt als greenfee. Clubhuis is niet erg sfeervol. Oefenfaciliteiten ogen wel goed, maar liggen er iets verder vandaan. De driving range heeft bv zijn eigen parkeerplaats.

bubz2005 | 12-06-2021 | review: Quinta de Cima Golfe / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

Mooie golfbaan. Buggy is we een aanrader. Teeboxen matig. Rest vd baan goed onderhouden. Mooie gevarieerde holes. Omdat het in de bergen ligt, kent deze club een aantal zeer spectaculaire holes. Een aanrader om te spelen als je in de omgeving van Lissabon bent. Doe dan ook Oitavos Dunes.

Norbert Chevalier | 12-06-2021 | review: Penha Longa Atlantico / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

Zes keer gespeeld en geen moment verveeld. Laatste 9 beste resultaat. Driving range gesloten.

PS | 11-06-2021 | review: Palheiro Golf / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

Op een warme dag (31 graden) Gramacho gespeeld, vandaar met een buggy. De ontvangst was vriendelijk en snel hadden we de basic buggy in ons bezit. 118€ voor 2 personen inclusief buggy is een prima deal voor 18 holes. De baan is overigens ook wel te lopen maar kent wel wat hoogteverschillen. De eerste 4 en de laatste 5 holes spelen een beetje tussen de resort huisjes, die overigens nergens erg dichtbij komen. Ondanks de hitte en droogte was de baan in prima conditie, een enkele fairway had wat droge plekken. Fairways zeer netjes, op die van Vale de Lobo na, de beste die we de laatste 2 weken in Portugal tegen kwamen. Greens superstrak en eerlijk, maar wel allemaal flink geünduleerd. Bunkers helaas wel keihard. Op een paar holes was er een nieuwe green aangelegd (omdat de oude er slecht uit zagen) maar ook die greens waren perfect. Omdat die greens (hole 3,14,15 en 17) niet op de baankaart goed staan aangegeven is de afstand wel een beetje moeilijk in te schatten. Hole 3 werd door de verplaatste green naar voren (en geen dogleg meer) wat makkelijker, hole 17 juist wat spannender want met de nieuwe (tijdelijke?) green heeft deze hole opeens een dogleg over het water heen. De meeste holes zijn niet al te lang, al zijn er wel wat blinde afslagen. Hole 1 vonden wij meteen de lastigste, door de grote hoeveelheid bunkers voor de green, een rotspartij en het feit dat je eerste slag naar beneden speelt (pas op voor de zwembaden op rechts) en daarna je voor de green weer een stuk omhoog moet. De green van de dogleg par 4 8e hole is over de bomen in 1 x te bereiken (190 meter van geel), wel oppassen voor de bunker voor de green. Hole 10 is een prachtige par 3 naar een halve eiland green. De par 3s zijn overigens allemaal niet erg lang (tussen de 130-150 meter vanaf geel). Hole 11 en 12, beiden langs het water en een dogleg, vonden wij de mooiste holes.
En op je scorecard staat elke hole fijn uitgelegd.
Al met al een heel leuke baan om te spelen, niet al te moeilijk maar perfect onderhouden. Helemaal lekker is dat je, na het spelen, van het buitenzwembad (kan overdekt worden) gebruik kan maken, wat naast de kleedkamers ligt. Heerlijk even afkoelen voor je weer in de auto springt.

bubz2005 | 10-06-2021 | review: Vale da Pinta Golf Course (Pestana) / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

Een zeer bergachtige baan, moeilijk en uitdagend in een prachtige omgeving vlakbij de Spaanse grens. Hole 1 en 8 zijn spectaculair en de 2 e 9 is wat rustiger en kom je door wijngaarden. Het was buitengewoon druk op de baan en golf o max geeft 30% korting op de greenfee. Een buggy is een aanrader.

theovanemmerik5 | 10-06-2021 | review: Axis Golfe Ponte de Lima Golf Course / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

De golfbaan ligt, in vergelijking met de meeste andere banen die wij in Portugal speelden, nogal afgelegen. Geen resort, geen huisjes langs de baan, het dichtstbijzijnde gehucht enkele kilometers weg. Alleen maar natuur, heuvels, een zachte hete bries en een paar windmolens in de verte.
De prijs voor twee keer 18 holes met buggy is prima (116€). De oefenfaciliteiten zijn prima. De baan zelf was erg droog, ook droger en bruiner dan de banen in de omgeving, al zijn de greens overal perfect en ook de bunkers hebben lekker zacht zand zoals het hoort. De baan zelf vonden wij niet eenvoudig, het was lang geleden dat wij zo vaak de bosjes in moesten om een bal te zoeken. Dus recht spelen is hier het devies.
Jammer dat de club in de zomermaanden zo vroeg dicht gaat (17.30), dat terwijl het lang licht is en in de avonduren juist zo aangenaam om te spelen. Wij moesten hierdoor ons rondje in iets meer dan 3 uur afraffelen, herhaald door de caddymaster gade geslagen of wij wel snel genoeg gingen. Dat voelt niet erg relaxt helaas.

bubz2005 | 08-06-2021 | review: Espiche Golf / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

Tijdens onze vakantie verbleven we een kleine week op het Boavista golf resort en aangezien we vanuit ons huisje uitkeken op hole 14 en daar veel mensen zagen struggelen, dachten we de baan zelf maar eens te verkennen.
De prijs in de zomermaanden (112€ voor 2 p incl buggy) is zelfs voor Nederlandse begrippen goedkoop. De laatst mogelijke tee-tijd voor 18 holes was 14.30 wat wij wat vroeg vonden gezien de hitte, maar omdat het ook erg rustig is in de Algarve willen ze misschien tijdig naar huis?
De buggy heeft een fijn navigatiesysteem en een eigen ballen- en clubswasser aan boord. De oefenfaciliteiten zijn in orde al zijn de chipping greens erg hobbelig.
De hele baan ligt er, ondanks de juni-droogte prima bij. De greens zijn strak en de fairways, op een paar dorre plekken na, eerlijk. Alleen de bunkers zijn keihard en in enkelen lag water van het overdadig sproeien.
De eerste paar holes speel je tussen de resort huisjes, vanaf hole 5 ga je meer het open veld in. Met recht mag de club zich Boavista noemen want er zijn vele schitterende vergezichten, bv op de bergketen bij Monchique,30 km verderop, of over de witte huizen van Lagos. Vanwege het uitzicht is het logisch dat er dus weinig hoge bomen zijn ter beschutting. Hole 6 (par 3,152 meter van geel) speelt voor zeker 110 meter over een duizelingwekkende “barranco” (ravijn) en een smaller deel van diezelfde ravijn mag je op hole 8 (par 5, SI 2) nog eens proberen te bedwingen. Hole 10 is een lange par 4 met een dogleg met vanaf de green weer mooi uitzicht.
Mooiste holes vonden wij 13-16, allemaal holes met flink hoogte verschil en hole 14 (par 3,145 meter van geel) heeft een flinke vijver tussen teebox en green en dan ook nog een vijver en bunker rechts van de green.
Hole 17 is op papier makkelijk en kort (par 4,265 meter, SI 17) maar heeft over de gehele lengte water op rechts (fairway loopt ook nog eens naar rechts af) en ook nog veel water voor de green. Wij vonden deze eigenlijk het lastigst.
Terras van het clubhuis ligt mooi.
Al met al een niet al te moeilijke course maar toch eentje met voldoende uitdaging en dankzij het goede onderhoud en de lage prijs ook een feestje om te spelen!
En een birdie slaan gaat hier zeker lukken want er resideren duizenden vogels rondom de golfbaan, vooral de meeuwenkolonie was indrukwekkend.

bubz2005 | 06-06-2021 | review: Boavista Golf Club / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

De golfclub lijkt een beetje aan de rand te liggen van een groot resort waar ook Quinta do Lago en San Lorenzo liggen. De ontvangst bij de receptie was vriendelijk. De oefenfaciliteiten ogen wat verouderd, al sla je op de driving range wel van het gras af.
De buggy was prima maar de koelbox is bv niet gevuld en ook het zandflesje om divots mee te repareren was nagenoeg leeg.
Sobreiras (Corks); 9 holes die gelegen zijn tussen de dennebomen. Her en der heb je een mooi uitzicht over landerijen en bergen in de verte. De meeste holes worden niet geflankeerd door huizen, de holes liggen een beetje kriskras tussen de 9 holes van Pinheiros door. De greens zijn prima in orde en eerlijk. De fairways zijn droog met vrij veel bruine plekken, heel anders dus dan bij de groene buren (Q do lago en Vale do Lobo) waar alles prachtig groen is. De teeboxen zijn ook matig onderhouden. Het slechtst zijn de paden waar je met je buggy overheen moet rijden. Kinderkopjes die zeer ongelijk liggen, je schudt behoorlijk door elkaar daarom. De baan kent vrij weinig hoogteverschillen, ik zou de volgende keer daarom voor een trolley kiezen. Er komt weinig water in het spel en deze 9 holes zijn niet al te moeilijk.
Oliveiras (Olives). Deze 9 holes liggen wat meer op een groot open “veld”, zoals we in Nederland vaak gewend zijn. Daarom alleen aan de randen enkelen appartementen en ook weinig bomen. Veel holes waar water in het spel komt. Hole 1 is een leuke dogleg tussen de dennebomen, de rest speelt in het open veld en daar kan het dus erg heet worden. Maar muv hole 9 die omhoog speelt is alles vlak dus goed te lopen. Ook bij deze lus zijn de greens prima, de fairways en teeboxen redelijk en de paden abominabel. Hole 4 meer bijna 550 vanaf geel en speelt helemaal langs water. De lange par 3 vijfde hole (185 meter van geel) speel je onder toeziend oog van 4 ooievaarsnesten. De korte par 3 achtste hole heeft een eiland green. Al met al een leuke baan, prijs is, zeker als je de kwaliteit van Vale do Lobo vergelijkt beetje aan de hoge kant maar ivm Q do Lago natuurlijk nog heel schappelijk (150€ voor 2 incl buggy).

bubz2005 | 03-06-2021 | review: Pinheiros Altos Campo de Golfe / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

Leuke baan, met enkele mooie holes (oa 4 en 12). Ook enkele lange holes (6,7 en 16). Conditie goed.
Toch enkele nadelen:
Geen driving range. Dichtsbijzijnde bij Vale da Pinta op 15 min met de auto.
Soms erg langzaam spel, door de members vooral. Geen actief optredende marshal.
Soms, als de wind verkeerd zit, op een viertal holes, last van de rook van de nabijgelegen kurkfabriek.
Er is blijkbaar niet goed nagedacht over het ontwerp van het clubhuis. Na 16:00 uur is er nauwelijks nog zon op het terras. Alleen nog op de twee, meest rechts gelegen tafeltjes.
Conclusie: leuke baan, niet moeilijk, jammer van het ontbreken van de driving range en het onhandig gelegen terras.

gdekoninck8 | 02-06-2021 | review: Silves Course Pestana Golf / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

Topbaan; goed onderhouden met schitterende glooiende holes met de beroemde uitzichten op de zee. Een feest voor iedere serieuze golfer. Pittig aan de prijs met dure buggy die je beter wel kan nemen.

Frits8 | 02-06-2021 | review: Vale do Lobo Royal Course / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

Schitterende, uitdagende en goed onderhouden baan met spectaculaire holes langs de lagune. Clubhuis is qua faciliteiten ver beneden par vergeleken met de baan.

Frits8 | 01-06-2021 | review: San Lorenzo golf course / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

In vergelijking met de Ocean Course (eerdere review over geschreven) vonden wij de Royal Course iets makkelijker. Een aantal holes zijn wat korter, oa een par 5 van 360 meter (gele tee) en een paar (5 in totaal) par 4 holes van onder de 300 meter vanaf geel. Ook moet er, in vergelijking met de Ocean Course een stuk minder hoogte worden overwonnen (uitzondering hole 17 en 8) waardoor deze course prima zonder buggy te doen is, mits niet te heet. De signature hole is natuurlijk hole 16, par 3 185 meter (vanaf geel) waarbij je over een paar cliffen moet slaan. Wij hadden ook nog eens windkracht 5-6 vol in ons gezicht wat het vrijwel onmogelijk maakt om de green in 1 keer te halen. De Royal Course telt meer bunkers en wat minder water dan de Ocean course. De greens zijn superstrak en opvallend wel wat trager dan die van de Ocean course. Het onderhoud is ronduit grleweldig en de ligging van de baan, met naast villa’s overal denne- en Palm bomen, is schilderachtig. Dankzij de bomen en de frisse zeewind was het, ook in juni, prima vol te houden en zeker niet te heet. Al met al een leuke baan, maar wil je wat meer uitdaging, kies dan de Ocean Course.

bubz2005 | 01-06-2021 | review: Vale do Lobo Royal Course / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

De golfbaan ligt in een grote villawijk, bijna alle holes op de Ocean course, worden minstens aan 1 kant geflankeerd door majestueuze huizen.
De oefenfaciliteiten zijn ok, al is de driving range wat kort en de chipping/pitching area vrij ver lopen. De oefengreen ziet er fantastisch uit maar bleek wel een stuk trager dan de greens in de baan.
Hole 1 en 2 (Ocean course) zijn inkomertjes, hole 3 (SI 1) is een leuke lange par 5 met een groot meer tot vlak voor de green. Hole 6 (par 5) speelt met een grote bocht langs een meer, ook leuk dat er midden op de fairway nog de restanten van een oude waterput staan. Hole 8 is een hele forse klim en tussen hole 8 en 9 moet je een stukje lopen. Hole 9 is dan weer schilderachtig met talloze watervallen naast de smalle fairway.
Hole 10 is meteen weer een par 5 met een heleboel watertjes 40-80 meter voor de green. Hole 11 heeft een blinde afslag maar vanaf de top speel je richting een green die aan zee is gelegen. Hole 12 speelt landinwaarts en de korte par 3 (Si 18) op hole 13 overwint veel hoogte meters en heeft de smalste green van de course.
Hole 14 speelt weer richting een green die aan een strand grenst en hole 15 (par 3 180 meter) speelt langs de zee/strand. Vanaf hole 16 is het vooral klimmen terug naar het clubhuis.
De baan ligt er fantastisch bij. Greens zijn snel en vrijwel maagdelijk en de fairways spelen erg prettig.
De baan is te lopen (met trolley) maar niet als het te heet is. Wij hadden 24 graden en dat ging net, we moesten soms wel even op adem komen alvorens te kunnen slaan.
Greenfee a 63€ voor 18 holes is keurig. Al met al een heel leuke baan waar je ook best kan scoren!

bubz2005 | 30-05-2021 | review: Vale do Lobo Royal Course / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

Korte maar zeer uitdagende baan. Zonder buggy niet te doen. Zeer grote hoogte verschillen op bijna elke hole, wat ook de compensatie geeft voor de relatief korte baan. Kortom zeer uitdagend en zeer goed onderhouden. Prachtige greens die je goed kunt aanspelen.
De gastvrijheid is enorm. Begint al bij het ontvangst. Oefenballen worden klaargezet. De pro loopt de eerste holes mee om tekst en uitleg te geven. Ipv lunchpakket wordt een goed verzorgd bordje met hapjes geserveerd na 9 holes. En na afloop wederom vriendelijk ontvangst. Tot slot prachtige uitzichten.

trevorvanschaik | 21-05-2021 | review: Amarante Golf Course / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige baan maar helaas matig onderhoud mbt semi rough en randen water partijen. Fairways ook matig. Greens perfect.

Baan is mooi aangelegd, afwisselend en met name tweede negen stevig klim werk.

trevorvanschaik | 20-05-2021 | review: Vidago Palace Hotel Golfe Club / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige baan, mooie lay out. Zeker spelen als je in de buurt bent.

henrigogne | 16-05-2021 | review: Riba golfe II / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan ligt in een prachtige omgeving. Waarschijnlijk vanwege COVID-19 heel rustig. Heerlijk gespeeld lastige greens. Verder is de baan goed te doen.

bertdejong | 16-05-2021 | review: Palheiro Golf / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

Prijs/kwaliteit eerlijke golfclub.

henrigogne | 15-05-2021 | review: Santo Estevao Golfe / Portugal

Beoordeling met 5 sterren

Terecht een van de mooiste golfbanen van Portugal.

marcel372 | 13-05-2021 | review: Monte Rei Golf Club / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

Fantastische golfbaan. Erg rustig. Gelegen tussen de meest fantastische huizen. Zeer gevarieerde baan.

marcel372 | 11-05-2021 | review: San Lorenzo golf course / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige gevarieerde baan. Deze baan hoort zeker thuis is mijn lijstje van favorieten in de Algarve.

marcel372 | 09-05-2021 | review: Boavista Golf Club / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

We bezoeken de Algarve 4x per jaar om te golfen en relaxen. Daar hoort een bezoek aan Boavista altijd bij! Voor ons thuiskomen op een zeer afwisselende baan. Ga zo door…….

rickreb | 08-05-2021 | review: Boavista Golf Club / Portugal