logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Azië  >  Thailand

Golfen in Thailand

Thailand: Golfparadijs bij uitstek

Thailand is een land dat bij uitstek geschikt is om te golfen. Er is een ruime keuze uit vele prachtige banen, aangelegd in tropische weelde. Heerlijk...
lees verder >>

Golfen in Thailand

 

 

Aantal banen met

Aantal banen met greenfees in de prijsklasse (€) van:

Regio

Aantal banen

9
holes

18
holes

18+
holes

Minder dan 40

40 tot 80

Meer dan 80

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

Bangkok en Centraal- Thailand

42

2

34

6

34

Koh Samui

1

1

1

Noord- Thailand

7

6

1

7

Noordoost- Thailand

8

8

8

Oost- Thailand

17

10

6

16

West- Thailand

19

14

5

1

17

Zuid- Thailand

10

8

1

9

Reacties en ervaring(en) met golfbanen in Thailand

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige golfbaan waarop het goed toeven is. Het geeft een luxe gevoel als je aankomt en je kunt je golftas afgeven aan een caddy. Je hebt er verder geen omkijken naar totdat je deze weer in de auto laadt. Vanwege tijdgebrek kon ik alleen de A lus lopen. Deze lus heeft brede fairways en snelle greens. Op de eerste 9 holes is geen enkele green vlak. Waterhindernissen spelen geen rol van betekenis op de eerste 9 holes. De voorzieningen heb ik een 7,5 gegeven en dat is alleen maar omdat de driving range op een kilometer afstand van het clubhuis ligt. De driving range is een plat gewalste akker met wat afstandsborden. Het past totaal niet in het beeld van de rest van de club. Er zijn promotie acties waardoor je geld kunt besparen. De zondag en maandag zijn over het algemeen rustige dagen om te spelen.

Positivo33 | 08-03-2020 | review: Pattaya Country Club / Thailand

Beoordeling met 4 sterren

Bij aankomst staan de caddy's al te wachten om de golftas met een glimlach in ontvangst te nemen. Je kunt op Green Valley ook zonder cart spelen. Er zijn echter een aantal holes waar veel ruimte zit tussen de green en de volgende afslagplaats. De baan zelf is heuvelachtig, maar niet extreem. Het hoofdgebouw met horeca en sanitair is wat gedateerd, maar voldoet nog prima. De fairways zijn meestal behoorlijk breed. Af en toe zijn ze wat smaller gemaakt doordat er een boom op de fairway staat. De greens zijn snel en geonduleerd. Een agressieve put kan wel eens nadelig uitpakken. Vergeet vooral niet om de caddy te tippen. Ze gaan er in Thailand van uit, dat je de caddy een tip geeft van 300 bht. Dit komt boven op de prijs die je betaald. Zelfs in de kleedkamer lag een bak waar iedereen een tip kon achterlaten voor de beheerder van de doucheruimte.

Positivo33 | 06-03-2020 | review: Chiangmai Green Valley Country Club / Thailand

Beoordeling met 4 sterren

Leuke afwisselende golfbaan aan zee. Ik had een leuke, goede caddie, die van mijn man was minder vriendelijk, helaas. Goed onderhouden, goed bespeelbaar ondanks de droogte. Aan te raden.

bos.49 | 04-03-2020 | review: Sea Pine golf course / Thailand

Beoordeling met 3 sterren

Vanwege de droogte was de baan lastig te spelen. Bal moeilijk onder controle te krijgen. Jammer...
De caddies waren erg behulpzaam.

bos.49 | 01-03-2020 | review: Royal Hua Hin GC / Thailand

Beoordeling met 4 sterren

Men is van goede wil, maar het geheel maakt een beetje armoedige indruk. De baan heeft veel te lijden van de droogte, veel dorre stukken. Holes niet al te moeilijk en geheel goed te lopen. Greens wel in prima conditie. Kundige en vriendelijke caddy’s. Restaurant simpel en sanitair kan wel een opknap-/schoonmaakbeurt gebruiken. Maar ja, voor een greenfee van omgerekend nog geen € 25...

wniet4 | 27-02-2020 | review: Natural Park Hill GC / Thailand

Beoordeling met 5 sterren

Banyan blijft een prachtige baan. De greens moeilijk te lezen en snel! Onderhoud top. Caddies (in nieuwe outfit) die weten waar ze het over hebben. Clubcars prachtig gepoetst. & met gps. Heerlijk clubhuis met schitterend uitzicht over de baan. Kortom genieten.

ElBandito | 27-02-2020 | review: The Banyan Golf Club (Hua Hin) Co.Ltd / Thailand

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan, A en C lus gespeeld. Veel bunkers, weinig water in het spel. Snelle greens, die licht geonduleerd zijn. Er is niet veel hoogteverschil. De caddy was zeer vakkundig en zat ook vol humor.
De voorzieningen zijn uitstekend.

Positivo33 | 26-02-2020 | review: Noble Place GC & Country Club / Thailand

Beoordeling met 4 sterren

Komen al sinds jaren (1996) elk jaar in Hua Hin. Hoewel zeker niet de mooiste en meest uitdagende is Palm Hills gewoon een leuke baan, niet spectaculair maar gewoon goed. Mooie en snelle greens. onderhoud baan zelf prima: tees, fairways en greens. Er om heen is wat ruw, 'rough around the edges' zeg maar. Gelukkig wel nieuwe buggies allemaal! Top. Was ook wel nodig eerlijk gezegd.

riens54 | 24-02-2020 | review: Palm Hills Golf Resort and Country Club / Thailand

Beoordeling met 4 sterren

Komen hier al sinds de opening in 2005 elk jaar wel een keer. Omdat het gewoon een topbaan is natuurlijk. Niet perse omdat het zo gezellig is. De status en bekendheid hebben helaas geleid tot een bepaalde mate van arrogantie, met name bij ontvangst, en starters. Beetje jammer, want verder klopt het allemaal. Met name de greens: om gek van te worden, zo mooi en zo snel. Love it.
Afgelopen jaar grote veranderingen in de baan, in de 1e 9.4 holes flinke aanpassingen, en hole 8 is zelfs een hele nieuwe par 3 geworden. Waarom? Ruimte maken voor de bouw van appartementen. Tja...

riens54 | 22-02-2020 | review: Black Mountain Golf Course / Thailand

Beoordeling met 4 sterren

NW-combinatie voor mij het meest aantrekkelijk: ruim, gevarieerd en met de nodige uitdagingen, met de ‘vuurtorenhole’ natuurlijk als signature. Gevolg van aanhoudende droogte valt hier nog mee. Greens zijn uitstekend. Hoewel goed te lopen, is (zeker in de warmte) een buggy aan te raden. Baanaanwijzingen summier, waardoor caddy’s goede diensten bewijzen. Clubhuis eenvoudig, sanitair oké.

wniet4 | 20-02-2020 | review: Plutaluang Navy GC / Thailand

Beoordeling met 5 sterren

Wat een mooie baan is dit toch, prachtig gelegen, goed georganiseerd allemaal, uitstekende staat van onderhoud en super greens. Ook buggies, paden, caddies, zeg het maar is allemaal uitstekend. Voor mij is dit ook de #1, boven Black Mountain dat de naam heeft.
Verder niks van te zeggen behalve dat als je in Hua Hin bent dit een must play baan is. Wij gaan donderdag lekker nog een keer, onze laatste ronde deze reis.
Tot volgend jaar.

riens54 | 20-02-2020 | review: The Banyan Golf Club (Hua Hin) Co.Ltd / Thailand

Beoordeling met 4 sterren

Groot complex samen met St. Andrew’s en Silky Oak. Mooie baan met afwisselende holes. Eerste 10 vooral in natuurlijke omgeving, laatste 8 meer een parkbaan. Ruim en afwisselend, met uitdagende parren 3; par 4 niet al te lang. De meeste greens zijn hoger gelegen, waardoor een ‘club meer’ aan te raden is. Snelle greens die goed gelezen moeten worden. Baanonderhoud goed, maar zou wat meer water kunnen gebruiken. Restaurant oké, sanitair prima.

wniet4 | 03-02-2020 | review: Chiangmai Green Valley Country Club / Thailand

Beoordeling met 4 sterren

Gevarieerde holes met wisselende uitdagingen: water, hoogte e.d. Af en toe behoorlijke hoogteverschillen maar goed te lopen. Baan maakt een beetje verwaarloosde indruk. Geen aanduidingen onderweg, waardoor caddy’s in ieder geval nodig zijn voor de juiste routing. Irritant: 6- en zelfs 8-bal-flights in de baan (wordt geaccepteerd) die voor het nodige oponthoud zorgen (wij 4-bal). Sanitair goed (borg betalen voor handdoek, wordt eigenlijk als fooi gezien), eenvoudig restaurant.

wniet4 | 29-01-2020 | review: Plutaluang Navy GC / Thailand

Beoordeling met 4 sterren

Toffe baan van 9 holes. Toch met verschillende tee-boxen en soms verschillende greens. Enkele leuke uitdagingen.

dirk44 | 27-01-2020 | review: Country Club Khao Yai / Thailand

Beoordeling met 4 sterren

Vrijwel vlakke baan, enkele kleine hoogteverschillen, goed te lopen. Zeer ruim opgezet (op dezelfde oppervlakte zouden nog 18 holes aangelegd kunnen worden!). Ruime fairways, met vaak stug gras, zeker aan de zijkanten en de rough. Afwisselend en met enkele mooie parren 3. Water vormt geen probleem. Enkele van de meest uitdagende holes tot bijna het laatst bewaard: 16 (p3) en 17 (p4). Goed onderhoud en mooie maar niet gemakkelijke greens. Modern restaurant en dito prima sanitaire voorzieningen.

wniet4 | 27-01-2020 | review: Pattaya Country Club / Thailand

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige golfbaan met glooiende fairways en snelle greens. Fraaie ligging in het landschap. Prima ontvangst en behandeling zonder over “ the top” te zijn.

lamsma | 24-01-2020 | review: Black Mountain Golf Course / Thailand

Beoordeling met 5 sterren

Black Mountain is op grandioze wijze in het landschap gepast. Smetteloze moeilijke fairways, diepe bunkers en razendsnelle greens. Caddies vanzelfsprekend top.
Clubhuis imponerend groot, met prima zicht op de baan. Een feest om te bespelen.

ws | 23-01-2020 | review: Black Mountain Golf Course / Thailand

Beoordeling met 4 sterren

Heel ruim opgezette baan en voorzieningen. Helemaal vlak en erg open. Brede fairways. Uitstekend onderhouden en prima speelbare greens. Water vooral lateraal. 2e 9 liepen we achter een ‘bedrijfsuitje’, wat veel tijd kostte: 3 uur! Mooie sanitaire en goede horecavoorzieningen. Het geheel straalt grandeur uit.

wniet4 | 22-01-2020 | review: Bangpakong Riverside Country Club / Thailand

Beoordeling met 4 sterren

Palm Hills is een oude golfbaan met een groot gedateerd clubhuis. Fijne baan om te spelen, maar ook het onderhoud kan beter. Beste deel zijn de zeer snelle greens. Verdere voorzieningen matig.

ws | 22-01-2020 | review: Palm Hills Golf Resort and Country Club / Thailand

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan met (ook hier weer) hele mogelijke en snelle greens. Luister gied naar je caddie. Je ziet in alles dat het toch minder is als Banyan qua baan, uitstraling. Ik heb ook hier me clubs gehuurd (heb dit ook op Banyan gedaan) en ook daarin zit een groot verschil (Banyan keuze tussen ijzer en graphite, hier niet) daarnaar is de qualiteit van de clubs ook een stuk minder. Verder een hele mooie baan met uitdagend fairways en greens, zeker de moeite waard om te lopen, ook hier zijn de caddies geweldig.

r.meijboom7 | 21-01-2020 | review: Palm Hills Golf Resort and Country Club / Thailand

Beoordeling met 4 sterren

Baan met mooie geondulerrde ligging. Goede caddies die de richting voor slagen op de baan en greens juist aangeven.

lamsma | 21-01-2020 | review: The Banyan Golf Club (Hua Hin) Co.Ltd / Thailand

Beoordeling met 4 sterren

Banyan is een fantastisch in het landschap passende baan. Zeer snelle greens. Clubhuis zeer modern maar met prettige uitstraling.
Caddies vanzelfsprekend top.

ws | 21-01-2020 | review: The Banyan Golf Club (Hua Hin) Co.Ltd / Thailand

Beoordeling met 5 sterren

mooiste golfbaan bij Jua Hin in mijn ogen.

eddy smitz | 20-01-2020 | review: Black Mountain Golf Course / Thailand

Beoordeling met 4 sterren

erg drukke baan, enkele holes zijn van mindere kwaliteit.

eddy smitz | 18-01-2020 | review: The Banyan Golf Club (Hua Hin) Co.Ltd / Thailand

Beoordeling met 4 sterren

Mooie, ruim opgezette baan, waar de oude kokosnootplantage nog duidelijk zichtbaar is. Vaak brede fairways, vergevingsgezind bij een misslag. Strategische bunkers, leuke parren 3. Weinig waterproblemen. Onderhoud goed, met uitstekende greens, waar de adviezen van de kundige caddy’s goed van pas kwamen. Mooi clubhuis met ook prima sanitaire voorzieningen. Zeer de moeite waard om te spelen.

wniet4 | 17-01-2020 | review: Eastern Star Golf Resort / Thailand

Beoordeling met 4 sterren

Mooie, ruim opgezette, vrijwel vlakke baan. Mooie holes met afwisselende (incl. water) uitdagingen. Soms behoorlijke afstanden tussen de holes, waardoor een buggy goed van pas kwam. Keurig onderhouden, met mooie maar soms moeilijk leesbare greens; adviezen van caddy’s komen dan goed van pas. Mooie aanbieding: greenfee, buggy en caddy voor (omgerekend) nog geen € 50. Net sanitair en correct clubhuis.

wniet4 | 15-01-2020 | review: Khao Kheow Country Club / Thailand

Beoordeling met 4 sterren

Mooie golfbaan die verrassend gelegen is in de buitenwijken van deze wereldstad. Correcte ontvangst en behandeling.

lamsma | 14-01-2020 | review: President Country Club / Thailand

Beoordeling met 5 sterren

Geweldige golfbaan met zeer bekwame caddies (als je naar ze luistert 😜😜), wel erg aan de prijs maar het is waard. Baan ligt er fantastisch bij, de green zijn erg uitdagend en heeeeelllll snel.

De oefenfaciliteiten kunnen wel voor verbetering vatbaar, maar al met al een top baan met goede caddies en heel gastvrij.

r.meijboom7 | 14-01-2020 | review: The Banyan Golf Club (Hua Hin) Co.Ltd / Thailand

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan, nagenoeg vlak, goed te lopen. Ruim opgezet op delen oude plantage. Niet al te moeilijk om te spelen, maar met enkele leuke afwisselende en uitdagende holes. Goed onderhouden (zelfs overdag wordt gesproeid) met mooie greens, die regelmatig hoger zijn gelegen. Wij hadden gezellige caddy’s, die ook deskundig advies gaven. Goede sanitaire voorzieningen.

wniet4 | 13-01-2020 | review: Noble Place GC & Country Club / Thailand

Beoordeling met 5 sterren

Na 3x de Black Mountain Golf Course te hebben gespeeld weet ik nu wat ik daar heb ‘gemist’ 😉. De GPS en het ‘koelboxje’ op de buggy. Als het 34’C is dan zijn naast een goede zonnecrème met name een aantal koele flesjes water één van de eerste ‘levensbehoeften’. Anders dan op de Black Mountain Golf Course is op de Banyan Golf Course course management nog veel belangrijker. Op diverse holes zijn waterhindernissen, bunkers en andere hazerds net iets te lastig aanwezig. Verder lijken de caddies meer kennis van zaken te hebben (dat is best handig bij een eerste ronde 👍). De tees, fairways, bunkers en greens zijn prachtig onderhouden. Daarnaast zijn de voorzieningen (Driving range (idd wat smal), clubhuis, shop en restaurant) op beide banen goed met elkaar te vergelijken.
Over de score van de eerste ronde wil ik het verder niet hebben. Ga er vanuit dat ik a.s. vrijdag wel met een redelijke score eindig 😉.

jj62 | 17-12-2019 | review: The Banyan Golf Club (Hua Hin) Co.Ltd / Thailand

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan, afwisselende holes, goede greens en tees. Jammer dat er geen driving range is, had golfclubs gehuurd: niet compleet en duur.

shankyg1964 | 16-12-2019 | review: Muang Kaew GC / Thailand

Beoordeling met 4 sterren

Vandaag de laatste ronde op Black Mountain Golf Course. Met weer andere caddies (helaas de minste van de afgelopen dagen). Ik had op een goede score gehoopt, maar echter te wisselvallig. Wel 5x een par maar ook 4x resp. 8,7,8 en 9 slagen op een par 4,4,5 en 5. Buiten de fairways is het zo af en toe best lastig. Qua putts ging het op de zeeeeeer snelle greens gelukkig wel goed. Op 2 na alle holes in 2 putts 👍.
Na afloop van de ronde ons nog even opgefrist en aansluitend weer heel lekker gegeten.
Resumé: een prachtige, zeer goed onderhouden, baan met uitdagende hoogteverschillen, mooie vergezichten en goede voorzieningen. Een baan die je, als ik voor mezelf spreek, wel een paar keer moet spelen voor een mooie score. Dus als je in de buurt bent: even een Greenfee boeken 😉.

jj62 | 14-12-2019 | review: Black Mountain Golf Course / Thailand

Beoordeling met 4 sterren

Weer een mooie dag om voor de 2e keer de Black Mountain Golf Course te spelen. Nu met 2 andere caddies die net zoals de dames van de eerste ronde, met het juiste gevoel voor humor, toch weer heel veel juiste aanwijzingen gaven. Met de kennis van de eerste dag ging ‘alles’ een stuk beter. 👏👏 Was daarom weer een super leuke, gezellige en mooie golfronde.
Na de ronde nog wat gegeten in het restaurant. Hier ook een dikke voldoende voor de bediening, de variëteit en kwaliteit van het eten.
Over 2 dagen de 3e en laatste ronde op Black Mountain Golf Course.

jj62 | 12-12-2019 | review: Black Mountain Golf Course / Thailand

Beoordeling met 4 sterren

Vandaag voor het eerst deze baan gespeeld. Wat een prachtige baan. Ligging is fantastisch. De fairways prachtig onderhouden, de waterpartijen een plaatje (incl. de diverse stroompjes en watervallen) en de zeeeeer snelle greens zoooo lastig. Het kost wat, maar dan heb je ook wat! Clubhuis en shop hebben alles wat je als golfer nodig denkt te hebben en de caddies zijn, als je deze baan voor het eerst speelt, een must.
Overmorgen weer een ronde. Kijken of het dan wat makkelijker gaat 😉.

jj62 | 10-12-2019 | review: Black Mountain Golf Course / Thailand

Beoordeling met 4 sterren

Prijs kwaliteit was door het promotie tarief van 1000 Baht helemaal goed! Als ze wat meer zouden investeren aan de teeboxen en fairways heb je top baan! Caddies 004 en 005 waren goed en vrolijk! Baan ligt bijna op loopafstand van het centrum wat ook zeer praktisch is! Komen zeker terug.

marcelvankluijve | 05-12-2019 | review: Royal Hua Hin GC / Thailand

Beoordeling met 4 sterren

Leuke afwisselende baan! Goede vriendelijke Caddy’s.

marcelvankluijve | 01-12-2019 | review: Sea Pine golf course / Thailand

Beoordeling met 3 sterren

In november 2019 hier een aantal keren 18 holes gelopen. De golfbaan ligt in het centrum van Hua Hin. Eén van de vorige koningen was een fervent golfer en heeft hier vaak gespeeld. Vanuit zijn paleis in Bangkok vertrok de koning met zijn gevolg naar Hua Hin waar hij ook een aardig optrekje had. Dit ging toen over het treinspoor. Het koninklijke station in Hua Hin is daar onder andere het resultaat van. Het spoor ligt pal naast de golfbaan en loopt parallel aan hole 1. Ook in Thailand moet men met de tijd meegaan. Het "boemel treintje" is / wordt vervangen door moderne treinen en dus ook het spoor. De aanpassingen aan het spoor zijn in meerdere opzichten hinderlijk voor de golfbaan. De entree van de golfbaan is nagenoeg over het bouwterrein en heeft zeker geen koninklijke uitstraling. Hole 1 heeft duidelijk te lijden van de bouwactiviteiten. Maar na hole 1 merk je niets meer van de verbouwingsactiviteiten naast de golfbaan. Neem je dit voor lief dan is het prachtig en zeer voordelig spelen!
Mooie holes met veel hoogte verschillen, prachtige natuur en zelfs regelmatig apen die je vergezellen op de baan. (pas op apen kunnen bijten!)
Ondanks de hoogteverschillen en de warmte is de baan goed te lopen. De caddy zorgt immers voor de tas.
Heb mogen genieten van een heer als Caddy met een heel moeilijke Thaise naam, daarom gebruikte hij zijn bij-naam voor golfers en die was éénvoudig; Man!
De heer Man werkt al jaren op deze golfbaan en wist precies waar mijn bal terecht kwam. Provisional bal, nee niet nodig bal ligt er en bespeelbaar en... hij had gelijk. Diverse keren advies gekregen om een ander club te gebruiken en... hij had gelijk. Heerlijk zo'n uitstekende caddy!
Dus ondanks de verbouwings prikkelingen een paar uitstekende rondes gelopen! Hole 19 was ook prima verzorgd!

aadb | 18-11-2019 | review: Royal Hua Hin GC / Thailand

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige golfbaan, zeer goed onderhouden. Vriendelijk professionele staff / caddies. Een genot om hier te spelen.

Twist | 15-11-2019 | review: Black Mountain Golf Course / Thailand

Beoordeling met 4 sterren

Hoge prijs voor een prachtige baan; maar iets minder zou ook wel kunnen.
Heel veel personeel (maar dat hoort bij Aziatische banen waarschijnlijk).

edbelovics | 15-11-2019 | review: Black Mountain Golf Course / Thailand

Beoordeling met 4 sterren

Deze baan moet je eigenlijk gespeeld hebben. Top onderhouden mooie lay-out.
Tees, prima.
Fairway, prima.
Greens, prima.

Clubhuis, prima.
Sanitair, douches etc, prima.

Prijs, wellicht aan de hoge kant.

Enig minpuntje is de drukte en de krappe tijd waardoor je veel moet wachten soms meerdere flights. Vervelend als er tussentijds ook flights worden samengevoegd. Storend!

aadb | 11-11-2019 | review: The Banyan Golf Club (Hua Hin) Co.Ltd / Thailand

Golf touroperators Thailand:

Executive Golf Travel

3D Golfvakanties

Golf links in Thailand

Golfvakanties Thailand