logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Spanje

Golfen in Spanje

Spanje is een populair vakantieland. Ook voor golfers. De laatste jaren is deze groep toeristen toegenomen. Niet in de laatste plaats omdat in Spanje zoveel nieuwe golfbanen worden aangelegd,...
lees verder >>

Golfen in Spanje

 A   B   C   E   G   I   L   M   N   V 

 

 

Aantal banen met

Aantal banen met greenfees in de prijsklasse (€) van:

Regio

Aantal banen

9
holes

18
holes

18+
holes

Minder dan 40

40 tot 80

Meer dan 80

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

AndalusiŽ (Andalucia)

100

17

72

6

8

39

13

Aragon

6

5

1

AsturiŽ (Asturias)

11

5

5

1

Baskenland (Basque)

10

3

7

2

3

CantabriŽ

9

6

2

1

2

CastiliŽ La Mancha

12

7

4

CastilliŽ en Leon

29

21

7

1

2

CataloniŽ (met Costa Brava)

67

21

35

7

5

13

5

Extremadura

3

1

2

1

GaliciŽ (Galicia)

17

11

4

6

1

Ibiza (Balearen)

2

1

1

1

1

Lleida

1

1

1

Madrid en Omstreken

23

9

11

3

1

2

Mallorca (Balearen)

21

3

18

10

8

Menorca (Balearen)

1

1

1

Murcia en Omstreken (Costa Blanca)

30

27

2

2

10

12

Navarra

5

1

4

3

2

Valencia en Omstreken (Costa Blanca)

16

4

12

9

2

kaart

Reacties en ervaring(en) met golfbanen in Spanje

Beoordeling met 4 sterren

Goed speelbare baan met afwisselende holes en hoogteverschillen. Mooie vergezichten. Goede fairways en prima en snelle greens. Onderhoud is natuurlijk nodig maar wij hadden 10 holes last van maaien, zanden en bladblazen. Mooi restaurant, geen gelegenheid om te douchen. Baan is het bezoeken zeker waard.

wniet4 | 22-09-2021 | review: AŮoreta Golf / Spanje

Beoordeling met 4 sterren

Vlakke golfbaan, redelijk goed onderhouden, de bunkers waren hier en daar met gras begroeid.

Hop | 22-09-2021 | review: Fresnillo-Naturvila Club de Golf / Spanje

Beoordeling met 4 sterren

Beatiful course with great maintenace. We enjoyed playing this course

r.imhof | 22-09-2021 | review: Costa Dorada-Tarragona Club de Golf / Spanje

Beoordeling met 4 sterren

Een golfbaan met hele brede fairways die uitnodigen om hard te slaan maar waar de wind vrij spel heeft. Reden dat je bal ook makkelijk afwijkt. Weidse uitzichten. Greens zijn mooi maar verschrikkelijk moeilijk te lezen. Veel 3 putts gemaakt hierdoor. Hole 5, een par 3 van 138 meter is door de smalle doorgang met heel veel bomen nauwelijks te spelen. Nadeel was dat op de 1ste 9 holes de greenkeeper met maaimachine er voor gekozen had bij ons te blijven. Op elke hole hadden we last van het geluid. Zelf droeg de greenkeeper een oorbeschermer. Waarom niet beginnen op hole 9 en dan terug naar hole 8 etc.? Jammer van deze slechte ervaring.

rob39 | 21-09-2021 | review: Lerma Club de Golf / Spanje

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige baan met vergezichten, fantastisch om te spelen.

ineke.vandenbor | 21-09-2021 | review: Club Golf d'Aro Mas Nou / Spanje

Beoordeling met 4 sterren

Prima baan met een aantal prachtige holes. Hole 3 en hole 10 zijn wat mij betreft de mooiste holes. Par 3 holes zijn hier erg lang.
Baan is goed onderhouden en de bewegwijzering is netjes en keurig.
Ontvangst goed geregeld. Buggy staat klaar met een flesje water en scorekaart. In de buggy informatie met betrekking tot greens en pinposities.
Wel enkele saaie holes aanwezig. Zeker in vergelijking met de top banen in Andalusië.

LSDave | 20-09-2021 | review: Valle Romano Golf & Resort (BINNENKORT TE OPENEN) / Spanje

Beoordeling met 4 sterren

Plezierige baan om te spelen. Afwisselende holes (soms ruime fairways, soms precisie vereist) met de nodige hoogteverschillen (vooral leuk bij parren 3 naar beneden). Mooie vergezichten met vaak de zee op de achtergrond. Dorre plekken op de fairways werden goed gemaakt door de mooie en snelle greens. Sanitaire ruimten kunnen upgrade gebruiken, douches met alleen koud water.

wniet4 | 20-09-2021 | review: Duquesa Golf / Spanje

Beoordeling met 4 sterren

Bij boeking opmerking recent geprikte greens: toch gespeeld aan verminderd tarief. Grote waterpartijen, zeker voor de mannen moeilijker als voor de vrouwen. Goed onderhouden, maar voor mij geen score boven de 8: beetje eentonig.

filip.scherrens | 20-09-2021 | review: Playa Serena Club de Golf / Spanje

Beoordeling met 4 sterren

Golfbaan ligt naast de rivier tegen een woonwijk aan. Zeer afwisselende baan met uitstekende greens. Wel ligt er bijna voor elke green een bunker waardoor de score wat slecht uitvalt. Diverse smalle fairways. Ontvangst was zeer hartelijk bij receptie en restaurant. Helaas geen koffie of ontbijt vooraf. Restaurant gaat pas om 12:00 open. Met veel plezier hier gespeeld.

rob39 | 20-09-2021 | review: Entrepinos Club de Golf / Spanje

Beoordeling met 4 sterren

Zondag 19 sept. speelden we op Izki Golf. Een prachtige baan met spectaculaire uitzichten in de bergen aan de noordkant van de Rioja.. Op de receptie werden we vriendelijk ontvangen. Men informeerde ons uitgebreid. De besproken buggy was nog zeer nieuw. Bij het afspreken werd ons verzekerd dat omstreeks twaalf uur tot drie uur het zeer rustig zou zijn. Dat was deze dag niet het geval. We zaten met een aantal flights dicht op elkaar, maar iedereen hield zich goed aan de etikette. De baan kent vele holes die min of meer rechtuit gaan. Het enige uitdagende is dan hier en daar een enkele blinde slag. Tee-boxen, fairways, bunkers en greens liggen er goed onderhouden bij. Hole zes, een par 3, is best spectaculair. De green ligt vanaf de afslag twee niveaus lager, gescheiden door rough en bomen. Datzelfde geldt, maar dan met één niveau bij hole achttien. Na beëindiging van de ronde kwam de caddiemaster ons melden dat we, omdat we een fee betaald hadden, nog verder mochten spelen. Betalen voor achttien holes staat gelijk aan spelen zo veel en lang als je wilt. Ook hole negentien brachten we buiten op het terras met zicht, op drie holes, gezellig door.

janversjanvers48 | 19-09-2021 | review: Izki-Golf / Spanje

Beoordeling met 3 sterren

De ontvangst was warm en vriendelijk, wat ons wel opviel was dat er weinig of auto’s geparkeerd waren tegenover vroeger. Ook op de fairway zagen wij weinig golfers, misschien omdat het onderhoud vrij slecht was uitgevoerd. Ik heb deze golfcourse vroeger nog gespeeld en toen was het onderhoud echt fenomenaal. De ligging, de omgeving, de faiway’s waren allemaal topklasse, De greens nu waren werkelijk in een schandalig staat, best te vergelijken met akkers, zo goed als niet te spelen, volgens mij waren de greens reeds lang niet meer gerold, bij een korte hoge apprioots zakte de bal ongeveer tot de helft in de green. ook de fairway’s waren in een bepaalde soort gras maar geen gras voor een golfbaan, het was bijna onkruid, ook geen enkele greenkeeper gezien vandaag. Zeer spijtig want ik heb dit altijd een van de prachtigste en mooiste golfbanen in de omgeving ervaren. Ook op de fairway was er niemand te bespeuren wat wel zeer leuk was want dan konden wij gewoon op eigen ritme spelen en nergens wachten. De automaat voor de oefenballen was defect of zo want we kregen maar 8 ballen voor 1 €, echt afzetterij. De golfbaan is fantastisch gelegen, heeft prachtige uitzichten en zeer veel afwisselende holes, maar nu volledig verwaarloost en zeer, maar dan ook uitzonderlijk slecht onderhouden. Hopelijk investeert men terug en zorgt men terug voor een kwaliteitsinjectie en laat men ze terug goed onderhouden anders speel ik er niet meer ondanks de zeer uitdagende en mooi ontworpen holes, ik zou het echt spijtig vinden.

Mvg
Bob Van Maroey.

bobvanmaroey | 19-09-2021 | review: Campoamor Real Club de Golf / Spanje

Beoordeling met 4 sterren

Ligging van de golfbaan op complex La Torre, een groot wit “dorp” waar de baan doorheen slingert. Baan is onderdeel van de Jack Nicklaus trail. Par 68, relatief kort maar uitdagend genoeg. Door tijd van het jaar veel droge plekken op de fairway. Toch nog redelijk veel holes waar water (grote bassins) in het spel komt. Greens snel en lastig te lezen. Niet echt een clubhuis maar een bar. Bij hole 1 is er een blokhut waar je alles in orde moet maken.

bartjeslokop | 19-09-2021 | review: Torre Golf Resort Ė IRM NIKE Golf Trail (v/h Nicklaus trail) / Spanje

Beoordeling met 3 sterren

Bij aankomst na 1 uur rijden)bleek alleen de 1e 9 holes bespeelbaar; slecht weer vorige week en onderhoud werden als reden opgegeven (waren dit bij reservering vergeten door te geven!). Mochten nu voor half geld en met buggy 2 x de 9 spelen. Baan met afwisseling, de nodige uitdagingen en een bijzondere lay out (4 t/m 8 ‘ver weg’; buggy komt van pas. Hoogteverschillen,2 x par 3 (4 en 6) van hoog naar laag. Fairways in orde; greens slecht met veel klei-achtig zand en gaten. In tegenstelling tot andere banen in de buurt kleed- en doucheruimten gesloten ‘ivm pandemie’.
Indien we het vooraf hadden geweten hadden we deze baan overgeslagen.

wniet4 | 17-09-2021 | review: Antequera Golf / Spanje

Beoordeling met 3 sterren

Hoog gelegen golfbaan, slecht onderhoud, beslist geen omweg waard.

Hop | 17-09-2021 | review: Izki-Golf / Spanje

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan! Leuk om te spelen, smalle fairways om te spelen! Je wordt beloond voor goed spel en gestraft met de mindere slagen!

palmadje | 16-09-2021 | review: Arqueros Golf / Spanje

Beoordeling met 4 sterren

De autorit naar de baan beloofde al een spectaculaire beleving en die werd bewaarheid. Na een vriendelijke ontvangst vergden de 1e 9 holes: afstand, precisie en aanpassingsvermogen. Uitdagende en afwisselende holes in een natuurlijke omgeving, veel hoogteverschillen en prachtige vergezichten (bergen, zee). Groot verschil met 2e 9, die wel precisie vergen maar van een veel meer gecultiveerde aard. Veel greens op hoogte aan te spelen. Baan op diverse plaatsen nog erg nat maar prima onderhouden; greens wisselend van snelheid. Restaurant oké, sanitaire ruimten gedateerd.

wniet4 | 15-09-2021 | review: Alhaurin Golf & Club Hipico / Spanje

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan. Greens en fairways goed onderhouden. Door de pijnbomen is precies spel nodig. Dat maakt deze baan uitdagend.

lexxel55 | 15-09-2021 | review: Platja d'Aro Golf Pitch & Putt / Spanje

Beoordeling met 4 sterren

Beautiful, well maintained course. In between Mountains and surrounded by green and houses
Gentle slopes and beautiful views.

nieuwsts | 14-09-2021 | review: Finca / Spanje

Beoordeling met 4 sterren

Goede routebeschrijving gekregen ivm bouwactiviteiten in de omgeving; deze waren ook in de baan soms merkbaar. Gastvrije en vriendelijke ontvangst. Strikte regels. Holes waarbij natuurlijke omgeving zoveel mogelijk in tact is gelaten en daardoor soms moeilijk maar in ieder geval spectaculair. Veel en soms behoorlijke hoogteverschillen en daardoor uitdagend. Fairways ok, greens wisselend van heel snel tot traag (veel zand). Goed restaurant met vriendelijke bediening.

wniet4 | 13-09-2021 | review: Golf Club El Chaparral / Spanje

Beoordeling met 4 sterren

Na twee jaar weer terug en alles was weer zoals het hoorde. Prima fairways en snelle greens. Prachtige vergezichten en de negentiende blijft een pareltje.

koos | 13-09-2021 | review: Club Golf d'Aro Mas Nou / Spanje

Beoordeling met 3 sterren

Vanuit Coruna leuke weg de bergen in. Aangekomen spreekt niemand een woord Engels. Uitsluitend Spaans. Scorekaart was al een groot probleem. Op het laatste moment toch nog een printje gekregen. Fairways zijn over het algemeen erg schraal. Greens daartegenover zijn prachtig, maar meestal lastig te lezen. Routing is bijzonder. Alles loopt door elkaar heen, maar wel te vinden door de vele bordjes. Blauwe afslagplaatsen voor Dames zijn er niet. Uitsluitend geel en rood. Clubhuis gesloten. Niets kunnen gebruiken.

rob39 | 13-09-2021 | review: Torre de Hercules Campo Municipal de Golf (pitch & putt) / Spanje

Beoordeling met 4 sterren

Wat een ervaring! In september is de greenfee het derde deel van die in augustus. De leden, socios, wonen voornamelijk in Madrid en spelen in de Semana Santa en in de vakantieperiode. Op onze dag, we speelden van half twaalf tot vier uur, waren er nog zes spelers na ons. Kortom zeer rustig. We konden genieten van de prachtig onderhouden baan en de mooie vergezichten. De gereserveerde buggy stond al, schoongemaakt, klaar met een scorekaart en potloodjes. De eerste negen holes zijn voor spelers van ons niveau te doen. Met de tweede negen hadden we meer moeite. De hoge afslag punten, de geonduleerde en schuine hellingen blijven onaangenaam verrassen. De waterpartijen waren niet zeer onoverkomelijk
De vaak hoger gelegen greens uitdagend. Bij een hole was de green uitgevoerd als een podium op een rechte muur! Tof als je bij deze par drie meteen op de green ligt. Het is bij deze baan zeker verstandig niet altijd de kortste weg naar de vlag te zoeken. Kom je op een lage kant in de rough ga dan eerst weer naar de fairway en vergeet even de vlag. Na afloop allervriendelijkst ontvangen in de negentiende hole. Bij het afscheid kregen we ieder een boek over de golfclub en baan van Santa Marina. We zullen nog vaak terugdenken aan deze golfdag. Oh ja, we speelden niet in onze buffer, maar hebben genoten als waren we kampioenen. We hopen hier nog eens te spelen.

janversjanvers48 | 12-09-2021 | review: Santa Marina Campo de Golf / Spanje

Beoordeling met 4 sterren

Wat een ervaring! In september is de greenfee het derde deel van die in augustus. De leden, socios, wonen voornamelijk in Madrid en spelen in de senaat Santa en in de vakantieperiode. Op onze dag, we speelden van half twaalf tot vier uur, waren er nog zes spelers na ons. Kortom zeer rustig. We konden genieten van de prachtig onderhouden baan en de mooie vergezichten. De gereserveerde buggy stond al, schoongemaakt, klaar met een scorekaart en potloodjes. De eerste negen holes zijn voor spelers van ons niveau te doen. Met de tweede negen hadden we meer moeite. De hoge afslag punten, de geïnduceerde en schuine hellingen blijven verrassen. De waterpartijen waren niet zeer onoverkomelijk
De vaak hoger gelegen greens uitdagend. Bij een hole was de green uitgevoerd als een podium op een rechte muur! Tof als je bij deze par drie meteen op de green ligt. Het is bij deze baan zeker verstandig niet altijd de kortste weg naar de vlag te zoeken. Kom je op een lage kant in de rough ga dan eerst weer naar de fairway en vergeet even de vlag. Na afloop allervriendelijkst ontvangen in de negentiende hole. Bij het afscheid kregen we ieder een boek over de golfclub en baan van Santa Marina. We zullen nog vaak terugdenken aan deze golfdag. Oh ja, we speelden niet in onze buffer, maar hebben genoten als waren we kampioenen. We hopen hier nog eens te spelen.

janversjanvers48 | 12-09-2021 | review: Santa Marina Campo de Golf / Spanje

Beoordeling met 4 sterren

We verblijven op Hapimag resort Mas Nou. De baan ligt hier rond om heen. Prachtig.
Spannende fairways, mooie greens.

lexxel55 | 12-09-2021 | review: Club Golf d'Aro Mas Nou / Spanje

Beoordeling met 4 sterren

Beautiful course with very gentle slopes and fairways. Great height differences beautiful views. The tee boxes are sometimes far apart I recommend to hire a buggy. There’s an enormous long par 5 of appr. 530 meters and a par 3 of 195 meters.

nieuwsts | 12-09-2021 | review: Las Colinas Golf & Country Club (in juni 2010 open) / Spanje

Beoordeling met 4 sterren

Beautiful course with very gentle slopes and fairways. Great height differences beautiful views. The tee boxes are sometimes far apart I recommend to hire a buggy. There’s an enormous long par 5 of appr. 530 meters and a par 3 of 195 meters.

nieuwsts | 12-09-2021 | review: Las Colinas Golf & Country Club (in juni 2010 open) / Spanje

Beoordeling met 5 sterren

De laaste dag is voor ons ook de laaste lus Campo Europa.
Wat een schitterende baan goed onderhouden en de teeboxen met veel hoogte verschil dus een drijver heb je echt nodig.
Wij werden niet opgedeeld maar wij denken dat het komt door de carona.
Voor de rest super restaurant met goed eten prachtig uitzicht over de golfbaan vriendelijke personeel en prijs en kwaliteit prima.
Wij komen zeker nog een keer terug.

M.vanAalsburg | 10-09-2021 | review: Cala Golf & Country Club (Asia) / Spanje

Beoordeling met 4 sterren

Een dag tevoren er naar toe gegaan om te reserveren. Allervriendelijkst ontvangen. Men rekende hetzelfde bedrag voor negen als voor achttien holes. Op de speeldag zelfde vriendelijke ontvangst. Kregen uitleg over de baan. Communicatie enigszins moeilijk omdat we geen Spaans spreken. De baan ligt direct aan de kust en heeft dus alle kenmerken van een linksbaan. Het waaide gelukkig niet hard. De mate van onderhoud kan beter. Toch vonden we het een leuke baan om te spelen. De greenfee van € 15.00 pp is dan ook bijzonder laag. Het is een korte baan met relatief veel par 3 holes. De holes 67 en zeven worden een beetje vreemd gespeeld
De tees liggen dicht bij elkaar
De hole zes gaat naar links. De hole zeven iets naar rechts. Je doet eerst beide afslagen. Dan naar de green van zes. Dan na putten hole zes door naar de rest van hole zeven. Rough is hier echt rough. Hole negen is een heel korte par drie naar zo'n vijftien meter dieper. We hebben de achttien holes met veel plezier in 3 uur en een kwartier gespeeld. Willen hier best nog eens spelen.

janversjanvers48 | 10-09-2021 | review: Oyambre Campo de Golf / Spanje

Beoordeling met 3 sterren

De basis van de baan is redelijk maar onderhoud heel matig en greens zijn echt heel slecht.

bprm.wigman | 09-09-2021 | review: DoŮa Julia Golf Club / Spanje

Beoordeling met 4 sterren

Leuke baan! Holes waren niet echt bijzonder recht toe recht aan! Mooie vergezichten! Restaurant was gesloten ivm covid! Stond wel een foodtruck voor een koffie of een biertje!

palmadje | 09-09-2021 | review: Alcaidesa Links Golf Course / Spanje

Beoordeling met 4 sterren

Baan met brede faiways. Vrij lang. Mooie vergezichten op benidorn. Boxen en green goed onderhouden. Buggie aan te bevelen. Driving range was dicht. Evenals clubhuis om 18:00. Niet gastvrij allemaal.

boudewijn7 | 09-09-2021 | review: Real de Faula Golf Club / Spanje

Beoordeling met 5 sterren

Echt waar een top baan, midden in de stad maar dit zie je echt niet als je de baan speelt, super lay-out en elke hole is een plaatje op zich zelf.

ernst94 | 08-09-2021 | review: Torrequebrada Golf / Spanje

Beoordeling met 4 sterren

Vandaag de Campo Asia gespeeld.
Vrij korte holes en dicht bij elkaar maar prachtig uitzicht.
Snelle greens vrij lastig om te spelen vanwege hoogte verschil dus een clubje meer.

M.vanAalsburg | 08-09-2021 | review: Cala Golf & Country Club (Asia) / Spanje

Beoordeling met 4 sterren

Alles prima onderhouden, personeel erg vriendelijk. Stadium course mooi, greens snel. Sommige holes dicht bij de snelweg, dat vinden we storend. Tour course dicht bij de snelweg, breed, parkbaan. Niet bijzonder.

reafranse | 08-09-2021 | review: PGA Golf d'Catalunya (Stadium en Tour Course) / Spanje

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige baan. Wij speelden de Rode baan. Deze is wat heuvelachtiger dan de Groene.
Mooie fairways en vlotte greens.
Restaurant heeft leuk buitenterras.

lexxel55 | 08-09-2021 | review: Costa Brava Club de Golf / Spanje

Beoordeling met 4 sterren

Al meerdere keren hier gespeeld: qua golf is het geweldig. Echter wederom een ongastvrije horeca: eerst zeggen ze na vijf uur gast de keuken open en dan om vijf uur is de bar dicht en kun je dus niks meer bestellen op het terras. Ze doen ook geen enkele poging om nog iets voor je te kunnen betekenen. Overal op de golfbanen in Spanje altij vriendelijk volk ontmoet, maar hier is het steeds knudde: dus advies: zeker wel golfen, maar daarna snel naar elders.

jijmsnijders | 08-09-2021 | review: Real de Faula Golf Club / Spanje

Beoordeling met 4 sterren

Heel aangename club met perfecte fairways.

erik.gemoets | 07-09-2021 | review: Calanova Golf Club / Spanje

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige baan rond Hapimag resort Mas Nou.
Mooie fairways, snelle greens. Jammer dat het gemaaide gras op de baan is blijven liggen.

lexxel55 | 07-09-2021 | review: Club Golf d'Aro Mas Nou / Spanje

Beoordeling met 5 sterren

Mooiste baan tot nu gespeeld in Andalusië. Greens met Stimp 11, Een geweldig ontvangt, buggy komt je tegoed, staat vervolgens klaar bij drivingranche, tijdens de ronde verzorgt met lekkers in de baan. Mooie uitdagende holes en sommige met zee zicht..

macsandnl | 06-09-2021 | review: Club de Golf Finca El Cortesin / Spanje

Beoordeling met 4 sterren

Onze golfweek begint hier en hebben vandaag en woensdag plus zaterdag geboekt omdat deze baan 3 x/18 holes banen hebben.
Vandaag de Campo America gelopen hole 1 is top (de afslag) en je waant in het geloof van Zuid-Afrika wat een prachtige baan
Baan is echt top veel werk wordt hier verricht gastvrijheid top.
Nu erg benieuwd naar de volgende 2 18 holes.

M.vanAalsburg | 06-09-2021 | review: Cala Golf & Country Club (Asia) / Spanje