logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Afrika  >  Zuid-Afrika

Golfen in Zuid-Afrika

 G   K   M   N   O   W 

 

 

Aantal banen met

Aantal banen met greenfees in de prijsklasse (€) van:

Regio

Aantal banen

9
holes

18
holes

18+
holes

Minder dan 40

40 tot 80

Meer dan 80

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

Gauteng

48

1

41

35

KwaZulu- Natal

31

4

23

22

Mpumalanga

7

3

4

6

1

Noord Kaap

2

2

2

Noord Provincie

3

3

2

Noord West Provincie

6

1

5

4

2

Oost Kaap

19

1

16

12

3

Oranje- Vrijstaat

3

3

2

West Kaap

37

3

33

1

32

3

Reacties en ervaring(en) met golfbanen in Zuid-Afrika

Beoordeling met 5 sterren

Een geweldig mooie baan, goed onderhouden en rustige tussentijden van de teetimes. Alle rust en prachtige vergezichten. Opvallend dat men veronderstelt dat je na 9 holes even een koffiepauze neemt, lekker cool.
De baan en de faciliteiten zijn top, de prijzen gunstig. Wij hebben genoten!

Bakbon | 06-04-2021 | review: Country Club Johannesburg - Woodmead / Zuid-Afrika

Beoordeling met 4 sterren

Uitdagende golfbaan, vooral met een portie wind die hier altijd voorhanden is. Dicht bij het water maar geen links course. Veel bomen ook, spectaculaire omgeving met bergen vlakbij. De moeite om eens te combineren met een uitstap in Kalkbaai!

lucmissinne | 14-03-2021 | review: Clovelly Country Club / Zuid-Afrika

Beoordeling met 5 sterren

Vriendelijk onthaal, gehuurde golfclubs goede kwaliteit, zeer mooi golfterrein.

elsbultinck | 08-12-2020 | review: Erinvale Golf Club & Estate / Zuid-Afrika

Beoordeling met 4 sterren

Vandaag voor de 2de maal gespeeld op deze prachtige baan. Hierdoor ook goed gespeeld omdat de baan nu beter bekend was vanwege een paar blinde slagen.

Rene56 | 03-12-2020 | review: East London Golf Club / Zuid-Afrika

Beoordeling met 4 sterren

Prachtig gelegen golfbaan en goed onderhouden.

Rene56 | 29-11-2020 | review: East London Golf Club / Zuid-Afrika

Beoordeling met 4 sterren

De baan zelf is heel mooi, goed ondehouden met mooie hoogteverschillen maar toch prima te lopen.
Kleine minountjes waren de vele hoge appartementen naast sommige holes en wat ik ook vervelend vond is dat je bijna vanaf elke green een flink stuk weer terug moet lopen naar de teebox, in veel gevallen zelfs naar de rode teebox. Maar voor de rest een plezier om te spelen!

splinterboel | 17-03-2020 | review: Houghton Golf Club / Zuid-Afrika

Beoordeling met 4 sterren

Ik vond dit waanzinnig. Elke hole was een mooi. En ik vond het ook mooi dat je vaak een overzicht had van meerder holes die nabij lagen omdat de 18 holes in een soort kom liggen. Goeie greens, snel ook!

splinterboel | 16-03-2020 | review: Kensington Golf Club / Zuid-Afrika

Beoordeling met 4 sterren

Wat een heerlijke golfbaan geen tijd gehad om te oefenen, waren te laat ivm files vanuit Stellenbosch, maar caddymaster belde gelijk met de starter en konden toch nog samen lopen
iedereen vriendelijk en koud water in de buggy
baan perfect greens perfect, kortom een aanrader.
bij halfway house zelfs verkoelende doekjes aangeboden.

f.zimmermanquicknet.nl | 10-03-2020 | review: De Zalze Golf Club / Zuid-Afrika

Beoordeling met 4 sterren

Baan ligt in rustige omgeving. Mooie baan, goed onderhouden green en fairways. De rest van de baan is kaal en vooral hobbelig. Modderfontein is een openbare baan en dat is te merken aan de greenfee, aanzienlijk goedkoper dan privébanen. Vooral op de tweede negen holes komen de waterpartijen duidelijk in beeld. Wij speelden op maandag en dan is alleen halfway house open. Baan lijkt makkelijk door brede fairways, maar de hellende ligging ervan maakt diverse holes toch uitdagend. Buggys en caddys aanwezig. Driving range ook gesloten op maandag.

Hend | 09-03-2020 | review: Modderfontein Golf Club / Zuid-Afrika

Beoordeling met 4 sterren

Heerlijk om te starten tussen de wijnvelden van het wijnhuis Steenberg. Mooie ligging met zicht op de bergen. De baan is redelijk uitdagend. Na afloop heerlijk geluncht in het Estate van Steenberg op het zelfde complex.

jblvanes | 07-03-2020 | review: Steenberg Golf Club / Zuid-Afrika

Beoordeling met 4 sterren

Een schitterende baan, prima onderhouden. Gelegen tegen de Pilanesbergen dus kans op dieren op de baan of op de bergen. Imponerende vergezichten op baan en vanaf het clubhuis. Uitstraling en sfeer van baan, clubhuis en personeel is 100 % gericht op klantvriendelijkheid en spelgenot. Baan is moeilijk voor spelers met een beperkte carry. Daar moet je rekening houden. Kan soms frustrerend zijn dat de weg naar de fairway bij afslag al een handicap vormt. Mooie en uitdagende par 3's bijvoorbeeld hole 13 waar een krokodil past op de ballen die de green net niet bereiken! Kortom genieten tegen een zeer schappelijke prijs met een goed verzorgde lunch in het halfway house. Prachtig gelegen.

Hend | 05-03-2020 | review: Lost City & Country Club / Zuid-Afrika

Beoordeling met 5 sterren

Prachtige golfbaan, goed onderhouden. Personeel clubhuis supervriendelijk.

Spier45 | 05-03-2020 | review: Paarl Golf Club / Zuid-Afrika

Beoordeling met 4 sterren

gezellige ledenclub en mooie baan om te spelen, mooie vergezichten verassende holes en lastige rough waar je de bal ziet vallen en vervolgens niet meer kan vinden.
green snels en goed onderhouden, bunkers eveeens goed
leuke springbokjes in en rond de baan.
lekkere half way keuken en een vol glas wijn 1.20 euro
hier 2 keer gespeeld en genoten.

f.zimmermanquicknet.nl | 04-03-2020 | review: Royal Port Alfred Golf Club / Zuid-Afrika

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige geaccidenteerde baan in een volgroeide estate met veel bomen, diverse waterpartijen en fraaie aanplant rondom de aangrenzende woningen. Buitengewoon mooi landschap rondom, hoge bergenpieken en een prachtig zicht op de Paarlrots en het taalmonument. Ondanks de zomer mooie groene fairways en prima greens. Koelwatervoorzieningen door de baan alsook toiletgebouw. Uitstekende paden en correcte geleidingen, goede en mooie bruggen. Veel, heel veel vogels.

HermanBerteler | 02-03-2020 | review: Paarl Golf Club / Zuid-Afrika

Beoordeling met 4 sterren

Een hele mooie golfbaan om de vakantie mee af te sluiten. Geweldige fairways en prachtige greens. Ook bij deze baan weer stevig gras rond de greens, dus flink doorslaan bij je approach. Niets gemerkt van te weinig water. Alles is zo groen als gras. Gewoon een hele leuke baan met wat afwisseling. We speelden de baan met een buggy (omdat het weg wem was) met 23 graden. De baan is echter prima te spelen met een trolley als het iets minder warm is. Het clubhuis is mooi gelegen, gezellig en met een prachtig uitzicht zoals op bijgevoegde foto’s is te zien. Ook kleedkamer en douches zijn zeer verzorgd. Kortom: Een prima baan met mooie faciliteiten.

rob39 | 29-02-2020 | review: Stellenbosch Golf Club / Zuid-Afrika

Beoordeling met 4 sterren

Vlakke baan,27 holes. Wij speelden de Old Course, holes 1 t/m 18. Greens zijn mooi vlak en niet moeilijk. Hier kun je zeker in de buurt van je handcap spelen. De fairways en greens zijn mooi groen. Op de gele gebieden op bijgevoegde foto’s behoor je niet te komen. Daar sla je overheen of ze zijn ver naast de fairways. Het enige echt moeilijke is de stugge rough naast de fairways die op enkele plaatsen dik kan zijn en ook hoog kan staan. Minpunt is echt het halfway house. Kom je met 8 mensen tegelijk binnen (ze hebben 27 holes) en dan moet iedereen apart iets bestellen en ook iets warm laten maken. Als je dan eindelijk iets warms hebt gekregen moet je opnieuw met alle 8 in de rij staan om af te rekenen. En als er iets langzaam gaat in Zuid Afrika, dan is het wel afrekenen aan een kassa. Dus dat lekkere warme gerecht is inmiddels koud als je het kunt gaan opeten. Snel, snel, want je medespelers staan al weer op de 10de hole om af te slaan. Ik hoop dat hier echt iets aan gedaan wordt. Toch is de baan er één die niet te moeilijk is en waar je best een keer wilt terugkomen.

rob39 | 27-02-2020 | review: Pearl Valley Golf / Zuid-Afrika

Beoordeling met 4 sterren

prachtige baan een genot om te spelen goed onderhouden welke club zet 8 man in om een green in te zanden?
bavianen doen niks, zelf geen ballen zoeken, heerlijk gespeeld met snelle green en mooie bunkers.

f.zimmermanquicknet.nl | 26-02-2020 | review: Plettenberg Bay Country Club / Zuid-Afrika

Beoordeling met 5 sterren

zeer uitdagende baan met spelend van geel.

LeenPijpers | 25-02-2020 | review: Pearl Valley Golf / Zuid-Afrika

Beoordeling met 5 sterren

Een van de mooiste banen, championscourse. Niet eenvoudig. Rough is dodelijk.

drwdewit | 25-02-2020 | review: Sparrebosch Clifftop Estate / Zuid-Afrika

Beoordeling met 4 sterren

Baan is flink geaccidenteerd. Een buggy is erg fijn. De fairways lopen op heel veel holes of van rechts naar links of van links naar rechts. Reden dat je bijna overal scheef staat wat best de nodige aanpassingen vergt met slaan. De fairways zijn bijna overal mooi groen en vol. Naast de fairways (first cut) is het gras meestal erg stug. De wind maakt het daarenboven ook nog erg lastig de bal op de green te slaan van grote afstand. Er zijn enkele korte holes bij, maar dan ligt de green altijd hoog en is de afstand dus veel langer om te overbruggen. Een makkelijke baan is het daarom zeker niet. Ook de PAR3 banen zijn meestal eeg lang. Het clubhuis mag dan gemoderniseerd zijn maar het lijkt meer op een kantine dan een restaurant. Kaal en ongezellig. Greenkeepers hebben weinig op met golfers. Zij praten gewoon door als je de bal wilt afslaan. Wat ik ook een negatief punt vind is dat het veel te vol is op deze baan. 4:45 (incl. 10 minuten halfway house) is veel te lang als je daarbij rekent dat we ook nog 15 minuten te laat zijn gestart. Wel een leuke ervaring hier te hebben gespeeld.

rob39 | 24-02-2020 | review: Mossel Bay Golf Club / Zuid-Afrika

Beoordeling met 4 sterren

mooie golfbaan met lekker afwisselende holes goed onderhouden vriendelijk personeel en nieuwschierige bavianen.
aanrader.

f.zimmermanquicknet.nl | 24-02-2020 | review: Sparrebosch Clifftop Estate / Zuid-Afrika

Beoordeling met 4 sterren

Baan ligt tussen snelwegen, veel verkeerslawaai. Baan goed onderhouden, erg druk. Met draagtas goed te spelen.

drwdewit | 23-02-2020 | review: Rondebosch Golf Club / Zuid-Afrika

Beoordeling met 4 sterren

Mooie groene volle fairways. Liever lig je natuurlijk op de fairways, die redelijk breed zijn. Op enkele plaatsen lig je er liever niet net naast omdat het gras hier en daar wat dik is. Maar er zijn ook plaatsen waar je dan weer gemakkelijk uit het iets hogere gras kunt slaan. Ontvangst was heel erg vriendelijk. Het is overal enorm groen. Men gaf aan dat er de afgelopen weken toch wel wat regen is gevallen. Nu, er was geen geel stukje gras te zien. De greens zijn snel en egaal. Nar beneden putten is heel erg snel. Halfway clubhuis heeft wat ongemakkelijke banken buiten voor een snel hapje. Zijn er nadelen? Ja, je moet welgeduld hebben. De baan resp. starttijden wordt enorm vol gepland wat de snelheid door de baan niet ten goede komt. Leden nemen de tijd waardoor se ronde toch wel ruim 4,5 uur in beslag neemt incl. een pauze van 10 minuten. Wel een aanrader voor deze omgeving. Goede prijs/kwaliteits verhouding en makkelijk bereikbaar.

rob39 | 22-02-2020 | review: George Golf Club / Zuid-Afrika

Beoordeling met 4 sterren

een schitterende oude baan met levende have overal door de baan moeilijke rough en snelle greens teeboxen soms wat kaal maar uitzicht en diversiteit in holes geweldig routing soms wat moeilijk maar wij waren ingedeeld met lokals dus dat ging goed
jammer genoeg proppen ze de baan vol met vierballen en door het half house principe is snel spel niet mogelijk helaas gestopt op hole 14 maar was ondanks alles een heerlijke dag.

f.zimmermanquicknet.nl | 22-02-2020 | review: George Golf Club / Zuid-Afrika

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige ligging. Midden in een wijn estate.

Spier45 | 22-02-2020 | review: De Zalze Golf Club / Zuid-Afrika

Beoordeling met 4 sterren

mooie golfbaan maar niet al te uitdagend brede fairways en snelle greens mooie vergezichten maar te amerikaans voor mijn gevoel net als pinnacle
alles wel goed verzorgd alleen power share in half way hous dus niets warm te eten.

f.zimmermanquicknet.nl | 21-02-2020 | review: Oubaai Golf Club / Zuid-Afrika

Beoordeling met 4 sterren

Na zes jaar weer terug! Wat een schitterende baan is dit toch, ik waardeer de baan nu nog meer vanwege de natuur en de afwisselende aanleg. Prima uitdaging ook met het putten trouwens, de greens zijn snel en geonduleerd genoeg. Gezellig clubhuis, een heerlijke golfdag.

pvanrijn | 20-02-2020 | review: George Golf Club / Zuid-Afrika

Beoordeling met 4 sterren

Hele mooie baan met redelijk vlakke fairways. Van af de witte tee moet je wel enkele lange eerste slagen maken alvorens de fairway te kunnen bereiken. Dat lukte mij helaas niet op alle best lastige afslagen. Het weer was daarbij ook een beetje in het nadeel met wind en motregen. De greens zijn voortreffelijk en eerlijk. In de ochtend werden we snel met de hotel shuttle naar de baan gebracht. Uitstekend geregeld. En ook voor de terugweg geen enkel probleem. Het clubhuis is wat ongezellig en de zogenaamde gemakkelijke stoelen zijn vervelend. Als je wat wilt eten kun je bijna niet eens op je bord kijken. Wel een mooie pro shop met redelijk geprijsde artikelen. Echt een aanrader. Het half-way house ligt heel ver van het clubhuis. Klein en steriel. Een foto is bijgevoegd. Jammer van het weer, maar we komen heel graag nog eens terug.

rob39 | 20-02-2020 | review: Oubaai Golf Club / Zuid-Afrika

Beoordeling met 4 sterren

Wat een pareltje alles hier is schoon goed onderhouden een feestje om te spelen
hadden een airb&b waar we via de achtertuyin op de parkeerplaats uitkwamen ideaal.

f.zimmermanquicknet.nl | 19-02-2020 | review: Hermanus Golf Club / Zuid-Afrika

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige baan; zeer snelle greens, mooi clubhuis.

theunjan | 19-02-2020 | review: Sparrebosch Clifftop Estate / Zuid-Afrika

Beoordeling met 4 sterren

leuk om met gemotiveerde caddies te spelen. De green waren niet "geprikt"zodat ze wat hobbeliger leken te zijn. In een week 2 x gespeeld. De moeite en het geld waard.

LeenPijpers | 18-02-2020 | review: Steenberg Golf Club / Zuid-Afrika

Beoordeling met 4 sterren

Leuke vlakke golfbaan met uitdagende holes met waterpartijen. Fairways zijn redelijk droog en hard. Greens zijn mooi dicht en snel. Clubhuis is redelijk nieuw, maar van binnen niet zo gezellig.

rob39 | 17-02-2020 | review: Knysna Golf Club / Zuid-Afrika

Beoordeling met 4 sterren

Mooie parkbaan lekker rustig gespeeld, niks spectaculairs maar wel genoten op onze eerste baan in zuid afrika en na de nattigheid in Holland een feestje met mooie fairways en snelle greens.

f.zimmermanquicknet.nl | 17-02-2020 | review: Westlake Golf Club / Zuid-Afrika

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige parkbaan met grootse uitstraling. Enorm goed onderhouden. Veel behulpzame en kundige caddies aanwezig. Baan is uitdagend door moeilijke en grote greens, moeilijke waterpartijen en lastige glooiingen.
Restaurant is prima. Proshop goed uitgerust en behulpzasm, kundig personeel. Verder tennismogelijkheden, kindvriendelijk en zwembad aanwezig. Kortom een dagvullende gezinsactiviteit.

Hend | 16-02-2020 | review: Bryanston Country Club / Zuid-Afrika

Beoordeling met 4 sterren

Mooie volle fairways en prachtige greens. De baan kent flinke hellingen maar de carts kunnen deze gemakkelijk aan. De carts (buggy’s) zijn luxe. De ban kent flinke hoogte verschillen. Op enkele verhoogde tee’s na zijn de fairways redelijk horizontaal. Prettig om te spelen. Het kost wel war tijd om rond te gaan maar dat maakt de ervaring alleen maar intenser. Het clubhuis is vrij donker aan de binnenkant en er zijn maar een beperkt aantal zitplaatsen op het terras.

rob39 | 16-02-2020 | review: Simola Golf Course / Zuid-Afrika

Beoordeling met 4 sterren

In principe een mooie baan maar op een aantal holes veel last van ganzen(poep) wat de baan ontsiert.
Geen lange baan en ook goed te spelen voor de hogere hcp'er. Heb mooiere banen gespeeld in ZA voor minder geld.

MartinDeWilde | 16-02-2020 | review: Clovelly Country Club / Zuid-Afrika

Beoordeling met 4 sterren

Na veel recensies te hebben gelezen liep het ons, als matige golfers, dun door de broek. Pezula! Prachtige baan, maar oh wat moeilijk en oh wat zouden we veel ballen kwijtraken!
Dus speelden we van rood, de makkelijkste tee boxen. Raakten we slechts twee ballen kwijt (ikzelf kwam zelfs met dezelfde Srixon thuis) en speelden we beiden een zeer acceptabele en aangename, zij het loeihete ronde (35 plus graden). En genoten we van de baan, de echt prachtige uitzichten, de afslagen in grote dieptes, de geweldige holes, de bavianen en de ruime, snelle maar heel faire greens.
Een buggy is, heel terecht, verplicht. De hoogteverschillen zijn enorm. De GPS is uiterst handig. De routing is helder.
De greens prima. De fairways zijn droog met kale plekken. De bunkers niet van constante kwaliteit, maar speelbaar (we kwamen er wel een paar tegen).
Dit is een baan die je vaker spelen wilt.
Het personeel was zeer vriendelijk, de kaart in het grote clubhuis klein maar oké. De shop is duur en de douches heerlijk, schoon en ruim. Er is geen driving range. De prijs van 950 rand inclusief buggy alleszins redelijk.
Dus ben je bij Knysna in de buurt, zet je ego opzij en speel van blauw of rood zonder frustraties een superrondje op Pezula!

TroubadourRob | 16-02-2020 | review: Sparrebosch Clifftop Estate / Zuid-Afrika

Beoordeling met 3 sterren

Als je dan toch in Port Elizabeth bent en wilt golfen, ga dan naar Humewood. Leuke links baan. Makkelijk een tee time verkregen door een mail te sturen. Enorm aardige pro’s. Kregen zelfs korting (dan zijn ze altijd aardig natuurlijk) omdat we in het nabij gelegen Radisson hotel verbleven. Gespeeld met een trolley omdat we liever lopen. Het was echter warm en voor ons speelde een 4 bal, waardoor we toch 4,5 uur onderweg waren. Fairways waren kei hard met veel kale plekken. Bij de ochtend wedstrijd van de club was aangegeven dat je mocht plaatsen binnen een stoklengte. Greens waren heel erg mooi en goed (stimp 8 werd aangegeven). Clubhuis is erg oud. Ben benieuwd hoe lang deze club nog bestaat. Waarom de leden niet zelf de verfkwast ter hand nemen snap ik niet of laten de leden een beetje meer betalen. Het interieur lijkt wel uit de jaren 1960/1970. Ook het clubhuis en de kleedkamers zien er onverzorgd uit. Al met al geen vervelende ervaring maar in Nederland zijn we dit soort antieke clubhuizen niet gewend.

rob39 | 15-02-2020 | review: Humewood Golf Club / Zuid-Afrika

Beoordeling met 4 sterren

In stevig resort gelegen linksbaan. Genoeg slagbomen in ieder geval. Goed onderhouden brede fairways en greens. Af en toe mooi uitzichten (17 en 18) en een spannende 6e hole (neem voldoende ballen mee naar de tee!). We zijn sowieso veel ballen kwijtgeraakt, want de rough is killing.
Veel bunkers met hard zand.
Geweldig natuurlijk de vele springbokken in de baan. En ook andere antiloop soorten die we nog niet eerder zagen.
Ontvangst baie vriendlik. Men spreekt Afrikaans. Buggy niet echt nodig als je fit bent, maar erg fijn in de hitte, want schaduw is er niet veel.
Clubhuis en kleedkamer goéd geoutilleerd. Lekkere burgers! Relatief dure shop.
Prijs 950 rand voor 18 holes. Geen 500...
Dat is het wel waard.

TroubadourRob | 13-02-2020 | review: Oubaai Golf Club / Zuid-Afrika

Beoordeling met 5 sterren

Prachtige baan met een goede variatie aan holes en heerlijke wijn op de 19de hole.

PatriciaDoyer | 13-02-2020 | review: De Zalze Golf Club / Zuid-Afrika