logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  TsjechiŽ

Golfen in TsjechiŽ

Bij een oriŽntatie op mogelijke golfbestemmingen is TsjechiŽ niet het eerste land waaraan de gemiddelde golftoerist zal denken. Toch blijkt dit land voor een korte of langere golftrip...
lees verder >>

Golfen in TsjechiŽ

 

 

Aantal banen met

Aantal banen met greenfees in de prijsklasse (€) van:

Regio

Aantal banen

9
holes

18
holes

18+
holes

Minder dan 40

40 tot 80

Meer dan 80

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

TsjechiŽ

32

8

19

4

16

11

4

kaart

Reacties en ervaring(en) met golfbanen in TsjechiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Wat een prachtige baan. Uitstekend onderhouden, spectaculaire afslagen, goede greens. Alles super. Aardige mensen aan de receptie, gezellige marshal. Kies voor een buggy, want de baan is heel stevig om te lopen. Een aanrader.

frits | 03-09-2021 | review: Sokolov Golf Club / TsjechiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Een oude baan, maar zeker niet de meest spectaculaire. Een groot aantal holes is vlak en rechttoe, rechtaan. De ontvangst is wat plichtmatig. Er zijn banen in de regio die meer uitdaging bieden. Keurige buggies met kussentje en overkapping om de golftassen droog te houden. Onderhoud is goed, maar niet echt super.

frits | 31-08-2021 | review: MariŠnskť LŠzne Royal Golf Club / TsjechiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Landschappelijk een prachtige golfbaan. Moeilijk te spelen, omdat er vele hoogteverschillen zijn en geen enkele fairway echt vlak is.
Oorzaak is de heuvelachtige omgeving waar de fairways in gesitueerd zijn. Vele spectaculaire afslagen. Een genot om te spelen. Aardige mensen aan de receptie. We zijn later in de week hier nog een keer gaan spelen.

frits | 30-08-2021 | review: Royal Golf & Spa Club Kynzvart / TsjechiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan in uitgestrekt heuvellandschap. Goed onderhouden, maar rough is onverbiddelijk. Sla regelmatig een provisionele bal, zeker bij de blinde schoten. Grens zijn erg zacht en zijn niet supersnel.
Receptie spreekt Engels en Duits. Ik heb buggy gebruikt, maar de baan is wel te lopen. Wel pittige wandeling.
Restaurant doet wat ongezellig aan, maar eten is prima en goedkoop.
Er is een kleine proshop, maar veel meer dan balletjes en handschoentjes is het niet. Al met al prima ervaring!

m.vroegindeweij | 18-08-2021 | review: Mladť Buky / TsjechiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Peperdure baan (€ 207) voor een rondje golf voor twee personen en een buggy.
De baan is mooi maar veel te duur voor wat er geboden wordt.

j.p.meuzelaar1 | 31-07-2021 | review: Konopiste Golf Resort / TsjechiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Vriendelijke club, aantal holes met mooie hoogteverschillen en uitdagingen. Relatief rustig, erg prettig.

ward.meijer | 21-12-2020 | review: Mlada Boleslav golf / TsjechiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige golfbaan.

henniemunsterman | 15-11-2020 | review: Konopiste Golf Resort / TsjechiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Huurclubs waren zo oud en slecht, erg jammer. De baan zelf was heerlijk om te spelen. Mooie hoogteverschillen en voldoende variatie. Leuk zo tegen de stad Praag aan met de vergezichten. Greens erg snel en prettig.

frankvaneijndhoven | 20-09-2020 | review: Praha Golf Club / TsjechiŽ

Beoordeling met 3 sterren

Nieuwe baan moet nog volgroeien lijkt op openbarebanen in nederland.

edjover | 03-09-2020 | review: Sokolov Golf Club / TsjechiŽ

Beoordeling met 3 sterren

Op hole 4 staat een boom voor de green Ik heb hier jaren geleden gespeeld en de baan heeft zoveel voedingstoffen gekregen dat de ondergrond boterzacht is alsof je op een latex matras loopt Tenovervloede zijn veel voorgreens weg en heeft men het gras maar laten groeien zodat je voor de green rough hebt.

edjover | 03-09-2020 | review: Karlovy Vary a.s. Golf Resort / TsjechiŽ

Beoordeling met 3 sterren

Leuke baan beste ondergrond van alle door mij gespeelde banen.

edjover | 01-09-2020 | review: Royal Golf & Spa Club Kynzvart / TsjechiŽ

Beoordeling met 3 sterren

Nat zacht net als overal in Tsjechië te lang fairway gras banen niet goed gedraineerd in de baan kun je soms de bal niet vinden boterzachte ondergrond te weinig bezand zelfs nadat het dagen droog is layout van de baan is leuk klassiek grens fluweel en nemen prachtig aan.

edjover | 01-09-2020 | review: MariŠnskť LŠzne Royal Golf Club / TsjechiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Goed onderhouden, uitdagende baan met veel hoogte verschillen. Veel blinde slagen vanaf de tee. Snelle en strakke greens. Vriendelijke en gastvrij personeel in het clubhuis.

jeffreythomasz | 24-08-2020 | review: Praha Golf Club / TsjechiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Mooie golfbaan in een prachtige natuurlijke omgeving. Mooie afslagen "in de diepte" op de 1e 9 holes. Het riviertje de Tepla komt een aantal keren in het spel. Als senior 50% korting op greenfee.

GVeer | 20-08-2020 | review: Astoria Golf Resort Cihelny a.s. / TsjechiŽ

Beoordeling met 3 sterren

Redelijke golfbaan voor een redelijke prijs. Redelijk omdat de greens er mooi uitzien. Er is heel goed op te putten ondanks dat ze niet snel zijn. Redelijk ook omdat de fairways ronduit slecht te noemen zijn. Over het algemeen zijn de fairways breed. De aanduiding van de holes is daarentegen erg slecht voor gasten die op deze baan komen spelen. Enkele kleine bordjes met ‘next tee’ zouden erg prettig zijn als ze ook goed geplaatst zijn. Enkele ‘blinde holes’ zijn lastig maar ook wel zeer uitdagend. De baan is niet moeilijk maar heeft enkele zeer onverwachte holes als je deze baan voor de eerste keer speelt. De laatste holes is leuk als je de juiste afstand kent naar de green, ander zeer lastig te benaderen.

rob39 | 11-08-2020 | review: Alfredov Golf Club / TsjechiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Prachtig gelegen baan in de heuvels nabij Pilsen. Ontvangst heel vriendelijk. Advies is om deze baan wel te spelen met een buggy zoals wij hebben gedaan. Hoogteverschillen zijn erg groot. Greens waren onlangs geprikt maar waren goed te putten met het zand we op. Het enige probleem op deze baan is om op de fairway te blijven. Deze zijn vaak niet erg breed en lopen op veel plaatsen schuin. Dan heb je het idee dat je je bal goed recht hebt afgeslagen en dan ligt de bal net in de first cut. En deze is zo lang dat wanneer die daar in ligt het heel moeilijk is deze terug te vinden. Voor echte professionals wel te begrijpen (met fore-caddies) maar voor gastspelers een enorme frustratie dat het gras niet net iets korter wordt genaaid. Dus wanneer deze baan meer gasten welkom wil heten dan is het advies: maai de first cut iets lager dat geeft veel meer spelplezier. Na 9 holes leuk halfway house met vriendelijke dame. Flightgenoten met een handicap variërend van 11 to 17 speelden we toch 4:50 (incl. halfway house) met een buggy omdat je op veel plaatsen veel moet zoeken en je uiteindelijk wel je bal vindt.
Ben je in de buurt en houd je van golf dan is dit een zeer uitdagende baan.

rob39 | 10-08-2020 | review: Pilzen Golf Park / TsjechiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Het zit hem in de details! Wat een prachtbaan. Onderhoud is top. De kantjes van de paden zijn perfect afgestoken, T boxen lijken op greens en de fairways... Tja je voelt je bijna schuldig als je een plag slaat. De rough is rough. Helmgras... De starter geeft dan ook de gouden tip om steeds een provisionele bal te spelen en terecht. De greens waren correct. Je merkte dat ze nog niet op topsnelheid waren. Als je 7 tee boxen hebt op een par 4, dan heb je al eens keuze... Geweldige baan. Driving range is helemaal omgeven door netten zodat je de nieuwbouw wijk niet kan bestoken. We hebben er niet gegeten. Hier wil ik zeker nog eens komen spelen en kan het iedereen aanraden.

kristof8 | 26-07-2020 | review: Albatross Golf Resort / TsjechiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Topbaan!

Alles is er perfect afgewerkt en onderhouden.
Kan je vergelijken met de Dutch of Bernardus in Nederland maar dan aan iets zachtere prijs.

Baan is modern van opbouw en zeer tactisch en niet gemakkelijk.
Course management is aan te bevelen owv rough, water en bunkers.

De horeca is vriendelijk en zeer netjes.

Zeker doen!

TimVS | 26-07-2020 | review: Albatross Golf Resort / TsjechiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Het domein bij aankomst blijkt niet enkel een golfbaan maar ook een vakantieverblijf met groot zwembad en wat lijkt op een shop van Samsung met de gigantische reclamepanelen. Het clubhuis heeft iets kasteel achtig maar van dichtbij lijkt het eerder op een vergane glorie. Gastvrijheid was niet optimaal alsof ze hier niet graag buitenlanders zien komen en liever de lokale toeristen hebben. Eenmaal je clubhuis achter je laat en de iets wat nerveuse marshall hebt begroet kan de tocht beginnen. Wij speelden Radecky course. Een zeer mooi onderhouden baan. Fairways mooi gemaaid en de rough pittig en dik zoals op meerdere Tsjechische banen. Het water tussen green 1 en fairway hole 3 is kunstmatig aangelegd voor de besproeiing van de baan. Dit hadden ze mooier en beter moeten afwerken. Hole 4 is best een smalle en moeilijke par 5. Je krijgt echter aardig wat strokes op deze baan. Het is een echt een mooie baan. Speel ze zeker eens, maar ik twijfel toch of ik zou terugkomen. Het totaalplaatje heeft me niet helemaal overtuigd niettegenstaande de leuke baan. Btw greens waren niet zo eenvoudig! (Lees ik had aardig wat drie putts).

kristof8 | 25-07-2020 | review: Konopiste Golf Resort / TsjechiŽ

Beoordeling met 4 sterren

De baan heeft al verschillende keren de ladies European Tour gehost.
De baan is in zeer goede conditie met snelle leuke greens.

De holes zijn zeer afwisselend en niet gemakkelijk.
Een aanrader

Horeca was zeer goed en niet duur.

TimVS | 24-07-2020 | review: Pilzen Golf Park / TsjechiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Zeer mooi clubhuis in de vorm van een vierkantshoeve met putting green en terras centraal. Het hotel en de horeca hebben hier onderdak. Ladies european tour heeft hier verschillende jaren gespeeld en je weet snel waarom. De baan ligt er prachtig bij. De rough is rough. Je kan hem best vermijden! De fairways zijn tapijtjes en de greens zijn zeer goed. Moeilijk te lezen maar snelheid van 9,1 op de stimp was best prettig. Zeer veel variatie in de holes. Dit is echt een toppertje. Jammer van de grote fabriek naast de golf die op sommige holes wel voor het nodige lawaai zorgt. Blijf zeker een hapje eten. Eenvoudig maar zeer lekker eten.

kristof8 | 24-07-2020 | review: Pilzen Golf Park / TsjechiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Wat een mooie baan maar wat een bizarre dag. Prachtig weer. Even snel een drankje nuttigen op het terras en de green fee regelen. Naar traditie een logoballetje en Strokensaver aankopen. Dit laatste kon enkel met cash. Green fee kon gelukkig met kaart. Drankje op terras kon enkel met cash. En dan is converter die ze gebruiken wel zeer in het Tsjechische voordeel. Met een vervelend gevoel begonnen aan ons rondje. En dat is jammer. Na ons rondje kregen we met lang gezicht nog 1 drankje en ging de keet dicht. Nog geen 19u s avonds. Onbegrijpelijk! Zelfs clubleden hadden er het raden naar. Bon... De baan... Prachtig. Neem aub een buggy. We speelden rood en blauw en het is een pareltje met zeer veel hoogte verschillen. Dus voldoende drinken en eten is een aanrader. De baan maakte heel veel goed maar de horeca van het clubhuis was een absolute ramp. Zo jammer...

kristof8 | 23-07-2020 | review: Praha Karlstejn Golf Club / TsjechiŽ

Beoordeling met 4 sterren

De baan is zeer mooi en niet gemakkelijk.
De baan te voet doen is een hele uitdaging, soms best wel wat afstand tussen de holes en grote hoogte verschillen.

Neem zelf genoeg drinken en eten mee, want de horeca is onvoorspelbaar en zeer onvriendelijk.
Verder is betalen in euro's hier een dure zaak, een zeer vreemde wisselkoers.

TimVS | 23-07-2020 | review: Praha Karlstejn Golf Club / TsjechiŽ

Beoordeling met 4 sterren

We verbleven enkele dagen in het hotel aan de golfbaan. Engels huisstijl naast de honey course (pitch en putt baan) Laatste dag van ons verblijf hebben we de grote baan gespeeld. Veel uitdagingen van de Tee. Baan ligt er fantastisch bij. Variatie in holes. Gary Player weet aan welke baan hij zijn naam moet verbinden. Regelmatig komt er een trein door de baan gereden. Tijdig laat deze weten dat hij er aan komt. Het riviertje en het zicht op het oude hotel maken het alleen maar mooier. Laatste holes zijn iets meer open dan eerste. Greens waren top. Echt een aanrader om te spelen!

kristof8 | 22-07-2020 | review: Astoria Golf Resort Cihelny a.s. / TsjechiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Absoluut de moeite, zeer mooie baan in een mooie natuurlijke omgeving.
Uitdagende holes met talrijke hindernissen. (Bomen, riviertjes, trein,...)
De baan blijft je uitdagen.

Hebben ook goede greenfee aanbiedingen.
Zeker de moeite.

TimVS | 22-07-2020 | review: Astoria Golf Resort Cihelny a.s. / TsjechiŽ

Beoordeling met 3 sterren

Mooi clubhuis en goede voorzieningen.
De baan zelf is ruim en niet super moeilijk.

Hier en daar komen de holes nogal geknutseld over.
Over het algemeen een leuke baan, die hier en daar iets meer onderhoud kan gebruiken.

Horeca is in orde, iets duurder dan op andere banen.

TimVS | 21-07-2020 | review: MariŠnskť LŠzne Royal Golf Club / TsjechiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Royal baan met tal van Engelse accenten in en rond het clubhuis. Bijzonder vriendelijk personeel en meer lekker eten. Wel prijzig voor eten tov andere golfclubs in de buurt. Als je naar Hole 2 wandelt kom je de authentieke green van Hole 2 uit 1905 tegen. Deze wordt niet meer gebruikt. Leuk! Naast hole 2 (toch wel een eindje weg van clubhuis) is een prachtige driving range te vinden. De baan heeft ruimte en is niet zo heel moeilijk. Bunkers liggen strategisch. Hier en daar is de fairways niet optimaal. Greens zijn zeer goed. Hole 8,9 en 10 is een afknapper. 2 par drie's na elkaar gevolgd door een korte par 4. Dit voelt als een fout puzzelstukje in deze baan. Tevens liggen deze holes er zeer rommelig bij. De laatste holes zijn zeer mooi en daar was de kwaliteit van de fairways ook merkelijk beter. Al bij al een leuke dag, mooie baan met werkpunten.

kristof8 | 21-07-2020 | review: MariŠnskť LŠzne Royal Golf Club / TsjechiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Leuke baan in een mooie omgeving.
De eerste holes waren iets minder van opbouw maar daarna erg genoten van deze baan.

De bediening en ontvangst was vriendelijk.
Zeker een aanrader als je in de buurt bent.

TimVS | 20-07-2020 | review: Karlovy Vary a.s. Golf Resort / TsjechiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Mooi onderhouden baan met enkele leuke uitdagingen. Baan lag er zeer goed bij. Mooie greens en veel variatie in de holes. Clubhuis is correct, personeel vriendelijk. Een hapje na onze ronde was zeer smaakvol. Dit is een mooie baan maar geen eenvoudige baan. Rough stond lekker dik en hier en daar heel smal van de Tee. Na 9holes heb je een gezellige 'bar' waar je een drankje en een hapje kan nuttigen of meenemen. De drukke baan die vlak naast een aantal holes loopt heeft ons nooit gestoord. Het was onze eerste baan in Tsjechië en het was direct een toppertje. Ben je in de buurt, zeker en vast een aanrader. Driving Range en putting green hebben we niet gedaan.

kristof8 | 20-07-2020 | review: Karlovy Vary a.s. Golf Resort / TsjechiŽ

Beoordeling met 3 sterren

Fairways waren niet optimaal en wat we jammer vinden als je met 3 vrienden in een flight gaat golfen wordt er altijd een vierde persoon bij gestopt.

P.T.JSchipper | 26-01-2020 | review: Albatross Golf Resort / TsjechiŽ

Beoordeling met 5 sterren

Prachtig complex, prima te spelen voor alle handicaps, brede fairways, mooie lay-out, voldoende afwisselend, heerlijk snelle greens, zelfs tee-boxen top (soort oefengreens, mega groot), hartelijk welkom bij receptie en goed restaurant met hoger gelegen terras. Prijs-kwaliteit dik in orde. Aanrader om te combineren bij bezoek aan Praag.

Koen24 | 23-10-2019 | review: Albatross Golf Resort / TsjechiŽ

Beoordeling met 3 sterren

Een heel gewone golfbaan, zoals er honderden zijn. Niet bijzonder goed, ook niet slecht. Hobbelige fairways. Greens zijn allemaal groot en redelijk snel. Waren net belucht en gezand. Golfbaan is aangelegd op het terrein van een vroegere kolenmijn. Grote hoogte verschillen daardoor soms verrassende afslagen Tweede negen heel veel bunkers. Hole 12 is een lastpost. Leuk clubhuis met langzame bediening. Fijn om er een keer te spelen op doorreis. Gaan er echter niet voor een tweede keer heen.

berturi | 13-09-2019 | review: Sokolov Golf Club / TsjechiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Bij binnenkomst goede vriendelijke ontvangst. Voor een dergelijke baan prettige prijs (Weekdag) voor 2 personen incl buggy ongeveer €125,-.
De baan was zeer goed onderhouden en zeer afwisselend en uitdagend. Greens goed beschermd)
zeer aan te bevelen.
Opvallend was het grote aantal jeugdleden, actief in een soort clinic. Bevestigd ook de professionaliteit van deze baan.

klokkie | 04-09-2019 | review: Pilzen Golf Park / TsjechiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige baan... probeer op de fairway te blijven... rough is nl heel taai!

kampengit | 04-09-2019 | review: Albatross Golf Resort / TsjechiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Hele mooie baan in een prachtige omgeving. Wat minder uitdagende holes dat andere banen in de regio, maar zeer goed onderhouden. Mooie en snelle greens.

maxvdo | 16-08-2019 | review: Astoria Golf Resort Cihelny a.s. / TsjechiŽ

Beoordeling met 4 sterren

De baan begint wat oppervlakkig, maar wordt al snel mooier en mooier gaandeweg. Midden in de bossen word je getrakteerd op geweldige en uitdagende afslagen met schitterende uitzichten en mooie hoogteverschillen. De fairways waren uitstekend onderhouden en zijn af en toe gevaarlijk smal. Greens waren snel en vaak omgeven door bunkers. Voor “happy hour” tarief is dit een uitmuntende keuze. Enige opmerking is de driving range en putting green die op 1 km afstand (!) van het clubhuis liggen, weinig uitnodigend zijn en waar je met de auto naar toe moet rijden. Zorg dus dat je op tijd bent!

maxvdo | 16-08-2019 | review: Karlovy Vary a.s. Golf Resort / TsjechiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige bosrijke baan met gevarieerde en uitdagende holes. Hele mooie hoogteverschillen worden afgewisseld met uitdagende fairways en hindernissen. Spelen!

maxvdo | 15-08-2019 | review: Golf Resort Frantiskovy Lazne k.s. / TsjechiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Mooie gevarieerde baan. Leuke hoogteverschillen en goed onderhouden greens. Echte aanrader in deze regio!

maxvdo | 13-08-2019 | review: Sokolov Golf Club / TsjechiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Statig clubhuis. Topbaan, heuvelachtig en lang, maar goed te lopen, met uitstekende fairways en snelle greens. Echt een verrassing in Tsjechië. Het personeel mag alleen wel een lesje in klantvriendelijkheid krijgen. Maar dat mocht onze pret niet drukken.

JScheep | 05-08-2019 | review: Konopiste Golf Resort / TsjechiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Na een fijn bezoek aan Praag (hotel Elite, geweldig hotel in de binnenstad) waren we in een mum van tijd bij de indrukwekkende entree van Konopiste. Binnenin is het echter nogal verouderd, maar het terras is gezellig en biedt ook lekker eten. Wij konden alleen de D'Este baan spelen vanwege een toernooi op de oudere en schijnbaar mooiere Radecky baan. In een weidse, licht glooiende omgeving biedt de D'Este baan goed verzorgde, brede fairways en goedlopende, soms megagrote greens, maar slechts enkele holes (6,9 en 18) blijven je bij; de rest is wat meer van hetzelfde.
Ik wil hier wel apart even de geweldige service vernoemen die Mr. Lipa, de manager, ons heeft geboden door een door mijn vrouw verloren club, die zij later teruggevonden hadden, naar ons op te sturen. Complimenten voor deze niet vanzelfsprekende service.

devrieswagm | 25-07-2019 | review: Konopiste Golf Resort / TsjechiŽ

Golf touroperators TsjechiŽ:

Executive Golf Travel

Golf links in TsjechiŽ

Tsjechische Golf Associatie