logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Turkije

Golfen in Turkije

Opmars van Turkse golfbanen

Veel golfers hebben Turkije al ontdekt als ideale golfbestemming. Mooie banen, leuk geprijsde onderkomens. Om in te spelen op een groeiend aantal golftouristen...
lees verder >>

Golfen in Turkije

 

 

Aantal banen met

Aantal banen met greenfees in de prijsklasse (€) van:

Regio

Aantal banen

9
holes

18
holes

18+
holes

Minder dan 40

40 tot 80

Meer dan 80

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

Belek en omgeving

16

2

12

2

1

2

13

Bodrum en omgeving

1

1

Kusadasi en omgeving

1

1

1

kaart

Reacties en ervaring(en) met golfbanen in Turkije

Beoordeling met 4 sterren

Het complex in is staat van ontbinding. Door de pandemie is het hotel sinds novemer 2020 gesloten. In de hal staan lekbakken om het lekwater van lekke dak op te vangen. Dramatisch voor deze mensen. De golfbaan is niet gesloten, maar wij waren de enige golfers. Het onderhoud van de baan staat op een laag pitje, maar nog steeds prachtig echte links layout met geweldige holes langs de zee. We genoten met vole teugen. Hopelijk komen de gasten snel terug en kan er weer wat geinvesteerd worden.

ErikvandeKlippe | 17-03-2021 | review: Lykia Links Golf / Turkije

Beoordeling met 4 sterren

De Dunes course is kort en par 69. De pines course is een echte volwaardige baan. Wij zijn hier tijdens de pandemie en de bezetting is laag (ongeveer 10%). Staff is heel vriendelijk en baan in goede staat.

ErikvandeKlippe | 14-03-2021 | review: Dunes Golf club Sueno / Turkije

Beoordeling met 4 sterren

Lykia Links is de enige linksbaan van Turkije en daardoor bijzonder om op te spelen. De Belek banen lijken enigszins op elkaar en deze golfbaan heeft een heel ander karakter en speelt ook als echte links. Voorzieningen zijn uitstekend en de recente upgrade heeft de golfbaan weer op het niveau gebracht waar het hoort. Uitdaging zit hem in de wind en lengte van de holes.

Golfjunkie76 | 23-12-2020 | review: Lykia Links Golf / Turkije

Beoordeling met 4 sterren

Goede banen in de bekende regio Belek. Relatief jong, maar beslist uitdagend met hoge kwaliteit en goed onderhoud. Heerlijke baan om tijdens de SingleGolfers. nl reis 2x gespeeld te hebben. Veel afwisseling ook en mooie rustige omgeving.

jolandasinglegolfersnl | 24-03-2020 | review: Kaya Golf Course / Turkije

Beoordeling met 4 sterren

Fantastische linksbaan gelegen aan de kust. Wind heeft vrij spel. Deze baan is uniek in de regio en biedt echt een andere golfdag dan de Belek banen. Zelfs met windkracht 4 heel lastig spelen. Goed onderhouden, mooi ontwerp en prachtige uitzichten over de golfbaan en zee. Het clubhuis, met deels gesloten faciliteiten is mistroostig en sfeerloos.

jolandasinglegolfersnl | 15-03-2020 | review: Lykia Links Golf / Turkije

Beoordeling met 4 sterren

Mooie Links baan aan de Middelandse Zee. Moeilijke baan met veel blinde slagen, diepe bunkers en lastige greens. Helaas geen beschrijving van de hole bij de Tee-box.

YvonnevanderHeide | 15-03-2020 | review: Lykia Links Golf / Turkije

Beoordeling met 4 sterren

Mooie bosbaan, snelle greens en veel waterpartijen.

YvonnevanderHeide | 11-03-2020 | review: Kaya Golf Course / Turkije

Beoordeling met 5 sterren

Mooie club, mooie baan goed onderhouden top.

joerri | 03-03-2020 | review: Gloria "New Course" / Turkije

Beoordeling met 4 sterren

schitterende golfbaan, zowel de Old Course als de New Course.

marleenleterme-parmentier | 02-03-2020 | review: Gloria "New Course" / Turkije

Beoordeling met 4 sterren

Dit is en blijft een super baan. Heerlijk om te spelen. Minpunt is dat meer spelers dat blijkbaar vinden. Vroeger kon je in februari makkelijk aan starttijden komen. Nu echt dramatisch. Baan zit van 07:30 tot 16:00 gewoon helemaal vol met 4 ballen. Wat goed is dat de baan niet is vol gepropt. Speeltempo in de baan is helemaal prima en je hebt tijdens het spelen niet zo in de gaten dat de baan afgeladen vol is. All inclusief zelfs op de baan is erg prettig. Chip en pitch velden zijn te klein, te veel verhoogd en niet zoals de baan is. Zeker als het zo druk is sta je met 20 man naar 3 vlaggen te chippen. Range is mooi en groot genoeg. 4 euro 35 ballen vind ik te duur. Layout van de baan is geweldig. Je begint wel te zien aan de baan dat er minder tijd voor de greenkeepers is omdat de baan zo vol is en spelers geen zin hebben om te harken of pitchmark te repareren.

remko2 | 21-02-2020 | review: Montgomerie Maxx Royal Golf Club (v/h Papillon GC) / Turkije

Beoordeling met 4 sterren

New Course voor het eerst gespeeld. Wat een mooie baan. Je begint meteen lastig met een smalle par 4. De holes spelen lang dus pak lekker de juiste TEE die bij je past. Onderhoud zeer goed en erg verzorgd. Aantal plaatjes van holes. Mooi dat ze de baan de baan hebben gelaten. Je ziet tegenwoordig steeds maar hekjes en verplichte paden wat al 40 meter voor de greens begint. Hier alleen net voor de green en dat geeft mooi aan waar je daarna heen moet en houd het beeld clean. Oefenfaciliteiten super veel verschillende putt, chip en pitch greens van mooi groot formaat. De moeite om lekker een middag te trainen.

Veel in Belek geweest maar voor mijn gevoel Gloria wordt vaak vergeten te gaan spelen maar is zeker de moeite. €85 greenfee en €35 buggy is mijn inziens een zeer goede prijs kwaliteit.

remko2 | 18-02-2020 | review: Gloria "New Course" / Turkije

Beoordeling met 4 sterren

Na 4 jaar weer eens op de Kaya Eagles golfcourse gespeeld. Goede herinneringen aan de baan en dat bleek ook wel terecht. De baan lag er heel goed bij en ook de greens waren goed (niet heel snel, maar wel erg goed onderhouden). De faciliteiten zijn verder ook prima, al ligt de driving range wel iets in een uithoek. Het clubhuis voelt wat ongezellig aan, maar verder prima dus.

Hole 1 begint meteen met een lange par 5, waar je ook meteen geen foutjes kunt permitteren. Verder zijn in de eerste 9 holes ook meteen een paar par 4 doglegs aanwezig waarbij de afslag wel erg belangrijk is om te scoren. Hole 2 een korte par 4 naar links en hole 7 een par 4 dogleg naar rechts, waarbij ik zelf de bal door de boom op de fairway kon slaan en daardoor mijn birdie kon pakken. Maar aantal holes waar het coursemanagement erg belangrijk is, omdat er veel water in het spel is (vaak liggen de greens op wat eilandjes, waardoor je daar je taktiek moet aanpassen). Hole 17 had ik 4 jaar geleden erg moeilijk mee, maar nu een solide boogie, net als hole 18 (naar het clubhuis).

Nog steeds een erg leuke baan om op te spelen.

kupperberg | 14-02-2020 | review: Kaya Golf Course / Turkije

Beoordeling met 4 sterren

In onze Belek golfweek ook een dag gespeeld op de Titanic golfcourse. De ontvangst was wat minder en je merkt dat dit wel een echt commerciële baan is waar elke binnengekomen euro telt. En dat merk je ook wel aan de gastvrijheid. Gratis catering in de baan hebben en dat de cateringbuddy dan vol doorrijdt langs je flight, zonder om te kijken. Is in vergelijking met de andere Belek banen dan erg magere service.

Van de 18 holes de Forest/River course gespeeld. Van het Forest gedeelde start je met een vrij korte par 4 waarbij je 2x water in het spel hebt (bij de afslag links en rechts) en voor de green nogmaals water hebt. Daarna een par 3 en daarna een mooie hole 3 (par 5), waar op het eind ook water in het spel komt. Eigenlijk wel de mooiste hole van de forest lus. Hole 6 en 7 komen wat gekunsteld over (2 korte par 4’en waar je wel kunt scoren). Blijkt dat het voorheen een par 5 was. Hole 8, korte par 3 was wel een leuke hole en daarna ga je met een lange par 4 alweer richting het clubhuis. Uiteindelijke conclusie dat de forest lus wel een aardige lus is, maar voor Belek begrippen geen topper.

Daarna de River lus gespeeld. Eerlijk gezegd wel de mooiere lus van de twee. Hole 4 (par 3) waarbij je hoog vanaf een heuvel moet afslaan is een erg mooie en uitdagende hole. Hole 6 (par 5) is een bijzondere maar ook wel gevaarlijke hole. Je slaat vrij hoog af en rechts ligt zowel een rivier als een verhard wandel/fietspad. Een verkeerde afslag kan wandelaars/fietsers raken. Maar wel de mooiste hole die ik die dag heb gespeeld.

De oefenfaciliteiten zijn meer dan prima. Goede driving range, chipping en putting area. De greens zijn ook meer dan prettig, zeker als je de natte januari en februari greens in Nederland gewend bent.

kupperberg | 14-02-2020 | review: Titanic Golf Club (v/hTAT International Golf Belek) / Turkije

Beoordeling met 4 sterren

4 dagen mogen golfen op de pines en de dunes. geslapen in sueno golf aan de golfbaan.
zeer vriendelijk bediendes op het terras en in het hotel. wel heel druk.

pj.vanetten | 07-02-2020 | review: Dunes Golf club Sueno / Turkije

Beoordeling met 4 sterren

wij speelden de Sultan, die er goed bij ligt.
de medewerkers mogen wel eens proberen te glimlachen.
het clubhuis is groot maar kil.

pj.vanetten | 04-02-2020 | review: Antalya GC Pasha Course / Turkije

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige linksback, als je in Turkije golft moet je deze baan ook spelen!

rfaber15 | 31-01-2020 | review: Lykia Links Golf / Turkije

Beoordeling met 4 sterren

super mooie baan maar voor mij wel heel moeilijk.

jvdleeden | 31-01-2020 | review: Antalya GC Pasha Course / Turkije

Beoordeling met 4 sterren

4 dagen heerlijk gespeeld op de diverse lussen.

jvdleeden | 27-01-2020 | review: Cornelia Faldo Course / Turkije

Beoordeling met 4 sterren

Op onze golfweek 3 dagen op de Royal Maxx Montgomery golf course gespeeld. Volgens leading courses ook de beste golfbaan van Turkije en dat klopt dus ook wel. De ingang van het complex is erg rommelig met het hotel en de tunnel er naar toe. Maar het complex zelf ziet er geweldig uit en straalt ook de luxe uit die je verwacht van zoiets. En de bediening en gastvrijheid is ook net even beter dan bij de andere Belek banen in de buurt.

De faciliteiten zijn ook meer dan prima, met geweldige greens en driving range. Minpunt is echter nog steeds dat de baan nog steeds geleden heeft van het Turkish open in november. De greens van de 18 holes zijn trager dan de oefengreens en zien er soms ook matig uit. En ook bij de dogleg par 4 holes zie je de happen die uit de fairways zijn genomen. Deel is ook opnieuw ingezaaid, maar het kost in de beoordeling de baan wel een 2/10 pt.

In totaal 3 dagen op de baan gespeeld, waarbij op de eerste dag de baan er erg droog uitzag en dus qua spel ook lastig was, zeker als je de natte januari banen in nederland gewend was. De 2e dag een halve dag in de regen gespeeld en daar knapte de baan wel van op. De derde en laatste dag lag de baan er ook het beste bij en heb ik ook het beste gespeeld van de 5 golfdagen Belek.
De 18 holes beginnen met een lange par 5 waar het voor mij lastig was om te scoren. De eerste negen holes vond ik ook moeilijker te spelen, door het vele water wat in de eerste negen holes te vinden is. Zeker als er ook nog harde wind in het spel komt zoals bij de 2e speeldag. Van de eerste 9 holes zijn voor mij hole 4 (par 5 met water), hole 6 en 7 (par 4 met water) en ook hole 9 (water rechts) de mooiste maar ook de lastigste holes.

De tweede 9 holes starten aan de andere kant van het golfcomplex en is het water ook veel minder in het spel. En heb ik ook de betere scores behaald (waaronder 2 birdies op de eerste dag met hole 11 en 3). Hole 11 en 13 waren beide pittige par 5’en (ook met wasteland wat lastig te spelen was). Verder waren hole 16 (par 4 dogleg naar links) een mooie maar lastige hole (goede afslag essentieel voor succes), hole 17 (par 4 omhoog en daarna lang naar beneden) en hole 18 (par 5 naar het clubhuis) erg mooie holes.

Conclusie: topbaan, echter zijn de greens nog aan herstel toe en minder snel dan verwacht.

kupperberg | 27-01-2020 | review: Montgomerie Maxx Royal Golf Club (v/h Papillon GC) / Turkije

Beoordeling met 4 sterren

Een bijzondere ervaring een lynksbaan bij windkracht 7.
Heeel moeilijk.

acmvandersteen | 22-01-2020 | review: Lykia Links Golf / Turkije

Beoordeling met 5 sterren

De Prins-baan is net wat mooier dan de Kingbaan.
De Queenbaan was gesloten i.v.m. onderhoud.

acmvandersteen | 21-01-2020 | review: Cornelia Faldo Course / Turkije

Beoordeling met 5 sterren

Super, golfbaan aan het hotel. Alles top geregeld.

Kliff | 17-01-2020 | review: Dunes Golf club Sueno / Turkije

Beoordeling met 4 sterren

Prima onderhouden baan. Goede oefenfaciliteiten
Hole 19 is ok met gastvrij personeel.

aridie | 15-01-2020 | review: Dunes Golf club Sueno / Turkije

Beoordeling met 4 sterren

de baan vertoonde wat achterstallig onderhoud. de prijs is flink maar wel all inclusive.

pj.vanetten | 15-01-2020 | review: Montgomerie Maxx Royal Golf Club (v/h Papillon GC) / Turkije

Beoordeling met 4 sterren

Prima onderhouden golfbaan. Lastige greens qua ligging en snelheid met verschillende uitdagende en afwisselende holes. 2e 9 lastiger dan 1e 9 door meer glooiing in het landschap. Heerlijk om te spelen ook voor hogete handicaps. 3x gespeeld en krijgen hier niet genoeg van.

jeltsje | 12-01-2020 | review: Carya Golf Course / Turkije

Beoordeling met 4 sterren

wij hebben 4 dagen mogen golfen op de pines en de dunes.
de pines is nog een tikkeltje lastiger. eenvoudig hotel, maar wel aan de golfbaan.

pj.vanetten | 12-01-2020 | review: Dunes Golf club Sueno / Turkije

Beoordeling met 4 sterren

We verbleven in het golfhotel Sueno, zeer ruime kamers met het terras dat uitzicht geeft op hole 9 en hole 18. Het hotel ligt vlakbij de 2 golfbanen, Sueno Pines en Sueno Dunes.
Sueno Pines heeft slechts 1 par 5 hole. Sueno Dunes vond ik de moeilijkste baan. Zeer veel hellingen op de fairways. Het maakt het golfen wel uitdagend, er moest dikwijls goed nagedacht worden over de stand om de golfbal op de juiste plaats te laten landen. De greens waren ook af en toe moeilijk te lezen. De talrijke mooie pijnbomen maken de golfbaan zeer aantrekkelijk.
Onze buggy hield het geen 18 holes vol door een lege batterij. Niet leuk, het werd dus duwen.
Het personeel beloofde een tegemoetkoming, maar toen we 2 dagen later een nieuwe buggy gingen huren waren ze deze belofte al vergeten. Na een lange discussie kregen we een korting van 5,00 euro.
Er is een golfshop aanwezig in het hotel maar de spullen worden veel te duur verkocht.
Na het golfen kan men nagenieten op het terras aan het water en een hapje eten.
Personeel is bereid om je clubs te reinigen na het golfen en dit tegen een vrije gift.
Ik heb echt genoten en plezier gehad bij het spelen op deze 2 golfbanen. Een aanrader.

qmarierose | 03-01-2020 | review: Dunes Golf club Sueno / Turkije

Beoordeling met 4 sterren

Twee dag achter elkaar deze baan bezocht. Pasha is makkelijker dan Sultan.
Greens zijn om beide lussen uitdagend.
Prachtige omgeving en e.e.a. was goed verzorgd.
De moeite waard.

AnnemiekeK | 02-01-2020 | review: Antalya GC Pasha Course / Turkije

Beoordeling met 4 sterren

We speelden in januari 2020 op de PGA golfbaan Sultan. Het was er niet zo druk, zodat we niet opgejaagd werden. Het clubhuis ziet er zeer modern uit. Binnen geeft het een wat sobere indruk. Er is ook een leuke golfshop aanwezig.
Golfballen kosten 3,00 euro voor een klein mandje. Het personeel is er zeer behulpzaam en draagt met plezier de golftassen. De baan is zeer netjes onderhouden. De greens zijn prachtig en zeer snel.
Tijdens het golfen heeft men een mooi zicht op de besneeuwde bergen op de achtergrond.
Er staan geen platen aan het begin van de greens, dat maakt het soms moeilijk om te weten waar men naartoe moet spelen. Op een paar holes is er een goede afslag nodig om over de waterpartijen te geraken.

qmarierose | 02-01-2020 | review: Antalya GC Pasha Course / Turkije

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan, goed onderhouden.
Alles goed geregeld hier, vriendelijk ontvangen en gestart.
Het was behoorlijk druk in de baan, waardoor we geregeld moesten wachten.
Na afloop weer netjes terug gebracht naar het hotel.

AnnemiekeK | 29-12-2019 | review: Kaya Golf Course / Turkije

Beoordeling met 4 sterren

's Avonds 9 holes gespeeld. De lichten worden aan gezet als wij starten.
Een plaatje! Mooie, goed onderhouden baan. Wel doordacht spelen om de vele bunkers te kunnen ontwijken.
Aanrader!

AnnemiekeK | 28-12-2019 | review: Carya Golf Course / Turkije

Beoordeling met 4 sterren

Er was geen signaal tijdens het onweer.

bert.m | 25-12-2019 | review: Gloria "New Course" / Turkije

Beoordeling met 4 sterren

Zand in de bunkers is slechter dan die van de New Course. Verder is de baan iets uitdagender, dan de New Course.

bert.m | 25-12-2019 | review: Gloria "New Course" / Turkije

Beoordeling met 4 sterren

De All-inclusieve formule met unlimited golf is perfect. Prijs is goed, de shuttlebus rijdt elk half uur. De bal is makkelijk terug te vinden. Een buggy is niet nodig zodat je de toetjes er mooi af kunt lopen!

AdFokke | 10-12-2019 | review: Cornelia Faldo Course / Turkije

Beoordeling met 5 sterren

Wij verbleven in hotel Voyage Belek. Echt alles was daar All inclusive. Zelfs buitenlandse sterke drank. Ook op de Monti was alles All inclusive. Zelfs de lunch en het diner. Plus catering in de baan! We hadden schitterend weer en het resort was lang niet vol. Het eten was werkelijk perfect. De kamers heel mooi... ik had zelfs zeezicht! In een week tijd hebben we zes maal gespeeld op in totaal drie verschillende banen. Zelfs shuttle transport van en naar de golfbaan was inbegrepen. Idem v.w.b. het vliegveld. Kortom... we gaan dit jaar weer. En weer eind Nov. of begin Dec.

gerardvandemeent | 07-12-2019 | review: Montgomerie Maxx Royal Golf Club (v/h Papillon GC) / Turkije

Beoordeling met 4 sterren

Carya is een baan die zeer goed verzorgd is en een leuke lay-out heeft. Ze heeft bovendien verlichting all over dus kun je ook 's avonds spelen! De holes zijn afwisselend en voor elk type speler een leuke uitdaging. Het verdient aanbeveling om vooraf goed na te gaan hoe de hole loopt want water komt op sommige holes vervelend in spel (zoals bij de 9e en de 17e).
het gras is overal goed dik en de greens zijn snel maar eerlijk.
met andere woorden: top!
Het clubhuis heeft grandeur en overal is zichtbaar dat het Turkish open er is geweest. Het terras is leuk aangelegd en de shop heeft voldoende keuze. Het prijsniveau is hoog (golf is een elite sport in Turkije) en dat is even wennen.
Maar... de kwaliteit is ook hoog.

Yoluku | 29-11-2019 | review: Carya Golf Course / Turkije

Beoordeling met 4 sterren

Jammer dat 2 holes opgeknipt zijn van een par vijf naar een par 3 en kort par 4.

irenebourgonje | 28-11-2019 | review: Titanic Golf Club (v/hTAT International Golf Belek) / Turkije

Beoordeling met 4 sterren

Super onderhouden golfbaan met een prachtige afwisseling in holes. Mooie ondulaties, moeilijke bunkers en prachtige fairways. De starters zijn wat ongeduldig, maar dat komt mede door de vroege start. Vrij=Vrij.

edward.hemel | 28-11-2019 | review: Titanic Golf Club (v/hTAT International Golf Belek) / Turkije

Beoordeling met 5 sterren

Na 4 dagen Turkish Open waren de greens drama. Ook 160 greenfee spelers per dag doen geen goed aan de greens. Voor de rest een prachtige baan. Een nog mooiere dimensie is als het licht aan gaat. De laatste 9 zijn verlicht. Het licht had wel een kwartier eerder aan gemogen. Voor de rest een belevenis. Echt prachtig!

edward.hemel | 27-11-2019 | review: Montgomerie Maxx Royal Golf Club (v/h Papillon GC) / Turkije

Beoordeling met 4 sterren

Helaas is de Forest Course een Mickey Mouse course geworden. Van de oorspronkelijke 9 holes zijn de eerste 2 holes gesloten en zijn hole 3 en 8 gesplitst, waardoor deze lus van 9 holes ongeveer 700 meter korter is geworden.

c jurka4 | 27-11-2019 | review: Titanic Golf Club (v/hTAT International Golf Belek) / Turkije

Golf touroperators Turkije:

Executive Golf Travel

3D Golfvakanties

Golf links in Turkije

Sun Express

Pegasus