logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Canada  >  Alberta

Golfen in Alberta

 

 

Aantal banen met

Aantal banen met greenfees in de prijsklasse (€) van:

Regio

Aantal banen

9
holes

18
holes

18+
holes

Minder dan 40

40 tot 80

Meer dan 80

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

Alberta

4

3

1

1

kaart

Reacties en ervaring(en) met golfbanen in Alberta

Beoordeling met 4 sterren

De golfbaan is gelegen tussen verschillende gebergten van de Rocky Mountains
Elke hole is weer een plaatje en ik heb vele foto’s gemaakt. De baan is zeer ruim opgezet en elke hole is weer een verrassing
De holes zijn redelijk breed en er is weinig risico bij de afslagen
We zijn geen balletje kwijtgeraakt. De baan is prijzig en is slechts een beperkt aantal maanden beschikbaar.

zomerhof | 02-09-2019 | review: Jasper Park Lodge GC / Alberta

Beoordeling met 5 sterren

Wat een schitterende golfbaan in een geweldig omgeving. Het is een stevige prijs maar het is het volledig waard. Er moet met buggy’s gespeeld worden gezien de grote afstanden tussen de holes en ook gezien de hoogte verschillen
Driving range balls en buggy is bij de prijs inbegrepen
Zeer vriendelijke ontvangst en een terras met uitzicht op de baan.
Fairways, teeboxen en greens waren in topconditie. Greens waren wel lastig gezien de snelheid en ondulatie en er zijn veel drie putters gemaakt.

zomerhof | 27-08-2019 | review: Silvertip GC / Alberta

Beoordeling met 5 sterren

Mooiste golfbaan waar ik tot dusver gespeeld heb (6 jaar geleden). Fantastische ervaring, golfen met zicht op de Rocky Mountains (3 sisters gebergte), uitstekend ontvangst / uitstekende eetmogelijkheden / uitstekende Drivingrange, alles is gewoon goed. Je zult wel met buggy moeten spelen, lopend kan niet.

AndréHolland | 24-06-2019 | review: Silvertip GC / Alberta

Beoordeling met 4 sterren

Wij stonden met onze RV op de heuvel die grenst aan de vallei waarin deze golfbaan ligt. Omdat Banff Springs zo dichtbij was, besloot ik hier te spelen en niet op Kananaskis, dat 45 minuten verderop ligt. Alle staff (en dat zijn er nog al wat) zijn uitermate vriendelijk en behulpzaam. De faciliteiten zijn top en de uitzichten met bergen overal om je heen geweldig. Ondanks het feit dat de baan pas sinds 10 mei dit jaar open is, lag deze er al behoorlijk goed bij. Op de fairways veel gele spots maar de greens rolden uitstekend. Na afloop werd een warm doekje voor je gezicht en koud water als verkoeling aangeboden en dat maakte de ervaring compleet. Kost wat, heb je ook wat!

DijkenVH | 23-05-2019 | review: Banff Springs Golf Course / Alberta

Beoordeling met 4 sterren

Tweede baan die ik speelde van de Fairmont groep, onderlinge strijd, welke is het mooist. Banff of Jasper. Eerlijk gezegd tegen de manager dat de ligging van de baan in Banff mooier is maar dat de holes en kwaliteit net iets mooier zijn in Jasper. Deze baan ligt op een plateau met een parkachtige uitstraling. De bergen zijn er wel maar minder aanwezig. Enkele holes lopen naast een schitterend meer. De baan is goed aangelegd en de holes zijn pittig, speelde vanaf de zwarte tees. Paar blinde schoten maken het spannend. Onderhoud zeer goed, greens erg snel en geonduleerd. Ontvangst erg vriendelijk. Geen gebruik gemaakt van het kleine restaurant. Uitgebreide shop. Aanrader!

bartjeslokop | 12-09-2018 | review: Jasper Park Lodge GC / Alberta

Beoordeling met 4 sterren

Wat een plaatje deze baan. De ligging aan de rivier de Bow en omgeven door ruwe hoge bergen maakt het voor een golfer uit de polder een aardige indruk. Op deze baan zijn jarenlang top wedstrijden gespeeld, foto’s in het clubhuis geven daar een goed beeld van. Ontvangst prima, tas wordt uit de auto geladen, klaar gezet op de buggy door jongemannen in het zwart met ofbroek en kniekousen, leuk! Het clubhuis straalt een ouderwetse grandeur uit maar is eigenlijk te groot om gezellig genoemd te worden. Indrukwekkende open haard. Goede shop, werden daar prima geholpen. De oefenfaciliteiten zijn goed, range is zo gesitueerd dat je richting Tunnel mountain slaat! Veel chip/put mogelijkheden. Baan zelf voor mij een van de mooiere die ik heb gespeeld. Tee keuzes te over, speelde van de witte, mijn zoons van de zwarte. Mooie holes, veel bunkers (150 totaal) en goed gepositioneerd. Holes naast de rivier, wij hadden veel wind, die zeer uitdagend zijn. Verder mooie par 3 holes. Lange par 5en. We werden verrast door overstekende coyotes! Elks die door de rivier kwamen grazen op de baan. Voor de golfende natuurliefhebber een kers op de taart.

bartjeslokop | 09-09-2018 | review: Banff Springs Golf Course / Alberta

Beoordeling met 5 sterren

Weergaloos. Heb veel banen gespeeld maar dit overstijgt alles. De omgeving is fenomenaal. De course is schitterend. Een zwarte beer gespot op hole 14. Hoogteverschillen zijn gigantisch. Buggy noodzakelijk, zo moet je tussen de hole van 4 en de tee van 5 ongeveer 1km rijden.

patrickaltorf | 14-08-2018 | review: Silvertip GC / Alberta

Beoordeling met 4 sterren

Schitterende baan en zeer professioneel personeel.

ireneoli1968 | 25-07-2018 | review: Jasper Park Lodge GC / Alberta

Beoordeling met 4 sterren

Hele mooie baan. Je wordt met naam opgeroepen op hole 1. Bij de hole the old man dien je boven op de berg te kijken en dan zie je de contouren van een man. Genoten van het uitzicht.

ireneoli1968 | 25-07-2018 | review: Jasper Park Lodge GC / Alberta

Beoordeling met 4 sterren

Super golfbaan! echt genoten van de golfbaan. Met de cliffhanger hole als een van de hoogtepunten.

daisyveenstra79 | 09-07-2018 | review: Greywolf Golf Course / Alberta

Beoordeling met 4 sterren

Bij de aankomst straalt de gastvrijheid er vanaf.
Uiterst vriendelijke en professionele ontvangst bij de drop off van de golfbags.
Een uitdagende baan met ook hier weer het accent op de bescherming met vele bunkers rondom de greens.
Tijdens ons bezoek was de kwaliteit van het onderhoud van zowel de fairways en greens niet op het niveau wat je verwacht van een dergelijke topbaan. (beoordeling 7).
Ook op het terras perfecte service.

klokkie | 15-06-2018 | review: Jasper Park Lodge GC / Alberta

Beoordeling met 4 sterren

Zeer goed onderhouden baan. Prachtige omgeving met zicht op de bergen. Speltechnisch tot aan de greens niet echt uitdagend. Rondom de greens echt uitdagend. Bijna alle greens beschermd door vele bunkers.
Echt een lust om op deze baan te spelen.

klokkie | 13-06-2018 | review: Banff Springs Golf Course / Alberta

Beoordeling met 3 sterren

I visited Jasper early June 2018. The course was in a bad condition (could be the long winter...) The view on the mountains is breathtaking but for playing golf this was a disappointment. Fairways bad, Greens not clean and sandy, Bunkers hard and not playable. We did get a visit from a coyote:). Overall beautiful course but in a bad shape. Not worth the money in my view. Maybe better later in the year as it is rated as one of the best in Canada.

jfdu100 | 07-06-2018 | review: Jasper Park Lodge GC / Alberta

Beoordeling met 4 sterren

Plaatje. Zoals bijna alle golfbanen in Canada overweldigend mooi. Je kijkt je ogen uit naar de natuur. Overstekende elks. Waarom niet. Misschien een bruine beer in de bosjes. Alles kan en maakt het spannend.

Gert.boerhof | 16-07-2011 | review: Banff Springs Golf Course / Alberta

Beoordeling met 4 sterren

Wat moet je zeggen. In 1 woord adembenemend mooi. Canada is een droom om te spelen. Altijd buggy mee. En dat is lekker. Kijk niet raar op dat wild gewoon over de baan loopt.

Gert.boerhof | 15-07-2011 | review: Jasper Park Lodge GC / Alberta