logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  AziŽ  >  Sri Lanka

Golfen in Sri Lanka

 

 

Aantal banen met

Aantal banen met greenfees in de prijsklasse (€) van:

Regio

Aantal banen

9
holes

18
holes

18+
holes

Minder dan 40

40 tot 80

Meer dan 80

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

Sri Lanka

3

3

3

Reacties en ervaring(en) met golfbanen in Sri Lanka

Fred van Luit

Beoordeling met 5 sterren

Victoria Golf Club ( Sri Lanka )

Een van de mooiste banen in Sri Lanka. 20 km van Kandy gelegen aan het Victoria stuw meer op een hoogte van +500 meter. Chalets met AC en een restaurant maken dit een gewilde weekend bestenming voor de Golf liefhebbers in Sri Lanka. De par4 hole 6 (stroke index 1) is mijn favoriet, met de tee box op +/- 35 meter hoogte en een fantastisch uitzicht over dit hole en hole 2. Pas op voor de apen die nog wel eens ballen willen stelen. Een aanrader.

Fred van Luit

Beoordeling met 5 sterren

Royal Colombo Golf Club ( Sri Lanka )

Mijn Thuis club. De RCGC is een van de oudste golf clubs in de wereld. Opgericht in 1879 is de RCGC een van de Royal clubs. Sinds 1948 is de club gevestig op een voormalig RAF vliegveld aan toendertijd de rand van de stad Colombo. De course wordt door midden gesneden door een spoorlijn waar gemiddeld 3 treinen per uur over heen gaan. Op de par 4, hole 6 ligt de green 'over het spoor'. Bij 13 van de holes is er 'water in play'
wat de baan een zekere moeilijkheid geeft. De nieuw aangestelde Australische Course manager heeft de course flink onder handen genomen wat de speelbaarheid van de course enorm heeft verbeterd. Een bezienswaardigheid van de course is de aan wezigheid van water en land waranen (de grooste is meer dan 2 meter) en de vele vogels waaronder pelikanen, maraboe's en diverse soorten dwerg papagaaien. Het clubhuis heeft 2 restaurants een grote veranda en 2 bars.

Fred van Luit

Beoordeling met 4 sterren

Nuwara Eliya GC ( Sri Lanka )

Opgericht in 1889 is dit de een na oudste golf club in Sri Lanka. Gelegen in de hoogste (1900 meter) stad van Sri Lanka, Nuwara Eliya met temperaturen van gemiddeld 20 C. gedurende de dag (s'nachts vallend tot 5 C.) is deze moeilijke baan een welkome afwisseling voor de golfers uit Colombo. Smalle fairways, en beekjes vormen een uitdaging voor elke golfer.

Golf touroperators Sri Lanka:

Executive Golf Travel