logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Verenigde Staten  >  CaliforniŽ

Golfen in CaliforniŽ

kaart

Reacties en ervaring(en) met golfbanen in CaliforniŽ

Beoordeling met 4 sterren

Het is een prachtig gelegen golfbaan in de heuvels nabij San Diego. Met prachtige uitdagende holes mede door de snelle super strakke greens.

KevinRutten | 01-02-2020 | review: Maderas / CaliforniŽ

Beoordeling met 4 sterren

Een prachtige, goed onderhouden 18 holes golfbaan. Veel mooie uitdagende holes met de nodige hoogteverschillen.
Dus lastig bespeeelbaar. Hebben genoten van iedere hole en omgeving. Personeel is erg vriendelijk en behulpzaam. Het clubhuis is erg mooi maar doet wat oubollig aan. Toen wij na de 18 holes binnen liepen kregen we te horen dat ze niets te eten hadden op dat moment (16.20 uur). Dat was wat teleurstellend.

rsiebe | 25-12-2019 | review: Anaheim Hills Golf Course / CaliforniŽ

Beoordeling met 4 sterren

I thought the conditions of the course were great. I played early morning to the greens were still pretty wet which made them slower. Pace of play was not an issue, as many groups let me through because I was playing solo.

Course layout is pretty straightforward; it all makes sense, straight fairways and no doglegs. For the average player it's probably a fairly easy course. Because I am a beginner I still hit many over-pars.

My main point of critique would be the price; I recently played Wente for only a few bucks more and in all fairness, that course is a few steps up from this one.

RubenM | 21-11-2019 | review: Diablo Creek Golf Course / CaliforniŽ

Beoordeling met 4 sterren

Even though I have only been playing for about 5 months, this will probably be the most beautiful course I'll play in a long time. It's not easy, especially for a rookie, but the views are stunning, fantastic and friendly service and what's better than combining golf, nature and wine? Hit a par on hole 3, which I'm pretty proud of :-) Can highly recommend!

RubenM | 13-11-2019 | review: Wente Vineyards / CaliforniŽ

Beoordeling met 4 sterren

Tegenwoordig heet de golfbaan Teleli Golf Club.
Prachtig mooie baan in een erg droge heuvelachtige omgeving.
Mooie golfshop en dito clubhuis.
Vriendelijke bediening en goede keuken.
Helaas wel een beetje vroeg dicht maar vanwege het beperkt aantal gasten begrijpelijk.
Er zijn een viertal blinde holes die eenvoudig te markeren zouden zijn door bijvoorbeeld zwart-wit gestreepte palen te plaatsen.

Peer6s | 24-09-2019 | review: Mountain Springs Golf Club / CaliforniŽ

Beoordeling met 4 sterren

Geen driving range, niet echt een koffie of bar faciliteit.
Wel mooie compacte baan met leuke uitdagingen.

michael77 | 14-09-2019 | review: Welk Resort Center / CaliforniŽ

Beoordeling met 4 sterren

Goed onderhouden baan. Vriendelijk personeel en top materiaal (huur clubs) voor niet te veel geld.

frietjhof | 05-09-2019 | review: Les Robles Golf Course / CaliforniŽ

Beoordeling met 4 sterren

De Oak Quarry golfbaan ligt op iets meer dan een uurtje rijden vanaf de kust van Los Angeles, in Riverside. De oude steenafgraving is een prachtige locatie voor een golfbaan en de wisselende scenery is prachtig.

De ontvangst op de club is zeer vriendelijk en op de parkeerplaats worden onze tassen opgehaald en naarheid clubhuis gebracht en op de cart gezet. Voor we de baan in gaan nemen we een smakelijk ontbijt in het clubhuis.

De driving range is simpel en doeltreffend en vlakbij de tee box van hole 1. Afslaan doe je vanaf het gras.
De kwaliteit van de baan in het algemeen is goed. De tee boxen, fairways en greens zijn mooi en netjes. De green zijn boven gemiddeld snel en erg constant. Sommige greens zijn groot, maar door de ondulatie weer uitdagend. De holes zijn afwisselend en variëren mooi in lengte. Een enkele hole heeft een blind (tee) shot en de par 3’s zijn uitdagend. Omdat de baan in een oude afgraving ligt kent de baan ook wel het nodige hoogteverschil, wat een cart een noodzaak maakt. Maar juist het hoogteverschil en de wisselende uitzichten maken van deze baan een beauty.
De baan is zeer goed speelbaar en redelijk vergevensgezind op een paar holes na waarlijke over een afgrond naar de fairway moet slaan.

Wat deze baan ook aantrekkelijk maakt is de prijs kwaliteit verhouding. Door je aan te melden op de website van de golfclub kan je een zeer aantrekkelijke green fee krijgen. Wij speelde voor $48 per persoon, inclusief cart. Een must play course!

vdstel | 03-09-2019 | review: Landmark at Oak Quarry / CaliforniŽ

Beoordeling met 4 sterren

Alles is top!

sanalmasi | 06-07-2019 | review: Pelican Hiil, Ocean North / CaliforniŽ

Beoordeling met 4 sterren

Prachtig gelegen tussen de heuvels van Napa. Wat een uitzichten zeg. Baan was prachtig onderhouden. Veel natuur om je heen en heel veel wijngaarden, net Frankrijk... Goed gevulde shop, beetje ouderwets, net als het clubhuis, maar het warme onthaal van het personeel maakt dat ruimschoots goed. Echte aanrader als je in de buurt van San Francisco bent of wijnliefhebber...!

Langelaar | 03-07-2019 | review: The Chardonnay Golf Club, Club Shakespeare / CaliforniŽ

Beoordeling met 5 sterren

Pebble Beach

Een baan die je moet gespeeld hebben, al is het alleen maar om de naam!

Vooruit reserveren lukt in principe niet! De procedure is ’s morgens bellen voor een tee-time voor die dag, ik maandagochtend dus bellen voor die maandag. Het was ongeveer half negen en was ik natuurlijk veel te laat. Dinsdag dus nog maar eens proberen en dan wel gelijk om zeven uur. Gelijk contact en geen probleem om die middag te spelen.

Het was een mooie zonnige middag zonder al te veel wind, dus op naar de baan...

Bij de caddie master gaf ik aan dat ik naast een greenfee ook een golftas en een buggy wilde en dat mijn vrouw meerijdt, maar niet speelt. Dit kostte uiteraard wel weer extra.
Heel beleefd vroeg de caddie master of ik nog een caddie wilde voor in de baan. Ik gaf aan dat die niet nodig was en zei dat ik niet wilde weten hoe duur alles bij elkaar was, gaf mijn credit card en zonder op de bon te kijken ging ik naar de afslag van de eerste hole.
Met nog twee anderen in de flight sloegen we alle drie af. Links, recht en in de bosjes, hole 1 werd een streep. Gelukkig herpakte ik mij met een mooie birdie op hole 2. Verder gingen alle Par 3’s in par en kwam ik netjes in mijn buffer binnen.
Op de Par 3 twaalfde moesten we even wachten en kwamen we in gesprek met een Japans stel en hun caddie. Zij speelde die dag 2 keer Pebble Beach (ter info: het tweede rondje is voor half geld). Net voor dat we wilde afslaan voegde de caddie, met een glimlach, nog even toe dat het stel deze week dit 5 keer gingen doen… (geschatte kosten $8 a $9.000).

Als het niet waait is de baan is niet echt moeilijk. Maar de greens zijn niet al te groot en zijn bijna altijd beschermt door bunkers, een rolletje zo de green op is zelden je redding.
Uiteraard zijn de green heel snel, maar dat zijn bijna alle greens in Amerika (vergeleken met Nederland). De green van 16 is wel een echte beproeving, alsof hij op zijn kant ligt. Ik lag links naast de green, vlag achterop en mijn chip eindigde helemaal voorop onderaan de green. Geen par dus…

De 18de is een pracht hole met de oceaan aan je linkerhand. Hij lijkt makkelijk, maar je wilt niet in de buurt van het water komen, dus langs het rechter randje richting green, met een bogey eindigen is geen straf en daar werden wij netjes opgewacht door de caddie master die ons een mooie Pebble Beach golftas label overhandigde en daarmee een unieke golf ervaring rijker!

rubak telfort nl | 07-05-2019 | review: Pebble Beach / CaliforniŽ

Beoordeling met 4 sterren

Leuke, oude links baan. Laagdrempelig. Voor redelijke prijs prima Course!

willemaal | 28-04-2019 | review: Pacific Grove Golf Course / CaliforniŽ

Beoordeling met 4 sterren

De baan is uitstekend onderhouden, qua ontwerp vond ik mn de slagen naar de green op par4&5 lastig, greens niet al te ingewikkeld. De eerste lid ligt dicht tegen de snelweg aan wat jammer is voor deze mooie baan. Ontvangst was vriendelijk maar niet bijzonder, net als de uitstraling van het clubhuis.

robertjanvberckel | 24-04-2019 | review: Coyote Creek Golf Club / CaliforniŽ

Beoordeling met 4 sterren

Very special place. Limited space makes driving range and other facilities.

sabeleste4 | 23-01-2019 | review: Presidio Golf Course / CaliforniŽ

Beoordeling met 4 sterren

Wat een prachtige baan en mooie hoogteverschillen!

fishermans_vriend | 12-01-2019 | review: Presidio Golf Course / CaliforniŽ

Beoordeling met 4 sterren

Gelegen in the Greater LA Area; voor een druk bevolkt gebied een grote verrassing om zo'n mooie, rustige en gevarieerde baan aan te treffen als deze. Ook nog eens een zeer schappelijke prijs voor een baan als hiervoor beschreven. Dat moet ons Nederlanders toch aanspreken! Kom graag terug zodra we die kant weer op mogen...

prive | 12-09-2018 | review: Santa Anita Golf Course / CaliforniŽ

Beoordeling met 4 sterren

Naast de banen van pebble beach. Uitzicht op zee. Betaalbaar alternatief prima prijs kwaliteit. Vuurtoren centraal op de baan.

rene.klomp1968 | 20-08-2018 | review: Pacific Grove Golf Course / CaliforniŽ

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan met uitzicht op Los Angeles.

rene.klomp1968 | 06-08-2018 | review: Debell Golf Club / CaliforniŽ