logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  BelgiŽ

Golfen in BelgiŽ

 

 

Aantal banen met

Aantal banen met greenfees in de prijsklasse (€) van:

Regio

Aantal banen

9
holes

18
holes

18+
holes

Minder dan 40

40 tot 80

Meer dan 80

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

Brussel en omgeving

7

2

1

1

3

1

Vlaanderen

38

10

15

8

13

19

1

WalloniŽ (incl. Ardennen)

28

5

17

6

12

15

1

kaart

Reacties en ervaring(en) met golfbanen in BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige baan, het gehele complex overigens. De driving range is een beetje vreemd met alle trappetjes maar voldoet prima. L’Anglais speelde bijzonder prettig met ruime fairways. Alles prachtig onderhouden. Op 3 onaardige leden (1 in het bijzonder) na, een hele fijne ronde kunnen spelen met een goede score

DL2021 | 23-07-2021 | review: Tournette Golf Ch‚teau / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Parkeerruimte voor het clubhuis. Aanmelden links bij de caddiemaster waar wij vriendelijk ontvangen werden. We kregen een kleine korting, omdat er een paar bunkers GUR waren door het slechte weer. Een leuke geste waar veel golfclubs een voorbeeld aan kunnen nemen. De driving range ligt naast het parkeerterrein en de ballen zijn bij de prijs inbegrepen. Deze kan je uit een bak scheppen. De chipping green ligt mooi ingebouwd en daar tegenover ligt de putting green. De greenfee kaart geeft ook toegang tot het clubhuis, want daar is duidelijk aangegeven, dat het alleen toegankelijk is voor leden. De afslag van hole 1 ligt links voor het terras en voor een vijver waar je over heen moet slaan. Dit is het enige water en kan bij hole 18 mogelijk ook in het spel komen. De baan is gelegen in het bos en tussen de heide. De heide begon al iets te kleuren en ziet er geweldig uit. De afslagplaatsen zijn strak gemaaid, de fairways met een mooie dichte grasmat en de greens waren snel. Volgens de caddiemaster nog wat langzaam door het het slechte weer van de afgelopen week en daardoor iets langer gemaaid dan gewoonlijk. De lay-out laat ook weer zien, dat een hole niet lang hoeft te zijn. Zo is hole 8 een par 4 van 286 meter, maar door de goed geplaatste bunkers en de dogleg leuk om te spelen. De bunkers liggen overal door de baan zeer strategisch en komen zo snel in het spel.
Het restaurant is tot 10.00 uur gesloten, maar een greenkeeper zorgde voor koffie en dit werd zeer op prijs gesteld. Na de ronde heb je op het terras een geweldig uitzicht over hole 1 en 18. Al met al een mooie klassieke golfclub met een prachtige baan.

douwe | 22-07-2021 | review: Limburg Golf & Countryclub / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Nadat we eerder dit jaar le Château kwamen spelen, gingen we dit keer voor la Forêt. Wat een beleving die baan: qua lay-out één van de mooiste en leukste die ik tot nog toe speelde in België. Schitterend ingebed in een bosrijke omgeving ook nog eens, wel uitkijken voor muggen en andere insecten in de zomer, best je voorzorgen nemen. Ondanks dat dit een korte baan is met een par 69, maken de smalle fairways, de lay-out en het sterk golvend karakter het een moeilijk parcours om te spelen en lastig om te bewandelen. Onderhoud was goed, ook de greens waren doorgaans OK en redelijk snel. Alleen jammer dat er hier en daar herstellingen waren en een hole zelfs drastisch ingekort. Alle begrip evenwel voor herstellingen die toch eens moeten gebeuren, minder begrip echter voor het feit dat er bij geen enkele afslagzone een indicatie is van de lay-out van de holes, waardoor we toch redelijk wat blind shots te spelen hadden zonder precies te weten welke kant we verder op moesten. In het beste geval staat er een aanduiding van de afstand - en over aanduidingen gesproken, de volgende afslagzone vinden is ook niet altijd evident, door de matige bordjes en het vaak door elkaar lopen van de verschillende banen. Ook een tegenvaller was (net als vorige keer) zowel bij het onthaal als nu ook in het clubhuis de onkunde van het personeel om Nederlands of zelfs Engels te spreken. Overigens geen al te vlotte bediening gekregen in het clubhuis, nogal wat moeten wachten terwijl er toch veel personeel rondliep. Alles bij elkaar bijzonder veel minpuntjes die toch een stuk van de beleving afdoen van deze prachtige baan.

Colfer | 22-07-2021 | review: Golf 7 Fontaines (Sept Fontaines Golf Club Belgium) / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

We only saw the well written review by helfrich below at the terrace after a hard climb up and down the holes of Golf du Bercuit. It was a hot day and at hole 7 we started realising how pleasant a buggy would have been, but that was just the beginnning. The second 9 are a real exercise, especially at a humid 28 degrees. Nevertheless we enjoyed the round and the restaurant before and afterwards.

DL2021 | 22-07-2021 | review: Bercuit Golf / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Op 1ste dag Hainaut Contest gespeeld, dag na wolkbreuk... Terrein lag zwaar maar dat was logisch..
Blijft een super leuk terrein qua configuratie maar moeilijk vanaf wit...

ndc_home | 21-07-2021 | review: Mont Garni Golf / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Op 3de dag Hainaut Contest gespeeld, terrein lag er super bij, fairways waren precies tapijtjes.

ndc_home | 21-07-2021 | review: Royal Golf Club du Hainaut / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

American Course gespeeld. Erg mooie baan, redelijk wat hoogteverschil (elektrische trolley geen must, wel fijn). Veel verschillende holes die allemaal iets anders vragen. Op de wat vreemde driving range na zag het er allemaal erg goed uit.

Bas_ | 21-07-2021 | review: Tournette Golf Ch‚teau / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Zeer gevarieerde 18-holes baan en ook vooral zeer lange baan. Over het algemeen is de bewegwijzering goed in orde alhoewel wij op twee plekken toch even goed moeten kijken hoe naar de volgende hole te komen.
De fairways zijn uitstekend. Veelal kun je in de rough je bal nog wel terug vinden maar op een aantal holes ook niet. Maar... in de rough heb je ook eigenlijk niets te zoeken.
De greens zijn hoofdzakelijk uitstekend op een enkele hole na die wat kale plekjes vertoond. De snelheid van de greens is verschillend.
Parkeergelegenheid is voldoende, maar de omgeving is stoffig, dus ke auto wassen alvorens hier te gaan golfen is zinloos; moet je daarna doen.
Douches, toiletten, terras allemaal uitstekend in orde. Slechts een minpuntje: de keuze in alcohol vrij bier was wel heer erg beperkt: slechts een soort in flesjes van 25cl dus de bediening liep zich helemaal suf.
Een absolute aanrader deze baan, maar je eerst goed orienteren op de layouts van de verschillende holes is wel aan te raden.

cees.hoogeveen | 20-07-2021 | review: Steenhoven Country Club / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Anker, schitterende 18 holes. De jongste holes moeten landschappelijk nog wat rijpen maar zijn ook veelbelovend. De zeer goede staat van de tees, bunkers en fairways viel op. De greens waren eerlijk en snel maar vertoonden het begin van uitdroging.
Helaas konden wij voor het afslaan om 10:30 niet genieten van een kopje koffie of iets anders bestellen omdat het clubhuis pas om die tijd open ging, onbegrijpelijk.

bogeyman | 20-07-2021 | review: Oudenaarde Golf- & Country Club / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Vooral de eerste 9 holes in het bos waren erg leuk en afwisselend. Voor de 2e 9 kan ik zeker een buggy aanraden want die gaat stevig op en neer.

Bas_ | 20-07-2021 | review: Bercuit Golf / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Na 6 jaar deze baan nog eens gespeeld. Het blijft een mooi, afwisselend en uitdagend parcours in een heel rustige omgeving. Enkel gras op de teeboxen hadden iets korter mogen staan, maar ondanks veelvuldige regenval van de laatste dagen lag het terrein er prima bij. Goede layout en duidelijke aanduidingen op de baan. Voor de betaalde GF van 45€ absoluut geen miskoop.

julien3 | 19-07-2021 | review: Mont Garni Golf / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Parking:
Ruim

Onthaal:
Zeer vriendelijk maar helaas spreken ze zo goed als geen Nederlands. Toch een beetje verwonderlijk gezien er toch veel Vlamingen en Nederlanders een greenfee komen spelen. Maar de hartelijke ontvangst maakt dat ruimschoots goed.

De golfbaan Les Viviers:
De buggies die we gehuurd hadden waren van uitstekende kwaliteit. De T-boxen waren goed in orde en de aanwijzingen naar de volgende holes waren duidelijk en goed geplaatst. De marshal was super! Het ontwerp van de baan is subliem.
Toch waren er ook enkele minpunten:
Het gras op de fairway was VEEL te lang, zeker 5 cm. De clubs bleven er telkens in hangen met veel afstandsverlies en wegdraaiende clubhoofden tot gevolg.
De greens waren traag en hobbelig en het gras was meer bruin dan groen. Die zijn aan een grondige opknapbeurt toe. De padjes waar de buggies moesten over rijden waren in slechte staat met veel gaten, maar daar kan de overvloedige regen van 2 dagen ervoor voor een groot deel hebben tussen gezeten.

Het clubhuis:
Zeer netjes en gezellig met prima bediening.

Het restaurant:
Zag er zeer mooi, verzorgd en gezellig uit maar ging jammer genoeg pas open om 18u. We hebben er dus geen gebruik van kunnen maken.

Conclusie:
Een zeer mooie golfclub met zeer vriendelijke bediening. Het ontwerp en het uitzicht op de baan is adembenemend. De baan Les Viviers is zeer moeilijk met veel blindshots en wordt nog vele malen moeilijker door het te lange gras op de fairways. Je moet er echt enkele malen op spelen zodat je de baan kent als je er een deftige score wil neerzetten.
Ik persoonlijk zou er zeer graag nog enkele malen gaan spelen op voorwaarde dat ze de fairways in orde brengen.

Golfmaniak | 19-07-2021 | review: Henri-Chapelle Golf & Country Club / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Een rustige en mooie golfcourse.

modin | 19-07-2021 | review: Chateau Royal d'Ardenne Royal Golf Club / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Via een smalle weg kom je uit bij de golfclub met voldoende parkeerruimte. Voor de receptie staan veel buggy’s en die heb je op de baan ook wel nodig. Bij de receptie vriendelijk ontvangen. Links van de receptie is een smalle doorgang naar het restaurant en terras met een prachtig uitzicht over de baan. Helemaal achterin zijn de toiletten en dat is eigenlijk onlogisch. De driving range ligt tegenover de ingang en is al stijl omhoog om daarheen te lopen. Er zijn verschillende plateaus met afslagplaatsen echter zonder tee. Dat mag je wel verwachten. De baan ziet er zeer verzorgd uit. De fairways zijn keurig gemaaid en men was bezig om de rough wat te maaien want deze was nu wel heel erg lastig.
De greens waren perfect, snel en qua lijn. De buggy’s mochten alleen op het pad en gezien de afstanden en hoogteverschillen tussen de holes echt nodig, maar uiteindelijk loop je nog heel erg veel van het pad naar je bal. Gezien de vele regen was de baan erg nat. Op een hole stond je bijna overal in tijdelijk water en op een andere hole was een groot gedeelte GUR en deels ondergelopen. Door deze omstandigheden geen rol van de bal en dat is lastig spelen. Een tip kijk vooraf goed naar de omstandigheden en of bv. de buggy in de baan gebruikt mag worden.
De ligging en hoogteverschillen zijn prachtig. Verschillende keren speel je meters naar beneden en hole 13 (een par 3 van 101 meter geel) is zover naar beneden, dat een wedge ruim voldoende is. Met de vele schuine liggingen komen alle facetten van het golfspel naar voren. Voor ons speelde een flight van 4 in een heel eigen wereld. Enkele holes vrij voor zich en steeds meer wachtenden achter zich, maar doorlaten was niet aan de orde. Een marshal zou hier iets in kunnen betekenen. Wij hebben in ieder geval op 15 holes moeten wachten. Ondanks de Nederlandse website kunnen / willen medewerkers in het restaurant (wel in de receptie) geen Nederland spreken en gaat alles in de Franse taal.

douwe | 19-07-2021 | review: Five Nations Golf Club (weer open) / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

In Enghien gespeeld op een mooie juli-zomerdag na een periode van veel regen. Daardoor leek alles perfect mooi groen.
Hole 16 - par 3 van 155 m over het water vat alles samen. Een alles-of-niets Hole. En wij lagen met 4 rond de vlag. Dat geeft tenminste voldoening!
Leuk spelen hier!

KoenCoppens | 19-07-2021 | review: Enghien Golf Club / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Mooie aankomst, ziet er allemaal prachtig uit. Leuke baan om te spelen waar vooral het fantastische onderhoud van tee tot en met de greens opvalt.

Bas_ | 18-07-2021 | review: d'Hulencourt Golf Club / BelgiŽ

Beoordeling met 3 sterren

Restaurant duur en beperkt aanbod
Fairways op Anker heel hoog gras Misschien weinig greenkeepers en dus twee dagen niet gemaaid Plastic ringen in de cup staan te hoog Dan bite de dure bal niet op de grond maar draait er steeds uit Kun je net zo goed met een Pinnacle bal spelen.

edjover | 17-07-2021 | review: Oudenaarde Golf- & Country Club / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Met een clubje mannen Rinkven North course gespeeld en we waren unaniem zeer enthousiast over deze golfbaan. Het clubhuis is vernieuwd en dat ziet er top uit. Zeer gastvrij en bediening goed! Carl is een goede gastheer. Prijzen misschien een beetje aan de hoge kant, maar vooruit. voor een mooi dagje golfen maakt een paar tientjes niet uit.
De north course is een perfect onderhouden lus met voldoende afwisseling. fairways en greens zoals ze moeten zijn en teeboxen recht en mooi. Kortom een (bijna) perfecte golfbaan om te spelen. We zijn dan ook zeer benieuwd naar de andere lus: South Course. Daarvoor gaan we zeker nog een keer terug. Nogmaals dank voor de goede zorgen oa. door een extra bakkie koffie voor onze terugreis :-).

rienkp | 16-07-2021 | review: Rinkven International Golf & Country Club / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Ik heb de Five Nations golfclub bezocht tijdens code rood wegens het weer. Ik ben nog nooit in mijn leven zo hard natgeregend op een golfbaan en heb de golfkar als boot moeten gebruiken. Om me af te drogen ben ik onder de douche gesprongen, daar werd ik droger van namelijk.

Ondanks dit weer heb ik een van de beste golfervaringen van mijn leven gehad. De uitzichten waren adembenemend en er was een hoop rust (maar 1 hole waar je de weg kon horen). Bijna elke hole speel je heuvelaf, wat voor veel golfplezier zorgt, en de verplichte golfkarren schelen een hoop berggeklim. Er was zelfs een hole met haast meer verticale meters dan horizontale. De baan was uitstekend verzorgd, pitchmarkloze groene greens en strakke fairways. Ik heb hoop andere reviews gelezen over slecht baanonderhoud en niet groen gras, hier was niets over op te merken tijdens ons bezoek.

Het clubhuis was erg fraai, wel zouden er betere caddymasters kunnen zijn, ze waren niet allemaal even open tegenover ons. Alles binnen was mooi en het pils lekker, het restaurant alleen een beetje duur, daarom zijn we uit eten gegaan in het naaste dorpje Durbuy, om vervolgens nog duurder te gaan eten (La Canette 35 euro voor- +hoofdgerecht). Wel was dit ongelofelijk lekker, kan me niet herinneren dat ik zo lekker gegeten heb de afgelopen maanden.

De driving range was niet geweldig, ballen waren ook duur. Het was in elk geval voldoende, maar niet veel meer dan dat.

Ik kom hier zeker weten nog eens terug, dit is echt een aanrader. Hopelijk dan zonder regen, anders spring ik misschien wel in de sloot uit frustratie.

duncanvanwoerkom | 15-07-2021 | review: Five Nations Golf Club (weer open) / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Mooie golfbaan.

Hop | 14-07-2021 | review: Damme Golf & Country Club / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

te gast bij een ouwe bekende, heelijk om hier weer te zijn, deze keer met overnachtingen.
oefenfaciliteiten zijn goed, mooie range.
de baan was nat, erg nat, en net als mijn eigen home course met veel klaver in de fairways. maar blijft een top baan.
helaas hield het na 5 holes op, regen regen en nog meer regen, alles verzadigd, greens een groot meer. Jammer
de afhandeling was prima, kennen wij in holland bijna niet. mogen terug komen zonder opnieuw te betalen.

het clubhuis straalt BE uit, heerlijk aan de Pils van het vat en de belgische gastvrijheid.

's avonds in het restaurant gegeten. niet echt goedkoop, maar ongekend lekker, echt SUPER.

het hotel heeft een heerlijk zwembad en oa ook een snookertafel.

het ontbijt was ook top.

alfredvdplas | 13-07-2021 | review: Spiegelven Golfclub / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

‘s-Ochtends gebeld of we nog terecht konden op de President’s nine. Was meteen geregeld. Ff ingeslagen op de prima DR. Fijn geen gedoe met muntjes of tokens, maar een flinke bak met gratis ballen. De baan was goed onderhouden; vanwege de regen nog wel nat met een dik grastapijt. Greens waren daarom ook sloom, maar het waren prima holes om te spelen. Brede fairways allemaal niet te moeilijk.

song2 | 12-07-2021 | review: Damme Golf & Country Club / BelgiŽ

Beoordeling met 3 sterren

Ontvangst was vriendelijk en correct, Het onderhoud van deze baan is echt hopeloos, ik weet echt geen enkele golfbaan in België waar de holes zo slecht worden onderhouden. Op de meeste gele T-boxen is geen gras meer, maar oké de andere zoals de rode lagen er nog oké bij, de greens zijn echt afgrijselijk, er is geen van de 18 greens die een normale green is, overal zwarte dode plekken, hobbelig en niet vlak, je mag de green nog goed proberen te lezen en uit te lijnen, je bal springt naar alle kanten, echt schandalig. En aan alle andere golfers zou ik toch eens willen vragen herstel uw pitchmarks op de green, op een bepaalde green deed ik een chip en run mijn bal bleef echter halverwege gewoon steken in pitchmark die een halve bal diep was. Heb verdomme respect voor de golfbaan en uw collega's golfers! Alle bunkers waren keihard en bijna beton, oké het had de nacht voordien stevig geregend maar op de volledige golfcourse was er niet één bunker geharkt, niet op de fairway's en ook niet aan de greens. Volgens volgens werden deze mij al maanden niet meer geharkt. Dit zou mits een goed onderhoud een leuke en aantrekkelijke golfbaan kunnen zijn want er zijn zeker aantrekkelijke en uitdagende holes op dit golfparcours. De fairway's lagen er nog aanvaardbaar bij maar hoe de greens er bij lagen is echt niet te begrijpen en haalt de volledige ervaring naar beneden. Nadien zijn wij nog blijven dineren en in het restaurant is alles wel pik fijn in orde, kwalitatief eten en goede vriendelijke bediening.
DOE A.U.B. IETS AAN DE GREENS.

bobvanmaroey | 11-07-2021 | review: Bossenstein Golf & Poloclub / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Zeer uitdagende golfbaan. Viviers heeft veel hoogte verschillen en is het even zoeken naar de juiste club voor de juiste lengte. Ligt prachtig. Ook Charlemagne ligt mooi, maar daar liggen de holes 4 t/m 12 wel wat dicht op elkaar. De baan is korter (par 70), makkelijker dan Vivier, maar nog steeds uitdagend. Greens waren net belucht en waren zeer traag.
Deze golf club heeft een zeer gastvriendelijke marshal (André) die je als gast een heads-up geeft op wat je in de baan te wachten staat. Je ziet hem regelmatig in de baan, waar hij de spelers doorloop goed in de gaten houdt. Personeel is zeer vriendelijk.
Driving range ballen zijn geen 100% ballen en slecht.
Chipping en putting green rondom clubhuis is minimaal. Boven bij de driving range daarentegen waren deze ruim.

ChickA | 11-07-2021 | review: Henri-Chapelle Golf & Country Club / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Ik heb deze diverse keren gespeeld in de laatste maanden. Dit is een echte championship course en hands down de mooiste in de regio. Dit is een echte golfbaan. De ontvangst is vriendelijk. Ik speel hier van de witte tees, maar er zijn ook championships tees voor de longhitters. De tees en fairways zijn dit jaar uitstekend en de greens rollen heel goed maar lijken momenteel iets minder snel dan vorig jaar, wellicht omdat het erg nat geweest is deze maand. Alle holes hier zijn interessant, boeiend en goed ontworpen hier en op een goede manier gevarieerd. Een paar lange finishing par 4 holes om het spannend te maken aan het eind. Can’t fault it, alleen de driving range kan nog wat beter, met een paar goede targets en vooral de ballen die zijn aan de oude kant. De horeca is prima.

keesdenijs60 | 10-07-2021 | review: Limburg Golf & Countryclub / BelgiŽ

Beoordeling met 5 sterren

Wat … een … prachtige … baan … is … dit!
Gewoon genieten op elke hole!
De rust, de niveauverschillen, de greens, de fairways, het moderne clubhuis, … kortom : een faire topgolfbaan.
Wij hebben hier met mooi weer gespeeld.
En met 34 ptn ben ik echt tevreden.

KoenCoppens | 09-07-2021 | review: Sart Tilman Royal Golf Club / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Goed onderhouden golfbaan met behoud van aanwezige landschappen (waterwegen, vijvers, bos). Voor alle categoriën golfers biedt deze golfbaan een uitdaging (brede, smalle, lange, korte fairways; snelle, hellende greens). Prachtig clubhuis met vriendelijk personeel in het restaurant en het onthaal. Enkel de driving range ligt m.i. te ver weg van de start op Hole 1.

banjohan | 09-07-2021 | review: Mont Garni Golf / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Nogmaals een rondje komen spelen. Ze vragen 50€ voor de 18 holes te spelen. Ik vind dit echt niet teveel. Oké de baan is echt niet top, zoals ze vroeger wel was, maar ze waren heel hard aan het werken.
Deze club heeft alles om een topclub te zijn, alleen gaan ze hun baan beter moeten onderhouden.
De teeboxen, waren echt niet goed. Weinig gras en veel niveauverschil.
De fairway, stond het gras wat hoger, waardoor de bal minder rolde, maar daar had ik op zich geen probleem mee.
De greens, ze liggen er al een stuk beter bij dan een tijd geleden, maar ze zijn traag en sompig op sommige plaatsen. Nu ze hebben jaren problemen gehad met de greens door oa schimmels en dat vraagt eenmaal tijd om op te lossen.
Ik vind het een heel leuke baan om te spelen. Voldoende uitdaging en enkele heel mooie holes.
Voor een 18holes met deze uitstraling, verwacht ik toch ook een oefenterrein waar je kan pitchen. Nu is er enkel een prachtige drivingrange en een puttinggreen.

In ieder geval gaan ze me nog zeker terug zien.

maarten.krol | 07-07-2021 | review: Bossenstein Golf & Poloclub / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Na enkele jaren weer eens gespeeld op De Steenhovense en eigenlijk geschokt over hoeveel bomen er zijn gekapt/weggehaald. Was een echte bosbaan met heel veel bomen maar nu heel veel (erg) open stukken (zie foto’s). Leden die ons doorlieten gaven aan dat de baan kennelijk zelfs instructie had gekregen van Bosbeheer om de mooie grote Rododendrons te kappen omdat deze niet zouden passen in landschap…?. hoop echt dat dit niet gaat gebeuren want deze zijn juist zo mooi en zeker als ze in bloei staan. Baan zelf lag er goed verzorgt bij. Niet echt veel oefenfaciliteiten en clubhuis blijft gedateerd.

raymond.poublon | 07-07-2021 | review: Steenhoven Country Club / BelgiŽ

Beoordeling met 5 sterren

Wat een geweldige golfbaan! Ik vond het geweldig om op deze baan te spelen. De baan ligt grotendeels in een bosrijke omgeving en is dus een bosbaan. Dit geeft een golfbaan altijd een heel speciale charme. Ik denk dat dit ook te zien is op mijn foto's. De tee boxen zijn netjes gemaaid en in top conditie. De fairways zijn in perfecte conditie. Soms moeten ze vechten met vocht door de hoge oude bomen en veel regen de laatste tijd. De greens zijn ook in uitstekende conditie. Ze zijn extreem trouw aan de lijn en vertonen geen gebreken. Het is een droom om op zulke greens te spelen. Verder overtuigt de baan met zijn geweldige lay-out, prachtig ontworpen holes en goed aangelegde greens. Er is gewoon geen rechte putt. Alles breekt meer dan het lijkt. Over het algemeen zijn de hoogteveranderingen relatief sterk en wordt u behoorlijk uitgedaagd. De baan is omgeven door velden, bossen en luxe villa's. Het is er erg rustig. De paden tussen de holes zijn vaak kort. De bewegwijzering van de holes is gelukkig zeer gedetailleerd. De oefenterreinen zijn ok. De driving range is breed genoeg en met iets meer dan 200 m niet te lang. Sommige tee boxen zijn met dak en andere zonder. Alle tee boxen zijn van matten. Er is een grote, goed onderhouden putting- en chipping green. Het gloednieuwe clubhuis is echt groot en mooi. Er is meer dan voldoende parkeergelegenheid. Het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam. De greenfee van 85,- € is zeker in orde voor zo'n topkwaliteit golfbaan. Het is ook inclusief gratis range ballen. Het was een plezier om op deze baan te spelen! Een absolute aanrader! Ik kom zeker nog eens terug!

RichardV1815 | 07-07-2021 | review: Sart Tilman Royal Golf Club / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Een van de mooiste golf terreinen van Belgie.

fransdexters | 07-07-2021 | review: Chateau Royal d'Ardenne Royal Golf Club / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan met veel hoogte verschil, fijne fairways en snelle greens, zeer afwisselend in bos en vlakte.
Veel snelwegen in de buurt en dat hoor je dan ook
Leuke tussenstop naar andere banen maar ook een overnachting is hier aan te bevelen.

FrankvanDijk | 06-07-2021 | review: Spiegelven Golfclub / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Een leuke maar moeilijke baan om te spelen. Sympathieke dame aan de receptie. Eigenlijk zou je de baan enkele keren moeten kunnen spelen omdat er veel blind shots zijn. Het is er heel heuvelachtig met veel hoogtemeters en afstanden tussen de verschillende holes waardoor een buggy wel kan aan te raden zijn. Het clubhuis is heel mooi en vanaf hole 18 heb je een mooi zicht hierop. De bediening is correct en de medewerkers zijn heel vriendelijk. Een aanrader.

andy55 | 06-07-2021 | review: Winge Golf & Coutry Club / BelgiŽ

Beoordeling met 5 sterren

super onderhouden en exellente greens.

remidebacker | 06-07-2021 | review: Oudenaarde Golf- & Country Club / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Hele mooie baan, veel hoogteverschillen en prachtige vergezichten. Teeboxen waren goed onderhouden, jammer genoeg waren de greens traag en flink beschadigd door droge plekken, dat is zowat het enige minpuntje dat noemenswaardig is. Er zijn enkele pareltjes van holes bij, uitdaging genoeg voor iedereen.

mariovanrompaey | 06-07-2021 | review: Golf du Ch‚teau de la Bawette / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Baan is nog steeds hartstikke mooi, vooral de eerste holes in het bos, het is jammer om de horeca en voorzieningen zo achteruit te zien gaan.

FrankvanDijk | 05-07-2021 | review: Durbuy Golf Blue Green / BelgiŽ

Beoordeling met 3 sterren

Baan lag er zeker ok bij. Oke, het gras staat wat hoger als bij andere clubs, maar hoort bij het spel vind ik. Greens waren zeer traag en hadden duidelijk wat liefde en onderhoud nodig. De teeboxen waren gewoon drama, amper gras op te vinden.
Langs de andere kant is de setting mooi, toffe course, leuke layout, mooie uitzichten doorheen de course. Als in deze baan liefde en werk zou gestoken worden, dan heeft dit echt potentieel om een top baan te worden. Besluit: ik kom zeker terug!

glenn.dj | 04-07-2021 | review: Bossenstein Golf & Poloclub / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Schitterende weidse baan met veel hoogte verschil,
was heel rustig dus heerlijk relaxed gespeeld.
De driving range moet nog wat opgeknapt worden.
Het hotel/clubhuis is perfect.

FrankvanDijk | 04-07-2021 | review: Five Nations Golf Club (weer open) / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Wat een mooie baan! We hadden geen buggy gehuurd en dat hebben we geweten. Het karretje was lastig te duwen tegen de slopes dus gratis fitness erbij gehad. We werden vriendelijk ontvangen door Andre op de baan en hij heeft ons ook nog een paar keer water gebracht aangezien het zo warm was. Het is een supermooie omgeving, met veel holes met verhoging/verlaging. Enorm uitdagend. We komen zeker nog eens maar dan huren we een buggy :-).

m.veldt | 03-07-2021 | review: Henri-Chapelle Golf & Country Club / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Hier spelen is altijd een genot. Van tee 1 tot green 18 dompel word je ondergedompeld in de prachtige fauna en flora waar de twee perfect onderhouden banen zich doorheen slingeren.

lievenwieleman | 02-07-2021 | review: Oudenaarde Golf- & Country Club / BelgiŽ

Golf links in BelgiŽ

Belgische Golf Federatie