logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  BelgiŽ

Golfen in BelgiŽ

 

 

Aantal banen met

Aantal banen met greenfees in de prijsklasse (€) van:

Regio

Aantal banen

9
holes

18
holes

18+
holes

Minder dan 40

40 tot 80

Meer dan 80

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

Brussel en omgeving

7

2

1

1

3

1

Vlaanderen

38

10

15

8

13

19

1

WalloniŽ (incl. Ardennen)

28

5

17

6

12

15

1

kaart

Reacties en ervaring(en) met golfbanen in BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Aangenaam en goed voorbereid onthaal. Golfbaan geïntegreerd in een mooie vlakke landelijke omgeving. Fijne putting green, driving range, chip en pitch zone. Spijtig dat de weergoden plots sneeuwhagel en sneeuw lieten neerdalen en de golfbaan gesloten diende te worden (Cfr foto). Zie al uit naar een volgende gelegenheid om de volledige 18 Holes te spelen.

banjohan | 12-04-2021 | review: Kampenhout Golf & Business Club / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

wintergreens in Spa dus noodgedwongen uitgeweken naar betaalbaar alternatief. Jaren terug nog gespeeld in interclub maar veel had ik er niet van onthouden. Gezellige, volwaardige 9-holes golfbaan die echt wel uitdagend is. De fairways zijn goed onderhouden en de greens acceptabel ondanks het prikken en bezanden. Twee keer hetzelfde rondje lopen verveelt niet, de golfbaan is uitdagend genoeg om er plezier aan te beleven. Geen spectaculaire uitzichten of panorama's maar zeker een bezoekje waard gezien de gunstige prijs/kwaliteit verhouding € 55 in het weekend. Als je in de buurt bent zeker overwegen om te bezoeken.

peter.deploey | 11-04-2021 | review: Avernas Golf Club / BelgiŽ

Beoordeling met 3 sterren

Een zeer goede plaats om te oefenen, drivingrange, chipping area en 3 x puttinggreens zijn goed verdeeld rond het clubhuis. Wel spijtig dat puttinggreen aan clubhuis reeds een hele tijd afgesloten is, maar dit moet wel gebeuren om dat de oppervlakte de kans krijgt zich te herstellen. Een rondje op de 9 holes, maar spijtig dat het regende, daar wordt je niet vrolijk van en temperatuur nog steeds laag. We hebben er een trainingsrondje van gemaakt, ook leuk en leerrijk.

playpaul | 10-04-2021 | review: Drie Eycken Edegemse Golf Club / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Uitdagende, een met veel hoogteverschillen, waterelementen en doglegs doorspekte golfbaan met verrassende greens. Jammer dat het nieuwe clubhuis door Corona niet toegankelijk is. Uitstekende service en veilig onthaal.
Enkel de aanduiding van Hole 11 verdient wat meer aandacht om te vermijden dat je op Hole 17 terecht komt!

banjohan | 10-04-2021 | review: Winge Golf & Coutry Club / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Golf Puyenbroeck is een ideale golfbaan om te leren golfen. Uitgebreide oefenfaciliteiten met een grote drivingrange, grote puttinggreen en 3 oefenholes. De 9 hole golfbaan zelf ligt in een prachtig kader van onze natuur. reeën, fazanten, scholeksters, ijsvogels, eekhoorns en konijnen kun je dikwijls zien. Deze lange 9 holes golfbaan heeft de ideale mix van 2 Par 3,2 Par 5 en 5 Par 4's. De fairways zijn breed, maar dit maakt het zeker geen saaie golfbaan van. Qua onderhoud en kwaliteit van deze golfbaan is het elk jaar een moeilijke bevalling. Deze golfbaan ligt meestal in de winter erg drassig, met soms stukken fairway zonder gras tot gevolg. De greens zijn de laatste jaren beter en beter. De bunkers kunnen zeker nog een opwaardering krijgen, soms liggen ze bijzonder hard, maar ook menig gravende konijnen ondermijnen een goede kwaliteit van bunkers. Na 1 of 2 rondjes is een natje en een droogje zeer aangenaam op het grote terras van De Laatste Afslag.

benoitfacon | 10-04-2021 | review: Golf Puyenbroeck / BelgiŽ

Beoordeling met 5 sterren

Mooie golfclub met een luxe-uitstraling. Ontvangst was super! Zeer vriendelijk. Wij hadden greenfee met lunchpakketje. Alles was zeer netjes verzorgd. leuke driving range met veel mogelijkheden en goede ballen. (zaten ook mee ons pakket ONGELIMITEERD). De baan zelf is leuk en breed opgezet waar je al eens een mindere bal kan slaan zonder afgestraft te worden. Baan lag al zeer goed voor de tijd van het jaar en met hevige regencal met snelle eerlijke greens! Onderhoud is super. Wij hadden hier een zalige dag en plannen een nieuw bezoek om de baan in alle glorie te ontdekken.

krakkenator | 10-04-2021 | review: d'Hulencourt Golf Club / BelgiŽ

Beoordeling met 5 sterren

Deze golfbaan gespeeld in zeer natte omstandigheden, maar wat lag ze er goed bij! Een dikke proficiat aan het personeel, alles netjes verzorgd van tee box tot green. Geen al te moeilijk terrein, zeer ruime Fairways, al kan het zijn dat deze in de zomer wat anders zijn als de rough wat hoger staat, daarvoor komen we met plezier nog eens terug. De golfclub straalt ook grandeur uit, met een imposant gebouw, mooie oefenfaciliteiten en een zeer vriendelijke ontvangst, je voelt je als greenfeespeler zeker welkom. Beetje prijzig wel, maar zijn vele geld wel zeer waard.

knapsteleerling | 10-04-2021 | review: d'Hulencourt Golf Club / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Golfclub De Palingbeek ligt midden de natuur. Je hoort er alleen het geluid van vogels. De baan is perfect onderhouden. De greenkeepers doen hier zichtbaar hun best. De meeste fairways zijn breed genoeg wat helpt om een goede score neer te zetten. Sommige holes zijn echt wel heel mooi, zoals de 18, een PAR 4, dogleg naar links, waar je na je drive, wanneer je voorbij de bomen slaat de green aan de overzijde van een vijver ziet, die nog ongeveer 100m verwijderd is. Voor mij was hier de green bereiken in 3 slagen een prestatie! Wij beleefden een mooie golfdag.

msoree | 09-04-2021 | review: De Palingbeek Golf & Countryclub / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Zeer uitdagende linksbaan.

Tjcornelis | 09-04-2021 | review: Beveren Golfclub / BelgiŽ

Beoordeling met 3 sterren

De baan zelf is zeer uitdagend en afwisselend. Het onderhoud daarentegen kan veel beter. De greens lagen BELACHELIJK traag wat zorgde voor veel spelbederf. Toffe baan, maar eerlijk, ze ligt er niet goed bij. Spijtig...

Polle | 09-04-2021 | review: Golf du Ch‚teau de la Bawette / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Het management en in het bijzonder het terreincomité hebben de voorbije maanden weer een aantal wijzigingen aan een aantal holes aangebracht: uitbreiding of verplaatsing van enkele back-tee's, uitbreiding green hole 13, nieuwe bunkers rondom greens hole 3 en 1, extra heuveltjes hier en daar... Doorheen de ganse golfbaan werd nog voor de winter een volledig nieuw irrigatiesysteem geplaatst... waar Ternesse tot voor enkele jaren na een stortvlaag zelfs tijdens de zomermaanden te kampen had met wateroverlast hebben de droge zomers 2019 en 2020 ook op mijn homecourse hun effect... de normaal bijna altijd groene fairways werden ook hier herschapen in 'gouden' fairways... En dan uiteraard niet te vergeten de renovatie en uitbreiding van het clubhuis waaraan momenteel nog hard gewerkt wordt. Hopelijk net op tijd klaar voor heropening van de horeca... Dan zullen ze véééél extra personeel moeten aanwerven (en wordt het op de golfbaan hopelijk iets minder druk dan de voorbije maanden en weken...). Ternesse blijft werken aan upgradings en de toekomst, dat is duidelijk!

JohanNaenen | 08-04-2021 | review: Ternesse Golf & Country club / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

.

marie916 | 08-04-2021 | review: Durbuy Golf Blue Green / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Schitterende uitdagende baan
Vanaf eerste hole onder de indruk en dat bleef zo tot op het einde.

pattyn patrick | 08-04-2021 | review: Durbuy Golf Blue Green / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Zeer technische golfbaan met relatief veel hoogtemeters in een prachtige setting. De fairways zijn goed zonder meer maar de greens geprikt en gezand zijn slecht bespeelbaar. Beetje flipperkastgevoel, nooit weten waar je bal eindigt! We begrijpen dat prikken noodzakelijk is alleen is het altijd jammer net dan een rondje te lopen. Vermelden op de website of meegeven bij reservatie lijken mij raadzaam. Het mooie kader en enkele uitdagende holes maken veel goed. De greenfee van € 50 is zeker democratisch al vind ik de beslissing om golfers die enkel federatielid zijn (atgolf) € 58 te laten betalen niet correct. Is blijkbaar overgewaaid uit Nederland waar de meer exclusieve clubs (o.a. Noordwijk) dit al jaren toepassen. De federatieleden zijn ofwel spelers die zeer occasioneel een rondje lopen ofwel fanatieke golfers die een variatie aan terreinen verkiezen en dit absoluut niet doen om "goedkoper" af te zijn. Gemiddelde van 60 rondjes per jaar aan gemiddeld € 60 is € 3.600 per jaar, stuk duurder dan het lidmaatschap van de doorsnee club. Terug naar de golfbaan: onvoorspelbare greens in combinatie met het mindere golfspel van alle vier de spelers gaf scores tussen 16 en 26 punten. De tussenstand golfbaan versus spelers 1-0. Maar we komen terug om de golfbaan te verslaan!

peter.deploey | 08-04-2021 | review: Rougemont Golf de Namur / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Blijft een mooie golfbaan om te spelen. Het parcours lag er goed bij.

bruno.vermeire | 07-04-2021 | review: Millennium Golf / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Parcours très challenging... si vous l’agressez il vous le rend bien. Quand vous plantez votre tee au 1, le décor est planté lui aussi : magnifique vue sur ce fairway qui descend gentiment vers le green mais détrompez vous... les bois sont très accueillants dès votre mise en jeu.
Profitez également de l’aller pour scorer car à partir du 13, restez humbles?
Bonne partie?

raphael.pozzi | 06-04-2021 | review: Durbuy Golf Blue Green / BelgiŽ

Beoordeling met 5 sterren

Zelfs nu een mooie golfbaan!

TomVandermeersch | 05-04-2021 | review: De Palingbeek Golf & Countryclub / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Heel vriendelijk ontvangen.
Afwisselend korte en lange holes toch wel technisch uitdagend (zand, dogleg,...) maar prima onderhouden.

VDB.nicole | 05-04-2021 | review: Ieper Golf Club / BelgiŽ

Beoordeling met 3 sterren

Eén van de talrijke clubs rond Nijvel, ten zuiden van Brussel. Tevens één van de mindere banen in vergelijking met La Tournette, Hulencourt en Rigineé. Sympathieke uitstraling wel met zeer gastvrije eigenaar. Fairways zijn niet kort afgereden dus afstand halen is niet eenvoudig. Greens zijn acceptabel maar zeker niet top. Een club die we zeker een paar keer per jaar bezochten gezien de zeer democratische greenfee van € 60 - 65 in het weekend. Dit jaar echter gevoelig in prijs verhoogd (€ 80) en dat is de golfbaan niet waard. Hole 3 is echter gesloten daarom betalen we slechts € 60. De eigenaar verklaart de prijsstijging door de toename van het aantal "witte golfers". Wij betalen een zeer bescheiden lidgeld (€ 161) maar gaan wekelijks wel ergens spelen. Op het einde van de rit zou het lidmaatschap van een 18 holes club ons voordeliger uitkomen want wij spenderen vlotjes € 3.000 per jaar net omdat we graag een variatie aan banen spelen en dat wordt blijkbaar niet erg geapprecieerd. Zeer jammer naar de democratisering van onze sport toe! Conclusie, de golfbaan is een greenfee van € 60 zeker waard, voor € 80 zijn er goedkopere alternatieven.

peter.deploey | 05-04-2021 | review: La BruyŤre Golf / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige golfbaan, afwisselende holes in glooiend landschap. Rustig gelegen weinig omgevingsgeluid.
Zeer mooi onderhouden golfbaan. Vriendelijk onthaal ook onder de huidige coronamaatregelen..

vdb.anneleen | 04-04-2021 | review: Spiegelven Golfclub / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Er is deze winter weer hard gewerkt in Damme. Alle bomen links van hole 6 (achter hole 2) zijn gehakt en vervangen door vers geplante struikjes, wat de tactiek van de hole compleet verandert. Je kan nu gerust op de linkerkant van de fairway liggen en toch een vrije lijn hebben naar de green. Ik had het gevoel terug in 1989 te spelen, toen er op de front 9 geen bomen stonden en je van op de parking nog de oude green van de 7 zag liggen. Ik was wel ontgoocheld door de staat van de fairways (gras veel te lang, overal losse divots) en vooral de greens die door een schimmel lijken aangetast. Ook vele tees lagen slecht. Er werd duidelijk (te) veel gespeeld deze winter. De baan heeft afgezien. Hopelijk kan de greenkeeper deze tijdelijke probleempjes snel oplossen en is de baan weer in topvorm voor de zomer. Het viel op hoe de vernieuwde holes 17 en 18 er het best bij lagen, duidelijk beter gebouwd. Laat architect Steensels deze baan maar verder upgraden!

TheSpiritofSeve | 04-04-2021 | review: Damme Golf & Country Club / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige course, met lamge par 4, moeilijke greens en verraderlijke par 3.. heb hier 4 jaar gelden gespeeld en de courseis volledig up getuned, alsmede het clubhouse.
Soms een klein beetje last van de drukke weg ernaast.

jcb | 04-04-2021 | review: Sart Tilman Royal Golf Club / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

De golfbaan is fijn om te spelen, clubhuis verouderd en ook wat vervuild.
Service matig, prijs kwaliteit niet in verhouding.

sylvia_de_zwart | 04-04-2021 | review: Durbuy Golf Blue Green / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Een zeer mooie en zeer goed onderhouden golfcourse.
Je wordt hier altijd goed ontvangen. Twee ruime parkings. goede practice.
En het weer was stralend.

knapsteleerling | 03-04-2021 | review: Flanders Nippon Golf & Business Club Hasselt / BelgiŽ

Beoordeling met 5 sterren

Op een zeer mooie april zaterdag, nog eens te gast bij Flanders...
De baan lag zoals steeds zeer goed tee boxen en greens waren TOP.
Voor de verandering op de bovenste parking gestaan, wat een korte afdaling is naar clubhouse receptie. In de ruime driving range onze portie gratis balletjes geoefend, daarna naar een zeer goede practice (green bunker chipping) ik blijf hier graag terugkomen ook de de zeer grote gastvrijheid van de thuisspelers en personeel.

krakkenator | 03-04-2021 | review: Flanders Nippon Golf & Business Club Hasselt / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Aangenaam verrast over staat van de golfbaan na de winter. Er wordt goed gewerkt en verfraaid. Leuk om spelen dus langs de rivier. En geen hoge green fee!

marc.taeymans | 03-04-2021 | review: Flanders Nippon Golf & Business Club Hasselt / BelgiŽ

Beoordeling met 3 sterren

Rustig gelegen en uitdagende holes.

boadler15 | 03-04-2021 | review: Steenhoven Country Club / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Zoals steeds vriendelijke ontvangst, goedkope greenfee ook op een feestdag...
Driving range is ver van clubhuis en niet 100% goed onderhouden...
Het terrein blijft een uitdagend en afwisselend terrein, deel in bos, deel open...
Staat van het terrein was zus en zo, men is veel verbeteringswerken aan het doen momenteel, de greens zijn niet in goede staat, zeker deze in het bos, hopelijk komt dit terug in orde binnenkort...
Maar ik kom hier graag spelen, mooi clubhuis, uitdagend terrein, rustige omgeving en vriendelijke mensen.

ndc_home | 03-04-2021 | review: Mont Garni Golf / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Golfbaan ligt erg mooi, greens waren afschuwelijk.

sylvia_de_zwart | 03-04-2021 | review: Five Nations Golf Club (weer open) / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

[geen motivatie]

marie916 | 03-04-2021 | review: Tournette Golf Ch‚teau / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Ruime parking, bij oprijden domein zie je de niveau verschillen al, meerdere blind shots, greens ingezand en geprikt, minder leuk dan, ook keiharde ondergrond. kleine practice, clubhuis gesloten owv Covid, meerdere onderhouds werken bezig, kom zeker terug in de zomer bij opening clubhuis (kasteel). Een leuke golfdag gehad.

raf.opel | 03-04-2021 | review: Rougemont Golf de Namur / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Deze golfbaan is zoals steeds uitdagend en fysiek. Spijtig dat de greens geprikt en gezand waren. Dat was ons niet gemeld bij de reservatie.

AnneDaman | 03-04-2021 | review: Rougemont Golf de Namur / BelgiŽ

Beoordeling met 3 sterren

Een gezellige familieclub ALS er geen COVID is. Teveel leden voor een kleine 9-holes maar technisch is de golfbaan super. Wie hier kan golfen kan overal golfen...

Comeon | 02-04-2021 | review: Krokkebaas Golf Club / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Op uitnodiging nog eens een rondje gelopen op één van de mooiste Belgische banen. De wind is een onvoorspelbare factor zeker als hij uit het noordoosten komt waar wij zuidwesten wind gewoon zijn. Het wordt een compleet andere manier van spelen maar dat maakt het net leuk. Perfecte fairways en snelle greens maken de golfbaan tot een juweeltje. Een aanrader voor iedereen al is de greenfee niet van de poes. Vorig jaar op uitnodiging € 45 betaald en is nu in 2021 € 60 geworden. Gewone greenfee zonder invitatie is op vrijdag, zaterdag en zondag € 105, wat Oostende meteen één van de duurdere Belgische clubs voor greenfee spelers maakt. Jammer, maar het blijft een unieke ervaring!

peter.deploey | 02-04-2021 | review: Royal Ostend Golf Club / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

[geen motivatie]

patje_lambert | 02-04-2021 | review: Spiegelven Golfclub / BelgiŽ

Beoordeling met 5 sterren

Zeer mooie en verzorgde baan.
Mooie greens en fairways.
Na 9 holes de mogelijkheid om iets te eten of te drinken. zeer verzorgd.

yoverniers | 02-04-2021 | review: Royal Zoute Golf Club / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Parcours spectaculaire et très varié. Un régal que j’ai apprécié d’autant plus que cette fois j’ai pris un buggy!
Une belle immersion dans la nature, un parcours bien conçu qui requiert une bonne stratégie pour les mises en jeu. Les greens ont dû être sablés récemment, donc ne répondent pas toujours de façon cohérente. Par contre les bunkers manquent cruellement de sable, peut-être encore une peu de patience?

Seppo1974 | 02-04-2021 | review: Durbuy Golf Blue Green / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Deze baan behoort absoluut tot de top in de Benelux! Wij speelden het parcours Américain, dat ronduit prachtig is. Grote hoogteverschillen, mooie waterpartijen, vele holes die echt spectaculair zijn, en dit alles tot in de bijna perfectie onderhouden. Holes 15 en 16 staan nog steeds op mijn netvlies gebrand. Op hole 15 geeft enkel een perfecte drive enige hoop om in twee slagen op de green te komen. Deze green ligt achter een prachtig meertje. Wat een plezier om deze holes te mogen spelen. Dit parcours is haar green fee – wij betaalden 85€ - meer dan waard! Wij komen zeker heel graag terug.

msoree | 02-04-2021 | review: Tournette Golf Ch‚teau / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

leuke uitdaging, niet supermoeilijk maar greens niet te onderschatten!

eric.vanparys | 02-04-2021 | review: d'Hulencourt Golf Club / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Baan is zeer goed onderhouden met snelle greens. De greens maken het spel zeer uitdagend, niet alleen voor het putten maar zeker ook je approaches. Wel jammer om te eindigen met een par 3. Naar prijs toe mocht er naar mijn mening zeker 20-30eur af.

Alex_ | 02-04-2021 | review: Rigenťe Golf / BelgiŽ

Golf links in BelgiŽ

Belgische Golf Federatie