logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Luxemburg

Golfen in Luxemburg

 

 

Aantal banen met

Aantal banen met greenfees in de prijsklasse (€) van:

Regio

Aantal banen

9
holes

18
holes

18+
holes

Minder dan 40

40 tot 80

Meer dan 80

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

Luxemburg en omstreken

6

1

5

1

4

1

kaart

Reacties en ervaring(en) met golfbanen in Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

Mooie afwisselende baan met veel hoogteverschillen. Snelle greens. Clubhuis niet erg vriendelijk. Wel blij dat we een buggy hadden genomen.

JoostNijland | 27-09-2020 | review: Golf Club Clervaux / Luxemburg

Beoordeling met 3 sterren

Voor de eerste keer gespeeld heb de eerste 9 gelopen veel hoogte verschil maar mooi baan had 17 punten.

henkvanhazendonk | 23-09-2020 | review: Golf Club Clervaux / Luxemburg

Beoordeling met 3 sterren

Twee dagen gespeeld mooie omgeving maar de baan was niet goed. Ten eerste de ontvangst dit kan veel beter, totaal geen gevoel en was blij dat de dame achter de balie nog af en toe wat mompelde. Baan heeft op zijn donder gehad en heel droog (te) Teeboxen slecht onderhouden en fairways keihard waardoor ballen alle kanten opsprongen. Layout is leuk en had hem graag onder goede omstandigheden gespeeld. Helaas ook nog de green’s geprikt en niet gemeld bij de receptie. Al met al een klein dompertje.

robvankuijen1 | 22-09-2020 | review: Golf Club Clervaux / Luxemburg

Beoordeling met 3 sterren

We hadden een arrangement geboekt dus gingen de baan 2 x spelen. De eerste dag was teleurstellend, de mevrouw bij de ontvangst had er duidelijk geen zin in. Er was ons ook niet gezegd dat de greens geprikt waren, dit was echt net gebeurd dus putten ging echt niet. Fairways waren matig, de tboxes veelal zeer geonduleerd niet fijn dus. Wij lopen altijd met een trolley en hebben een redelijke conditie maar vanaf hole 8 is een buggy een aanrader. Hole 9 gaat vrij stijl omhoog, hole 10 een par 3 downhill vervolgens is het een half uur lopen naar de tbox van hole 11. Hole 12 weer up-hill en van hole 16 naar hole 17 ga je ook weer zeer stijl omhoog. Natuurlijk is de baan te lopen maar men kan het op z’n minst melden. 2e dag hebben we een buggy genomen! Was stuk beter alhoewel de greens er niet echt beter op waren geworden.

e.rieffe | 22-09-2020 | review: Golf Club Clervaux / Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

Schitterende golfbaan met verschillende ‘blinde’ afslagen. Enige minpunt is hole 18, onwaardig voor een mooie golfbaan als deze!

hanblijleven | 21-09-2020 | review: Golf Club Clervaux / Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

Altijd gastvrij, fijn uitzicht op de baan vanaf terras en het spelen blijft iedere keer opnieuw een uitdaging met blinde afslagen en moeilijke greens
Wij komen er graag.

paulenaggie | 18-09-2020 | review: Golf Club Clervaux / Luxemburg

Beoordeling met 5 sterren

Prachtige golfbaan in een heerlijk stille omgeving. Prachtige glooiende holes, super geholpen in de proshop en horeca. Mooie drivingrange en hafway house.

erik | 16-09-2020 | review: Kikuoka Country Club / Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

Uitdagende baan vanwege de hoogteverschillen. Mooie vergezichten zeker ook vanaf het clubhuis/terras annex hotel. Mooi verzorgde driving range. Onderhoud baan best wel oké. Hole 18 maakt helaas geen indruk. Vandaag met een buggy gespeeld, lopen is zeker te doen, maar wel pittig. En spelen via GolfOMax (2 voor de prijs van 1) maakt t extra aangenaam.

Leonardo | 09-09-2020 | review: Golf Club Clervaux / Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

We hebben een week in het hotel geslapen, dat verbonden is aan deze baan/resort. Corona heeft een aardige impact op de gastvrijheid, maar daar kan deze baan momenteel niets aan doen.

De faciliteiten zijn kortgezegd helemaal geweldig. Een zeer mooie driving range met oefen greens. En een geweldig mooie bar bij deze afslagplaats, zodat je dus ook op je gemak wat kunt eten en drinken. Een heel mooi complex, alleen maar bedoelt om de oefening nog aangenamer te maken.

Het clubhuis en hotel zijn ook helemaal tot in de puntjes geregeld. Een mooi ruim complex dat goed onderhouden wordt. Alles is aanwezig; Sauna, Gym, zwembad, restaurant en bar. Een mooi terras en geweldig uitzicht over de baan.

De baan is goed onderhouden en heeft hele mooie fairways, bunkers en greens. Deze laatste mogen wel iets sneller (korter) gemaaid worden, maar dat is een detail. Enige nadeel dat ik eventueel kan bedenken, is dat de baan redelijk buitenaf ligt. Dus als je buiten de deur wilt gaan eten, wat zeker ook te vinden is, dan moet je wel even de auto instappen. Maar het land is niet heel groot, dus je bent wel heel snel ergens anders.

Wat ons betreft een absolute topper en aanrader! Ga met je vrienden een lang weekend hier spelen. Succes verzekerd!

fsommer1 | 29-08-2020 | review: Kikuoka Country Club / Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

De golfbaan heeft een heel toffe layout maar er is op elke hole out of bounds wat niet leuk is. Ik ben veel ballen verloren. Onderhoud was goed. Prachtige range meet heel toffe oefenfaciliteiten zoals een uitgebreide pitch area. Tof clubhuis met eigen hotel.

pgbuysse | 28-08-2020 | review: Golf Club Clervaux / Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

Ondanks de droogte van de afgelopen tijd ligt de baan er best wel redelijk bij. Greens zijn prima. Het up en down geeft een extra dimensie en daardoor wordt de clubkeuzes iets anders dan wat je gewend bent. Lay out blijft mooi en vooral de 2de negen vraagt een stevige stap tussen de holes door. Behoudens het clubgebouw bij hole 9/10 zijn er geen drinkpunten en of toiletten in de baan.

arievandoorne | 26-08-2020 | review: Golf Club Clervaux / Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

Mooie, mooie baan bij een groot hotel in Luxemburg, vanuit Trier 30min met de auto. Heuvelachtig, mooie uitzichten, maar goed lopend te doen met een trolley. Hole 18 is erg spectaculair. De baan lag er goed bij ondanks de droogte van de afgelopen tijd.
Wel wat prijzig, maar zou de baan zo nog een keer spelen.

rhoolwerff | 22-08-2020 | review: Kikuoka Country Club / Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

Omdat ik in de buurt was een vroege negen holes op een mooie zomerdag. De dag ervoor langs gereden om een starttijd te reserveren. Ik kon een golfsetje (erg gedateerd maar prima speelbaar) huren en vast meenemen omdat ik vroeg zou starten. De dame bij de receptie sprak haar talen. Naast Engels ook Nederlands.

Bij de drivingrange kan je met euro’s ballen tappen. Op de drivingrange is een kleine kunstgras puttinggreen en er zijn nog enkele andere oefengreens.

De baan is relatief kort waardoor je jezelf als je niet te gek speelt wel wat birdiekansen kan geven. Zeker als je de routing een beetje kent. Doordat ik vroeg was had ik geen scorekaart met plattegrond (deze had ik de dag ervoor niet meegekregen) en was het af en toe goed kijken waar de volgende hole is. Nagenoeg geen bewegwijzering en op een enkele hole na geen informatie bij de tee.

De greens zijn goed en strak maar niet super snel. De rest van de baan is wat minder onderhouden. De omgeving is mooi, de baan door de droogte bruin.

Ik heb me er prima vermaakt maar de greenfee staat niet in verhouding tot wat je krijgt. Clubhuis ging pas om half 11 open dus iets drinken na afloop op het terras was niet mogelijk. Wel kon je bij de caddiemaster een Senseo pakken als je wilt.

geerten | 13-08-2020 | review: Golf & Country Club Christnach / Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

Bediening vriendelijk, ontvangst een stuk minder. Leuk om gespeeld te hebben, maar de baan was matig tot redelijk. We kregen de indruk van achterstallig onderhoud. Diverse afslagplaatsen zonder gras en veel onkruid. Qua uitdagingen geen lastige baan. Met de juiste clubkeuze loop je snel je handicap. Greens niet evenwichtig qua snelheid.

corine8 | 12-08-2020 | review: Golf Club Clervaux / Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

Goed onderhouden afwisselende baan in een glooiend heuvellandschap. De waterpartijen en de bunkers zijn uitdagend. De ontvangst was absoluut vreemd. Met twee personen spelen bleek niet mogelijk, dat was alleen mogelijk als je voor vier personen wilde betalen. Voor 100 Euro als weekend tarief per speler in oktober als het niet al te druk is vonden we niet echt klantvriendelijk.

c.schouten | 16-10-2019 | review: Kikuoka Country Club / Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige glooiende baan met mooie vergezichten over het Luxemburgse landschap. Clubhuis somber en bediening matig, maar de caddy master en pro’s zijn erg gastvrij. Het spelen op Kikuoka is een verademing en wij komen er jaarlijks enkele malen terug!

jawremie | 05-10-2019 | review: Kikuoka Country Club / Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

Zeer mooie golfbaan, goed onderhouden, uitdagende greens.

RobertVK | 03-06-2019 | review: Kikuoka Country Club / Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

Hele mooi golfbaan om te zien. Heel goed onderhouden. De baan en de greens waren perfect. Super uitzicht!
Het clubhuis is een stuk minder van binnen omdat het aan een hotel vastzit. De sfeer in het clubhuis mag iets meer golf zijn! De golfshop is klein maar wel genoeg dingen te krijgen. Faciliteiten waren goed. Je kan vanuit het gras slaan. Meerdere putting en chipping greens. De Baan is niet heel moeilijk maar wel heel leuk om te spelen vanwege hoogteverschillen. Ik vind echt een aanrader als je naar Luxemburg stad gaat of je wilt er een paar nachten overnachten.

unknown user | 01-06-2019 | review: Kikuoka Country Club / Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

Mooie golfbaan, bij regen is deze drastisch.

RobertVK | 01-06-2019 | review: Golf de Luxembourg / Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

Mooie afwisselende baan. Fairways hebben wel afgezien van de lange droogte. Greens daarentegen waren goed (en snel).
De par 3 holes waren vrij lang en twee uphill par 4’s echt uitdagend. Als je daar een par speelt, heb je super gespeeld.
Laatste hole is mooi maar je kan er alleen achteraf van genieten. Je speelt blind en de rol kan je bal op een plaats brengen waar je vooraf beslist had om niet terecht te komen.
Jammer van het drukke “verkeer” op de baan. Soms zaten we met drie “flights” op één hole.
Wil deze baan zeker opnieuw spelen maar op een rustiger tijdstip.

Hugo-Lasat | 08-09-2018 | review: Kikuoka Country Club / Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

proberen elk jaar te spelen op Kikuoka in combi Arie met een hotelovernachting.
zeer goed onderhouden fairways en greens. prachtig vormgegeven in het tableau landschap.
misschien wel een buggy huren bij 18 holes
clubhuis en horeca meer dan prima.

rjanssen.r2retailcom | 10-08-2018 | review: Kikuoka Country Club / Luxemburg