logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Luxemburg

Golfen in Luxemburg

 

 

Aantal banen met

Aantal banen met greenfees in de prijsklasse (€) van:

Regio

Aantal banen

9
holes

18
holes

18+
holes

Minder dan 40

40 tot 80

Meer dan 80

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

Luxemburg en omstreken

6

1

5

1

4

1

kaart

Reacties en ervaring(en) met golfbanen in Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

Eerste negen okay, tweede negen te veel door elkaar.

PS | 03-09-2021 | review: Golf de Luxembourg / Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

Met 25% Golf-O-Max korting is de prijs nog net te doen. Vanwege een wedstrijd vanaf 10 uur moesten we vroeg starten, dus helaas geen tijd om in te spelen. Dat was jammer, want de oefenfaciliteiten zien er geweldig uit. We werden vriendelijk ontvangen. Op de 1ste tee bleek dat we samenspelen met twee leden. Net als wij wisten die dat ook niet, vind ik slordig. Natuurlijk is de baan heuvelachtig, dat levert fantastische vergezichten op. Tijdens het spelen valt die heuveligheid nog wel mee. De baan is prima te spelen. Je moet wel recht en redelijk precies spelen. De rough is genadeloos! Tees en greens zijn prima, al hebben ze wat last van schimmelvorming. Na afloop een drankje op het terras is een vorstelijke beloning. Weer vanwege het prima uitzicht.

chrisfrowein8 | 02-09-2021 | review: Kikuoka Country Club / Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

Ondergewaardeerde baan, uitdagend en goed onderhouden.

CrownDyke | 28-08-2021 | review: Golf Club Clervaux / Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

Echt een ondergewaardeerde golfbaan. Een 7.6 is naar mijn mening veel te laag. Met uitzondering van de greens - waren aangetast door schimmel - is het een prachtige heuvelachtige baan in een mooie omgeving. Onderhoud is goed verzorgd. Hole 18 is een vreemde dissonant in het ontwerp, jammer dat de ronde zo moet eindigen.
Ja, deze bos-parkbaan is te belopen, echter hole 9,11 en de wandeling tussen 16 en 17 zijn erg, erg stijl. Hole 8 en 16 zijn de signature holes.
Prima driving range aanwezig. Kan niet anders zeggen dat Clervaux een absolute aanrader is om te spelen.

Hotel is ok, maar niet echt gezellig. Dreigt wat gedateerd te worden en erg gehorig.

CrownDyke | 27-08-2021 | review: Golf Club Clervaux / Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

Na 10 jaar weer eens deze baan gespeeld. We speelden voor half geld met Golf-O-Max. Parkeren kon voor de deur. De ontvangst is correct en vriendelijk. De driving range is prima. De baan zelf is prachtig gelegen in de heuvels met mooie uitzichten. Hij kent een aantal prachtige holes qua natuur en de wijze van aanspelen. Hole 9 eindigt bij het terras en dat is ook de laatste keer dat je dat ziet. De 2de 9 kent enkele grote afstanden tussen de holes. Hole 18 is een korte par 3, wat raar is. Bovendien moet je daarna nog enkele honderden meters over de openbare weg teruglopen naar het clubhuis. Na afloop heerlijk gedoucht en van de horeca geen gebruik gemaakt.

chrisfrowein8 | 26-08-2021 | review: Golf Club Clervaux / Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

Uitdagend parcours in een mooie heel rustige omgeving. De baan gaat op en neer (te doen om te stappen maar lastig). Gevarieerde holes en baan prima onderhouden. Gunstig tarief met Golf-o-Max.

bwish | 21-08-2021 | review: Kikuoka Country Club / Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

Hebben hier al vaker gespeeld. (hotelletje er bij)
De baan is fantastisch qua layout, Hole 6 en 7 geven de mooiste uitzichten over de Luxemburgse heuvels. Enkele holes zoals 2 en ook zeker 18 vragen om extra baankennis voor het beste resultaat (dus vaker spelen!)
Lopen kan wel zwaar zijn, tussen de holes is het af en toe klimmen.
De website Kikuoka geeft de mooiste grafische baan informatie die ik ooit heb gezien!
De holes zijn lang in vergelijk (dus long-hitters zijn in het voordeel).
Horeca is prima, personeel is kundig, golfshop is goed voorzien van kleding en materiaal.
Blijft hier graag terug komen!

rjanssen.r2retailcom | 09-08-2021 | review: Kikuoka Country Club / Luxemburg

Beoordeling met 3 sterren

Had in 2020 een niet zo goeie ervaring op deze baan. Nu met een andere club hier toevallig weer gespeeld en vond de baan al leuker dan de vorige keer. Een afwisselende golfbaan met af en toe grote hoogte verschillen, de baan is goed te lopen (was er nu op voorbereid) op een paar flinke klimmetjes na. Met een electrische trolley is het zeker goed te doen. Fairways en Greens lagen er goed bij. De rough was zeer lastig, daar kan je beter niet liggen. De receptie was vriendelijk echter niet altijd bemand. De bar was oke, maar het restaurant was zeer matig geen aanrader. Ontbijt daarentegen was prima!

e.rieffe | 01-07-2021 | review: Golf Club Clervaux / Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

Mooie uitdagende golfbaan. We hebben 2 keer gespeeld. Veel loopwerk, met mooie uitzichten. Ook een paar steilere paden. Enkele holes erg fraai. Zeker de moeite waard om vaker te spelen.

johan.schrijver | 21-06-2021 | review: Kikuoka Country Club / Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

Ontvangst was nogal stug. Geen interesse in de klant, weinig zin om iets uit te leggen. De baan zelf was prachtig, Goed onderhouden, brede fairways mooie greens. Wel heuvelachtig dus een buggy is aan te bevelen.

jeroenoe | 19-06-2021 | review: Golf Club Clervaux / Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

Wat een leuke baan is dit. Heel heuvelachtig (buggy geadviseerd), mooie vergezichten in het prachtige Luxemburgse landschap. Ik speelde hier via een golfarrangement van camping Kohnenhof. Een aanrader!

petr | 11-06-2021 | review: Golf Club Clervaux / Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

Mooie afwisselende baan met veel hoogteverschillen. Snelle greens. Clubhuis niet erg vriendelijk. Wel blij dat we een buggy hadden genomen.

JoostNijland | 27-09-2020 | review: Golf Club Clervaux / Luxemburg

Beoordeling met 3 sterren

Voor de eerste keer gespeeld heb de eerste 9 gelopen veel hoogte verschil maar mooi baan had 17 punten.

henkvanhazendonk | 23-09-2020 | review: Golf Club Clervaux / Luxemburg

Beoordeling met 3 sterren

We hadden een arrangement geboekt dus gingen de baan 2 x spelen. De eerste dag was teleurstellend, de mevrouw bij de ontvangst had er duidelijk geen zin in. Er was ons ook niet gezegd dat de greens geprikt waren, dit was echt net gebeurd dus putten ging echt niet. Fairways waren matig, de tboxes veelal zeer geonduleerd niet fijn dus. Wij lopen altijd met een trolley en hebben een redelijke conditie maar vanaf hole 8 is een buggy een aanrader. Hole 9 gaat vrij stijl omhoog, hole 10 een par 3 downhill vervolgens is het een half uur lopen naar de tbox van hole 11. Hole 12 weer up-hill en van hole 16 naar hole 17 ga je ook weer zeer stijl omhoog. Natuurlijk is de baan te lopen maar men kan het op z’n minst melden. 2e dag hebben we een buggy genomen! Was stuk beter alhoewel de greens er niet echt beter op waren geworden.

e.rieffe | 22-09-2020 | review: Golf Club Clervaux / Luxemburg

Beoordeling met 3 sterren

Twee dagen gespeeld mooie omgeving maar de baan was niet goed. Ten eerste de ontvangst dit kan veel beter, totaal geen gevoel en was blij dat de dame achter de balie nog af en toe wat mompelde. Baan heeft op zijn donder gehad en heel droog (te) Teeboxen slecht onderhouden en fairways keihard waardoor ballen alle kanten opsprongen. Layout is leuk en had hem graag onder goede omstandigheden gespeeld. Helaas ook nog de green’s geprikt en niet gemeld bij de receptie. Al met al een klein dompertje.

robvankuijen1 | 22-09-2020 | review: Golf Club Clervaux / Luxemburg

Beoordeling met 5 sterren

Prachtige golfbaan in een heerlijk stille omgeving. Prachtige glooiende holes, super geholpen in de proshop en horeca. Mooie drivingrange en hafway house.

erik | 16-09-2020 | review: Kikuoka Country Club / Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

We hebben een week in het hotel geslapen, dat verbonden is aan deze baan/resort. Corona heeft een aardige impact op de gastvrijheid, maar daar kan deze baan momenteel niets aan doen.

De faciliteiten zijn kortgezegd helemaal geweldig. Een zeer mooie driving range met oefen greens. En een geweldig mooie bar bij deze afslagplaats, zodat je dus ook op je gemak wat kunt eten en drinken. Een heel mooi complex, alleen maar bedoelt om de oefening nog aangenamer te maken.

Het clubhuis en hotel zijn ook helemaal tot in de puntjes geregeld. Een mooi ruim complex dat goed onderhouden wordt. Alles is aanwezig; Sauna, Gym, zwembad, restaurant en bar. Een mooi terras en geweldig uitzicht over de baan.

De baan is goed onderhouden en heeft hele mooie fairways, bunkers en greens. Deze laatste mogen wel iets sneller (korter) gemaaid worden, maar dat is een detail. Enige nadeel dat ik eventueel kan bedenken, is dat de baan redelijk buitenaf ligt. Dus als je buiten de deur wilt gaan eten, wat zeker ook te vinden is, dan moet je wel even de auto instappen. Maar het land is niet heel groot, dus je bent wel heel snel ergens anders.

Wat ons betreft een absolute topper en aanrader! Ga met je vrienden een lang weekend hier spelen. Succes verzekerd!

fsommer1 | 29-08-2020 | review: Kikuoka Country Club / Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

Mooie, mooie baan bij een groot hotel in Luxemburg, vanuit Trier 30min met de auto. Heuvelachtig, mooie uitzichten, maar goed lopend te doen met een trolley. Hole 18 is erg spectaculair. De baan lag er goed bij ondanks de droogte van de afgelopen tijd.
Wel wat prijzig, maar zou de baan zo nog een keer spelen.

rhoolwerff | 22-08-2020 | review: Kikuoka Country Club / Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

Omdat ik in de buurt was een vroege negen holes op een mooie zomerdag. De dag ervoor langs gereden om een starttijd te reserveren. Ik kon een golfsetje (erg gedateerd maar prima speelbaar) huren en vast meenemen omdat ik vroeg zou starten. De dame bij de receptie sprak haar talen. Naast Engels ook Nederlands.

Bij de drivingrange kan je met euro’s ballen tappen. Op de drivingrange is een kleine kunstgras puttinggreen en er zijn nog enkele andere oefengreens.

De baan is relatief kort waardoor je jezelf als je niet te gek speelt wel wat birdiekansen kan geven. Zeker als je de routing een beetje kent. Doordat ik vroeg was had ik geen scorekaart met plattegrond (deze had ik de dag ervoor niet meegekregen) en was het af en toe goed kijken waar de volgende hole is. Nagenoeg geen bewegwijzering en op een enkele hole na geen informatie bij de tee.

De greens zijn goed en strak maar niet super snel. De rest van de baan is wat minder onderhouden. De omgeving is mooi, de baan door de droogte bruin.

Ik heb me er prima vermaakt maar de greenfee staat niet in verhouding tot wat je krijgt. Clubhuis ging pas om half 11 open dus iets drinken na afloop op het terras was niet mogelijk. Wel kon je bij de caddiemaster een Senseo pakken als je wilt.

geerten | 13-08-2020 | review: Golf & Country Club Christnach / Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

Goed onderhouden afwisselende baan in een glooiend heuvellandschap. De waterpartijen en de bunkers zijn uitdagend. De ontvangst was absoluut vreemd. Met twee personen spelen bleek niet mogelijk, dat was alleen mogelijk als je voor vier personen wilde betalen. Voor 100 Euro als weekend tarief per speler in oktober als het niet al te druk is vonden we niet echt klantvriendelijk.

c.schouten | 16-10-2019 | review: Kikuoka Country Club / Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige glooiende baan met mooie vergezichten over het Luxemburgse landschap. Clubhuis somber en bediening matig, maar de caddy master en pro’s zijn erg gastvrij. Het spelen op Kikuoka is een verademing en wij komen er jaarlijks enkele malen terug!

jawremie | 05-10-2019 | review: Kikuoka Country Club / Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

Zeer mooie golfbaan, goed onderhouden, uitdagende greens.

RobertVK | 03-06-2019 | review: Kikuoka Country Club / Luxemburg

Beoordeling met 4 sterren

Mooie golfbaan, bij regen is deze drastisch.

RobertVK | 01-06-2019 | review: Golf de Luxembourg / Luxemburg