logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  OceaniŽ  >  AustraliŽ

Golfen in AustraliŽ

 

 

Aantal banen met

Aantal banen met greenfees in de prijsklasse (€) van:

Regio

Aantal banen

9
holes

18
holes

18+
holes

Minder dan 40

40 tot 80

Meer dan 80

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

Australian Capital Territory

5

3

1

New South Wales

64

3

49

8

1

1

Northern Territory

6

3

3

Queensland

34

29

4

South Australia

37

8

27

1

1

Victoria

97

5

80

6

31

6

5

Western Australia

37

3

30

4

1

1

kaart

Reacties en ervaring(en) met golfbanen in AustraliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Open baan met brede fairways. De rough is kaal en er liggen veel steentjes. Fairways en greens zijn prima. Op dit moment wordt er veel om de golfbaan heen, gebouwd. Baan heeft prima uitstraling. De baan kan gelopen worden, wat ik wel kan waarderen. Gastvrijheid in clubhuis is prima. Met plezier hier gespeeld. Komen zeker terug.

Hend | 21-01-2020 | review: Mount Baker Golf Club / AustraliŽ

Beoordeling met 4 sterren

This is a beautiful course designed in 2005 by James Wilcher.
We had the pleasure of a round of golf at the cut and throughly enjoyed the round. Voted Western Australia’s best golf course in 2008/09 and regularly ranked in the country’s top 20 public access courses, and top 25 of all courses Australia-wide, The Cut offers an unforgettable way to develop your skills and socialise with like-minded golfers. Staff friendly and course has great views of the ocean. Winds could be tricky. The Cut Golf Course is located on the south side of Mandurah and just a 1 hour drive from Perth. Situated on the edge of the Indian Ocean and featuring a world class links golf course. The course features magnificent ocean vista's from over half the course.

DGC De Gelpenberg | 12-01-2020 | review: Cut Golf Course at Port Bouvard / AustraliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Op moment is eerste indruk wat rommelig door nieuwbouw naast clubhuis en parkeerplaats. Fijne baan om te spelen. Parklandschap, fairways zijn dikwijls sterk hellend en dus uitdagend. Enkele par 3 holes zijn zeer de moeite waard qua lengte of waterhindernis. Goede aanbiedingen. Moeite waard om daar naar te kijken op de website.

Hend | 06-01-2020 | review: Flagstaff Hill Golf & Country Club / AustraliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Zeer afwisselende linksbaan, geen hole hetzelfde. Gelegen in de prachtige Mornington Peninsula. Doet zijn naam als Home of Australia's Golf zeker eer aan. Een genot om op te mogen spelen. Zeer vriendelijk personeel, van ontvangst in de proshop tot bij het inleveren van de buggie. " Pak je eigen spullen er maar uit, ik ruim de rest wel op". Ook na afloop in het moderne clubhuis, voelden we ons erg welkom,
Super baan om te spelen al kost deze baan je een paar extra strokes. Zijn plek in de top 100 van de Golf Digest World Ranking zeker waard.

lieuwe | 29-12-2019 | review: Moonah Links / AustraliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Gastvrije ontvangst. Korting bij online reserveren. Buggy aan te raden. Uitdagende baan met veel hoogte verschil.

Hend | 16-12-2019 | review: Mount Lofty Golf Course / AustraliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Perfect teeinggrounds fairways and greens
Well maintained and shaped bunkers.
Very well organized pro-shop. Great hospitality.
A must for the better player.

sjoerdleenders | 12-12-2019 | review: Grange Golf Club / AustraliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Perfect well maintained course with nice views over the ocean. Very friendly staff and employees.
Nothing to complain about.
First class location. Played it with al lot of wind. But made it even better.

sjoerdleenders | 03-12-2019 | review: Torquay Golf Club / AustraliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Perfect and well maintained public golfcourse.
Good and very friendly golfpro’s. Also the members were very friendly and helpfull. Lots of kangaroos on the course. Very nice!

leenders | 28-11-2019 | review: Pambula-Merimbula Golf Club / AustraliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Baan ligt net buiten het centrum van Sydney,20 minuten per bus bereikbaar. Clubhuis is niet erg hoogstaand. De baan daarentegen wel! Mooie fairways en greens, erg uitdagende baan om te spelen. Zeer scherp geprijsd. Nadeel is wel dat het een ‘social’ baan is en daarom iedereen er mag spelen. Dit als gevolg dat een ronde 4,5 uur duurt omdat het overvol is met spelers die nog niet lang golfen. Al met al leuke baan om te spelen!

Davidgolfreview | 26-04-2019 | review: Eastlake Golf Club / AustraliŽ

Beoordeling met 5 sterren

Wow! Wat een mooie oude dame. Het is een genot om hier een rondje te mogen lopen. Met veel plezier de vooraf toegezonden etiquette en kledingvoorschriften doorgenomen. De 'plain white socks' or 'white socks with golfclub logo's' zijn echt verplicht. Gelukkig voorziet de club dat spelers hier overheen lezen, dus het ontvangstpakketje bestaat uit witte sokken voorzien van het NSW logo.
Zelfs als je zwarte schoenen draagt zijn de witte sokken verplicht! Dus hou daar rekening mee indien je in korte broek (die ook aan voorwaarden gehouden is) wilt spelen.
Verder over de voorzieningen en clubhuis. Clubhuis is zoals je verwacht van een clubhuis uit 1928. Op punten gemoderniseerd (lockerroom en toiletten) maar ook veel authentieke aspecten behouden (hoogpolig tapijt, entree, ruimtes). Qua voorzieningen ook ruimschoots voldoende mogelijkheden: driving range ene kant en aan de andere kant driving netten. Weerszijden oefengreens, chipping area. Oefenballen zijn van Titleist.
En dan de baan in, ooh wacht, de speaker (starter) roept om welke spelers op de teebox verwacht worden. In ons geval zowel op 1 als 10 (dubbele start). Wat een baan, nergens sta je echt recht op de fairway dus ball striking is belangrijk. Strategisch geplaatste potbunkers en hole layout zorgen ervoor dat je 18 holes geconcentreerd moet zijn. De greens houden de lijn goed vast. Geniet tijdens het lopen van de schitterende vergezichten over de zee. Sommige holes zijn risk and reward, maar laat je niet verleiden. Er is genoeg ruimte om veilig de green te bereiken.
De signature hole is hole 6, maar holes 3,5,8,13 zijn m.i. net zo mooi. Blinde schoten bij afslag of in de baan. Nogmaals: wow!

FlorisG | 21-03-2019 | review: New South Wales Golf Club / AustraliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Het is moeilijk kiezen met de banen op het Mornington Peninsula. Deze zeker doen. De stuif bunkers zijn zo ongelofelijke natuurlijk nergens ter wereld zulke imposante bunkers gezien en gelegen!
De Dunes is een moeilijke baan. De hoogte verschillen het aanspelen van de greens is lastig. Maar heel, heel bijzonder. Geen huis, weg of geluid over 18 holes. En een ongelofelijk imposante natuur.

p.e.barnhoorn | 03-02-2019 | review: Dunes Golf Links / AustraliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Geweldige lay-out, prachtige 'duin' natuurbaan. Geen enkele hole is hetzelfde.

p.e.barnhoorn | 01-02-2019 | review: Moonah Links / AustraliŽ

Beoordeling met 5 sterren

The Australian Golfclub is een besloten ledenbaan. Als Europeaan kun je echter een verzoek tot introductie indienen om te spelen. Een aanrader. Zeldzaam mooie baan gelegen in Sydney. Na het inspelen op de DR (er is een North en een South DR - verzoek om op de South DR niet verder dan 150 meter te spelen gegeven de lengte) begint een route vanaf hole 1 (gelegen bij het clubhuis) waarin in een glooiend parklandschap de ene na de andere mooie hole wordt gespeeld. De greens en de opvolgende tee-boxen sluiten perfect aan. Omdat het een besloten ledenbaan is staat er geen bewegwijzering (de leden kennen de baan) maar dit is geen enkel probleem. Onderhoud van geboden, fairways en greens is perfect. Bunkers zijn zeer mooi en uitdagend geplaatst. Een golffeestje dus als je een introductie hebt weten te regelen.

RuudJanssen | 08-11-2018 | review: Australian Golf Club / AustraliŽ

Beoordeling met 4 sterren

De NSW is een prachtige links-baan in Sydney (La Perouse). De baan is uitdagend door de blind aan te spelen holes (oa hole 3 en hole 5) en de harde en snelle greens. Daarnaast komt de zeewind nog in het spel. Verder zal goed gekeken moeten worden naar de afslag opdat de bal niet in een hazard beland (oa hole 15). Ik heb gespeeld met een member van de club; dit is zonder meer aan te raden. Enige bekendheid met de baan maakt het spelen namelijk echt eenvoudiger. Jammer dat mooie (signature) hole 6 (een par 3 over de Tasmaanse zee) uit het spel is genomen door aanleg van een wandelroute. Je speelt nu een tijdelijke korte par 3.

RuudJanssen | 06-11-2018 | review: New South Wales Golf Club / AustraliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Fantastisch mooie baan in duinlandschap. Met prachtige greens en vaak verhoogde afslagplaatsen die een prachtig overzicht geven. Hij is wat aan de prijs maar neem dan een twilight starttijd.

jypasschier | 26-01-2018 | review: Dunes Golf Links / AustraliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Gespeeld in 2018. Zeer fraaie goed onderhouden baan op de Mornington Peninsula. Er liggen nog heel veel andere banen in de omgeving. Makkelijk bereikbaar vanuit Melbourne
Dit is wel een van de mooiste! Wel een beetje prijzig maar je kunt twilight spelen. Prima drivingrange en oefenfaciliteiten. Hole 1 is gelijk de mooiste par 5 vanaf een verhoogde teebox slingerend door het duinlandschap.. Fraai te bewonderen op youtube.

jypasschier | 19-01-2018 | review: St. Andrews Beach Golf / AustraliŽ

Beoordeling met 5 sterren

Zeer goede service, buggy met drankjes, handoeken en gps, premium golfset als rental. Extra ballen voor driving range, uitleg over de baan en geschiedenis. Kangaroos op de baan. Baan is vlak, met veel water, ruim opgezet. Prima middag hier.

qrobert | 15-07-2017 | review: Hope Island Golf Club / AustraliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Een mooie baan die zijn uitdagingen heeft op verschillende holes. Maar zeker speelbaar voor alle niveau’s. Regelmatige blindshots zorgen er wel voor de eerste keer je de baan speelt je het gevoel hebt je wel wat shots beter had kunnen doen. Maar zeker de moeite waard om deze baan te spelen!

flemmingpittoors | 11-02-2015 | review: St. Michael's Golf Club / AustraliŽ

Beoordeling met 5 sterren

De beste baan die ik ooit speelde! Waanzinnig knap hoe de baan in het landschap is ligt.
Baan in uitstekende conditie. Door de strakke zweewind wordt de baan zeer uitdagend!
Harde snelle greens met veel bunkers en drop-offs zorgen voor een verhoogde moeilijkheidsgraad!

flemmingpittoors | 09-02-2015 | review: New South Wales Golf Club / AustraliŽ