logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Bulgarije

Golfen in Bulgarije

 

 

Aantal banen met

Aantal banen met greenfees in de prijsklasse (€) van:

Regio

Aantal banen

9
holes

18
holes

18+
holes

Minder dan 40

40 tot 80

Meer dan 80

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

Bulgarije

8

8

3

kaart

Reacties en ervaring(en) met golfbanen in Bulgarije

Beoordeling met 4 sterren

Na de andere twee banen in Bulgarije (Thracian Cliffs en Blacksearama) te hebben gelopen zou Lighthouse volgens de waardering een stuk minder moeten zijn. In vergelijking tot Nederlandse banen is dit echter ook een zeer mooie baan. Iets minder dan Blacksearama en veel minder dan Thracian Cliffs maar daar kan bijna geen baan tegenop). Deze baan verdiend zeker wel meer dan een 7,5. We speelden er in de ochtend nadat de golfers van de Europese tour er hadden gespeeld. Misschien lag de baan er daarom zo goed bij. Baan is lastiger dan hij lijkt. Het wat hogere gras naast de fairway is soms lastig spelen. Uniek voor de baan (nooit elders gezien) is een bar met magnifiek uitzicht over zee naast de green van hole 8. Wat fantastisch! Je kunt er een sandwich en diverse soorten (alcoholisch of non-alcoholische drankjes krijgen. Een golfreis naar Thracian Cliffs met de 3 golfbanen in je pakket is echt een aanrader!

anton.vermeulen | 17-06-2021 | review: Lighthouse Golfcourse / Bulgarije

Beoordeling met 4 sterren

Een weekje golfen met verblijf op Thracian Cliffs is echt iets voor je bucketlist! Drie zeer mooie banen, topservice en goed eten en drinken. Blacksearama is een hele andere baan dan de topbaan van Thracian Cliffs, maar deze linksbaan is ook erg mooi. Wederom ook hier goed service en ontvangst. Gratis ballen op de drivingrange waar je lekker van t gras afslaat. Wij begonnen met windkracht 6 tegen tijdens onze ronde, maar na hole 1 merk je veel minder van de wind. Laat je dus niet te snel uit het veld slaan als t hard waait.
Schitterende bermen met kleurige bloemen (je bent wel direct je bal kwijt als je daarin terecht komt). Hole 18 is een plaatje! Mooie par 3 over een dal. Verder mooie verzorgde greens. Restaurant is zeer goed en sfeervol ;aanrader!

anton.vermeulen | 16-06-2021 | review: BlackSeaRama Golf Course / Bulgarije

Beoordeling met 5 sterren

Samen met mijn zoon een weekje golfen in Bulgarije. 2x Thracian Cliffs, Blacksearama en Lighthouse. Gisteren 1e keer Thracian Cliffs gespeeld. Man, man wat een mooie baan! Ik heb al heel veel banen gespeeld, maar deze staat nu op 1 net boven West Cliffs (Portugal) en Monte Mayor (Spanje toen die nog geopend was). Zeer goed onderhouden en erg uitdagend. Schitterende holes en dito vergezichten. Deze baan moet je een keer gespeeld hebben! Geen enkele hole of slag is makkelijk. Je moet echt recht kunnen slaan. Met hcp boven 25 heb je hier niets te zoeken; behalve je ballen :).
Op drivingerange kun je heerlijk van het gras afslaan op diverse doelen. Even oefenen daarnaast op puttinggreen kan geen kwaad; putten is soms zeer lastig op de snelle en mooie greens. Het enige dat wellicht ontbreekt, is een pitch en putt. Verder ontbreken prullenbakken in de baan.

Service op dit resort is super en het eten in een vd 6 restaurants, (wij aten gisteren bij Geti) was top. Ook daar erg goede service en mooi uitzicht over zee. Eten en drinken is naar Nederlandse maatstaven niet duur.

anton.vermeulen | 14-06-2021 | review: Thracian Cliffs Golf Course / Bulgarije

Beoordeling met 4 sterren

Prachtig gelegen op 20 minuten van Sofia, op elke hole uitzicht op het eindeloze en fraaie gebergte. De baan zelf was, zelfs in deze droge periode, goed onderhouden en de greens waren zacht maar snel. De holes zijn vrij makkelijk bespeelbaar; rechte fairways met weinig hoogteverschil en vanuit de rough was het vrij eenvoudig terug te komen naar de fairway of zelfs de green aan te vallen. Het clubhuis ziet er mooi uit en in de proshop was men erg gastvrij. Qua greenfee en club-rental was het, voor Bulgaarse begrippen, vrij prijzig. Maar het vriendelijke personeel, de groene greens en het heerlijke weer maakten dat volledig goed.

jesselammers | 30-08-2020 | review: Sofia Golf Club / Bulgarije

Beoordeling met 4 sterren

Zeer mooie golfbaan met prachtige uitzichten over de Zwarte Zee. Greenfee is voor Bulgarije te hoog. De banen aan de Zwarte Zee focussen zich vooral op toeristen en groepen golfers. Zeer uitdagende baan, vooral als er veel wind is. Fairway missen is vaak bal kwijt want de rough is vaak zeer lang.

robdegroof | 08-08-2020 | review: BlackSeaRama Golf Course / Bulgarije

Beoordeling met 4 sterren

Lighthouse is one of the three courses located near Baltchik. Lighthouse has a nice clubhouse with a spacy pro-shop. The practice facilities are good with a nice driving range and a big chip&putt green. The putting green is located just next to Teebox Hole 1. The tee boxes, fairways and greens are in good condition. They were a little bit faster than the ones of Blacksearama (located next to Lighthouse). The course has the big hotel as a landmark. Some holes has some new build villa's and apartments along side of it. Wind can be definitely a factor on this course. The par 71 course has a length of 6338m from black and 5830 from yellow. We had a very enjoyable day with wind, sun and fun at Lighthouse Golf.

benoitfacon | 08-07-2020 | review: Lighthouse Golfcourse / Bulgarije

Beoordeling met 4 sterren

Starttijden ook s middags ze willen het liefst dat iedereen in de ochtend start dan is de baan rond 18.00 leeg.

wimsteijger | 11-11-2019 | review: Thracian Cliffs Golf Course / Bulgarije

Beoordeling met 4 sterren

nice weather, beautiful course.

chenqi600 | 01-10-2019 | review: Thracian Cliffs Golf Course / Bulgarije

Beoordeling met 4 sterren

Goed onderhouden baan. Zelfs na een serieuze regenbui kon er onmiddellijk terug gespeeld worden.
Het was geen probleem om mijn reservatie, die gepland stond tijdens de zware regen, te verzetten.

fredenfrie | 24-09-2019 | review: Lighthouse Golfcourse / Bulgarije

Beoordeling met 4 sterren

Wat een baan, wat een baan! Prachtig. Het is een voorrecht om op deze schitterende golflocatie te mogen spelen. De holes liggen fantastisch ingebed en vervlochten in het ruige kustlandschap met zijn krijtrotsen. Daarover zijn ongetwijfeld al veel lovende woorden geschreven.
Wij speelden de baan twee keer en die tweede keer biedt toch voordelen. Je kent dan al een beetje de lastige punten. Voor de single handicappers zijn de gele tees aan te raden. Wie boven de 10 zit kan beter overwegen om van zilver of wit af te slaan. Daarnaast zijn er voor de vrouwen en beginners nog groene tees. Er zijn meerdere holes waarbij de afslag vanaf geel, zilver en wit echt heel veel carry moet hebben voordat deze vaste grond onder de fairway-voeten krijgt. De starter adviseert dan ook bij de eerste keer dat je er speelt terecht om vanaf zilver of wit af te slaan.
De drivingrange en de putting green zijn armetierig. Passen niet bij het niveau van deze baan en bij de te betalen groenfee. Het clubhuis is ook niet echt gezellig. De horeca-tent bij hole 18 is een pleister op deze wonde, maar stelt op zich niet veel voor. De proshop heeft daarentegen een aardig aanbod.
Het is een supercommerciële baan. Dus als je een late starttijd hebt gebeurt het dat je gewoon moet wachten tot er een buggy terug is. Er zijn minimaal 240 spelers per dag, werd ons verteld. En naar handicaps wordt niet gekeken. Dus een ronde kan maar zo 5 uur duren als je, zoals wij, moet wachten en wachten. Accepteer daarom in voor- en najaar dan ook niet bij je reisorganisator/touroperator een starttijd die na 12.30 uur ligt.

henktenoever | 24-09-2019 | review: Thracian Cliffs Golf Course / Bulgarije

Beoordeling met 4 sterren

Niet echt een gelegenheid aanwezig om even lekker na te genieten.

jangils | 24-09-2019 | review: Thracian Cliffs Golf Course / Bulgarije

Beoordeling met 4 sterren

De baan grenst aan het gelijknamige (grote) hotel. Putte het personeel zich daar uit in vriendelijkheid, bij de golfclub kan de receptie daar nog wel iets van leren.
De baan oogt simpel. Maar is het niet. Brede fairways en grote greens. Onze flights vroegen zich steeds af of de lengte van de baan wel in overeenstemming was met de GPS-gegevens van onze horloges. We konden niet geloven dat de baan de aangegeven GPS lengte had, maar in het echt toch veel langer was.
De greens zijn niet allemaal even eerlijk en dat komt met name door de ondulatie en door de plaats waar de vlag vaak gestoken is. Ze zijn wel lekker snel.
Wie all-inclusive heeft geboekt bij het gelijknamige hotel kan in het clubhouse van de golfclub ook gratis terecht voor drankjes en o.a. pizza's.
Samenvattend: het is een leuke warming-up op Lighthouse voor het echter werk op Thracian Cliffs.

henktenoever | 23-09-2019 | review: Lighthouse Golfcourse / Bulgarije

Beoordeling met 4 sterren

Mooi baan, met soms uitzicht op zee. Na hole 8 is er een leuke bar met uitzicht op zee. Het clubhuis is niet echt gezellig en veel te duur naar Bulgaarse normen.

robdegroof | 11-09-2019 | review: Lighthouse Golfcourse / Bulgarije

Beoordeling met 5 sterren

Expectations were high as we stood on the first tee box. After the starter had informed us on the local rules and how to play the course we were ready! And, after a few hole we were very impressed; the views are simply spectacular!
The first 8 holes run along the coast, hugging it. Greens on the edge of the cliffs overlooking the Black Sea. The last 10 holes return at a higher level also with great views over the sea.
The course is in prime condition, from tee-box to green. Bunkers well placed and well maintained and of course in abundance, Gary Player style.
Pro-shop was a let down! Stocked with the basics, and expensive!
The clubhouse was a disaster, one person serving but overworked (and not at all friendly), so we decided to pass it by.
All in all, the golf was fantastic as was the course and well worth the visit.

DigbyBenn | 17-08-2019 | review: Thracian Cliffs Golf Course / Bulgarije

Beoordeling met 4 sterren

This Gary Player designed course is the second that I played in Bulgaria. A semi-inland links with a lot of bunkers in play, the GP way! Course management is vital, as there are some very impressive holes, especially the last! Not at all very flat, some water in play and generally well maintained course.

DigbyBenn | 16-08-2019 | review: BlackSeaRama Golf Course / Bulgarije

Beoordeling met 4 sterren

Hartelijke ontvangst met uitleg in goed Engels. Driving range zoals het hoort. Mooi gras en alle ballen in pyramide opgesteld en daarachter een emmer water met poetsborstel voor je clubs. Dit is de beste range die ik ooit heb meegemaakt. Bijbehorende oefenfaciliteiten 100%.
De baan is, in vergelijk met Thracian cliffs (vorige dag gelopen) gemakkelijk. Oftewel, op een goeie dag kan je wel je handicap lopen. Diverse mooie holes maar het mooiste komt als laatste: hole 18! Parretje 3 van 191 meter over een dal. Fantastisch uitzicht naar het mooie clubhuis.
Tip: speel eerst deze baan en kom vroeg om te oefenen en speel de baan dan in de middag. en dan de dag erop naar de ontzettend moeilijke Thracian.

edwin | 08-06-2019 | review: BlackSeaRama Golf Course / Bulgarije

Beoordeling met 4 sterren

Mijn verwachtingen waren laag omdat deze baan de minste zou zijn vergeleken met de nabijgelegen topbanen Blacksearama en Thracian. Het klopt dat deze de mindere is maar dan zeker nog heel veel beter dan de gemiddelde baan in Nederland. Mooie course met niet al te moeilijke holes. toppunt is het "halfway house" na hole 8. Een schitterend terrasje op de rand van de klif waar je geacht wordt max. 10 min. te pauzeren. Aangezien ik pas om 15:30 speelde kreeg ik half greenfee tarief en die €40 was zeer zeker de moeite waard!

edwin | 08-06-2019 | review: Lighthouse Golfcourse / Bulgarije

Beoordeling met 4 sterren

De fantastische foto's online hebben me overtuigd dat ik hier ooit moest spelen. Dus een starttijd online geboekt in de ochtend 09:00 uur. Contact via mail is goed verlopen. De volgende dag wilde ik nogmaals boeken maar als ik op dezelfde dag nogmaals zou spelen dan was de greenfee voor de helft (€55,00 dus). Het was een snikhete dag, weinig wind en volle bak zon. Eerlijkheid gebied me te zeggen dat die mooie foto's van internet genomen zijn vanaf zee en nu je zelf op de baan staat zie je de mooie witte kliffen onder je, dus niet. Neemt niet weg dat je overal uitzicht op zee had en er dus fantastisch uitzag. Hole 1 verstandig begonnen met ijzer 4 en kort ijzer naar binnen dus green in regulation. Helaas 4x moeten putten dus de toon was gezet! De verplichte buggy is inderdaad een must want dit is niet te belopen. Veel omhoog en omlaag maar ook diverse lange stukken tussen de holes. En zo'n buggy werkt ook verkoelend. De koelbox aan onze buggy werd gevuld met ijs waardoor onze drankjes heerlijk koel bleven. Dit is een baan die je gewoon zelf moet beleven. Echt de moeite waard maar je moet echt wel een beetje kunnen golfen wil je hier plezier aan beleven.

edwin | 07-06-2019 | review: Thracian Cliffs Golf Course / Bulgarije

Beoordeling met 4 sterren

Alle lof over deze baan is terecht. Zie ook de vele filmpjes die er over deze baan gemaakt zijn. Het klopt gewoon.
Om 10.30 gestart en de flight voor ons om 10 uur, dus we konden goed doorspelen en in ruim 4 uur rond. De starter waarschuwde dat een ronde ruim 5 uur duurt. Op deze baan is dat niet erg. De topdrukte is in de maanden april en mei. Juni al rustig en daarna te warm. Baan gaat ivm winter in november dicht en weer open in maart. De fairways zijn redelijk breed, dat mensen (veel) ballen verliezen is meer het gevolg van het intimiderende karakter van de baan (spelen vanaf sterk verhoogde t-boxen, steile kliffen langs de fairways, bunkers en struiken op strategische plaatsen). De moeilijkheid zit hem meer in de approach naar de green en de greens zelf. De greens liggen of hoger of lager dan de fairways, dus juiste lengte van de slag belangrijk. Greens zijn niet snel maar lastig te lezen. Het loont om de tijd te nemen om de juiste lijn te bepalen. Het rye gras zorgt ervoor dat vanuit de (lichte) rough slaan wat meer kracht vraagt (gras is stroef en bal ligt altijd een beetje opgeteed)
Personeel zeer gastvrij, service gericht en vriendelijk.

schiriel | 03-06-2019 | review: Thracian Cliffs Golf Course / Bulgarije

Beoordeling met 5 sterren

Erg moeilijke baan. 3x gespeeld en 1e keer 15 ballen weggeslagen. Een van de mooiste banen in Europa. Iedere hole heeft iets bijzonders.

marcel372 | 25-05-2019 | review: Thracian Cliffs Golf Course / Bulgarije

Beoordeling met 3 sterren

Aardige baan, met weinig uitdaging.

marcel372 | 23-05-2019 | review: Lighthouse Golfcourse / Bulgarije

Beoordeling met 4 sterren

We speelden deze baan twee dagen na mekaar in mei. De omstandigheden waren ideaal : begin de twintig graden en droog.
Iconische baan waar ik al veel van gehoord had en dus ook hoge verwachtingen had. Ik kan gerust zeggen dat deze ruimschoots zijn ingelost! Wat een prachtige baan! Je hebt voortdurend een mooi zicht op de zee. Zeker de front nine holes zijn stuk voor stuk fantastisch. De baan is zeker niet makkelijk, maar zelfs als hoge hcp beleef je hier veel plezier.
Je kiest je tee box best ifv je carry. Zoniet zal je veel ballen kwijt zijn. Voordeel is wel dat je bijna overal ook makkelijk ballen terugvindt. De flora rond de baan was in deze tijd van het jaar heel mooi.
De baan is heel goed onderhouden. De greens zijn super. Wel vaak wat verhoogde ligging zodat de keuze van je approach shot niet altijd makkelijk is.
De oefenfaciliteiten zijn op het niveau van de baan. Enkel het clubhuis is wat minder. Er is aan de 18de hole echter wel een leuk terras voor een eerste drankje. Wat bij een dergelijke baan ook niet past is het gebruik van tokens voor de drinving range (20 ballen voor 2€), dit zou ongelimiteerd moeten zijn. Maar nu doe ik echt mijn best om een puntje van kritiek te vinden ;-).

ruubsie | 16-05-2019 | review: Thracian Cliffs Golf Course / Bulgarije

Golf touroperators Bulgarije:

Executive Golf Travel