logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Caribisch Gebied  >  Curacao

Golfen in Curacao

 

 

Aantal banen met

Aantal banen met greenfees in de prijsklasse (€) van:

Regio

Aantal banen

9
holes

18
holes

18+
holes

Minder dan 40

40 tot 80

Meer dan 80

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

Curacao

3

1

2

1

2

kaart

Reacties en ervaring(en) met golfbanen in Curacao

Beoordeling met 4 sterren

Golfbaan was perfect, zeker omdat het s'nachts even flink geregend had.
Was erg rustig, was ook wel prettig.
geweldige ervaring. restaurant was gesloten. receptie zeer gastvrij.
had het door corona waarschijnlijk nog erg zwaar.
wel aanrader.

robanita | 28-06-2021 | review: Old Quarry Golf Course / Curacao

Beoordeling met 3 sterren

Leuke golfbaan om tijdens het verblijf op Curacao te spelen, huurmateriaal is matig en erg beschadigd evenals de oefenfaciliteiten. Die zijn gewoon slecht. Ondanks de zon en de warmte stond er veel gras op de teeboxen en op de greens. Toen wij er liepen was er wel wat regen gevallen want de greens waren erg zacht. De bunkers zijn spijkerhard. Hole 6 moet je gespeeld hebben, mooi uitzicht. Jammer dat na afloop het clubhuis sfeerloos is, er is meer van te maken.

Robbert | 20-06-2021 | review: Blue Bay Curacao Golf / Curacao

Beoordeling met 4 sterren

In corona tijd gespeeld, waardoor het onwerkelijk rustig was. Derde flight in de ochtend en toen die uitzicht waren op hole 2 hebben we 16 holes lang niemand gezien. De golfbaan begint spectaculair met twee holes langs de zee. Daarin landinwaards en op eerste negen nog een mooie serie holes ronde de Spanish Bay. Tweede negen iets minder spectaculair qua views maar blijft een uitdagende golfbaan die leuk is om te spelen. Condities waren vrijwel perfect. Buggy is een must want grote stukken tussen holes, maar maakt dus ook dat je vaak alleen voelt op de golfbaan. Al met al een aanrader als je op het eiland bent!

Birds21 | 19-03-2021 | review: Old Quarry Golf Course / Curacao

Beoordeling met 5 sterren

Wij zijn 3 a 4 maanden per jaar op Curaçao en spelen dan altijd op Old Quarry.
In de verstreken maanden heb ik daar rond de 25 keer gespeeld.
Hieronder vul ik dus maar 1 datum in maar het zijn er zoals u zult begrijpen meerdere.

rob somers | 15-03-2021 | review: Old Quarry Golf Course / Curacao

Beoordeling met 3 sterren

prima maar wat ouderwetse golfbaan, goede oefenbaan, rustig, aangename sfeer.

gwijffels | 25-02-2021 | review: Curaçao Golf and Squash Club / Curacao

Beoordeling met 5 sterren

Doordat er veel regen gevallen was lag de golfbaan er schitterend bij. Onderhoud was een van de beste die ik ooit gezien heb.

mauroboer90 | 18-02-2021 | review: Old Quarry Golf Course / Curacao

Beoordeling met 3 sterren

Zeker een mooi en knap aangelegde golfbaan, ondanks de lokale uitdagingen, met een paar zeer fraaie holes langs de zee. Inmiddels is de baan wel een soort van ‘overspeeld’ en is er veel om de baan heen gebouwd, wat de ‘uitstraling’ niet ten goede komt. Onderhoud niet optimaal. Matige greens en (meestal) keiharde fairways, waardoor mooie drives de semi rough in stuiteren en vaak niet meer gevonden kunnen worden. Zeer frustrerend voor de geoefende golfer. Zonder meer een leuke baan om te spelen, vooral voor de recreatieve en minder geoefende golfers.

PeterJanRubingh | 08-02-2021 | review: Blue Bay Curacao Golf / Curacao

Beoordeling met 3 sterren

Baan is qua architectuur prachtig. Het onderhoud is zeer matig.

cees429 | 08-02-2021 | review: Blue Bay Curacao Golf / Curacao

Beoordeling met 4 sterren

Een werkelijk prachtig aangelegde, schitterend gelegen en heerlijk spelende golfbaan. Design en inpassing in landschap uniek mooi. Heel ruim opgezet en weinig ‘verstorende bebouwing’ om baan heen. Misschien wel de mooiste baan van het Koninkrijk. Zeer geschikt voor de geoefende golfer. Mooie fairways en greens. Gezellig clubhuis (‘Boca 19’) aan het water vlakbij de 18e green. Eerste hole echter langs de zee bij de mooie pro-shop, dus na afloop eerst buggy inleveren bij pro-shop en dan met auto even naar Boca-19 (paar honderd meter).

PeterJanRubingh | 05-02-2021 | review: Old Quarry Golf Course / Curacao

Beoordeling met 4 sterren

Op en top vakantie gevoel op deze baan. Zeer afwisselende holes met mooie uitzichten op zee.
Greens wel soms erg kaal door de droogte, maar baan lag er overall fantastisch bij.
Vriendelijk ontvangst, gastvrij in de horeca. Heerlijk genieten in de schaduw van een drankje.

lmarkhorst | 11-12-2020 | review: Blue Bay Curacao Golf / Curacao

Beoordeling met 4 sterren

Terecht de mooiste baan in de Caribbean. Het is een prachtige rit door het complex heen naar de pro shop. De pro shop is uitbundig en had genoeg merchandise van de club en anders. De driving range is een wat Lange buggy rit dus daar moet je van te voren wel rekening mee houden. Op de eerste tee wordt je gelijk weg geblazen door het uitzicht langs de zee en de door de wind. De baan heeft verschillende gezichten. De eerste paar holes langs de zee hebben een open links stijl, daarna voornamelijk inland stijl langs de Tafelberg. Alle holes zijn prachtig en doordacht ontworpen. De golfbaan is perfect onderhouden, met goeie rappe greens en mooie fairways. Zeker voor de prijs waar ook een buggy bij in zit, is de prijs-kwaliteitverhouding van de golfbaan erg goed. Zeker een must-play voor de golf liefhebber als je op Curaçao bent.

rickvdmeer95 | 30-11-2020 | review: Old Quarry Golf Course / Curacao

Beoordeling met 3 sterren

Gelukkig hebben zowel de front nine als de back nine holes langs de zee. Deze holes maken het waard om hier te spelen. Volgens mij hadden ze de back nine gerenoveerd en moest deze nog beginnen aan de eerste negen. De driving range kan echt wel een update gebruiken, of niet zulke verwachtingen hebben als ik :) Al met al had ik er veel meer van verwacht, misschien ook wel omdat wij de dag ervoor op Old Quarry hadden gespeeld.

Golfgirl_Jolien | 26-11-2020 | review: Blue Bay Curacao Golf / Curacao

Beoordeling met 4 sterren

Het was een genot om tijdens de pandamie mogen spelen op de Old Quarry op Curacao. Het was enorm rustig, maar de golfbaan was in een goede conditie. Helaas was het clubhuis dicht en waren er geen broodjes te krijgen. Water was er wel genoeg ook in de golfbaan. Het is goed dat ze een buggy verplichten want de afstanden tussen de holes is nog al een stukje, ook naar de driving range is een stukje rijden.

Golfgirl_Jolien | 25-11-2020 | review: Old Quarry Golf Course / Curacao

Beoordeling met 4 sterren

Een mooie golfbaan op een groot resort, Ik kreeg een mooie special. Greenfee, buggy en een huurset van Titleist en een sleeve ballen voor 125 dollar. De buggy voorzien van een emmertje ijs, om drankjes koel te houden. De set was een oude gebruikte set, maar op zich goed mee te spelen
De driving range is eenvoudig en is meer om even los te slaan, want je hebt geen goed inzicht waar de ballen precies komen. Langs vrijwel elke hole liggen mooie woningen en appartementen. Een aantal holes met prachtig uitzicht op zee. En vooral hole 6 is spectaculair, met de green aan de andere kant van een kleine baai me rotsen en water.
Het gras van de rough is van een bepaald type, niet al te hoog, maar de bal zakt er ver in weg, was wel goed uit te slaan. Er zijn ook diverse water tappunten langs de baan. Na hole 9 dichtbij het clubhuis voor een sanitaire stop, verder geen toiletten door de baan.
goed opletten vanaf welke Tee je speelt. de kleuren zijn anders dan in NL. speel je in NL van wit, dan is dat op Blue bay van goud/geel, Geel in NL = blauw, blauw in NL= wit, en rood = rood
de afstanden op de score card en op de borden zijn in yards, de PAR3 is gemiddeld 143m, de PAR4 is 333m en de PAR5 is gemideld 462 m. Langs de baan kon ik nergens markeringen vinden die iets zeiden over de afstand tot aan de vlag, dus een golfhorloge of rangefinder is geen overbodige luxe.
Op de baan kom je regelmatig luguanen en mooie vogels alsmede flamingos.
Ik heb ook op Old Quarry/Santa Barbara gespeeld en als ik eerlijk ben vind ik die baan mooier.

richard.kunst | 23-11-2020 | review: Blue Bay Curacao Golf / Curacao

Beoordeling met 4 sterren

De baan wordt steeds beter en dat geldt vooral voor de greens de landscaping etc. Geholpen door lekker veel regen ligt de baan er super groen bij. Wel op de fairways blijven anders heb je een probleem.
Spectaculaire holes! Geniepige holes onder afschot! Je moet de baan meer gespeeld hebben om die uitdagingen te leren beheersen.
De teeboxen zijn zeker een punt van verbetering. Vele zijn niet vlak en zeer onregelmatig.

robert.bruens | 15-11-2020 | review: Blue Bay Curacao Golf / Curacao

Beoordeling met 5 sterren

Dit is de mooiste golfbaan van het koninkrijk! Ontworpen door Pete Dye. Veel holes hebben een prachtig uitzicht op zee, dan wel op het Spaanse Water. De baan is gesitueerd tegen de Tafelberg zodat er behoorlijke hoogte verschillen zijn, terwijl er tegelijkertijd veel holes met slechts wat ondulatie zijn. De greens zijn redelijk snel (en bobbelen niet!) vaak bewaakt met bunkers met goed zand er in. De ontwerper is beroemd vanwege zijn mind fucks en het afstraffen van mindere schoten. Dat is ook hier het geval. Het is zeker geen makkelijk resort baan!

toine.christian | 14-11-2020 | review: Old Quarry Golf Course / Curacao

Beoordeling met 4 sterren

vanwege corona niet druk wel super goed onderhouden.

harryR1977 | 06-11-2020 | review: Old Quarry Golf Course / Curacao

Beoordeling met 4 sterren

Een echte tropische baan met veel historische elementen, de voormalige Shell baan heeft een prachtig bomenbestand die de baan karakteriseren, negen holes die je op twee manieren speelt zodat je er 18 loopt. Loopt en dat weet je dan ook de baan ligt laag en het is er over het algemeen vochtig en zeer warm. Een goede fysieke conditie en veel te drinken is een absolute noodzaak. De teeboxen zijn over het algemeen een drama, een mat op een betonblok of een stuk niet vlak gras met Putten en bulten. Dat hoeft toch niet zo te zijn. Meerdere fairways droog met gedeeltelijk gras. Jammer.
Wel hele vriendelijke mensen en dat geldt zeker ook voor de bediening in het restaurant.

robert.bruens | 01-11-2020 | review: Curaçao Golf and Squash Club / Curacao

Beoordeling met 4 sterren

Ik heb deze baan al vaak gespeeld, maar hij wordt steeds beter. Door slim om te gaan met het klimaat, worden nu greens aangepast met beter gras. Daardoor nu wisselende greens, maar de greens die al klaar waren waren super. De baan zelf is met de nieuwe holes erg gaaf vind ik. Risk en reward, gewoon goed te spelen. Daarna een drankje op het terras, met lekkere borrelhappen. Heel erg leuk. Als je gewoon een leuke golfdag wil hebben, is dit je baan. Driving range kan wat beter.

arvidmunz | 11-09-2020 | review: Blue Bay Curacao Golf / Curacao

Beoordeling met 4 sterren

Leuke golfbaan, steeds meer gras tees. Vond de greens erg moeilijk, maar ligt met name aan mezelf. Mede spelers hadden hier geen last van. Clubhuis gezellig oud koloniaal. Helaas 2 greens verwoest, maar alsnog leuk te spelen. Wel warm in september!

arvidmunz | 10-09-2020 | review: Curaçao Golf and Squash Club / Curacao

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige golfbaan, goed onderhouden. Jammer dat er niet echt meer een clubhuis is. Hole 19 daarentegen wel leuk na de ronde. Persoonlijk vind ik dit wel een moeilijke baan om goed te spelen. Wel een must als je er bent.
Omgeving prachtig.

arvidmunz | 06-09-2020 | review: Old Quarry Golf Course / Curacao

Beoordeling met 4 sterren

Mooi baan in een heerlijke omgeving. Wij hebben er gespeeld na een aantal regenbuien dus alles was groener dan groen. Greenkeepers druk aan het werk om boel bij te houden wat erg goed is gelukt. Greens snel en uitdagend. TOP.

robinhuyser | 21-07-2020 | review: Blue Bay Curacao Golf / Curacao

Beoordeling met 4 sterren

Geen moeilijke baan om te spelen maar wel uitdagend. Vriendelijke caddiemasters.

FransWinters | 12-03-2020 | review: Blue Bay Curacao Golf / Curacao

Beoordeling met 4 sterren

Negen holes baan uit 1921 dicht bij de olieraffinaderij. Vrijwel vlakke fairways met 18 verschillende afslagplaatsen. Het is een ledenbaan waar gasten ook welkom zijn tegen billijke greenfee-prijzen. Clubhuis is herbouwd naar de moderne tijd om goed en gezellig te toeven.

info596 | 08-11-2019 | review: Curaçao Golf and Squash Club / Curacao

Beoordeling met 4 sterren

Deze oudste baan van Curacao is heel overzichtelijk. Je kunt je bal moeilijk kwijtraken, weinig hoogteverschillen op een paar hoger gelegen teeboxen en grens na. Hij lijkt niet moeilijk, maar je krijgt veel slagen mee, en die heb je ook echt nodig. Groot terras en zeer vriendelijk personeel.

madelon5 | 08-11-2019 | review: Curaçao Golf and Squash Club / Curacao

Beoordeling met 4 sterren

Een club met historie, voorheen de Shell golfbaan, nu nog gelinkt met de raffinaderij op Curacao.
Veel van de leden zijn hen die al lang een band hebben met Curacao.
We hebben het over een negen holes baan die dankzij enig lay-out vernuft ook als 18 holes kan worden bespeeld.
Emmastad ligt tussen de bomen in een kom van het eiland. In het tropische klimaat lijdt dit overdag tot enorme warmte opbouw. Voor velen is het spelen op Emmastad daarom “te veel”
De fairways zijn meest bedekt met ongedefinieerd groen gras. De meeste tees zijn stukken kunstgras op betonnen sokkels, best lastig als je dat niet gewend bent.
De greens daarentegen meest snel goed verzorgd en daarmee ook lastig!

robert.bruens | 16-10-2019 | review: Curaçao Golf and Squash Club / Curacao

Beoordeling met 5 sterren

Mooi rondje 9 holes gelopen op fijne baan tussen tropische begroeiing en leguanen. Zeer toegankelijke club, prima sets gehuurd bij de pro. En gastvrij ontvangen in clubhuis. Één van de vele goede redenen om terug te komen naar Curacao! ???️‍♂️⛳️?.

mparson | 13-08-2019 | review: Curaçao Golf and Squash Club / Curacao

Beoordeling met 3 sterren

De historie en de oude bomen maken een bezoekje wel de moeite waard. Als je komt om te spelen dan zou ik een andere baan kiezen.

i.h.m.borghstijn | 28-05-2019 | review: Curaçao Golf and Squash Club / Curacao

Beoordeling met 4 sterren

Lekker in de ochtend 9 holes gelopen, stond een lekker windje. De baan zag er goed uit, fairways lekker breed en goede greens. Jammer dat er soms van matten moet worden afgeslagen, maar wel fijn veel koud waterpunten bij de afslagen. Daarna nog ff wat gegeten, was een leuke dag. Ook erg vriendelijk personeel...

pieth81 | 15-03-2019 | review: Curaçao Golf and Squash Club / Curacao

Beoordeling met 3 sterren

Wij waren voor één maand lid op deze rustige baan en werden erg gastvrij ontvangen. Prima baan om 'in vorm' te blijven, vriendelijk personeel en greenkeepers. Heerlijke dagschotels (hoewel wij hebben bedankt voor de worteltjes stampot met worst want dat vonden we iets te 'Hollands'). We konden/mochten meedoen met alle wedstrijden (soms buiten mededinging, maar dat vonden we niet erg). Prijs kwaliteit verhouding vinden wij goed.
Er wordt wel wat kwistig omgegaan met onkruidbestrijding wat nogal een chemisch luchtje gaf zo nu en dan, maar de baan is prachtig groen en de greens in prima staat.
Ook erg prettig is dat je niet van te voren hoeft te reserveren, je krijgt een weekoverzicht en dan weet je welke dagen er om welke tijd een wedstrijd is (altijd shotgun, wat weer erg gezellig is).

iris_hermsen | 14-02-2019 | review: Curaçao Golf and Squash Club / Curacao

Golf links in Curacao

www.Vakantie-Curacao.nl