logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Midden-Oosten  >  Egypte

Golfen in Egypte

 

 

Aantal banen met

Aantal banen met greenfees in de prijsklasse (€) van:

Regio

Aantal banen

9
holes

18
holes

18+
holes

Minder dan 40

40 tot 80

Meer dan 80

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

Alexandria

1

1

1

Cairo

7

1

3

2

1

1

Luxor

1

1

Rode Zee

6

5

1

3

Reacties en ervaring(en) met golfbanen in Egypte

Beoordeling met 4 sterren

Prachtig golfbaan in de perfecte omgeving met vriendelijk personeel welke gedurende de hele dag bezig zijn om je verblijf tot een feestje te maken.

ewaweijden | 02-11-2020 | review: El Gouna (Steinberger)Golf Club / Egypte

Beoordeling met 4 sterren

Prima onderhouden golfbaan. Wanneer je geen eigen golfspullen mee neemt. Kan je clubs huren echter moet je de ballen en tees kopen. Gooi gewoon wat in de huurtassen.

rene.leeuw | 05-03-2020 | review: El Gouna (Steinberger)Golf Club / Egypte

Beoordeling met 4 sterren

Al diverse malen gespeeld. Niet heel verrassend, maar mooie PAR 3's. Door de immer hoge temperatuur en de lage vochtigheidsgraad meer lengte dan in Nederland. De PAR5 -en zijn in 3 slagen goed haalbaar.
Greens niet overal even goed onderhouden. Ruimte om te oefenen is bovengemiddeld.
Kortom Na de pandemie komen we terug.

bartvangulick | 26-02-2020 | review: El Gouna (Steinberger)Golf Club / Egypte

Beoordeling met 4 sterren

Een erg leuke baan met meerdere tee boxen. Behoorlijke hoogteverschillen. Goede, maar tricky greens. Fairways prima alhoewel een beetje hard. Prima ontvangst en goede service. Er staat meestal een windje wat het spelen niet eenvoudiger maakt. Zoek voor jezelf niet teveel uitdaging, maar speel als heer gewoon van blauw. Dat is alles bij elkaar al moeilijk genoeg. Wij hebben de baan 3 keer gespeeld en wij vonden het prettig.
Ook een aanrader: de par 3 baan! Erg leuk en ook zeer goed onderhouden.
Wij verbleven in het ernaast liggende Steigenberger Makadi. De combinatie is perfect!
We komen er graag nog een keer.

Harry55Smits | 20-02-2020 | review: Madinat Makadi Golf / Egypte

Beoordeling met 4 sterren

Al meer dan 50 x gespeeld tijdens de voorbije 10 jaar. Steeds opnieuw een uitdaging.
Baan is steeds top onderhouden van Tee tot Green.
Dat het clubhuis niet echt in de nabijheid ligt van Hole 1 of 18 is jammer maar doet feitelijk niet ter zake.
Het terras van het hotel is de ideale plek om na te genieten van het net gespeelde rondje golf.
Prijs/kwaliteit is dik in orde en de Gary Player course is zoveel beter dan de omliggende banen.

johan.ory7 | 01-02-2020 | review: Cascades at Soma Bay / Egypte

Beoordeling met 4 sterren

De 1e 9 redelijk, vanaf 10 prachtig, helaas wat GUR.

peter43 | 24-01-2020 | review: Katameya Heights Golf and Tennis resort / Egypte

Beoordeling met 4 sterren

Net als vorig jaar op de bij Steigenberger hotel gelegen golfbaan gespeeld. Baan is prachtig groen ondanks dat deze midden in de Egyptische woestijn is gelegen. De holes zijn niet heel moeilijk maar de vaak aanwezige wind (wij hadden twee keer wk 5 in de middag) en de setting van de baan maken hem toch lastig. Uit het om de fairways gelegen wasteland en de vele lastig geplaatste bunkers is het lastig scoren. Ook komt het water op een aantal holes in beeld. Op de driving range speel je de oefenballen in de richting van kunstmatige eilandjes met de wind pal in je gezicht. Ook is er een putting en chipping green. De baanmedewerkers zijn vriendelijk. Het clubhuis heeft een terras en een shop met kleding. Binnen is het ronduit ongezellig. Gelukkig is het hier altijd mooi weer! Het onderhoud van de fairways is prima. Er wordt gesproeid met gerecycled water van de hotels in de omgeving. De greens zijn redelijk snel, een aantal hadden overigens de nodige kale plekken. Je kunt redelijk oude, goedkope setjes huren voor 12 euro, mijn vrouw en ik hadden ieder een halve set meegenomen dit jaar. De greenfee van 85 euro in het hoogseizoen is behoorlijk hoog vinden wij, maar er is een twilight tarief van 55 euro. In januari moest je na 14 uur starten, maar met een klein fooitje voor de caddymaster liepen we om 13 uur al in de baan en waren ruim voor donker binnen. Hollanders letten op de centjes. We hebben ook gespeeld op de champions course van het complex Ancient Sands in het noorden van El gouna, waar wij verbleven. Hier is de baan nog meer open en speelt de wind een nog grotere rol. Vooralsnog is het een 9 holes baan maar er is ruimte voor 18 holes. De fairways en greens zijn onberispelijk onderhouden. De driving range is inmens groot en de service is fantastisch hier. Je clubs worden schoongemaakt bij de range en als je terugkomt van de baan. De baan is ook erg lang. Bijna 3200 meter voor een par36 vanaf de gele tees. Het is erg rustig op de baan, wel vonden wij hem een beetje kaal en zijn er naast een aantal holes bouwaktiviteiten. Greenfees zijn exact gelijk aan die van Steigenberger. Een aanrader wat ons betreft. Leadingcourses: ik kan deze baan niet scoren omdat hij niet in jullie database zit!

hannibal | 22-01-2020 | review: El Gouna (Steinberger)Golf Club / Egypte

Beoordeling met 4 sterren

Heel goed onderhouden golf course. Ontwerp van de golfbaan is traditioneel. De sloperating voor deze open linkscourse is 119. Met veel wind als deze week is de course beduidend moeilijker dan de rating aangeeft.

De bunkers en hindernissen zijn strategisch geplaatst. Prima greens, goede fairways, veel wasted areas en diepe rough rond de green. De par-3 holes zijn met winderige condities uitdagend te noemen.

De greenfee in het hoogseizoen van 85 euro accordeert met de toppositie in Egypte. Special thanks to Dany Samir - teaching professional - for your hospitality!

AndréBiester | 20-01-2020 | review: El Gouna (Steinberger)Golf Club / Egypte

Beoordeling met 4 sterren

Mijzelf als kerstcadeautje 1 keetje spelen op deze mooie baan cadeau gegeven.

Clubhuis en receptie:
Gilfpro Sammy was heel behulpzaam en nam de tijd alles uit te leggen over de baan, driving range en ansere oefen faciliteiten.

Huur clubs:
Ze hebben hier 2 merken: TopFlite en ProTekt. Niet echt bekende merken dus.
Alle uur clubs zagen er gebruikt en beschadigd uit.
Tip: neem je eigen clubs mee.

De baan:
De baan was niet heel moeilijk. Ik speelde op een dag dat er veel wind stond, dat maakt het spelen dan lastig. Moest vaak 2 clubs extra nemen (7 ipv 9).
Het gras is een stuk zachter als bij de banen in Nederland, hierdoor had de bal minder rol, maar dat went snel.

Driving range:
Een hele aparte ervaring om de ballen op een eilandje (beton) te slaan, of gewoon in het water (wat eigenlijk ook de bedoeling van deze DR is)

Conclusie:
Een leuke baan om een keer gespeeld te hebben, niet al te moeilijk als er niet teveel wind staat.

golfenmetmicha | 25-12-2019 | review: El Gouna (Steinberger)Golf Club / Egypte

Beoordeling met 4 sterren

Was hier al een aantal jaren niet meer geweest, maar begin deze maand deze baan opnieuw 6 keer gespeeld tijdens ons verblijf in het Steigenberger Golf Resort (ook eigenaar van de baan). Nog steeds een perfect onderhouden baan, met ruime fairways en weinig rough, maar wel zones met wasteland waar rotsen en cactussen het je heel moeilijk kunnen maken. Baan is ook in deze periode redelijk druk bezet. De baan slingert zich rond de lagune van El Gouna en op enkele plaatsen moet je over het water slaan. Vrij uitdagende lay out voor elk niveau van golfer, maar er zijn zes verschillende teeboxen (van wit tot oranje) zodat iedereen een afstand naar zijn gading kan vinden. Baan heeft zowel langere als kortere par 3's, verschillende (echte) doglegs. Een shot in de goede richting wordt beloond, een afzwaaier betekent trouble :-). Personeel heel erg vriendelijk, club cleaning en bewaren golftas tijdens verblijf zijn inclusief zonder extra kosten. Af en toe een fooi geven hoort er wel tot de gebruiken. Golfshop biedt kleding en klein golfmateriaal aan (tees, ballen...), maar geen clubs e.d. Kortom, heel aangename baan en vooral, het is er altijd schitterend weer.

JohnnyKellens | 08-12-2019 | review: El Gouna (Steinberger)Golf Club / Egypte

Beoordeling met 4 sterren

Mooi onderhouden baan, fairway en greens perfect in orde
wel moeilijk door de w
Zeer vriendelijke ontvangst.

TonyV | 31-10-2019 | review: Madinat Makadi Golf / Egypte

Beoordeling met 3 sterren

Vriendelijke mensen. Holes zijn bijna allemaal rechtuit. Weinig variatie. Geven niet het gevoel dat ik hier absoluut nog eens naar toe moet.

wvanzutphen | 24-10-2019 | review: El Gouna (Steinberger)Golf Club / Egypte

Beoordeling met 4 sterren

Great course. Both for beginners and mid-handicap. Most holes do have safe routes, but also a risk-and-reward option. Especially the par-3 holes are nice and good-looking.
Immaculate greens and fairways. Very quiet in October.
Very nice staff and service.

Better discounts for hotel guests would help to get more rounds.

remmeltotten | 23-10-2019 | review: El Gouna (Steinberger)Golf Club / Egypte

Beoordeling met 4 sterren

Heel goed onderhouden golfbaan. Niet makkelijk om handicap te spelen gezien er meestal wat wind is.

Stanislas | 18-03-2019 | review: El Gouna (Steinberger)Golf Club / Egypte

Beoordeling met 4 sterren

prachtige baan, dikwijls wind.

alb leeuw | 18-03-2019 | review: Cascades at Soma Bay / Egypte

Beoordeling met 4 sterren

Wat uniek om zo dicht bij de Rode Zee te golfen. Er zijn heel veel hoogteverschillen in de baan. Door de zee is de wind altijd aanwezig. De teebox is groen, evenals een stuk van de fairway en de green, de rest is gewoon zand. Er is echt heel veel zand in de baan. We betaalden € 210 voor 2 greenfees en een buggy, best wel prijzig.
De weg vanuit Hurghada naar de golfbaan toe loopt bijna helemaal door de woestijn.

schoorlp | 17-02-2019 | review: Cascades at Soma Bay / Egypte

Beoordeling met 4 sterren

Reception: compared with the other golfcourses there (Makady Bay, El Gouna Steigenberger and El Gouna Ancient Sands) rather poor.
Golfcourse: From the T-boxes thru the fairways simply excellent. Greens have a few brown spots that don't compromise the quality of the greens. Some constructionworks along the fairway. Fantastic vieuws near the ocean.
Clubhouse: not existing. Drinks to be taken on the terras of the hotel.
Price-quality: the service is rather poor but the course makes up for everything.
Hospitality: not unfriendly but could be better.
Conclusion: it's a golfcourse you simply HAVE to play even if it was only once in your lifetime.

Golfmaniak | 03-02-2019 | review: Cascades at Soma Bay / Egypte

Beoordeling met 3 sterren

Reeds voor de vierde maal speelde ik cascades golf in Soma Bay. De evolutie is allesbehalve goed te noemen. Rondom de golfbaan is het één grote bouwwerf aan het worden met het erbij horende lawaai. De golfbaan heeft niks meer te maken met het hotel wat wel jammer is. Daardoor is er enkel nog een soort klein bureel ingericht waar de golfers zich dienen aan te melden. De golfshop bevindt zich nu ter hoogte van de spa en wellness maar behalve enkele kleren is er niks te krijgen.
De golfbaan blijft uiteraard wel de moeite om te spelen maar de driving range ligt er triestig bij en wordt niet onderhouden. Men dient dan nog 3 euro te betalen voor een 20tal ballen aan de persoon die zich ophoudt thv de DR.
Jammer dat het hotel niet samenwerkt met de golfbaan. Het zou zoveel beter kunnen! Het was ook veeeeeel beter de vorige keren dat ik er was.

golfy1956 | 29-10-2018 | review: Cascades at Soma Bay / Egypte

Beoordeling met 4 sterren

Altijd leuk om een caddie met handicap 7 bij je te hebben die overigens altijd je bal in de rough terugvindt :-)
Goede herinneringen aan deze baan.

BertBrijs | 20-02-2008 | review: Pharaoh Golf Course / Egypte

Golf touroperators Egypte:

Executive Golf Travel