logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Ruim 16.000 golfbanen, hotels en accommodaties nabij golfbanen in Europa en verder weg

Uitgebreide informatie over bijna 8.000 golfbanen in ruim 90 landen. Verder informatie over ruim 8.000 accommodaties en golfresorts in de buurt van golfbanen. Ook reviews en beoordelingen op banen, nieuwsbrieven en honderden golfreisnieuwtjes.

Reacties en ervaring(en) met golfbanen

Beoordeling met 4 sterren

Zeer mooie baan met brede fairways die er goed en verzorgd bij ligt!!

Polle | 26-09-2021 | review: Ravenstein Koninklijke Golf Club BelgiŽ / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Voor de tweede keer hier gespeeld deze vakantie. Ontvangst vriendelijker en ja hier weer een flesje water ( collectors item ) in de buggy. Ook is de buggy uitgerust met een GPS systeem zodat je overal de afstanden naar de green kunt zien, nadeel is wel dat de buggy stil valt als je te dicht bij de green komt. Nu op hole 1 gestart. Is wel prettiger omdat je warm kunt draaien voor de moeilijkere tweede negen. Verder ook nu weer niets dan lof. Prima tees, mooie fairways en super snelle greens. Topdag !

fritsdol | 26-09-2021 | review: Victoria Clube de Golfe (Oceanico Golf) / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

Interesting golf course. A lot of slopes .. costs energy by walking. Hospitality is very good. Nice people with a good smile. Fairways are not as green blankets, but a member told us. Not allowed to use artificial growing products. The mineral sources do not allowed to use these product . The greens are good and sometimes very technical.

HenkSchuit | 26-09-2021 | review: Fiuggi Golf Club / ItaliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Verwachtingen niet waar gemaakt. Geen valet gezien. Geen bad in de “spa” gezien. Geen barkeeper in de kleedkamer gezien (4 maal geweest). Oefenfaciliteiten: compleet. Maar niet uitzonderlijk. Geen afstanden gezien op drivingrange. Ballen lastig van stapel naar mat. Teeboxen, baan, fairways, bunkers en snelle greens waren top, maar: Geen route d.m.v. bordjes. Geen plattegrond op scorekaart. Geen bordjes bij afslag met kaart van de hole. Ik had wel een caddieboekje verwacht hier, maar helaas. Terras: ruim én mooi uitzicht over de baan met o.a. hole 9 en 18. Service: mwah… Samenvatting: Mooie baan. Bucketlist-waardig? Ja, maar dan alleen de baan. De rest eromheen is overrated.

coenkruijt | 26-09-2021 | review: The Dutch / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Heerlijke Brabantse baan met veel bunkers, veel schuine Lies maar wel acceptabele rough. Best wel een lastige baan om te spelen verder, met grotendeels een Inland links karakter. Mijn Garmin horloge pakte de bunkers niet wat het extra lastig maakte. Voor 65 euro in het weekend wel een uitstekende value for money en de ontvangst was vriendelijk.

Tim Ladrak | 26-09-2021 | review: Golfbaan Stippelberg / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Op een drukke baan, met goed weer, opnieuw genoten van diverse uitdagende holes. Doorlooptijd was goed net als de greens en fairways. De omgeving blijft aantrekkelijk ondanks het gemis van de vele bomen door storm en de
Letterkever. Handdoeken bij de ballenwasser als tip. Bovendien is het zinvol om de paden vanaf de teebox naar fairway wat te egaliseren. Het is nu niet bevorderlijk voor de trolleys.
Gastvrouw Lieve was weer in haar element met een jonge assistent. De nieuwbouw plannen van het clubhuis duren tot april. 22. Het contrast blijkt uit de foto's. Kortom men blijft investeren in deze baan!

Chrico36 | 25-09-2021 | review: Steenhoven Country Club / BelgiŽ

Beoordeling met 3 sterren

Absoluut een leuke baan om te spelen. Lay-out en omgeving is mooi. De greens waren prima. Verder was het onderhoud erg matig. De tees en fairways zijn veel te lang niet gemaaid. Bediening in het clubhuis/terras matig en had weinig aandacht. Er is geen bewegwijzering in de baan. Je bent zodoende enorm aan het zoeken waar je heen moet. Dat begint eigenlijk al bij hole 1. Al met al een leuke dag maar met iets meer aandacht kan deze baan veel beter zijn.

remko2 | 25-09-2021 | review: Beaufort Golf Club / Ierland

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan gelegen in een zeer rustige omgeving. Alles van goede kwaliteit; redelijk snelle maar vlakke greens. Relatief lange baan. Als je wat verder en precies slaat heb je een voordeel; hier en daar staat een boom / bos in de weg :-) Clubhuis zeer verzorgd. Ontvangst op Nederlands niveau ... heel vriendelijk en behulpzaam dus. Hier komen we zeker nog eens terug.

Dirk-Antwerpen | 25-09-2021 | review: Crossmoor Golf & Countryclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Landelijk gelegen baan weliswaar in noord Limburg maar met de gastvrijheid van zuid Limburg. Vriendelijke ontvangst met snelle bediening, heerlijke vlaai op een ontspannen terras. Dan de baan in zonder stress, bal in de spiraal en op je beurt de baan in. Geen gejaag door haastende flights. Dan de baan, mooie doglegs in vele varianten, mooie solitaire bomen die dwingen tot nadenken. Meeste greens mooi en eerlijk, 3-4 greens hadden erg veel schimmel schade en introduceren geluksfactor bij de score. Fairways rondom water zijn veel mooier dan op de eerste negen, alsof er water tekort is bij deel 1 van de baan. Mooie nazomerse dag golf, we hebben genoten en afgesloten met prima ‘zuur vlees’. We komen hier nog een keer terug.

michael05 | 25-09-2021 | review: Geijsteren Golf & Country Club / Nederland

Beoordeling met 3 sterren

Industrieel gebied met een gevaarlijke baan. Als je op hole 16, 17 en 18 bent, ben je je leven niet zeker als het druk is op de baan. Greens niet best, 20 ongerepareerde pitch marks per green, bunkers heel slecht (heel zacht of zo hard als beton), tee boxes staan al maanden op dezelfde plek lijkt. Op bijna elke box staat wit en geel bij elkaar, dus wat heeft dat voor zin? Ik kom er er liever niet meer

w.lodder3 | 25-09-2021 | review: Reymerswael Golfvereniging / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

De Rosendaelsche is een prachtige baan die het waard is om te spelen. Uitdagend holes, mooie greens en een prachtige omgeving. We werden verder zeer gastvrij ontvangen in de shop. Kortom; een mooie dag golf.

RuudJanssen | 25-09-2021 | review: Rosendaelsche Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige bosbaan in het glooiende hart van de Veluwe. Minder dan 60 autominuten vanuit Amsterdam en je bent er helemaal uit. De baan lag er op 25 september perfect bij: strakke, snelle greens, mooi onderhouden fairways (geonduleerd!) en heel heuvelachtig voor Nederlandse begrippen. Na 9 holes was het lekker toeven op het terras met uitzicht op de 1e en 9e hole. Het restaurant is net opgeknapt en heefte en groot panoramisch raam dat uitzicht biedt op de baan. We komen zeker terug.

roderikvrolijk | 25-09-2021 | review: Veluwse Golf Club / Nederland

Beoordeling met 5 sterren

It was a complete party to be here. Fantastic golf course, super reception, fair ways that cushion, and amazing food and true hospitality… want to play golf and be amazed about real friendly hospitality? Go to this golf course!!

richardjottens | 25-09-2021 | review: Quinta do Peru Clube / Portugal

Beoordeling met 3 sterren

Het mooiste aan deze baan is het slot zelf. De baan is niet heel erg origineel. Veel doglegs. Fairways in redelijke conditie. De greens waren echter abominabel slecht. Ze waren bezand en geprikt maar er zaten hele slechte stukken tussen. Putten was eigenlijk niet echt mogelijk. Het had iets weg van boeren golf. Parkeer plaatsen erg smal zodat er geen trolley of buggy achter de auto paste.

geurt | 25-09-2021 | review: Schloss Haag Golfanlage / Duitsland

Beoordeling met 4 sterren

Met veel plezier hebben wij 18 holes gelopen. We waren aangenaam verrast door de kwaliteit van de baan. Zeer uitdagend met snelle greens. Uitstekende ontvangst. Wij komen graag snel terug>

yvonneleicher | 25-09-2021 | review: Liemeer Golf en Countryclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Vriendelijke ontvangst door receptie en marshall mooie afwisselende baan met trage greens. Restaurant en hotel aanwezig kom er zeker nog een keer terug hotel was al volgeboekt dus op tijd boeken.

koen1580 | 25-09-2021 | review: Lage Mors / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

leuke baan om te spelen. Zeer gastvrij ontvangen De green keepers hadden de baan er keurig bij liggen. De eerste paar holes een beetje 't zelfde maar daarna komt er toch wel variatie in de baan. prijs kwaliteit verhouding is prima. Als we in de buurt zijn komen we zeker een keertje terug.

gertjanven72 | 25-09-2021 | review: Golftuin Zwolle / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Goed onderhouden baan. De vele hoogte verschillen maakt het vrij pittig.

JukkaVdB | 24-09-2021 | review: International Golfclub / BelgiŽ

Beoordeling met 5 sterren

Prachtig gelegen golfbaan, super onderhouden. Niet al te moeilijk, met sommige uitdagende holes. De tweede negen holes wat geaccidenteerde. Wij hadden een voiturette, maar met een normale conditie is dat (zeker voor de eerste negen holes) niet nodig. De teeboxen waren op sommige holes mossig waardoor opteeën extra aandacht nodig had. De grens zijn razendsnel en zeker bij droogte is wat oefenen vooraf op de puttinggreen geen overbodige luxe.
Wat hinderlijk ontbreekt is eenvoudig zichtbare afstandsmarkering tot de green. In het midden van de baan wel de normale 200m etc platen, maar aan de zijkant geen paaltjes voor 150m o.i.d. Sommige holes hadden 135m paaltjes. Veel golfers zagen we met afstandsmeters en ook dat is dan geen overbodige luxe.

Harryx8 | 24-09-2021 | review: Golf de Taulane / Frankrijk

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige omgeving. Echte links baan met harde fairways en pot bunkers en zware rough. Baan was erg leuk om te spelen en je bal was ook buiten de fairway nog prima te vinden. Clubhuis is wel toe aan een update. Eten was erg lekker.

remko2 | 24-09-2021 | review: Dingle Links Ceann Sibeal / Ierland

Beoordeling met 4 sterren

Ryder Cup course gespeeld met een Caddy. Absoluut de moeite waard. Weet exact hoe en waar te slaan. En verteld ook nog eens leuke verhalen over de baan en de Ryder Cup. Baan perfect bijgehouden. Tijdens onze ronde waren er 2 holes in onderhoud waardoor ze iets korter waren. De baan straalt echt historie uit en is omringd met een en al groen. Perfecte fairways en greens. Wij troffen het erg met het weer. Wat vaak niet het geval is in deze regio. Het is een aanrader om een verblijf te boeken in het hotel. Perfect hotel met leuke activiteiten.

LSDave | 24-09-2021 | review: Heritage at Killenard / Ierland

Beoordeling met 4 sterren

Leuke 18 holes golfcourse in het midden van het land. Greenfee aantrekkelijk geprijsd. De wedstrijdbaan heeft voldoende uitdaging door water, hoge rough, bunkers en boompartijen. Teeboxen, fairways en greens groen en van goede kwaliteit. Na afloop nog even nageborreld op het zonnige terras.

2 aandachtspunten:
Door clinics waren oefenfaciliteiten maar beperkt bespeelbaar.
Te trage 4-balls op een drukke vrijdagmiddag zorgden voor wachttijden.

Loek Werring | 24-09-2021 | review: Almkreek Golfpark / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Uitdagende baan met meerdere blinde afslagen. Er stond veel wind en dat maakte het extra moeilijk. Veel rouge. Een baanboekje is onontbeerlijk.

jos.vankroonenburg | 24-09-2021 | review: Domburgsche Golf Club / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige en zeer goed onderhouden baan.
Wij hebben 2e 9 gespeeld: open karakter, waardoor er eigenlijk altijd wind is, geen waterhindernissen, maar wel veel bunkers.
Sterk geonduleerd en snelle greens.
Fairways worden omzoomd door (te) hoge rough, waardoor recht spelen een “must” is :-)
Clubhuis oogt ietwat gedateerd, maar ontvangst bij receptie is zeer vriendelijk, zo ook het personeel in restaurant.
Bewegwijzering tussen de holes mag iets beter.
Het was onze eerste keer spelen hier, maar we komen graag terug!

motenhoven | 24-09-2021 | review: Edese Golf Club Papendal / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Mooi gelegen baan maar veel te duur voor de kwaliteit die momenteel geboden wordt. Last van engerlingen / kraaien waar ze uiteraard niets aan kunnen doen maar buiten dat was dit ook de baan van de minste kwaliteit waar ik dit jaar gespeeld heb. De greens lagen el zeer goed: snel en met glooiing. Leuk terras met vriendelijke bediening.

Dirk-Antwerpen | 24-09-2021 | review: Eindhovensche Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Heel fijne baan om te spelen en met enorme gastvrijheid ontvangen, mooi hoogte verschillen en prima greens! top, aanrader komen er snel graag weer.

fhmanders | 24-09-2021 | review: Golfcomplex de Golfhorst BV / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Een veel mooier terrein voor een golfbaan zul je niet snel vinden. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. De mogelijkheid op deze prachtige plek golf te spelen, is en blijft geweldig. En toch zou het nog beter kunnen zijn. Of er optimaal gebruik is gemaakt van de fraaie natuurlijke omgeving is de vraag. De routing is sub-optimaal op z'n best. Hoewel er schitterende holes zijn, is er een te groot aantal waar je vraagtekens bij kunt plaatsen. Er zijn net teveel greens die het predikaat saai verdienen. Ook cultuurtechnisch roepen ze vragen op: te zacht voor echt links golf. Noordwijk is een golfbaan op een unieke plek. Het zou één van de beste golfbanen ter wereld kunnen, en misschien wel moeten, zijn. Dat is het nu niet.

martinpklehmann | 24-09-2021 | review: Noordwijkse Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

We hadden jaren geleden als onervaren spelers al eens gespeeld. Nu met meer ervaring en handige e-carts weer 18 holes gelopen. Prima baan, uitdagend en goed onderhouden. Minpuntje was dat in de ochtend een 4-flight voor ons speelde die de voortgang belemmerde. De Marshall zou e.e.a. aanpakken. De tweede 9 holes gingen vlotter en de nazit op hole 19 was prima. Klein minpuntje is een minimale rookplek voor een sigarenroker die wil genieten bij zijn nazit (daarom 7,5 voor gastvrijheid).

tomgeurtse | 24-09-2021 | review: Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Baan ligt midden in de bebouwing van Vilamoura. Parkeerterrein is dichtbij het clubhuis, maar je breekt je nek zowat over de gaten en uitstekende stenen. Clubhuis oogt armoedig, binnen valt het mee, maar alles is gedateerd. Ontvangst wel vriendelijk. Weer geen water in de buggy ondanks de €50. Baanonderhoud is ook niet overal goed, op sommige fairways is het gras langer dan op andere. Tees hier en daar behoorlijk kaal en veel uitgeslagen plaggen. Greens zijn behoorlijk snel maar ook hier is de kwaliteit wisselend. Geen moeilijke rough, je vindt je bal altijd terug. Ook deze Dom Pedro baan oogt verwaarloosd. Veel is kapot, de rijpaden zitten vol met putten. Ook ligt hier en daar veel troep zoals lege bierblikken. Toiletten door de baan waren smerig en zo te zien al een tijdje niet schoongemaakt. Gelukkig zijn de bunkers wel goed onderhouden. Voor het geld dat je hier aan greenfee betaald verwacht je toch meer kwaliteit.
Jammer. Volgende week nog eens proberen.

fritsdol | 24-09-2021 | review: Pinhal Golf Oce‚nico Golf Vilamoura / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

Weer een geweldige baan in Portugal.
Hoogte verschillen geweldige uitzichten en prachtige natuur. De greens waren niet super snel. Goed onderhouden bunkers. Baan was voor ons onderdeel van het totaal pakket maar anders wel een forse greenfee.
Veel personeel en allemaal vriendelijk. Je hcp spelen is lastig en begrijpelijk waarom veel mensen in een buggies rijden.

Frans53 | 24-09-2021 | review: Penha Longa Atlantico / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

Estoril uit 1931 is een prachtige oude club met een geweldige ligging en fantastisch baan onderhoud. Het parkeren is ok, het clubhuis mooi (maar niet geweldig) de shop heel mager, maar de baan is fantastisch onderhouden en gelegen. de baan is niet lang, maar zeer uitdagen en afwisselend. De meeste holes gaan omlaag of omhoog, met prachtige oude en grote pijnbomen. De fairways zijn top en de greens bijna nog beter; en heerlijk snel, geonduleerd en dus lastig. De par 3 holes zijn prachtig, maar allemaal erg lastig door lengte, aantal bunkers, soms water of iets anders. De holes aan de andere kant van de snelweg zijn iets minder, maar ook prima. De baan is te belopen, maar is pittig. Een genoegen om deze baan te lopen. Het eten in het restaurant is goed. Kortom, een prachtig mooie oude baan met echt geweldig baanonderhoud.

willemw | 24-09-2021 | review: Estoril / Portugal

Beoordeling met 4 sterren

Geen hele sjieke baan, integendeel. Maar zó gezellig. Driving range prima: van gras! Putten en pitchen: prima. De baan heeft 14 holes, ook goed. Door wilde zwijnen wel wat schade aan de baan, maar de jacht is open. Prijs met GolfOMax: goedkoop! Na afloop gezellig een drankje.

w.p.dielis | 24-09-2021 | review: Montelupo Golf Club / ItaliŽ

Beoordeling met 4 sterren

Een heerlijke ronde golf gespeeld op deze bijzonder mooi aangelegde golfbaan met hoogteverschillen, prachtige uitzichten. De ontvangst was heel hartelijk. Onze starttijd hoefden we niet aan te houden want het was niet druk (en dat op vrijdag). Wel blij met de buggy gezien de hoogteverschillen en de lengte tussen de holes. Hole 9 is een hele leuk hole om te spelen. Daarna tijd voor 'kaffee mit kuchen' en daarna weer verder. Er zitten behoorlijk lange holes tussen met blinde slagen. Helaas konden we niet blijven eten, aangezien er een bruiloft gepland was. Een aanrader als je in de buurt bent!

JenKat-Slot | 24-09-2021 | review: Siegerland Golfclub / Duitsland

Beoordeling met 4 sterren

Heel vriendelijk ontvangen, de 9 holes compact gespeeld. Mooi baan met toch wel de moeilijkheid dat de greens heel klein zijn. Makkelijke parking direct aan het clubhuis en de driving range.
De 9holes ligt aan de andere kant van de straat, maar goed aangeduid. Heel rustige baan tenmidden van een groene omgeving.

VDB.nicole | 24-09-2021 | review: Beaune-Levernois Golf / Frankrijk

Beoordeling met 3 sterren

Kom hier al jaren en met name de kleine baan Poniente blijft heel leuk om te spelen. Niet te moeilijk, jammer van een aantal erg korte par 3’s De greens zijn super zacht, devies is direct op de pin spelen.
Het onderhoud valt een beetje tegen. De paden zijn overal kapot en met grote gaten erin. De teeboxen en greens zitten vol uitgeslagen plaggen en pitch marks.
De buggy had ook z’n beste tijd gehad. Op het terras is al jaren geen schilder geweest.
Wel jammer want de ligging is geweldig en ze vragen toch stevige Greenfee. Het was ook erg druk dus genoeg inkomsten zou je zeggen. De club is trouwens telefonisch onbereikbaar.

jaapvanoeveren61 | 24-09-2021 | review: Real de Faula Golf Club / Spanje

Beoordeling met 4 sterren

Na een ritje Brabants landschap, mooie entree op de parking. Clubhuis staat prachtig met een uitnodigende bar, terras en restaurant. Alles ruim opgezet, met eromheen en duidelijk zichtbaar van het terras de oefenfaciliteiten. Alles goed verzorgt en netjes. De baan zelf viel een beetje tegen. Niet qua onderhoud (prachtige fairways en greens), maar weinig variatie. we hadden bij diverse banen het gevoel van wij zijn hier toch al geweest?). Toch heerlijk gelopen met een paar mooie plekjes. De gastvrijheid bleek groot: bij de start een aardige Marshall die de historie van het park uitlegde, de kneepjes bij een paar holes. En halverwege kwam een andere Marshall ons koffie en een koekje brengen. Het etentje achteraf was zeer goed, met alleraardigste bediening en heerlijke omgeving.

johan.schrijver | 24-09-2021 | review: Het Woold / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Geheel vlakke, aan zee gelegen, parkachtige baan. Onder de aanvliegroute van nabij gelegen vliegveld; spectaculair die soms lage vliegtuigen maar dan ook lawaaierig. Onderdelen van diverse holes soms dicht bij elkaar. Door de baan veel ‘zandachtige’ delen die als extra handicap worden gezien. Overigens goede, zachte, fairways en mooie en snelle greens. Restaurant in nabij gelegen hotel en buitenbar bij de baan. Sanitaire voorzieningen gesloten. Behoorlijk geprijsd voor deze baan.

wniet4 | 24-09-2021 | review: Parador de MŠlaga Golf / Spanje

Beoordeling met 4 sterren

We moesten starten achter een hele trage flight van een wedstrijd en dat beïnvloedde ons spel zeker. Over het algemeen een prima baan, maar de grens waren helaas zeer matig. Clubhuis, gastvrijheid, diner, kleedlokalen. Voortreffelijk!!! Dit kan echt niet beter met ook echt een menukaart met voor elk wat wils!

janliebregts | 24-09-2021 | review: Dirkshorn / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Wat een verrassende leuke baan. Heerlijk om toch nog 9 holes te spelen of als je niet al teveel tijd hebt. Hotel resort baan die leuke uitdagende holes heeft in een werkelijk prachtige omgeving. Hotel is prachtig en de bediening erg goed, vriendelijk en snel. Eten is heerlijk.

remko2 | 24-09-2021 | review: Castlerosse Golf Club / Ierland

Beoordeling met 4 sterren

Starttijd geboekt via Leadingcourses, makkelijk maar optie om buggy te boeken ontbreekt! Alles bezet bij inchecken helaas dus met trolley de baan in wat overigens goed te doen. Ontvangst kil , vraag waar range is , word ik de hele verkeerde kant opgestuurd. Ik vond de bewegwijzering in de baan matig. Baan zelf erg leuk om te spelen. Conditie redelijk tot goed, greens matig snel maar veel plekken. Bunkers goed maar leg wat meer harken neer! Uitdagende holes, veel variatie en klein wat hoogteverschil. Veel bunkers dus vaak precisie belangrijk. Baan slingert door het El Valle complex maar dat is niet echt hinderlijk. Geen gebruik van het restaurant gemaakt deze keer. Aantrekkelijke baan.

bartjeslokop | 24-09-2021 | review: El Valle Golf Resort Ė IRM NIKE Golf Trail (voormalig Nicklaus trail) / Spanje

Kristoffer Broberg wint Dutch Open 2021


Na vier zonovergoten dagen op Bernardus Golf, zien zo een 6.500 toeschouwers Kristoffer Broberg het Dutch Open 2021 winnen. Eigenlijk claimde de Zweed deze legendarische trofee al op de voorlaatste dag...
lees verder >>