logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Ruim 16.000 golfbanen, hotels en accommodaties nabij golfbanen in Europa en verder weg

Uitgebreide informatie over bijna 8.000 golfbanen in ruim 90 landen. Verder informatie over ruim 8.000 accommodaties en golfresorts in de buurt van golfbanen. Ook reviews en beoordelingen op banen, nieuwsbrieven en honderden golfreisnieuwtjes.

Reacties en ervaring(en) met golfbanen

Beoordeling met 4 sterren

De baan is in redelijke conditie voor deze tijd van het jaar. De greens zijn redelijk goed. De fairways matig; nogal wat schade van vogels maar ook erg ongelijk / hobbelig. Ook de bunkers zijn matig. Naar mijn idee ligt er teveel zand in. Men is druk bezig met o.a. onderhoud (bunkers) en informatieborden bij de teeboxen. De layout van de meeste holes is niet echt spannend.
Over een paar maanden, wanneer we wat verder in het seizoen zijn, nog maar eens spelen.

toine.vanden.boer | 28-02-2021 | review: Cromstrijen Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

9 holes op de gele lus gespeeld. Het zonnetje scheen dus een perfecte dag om te golfen. De jongedame achter de receptie vriendelijk en wenst mij veel plezier. Met de tikken op de ballenkaart krijg je behoorlijk wat ballen. €7,50 voor 5 tikken is prima. De driving range is voldoende. Er is genoeg ruimte om met alle clubs af te slaan. Helaas zijn er onvoldoende hoge tee’s. De baan is hier en daar nog wat drassig. Dus moet je ook door de baan opteeën. De omgeving g is bosrijk, zonder dat je veel last hebt van de bomen. Wel veelal rechte holes, maar omdat de fairways niet heel breed zijn moet je toch wel goed spelen. Leuke baan en kom zeker terug om ook de andere lussen te spelen.

PeterNH77 | 28-02-2021 | review: Gendersteyn (BurgGolf Gendersteyn) / Nederland

Beoordeling met 2 sterren

Vandaag om 10.30 uur weer 18 holes gelopen waarvan de eerste 9 op wintergreens terwijl vorst al vanaf 09.00 verdwenen was. Voor een indruk van de 'wintergreens' verwijs ik u naar bijgevoegde foto's
Een gat in een met gras begroeid deel van de baan, meer is het echt niet.
Zomergreens niet gesweept, niet gerold, niet gemaaid, wel veel schimmels, mos en pitchmarks.
Helaas géén handdoeken of ontsmettingsgel op toiletten, géén vuilnisbakken, géén ballenwassers en géén onderhoud aan essentiële baanonderdelen. De kwaliteit van de baan is momenteel echt droevig.
Zie ook mijn recente foto's.

Golfinggreenkeeper | 28-02-2021 | review: De Haverleij (BurgGolf De Haverleij Den Bosch) / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Fijne baan om te spelen 2 mooie lange fairways (par 5). Strakke greens,
Lekkere waterpartijen en tactische bunkers.

fbmmartens | 28-02-2021 | review: Overburg Helmondse Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Inmiddels door de jaren heen ongeveer 8x De Hooge gespeeld en het blijft een zeer uitdagende baan. Ik verbaas me er altijd over hoe weinig slagen je mee krijgt tov andere banen. De variatie in hoogte en soorten holes is groot. Hole 7 en 8 liggen wat afgelegen en hole 11 lijkt er bij gebrek aan ruimte tussen geprikt. De overige holes maken dit ruimschoots goed. Het clubhuis ligt prachtig met de Rotterdamse skyline op de achtergrond.

patrickaltorf | 28-02-2021 | review: Hooge Bergsche Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. Voor de tijd van het jaar lag de baan er keurig bij. Er werd ook goed doorgelopen. Oefenfaciliteiten zijn wat beperkt.

marijevanbelzen | 28-02-2021 | review: Roxenisse Golfclub / Nederland

Beoordeling met 5 sterren

Je begint bij +3 graden in de mist en je komt binnen bij +15 in de zon. Heerlijk golfen. Noord was lekker droog en snel. De greens strak en snel.

w.p.dielis | 28-02-2021 | review: Het Rijk van Sybrook / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

[geen motivatie]

ellen79 | 28-02-2021 | review: Westfriese Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Zeer afwisselende en super onderhouden baan. De eerste 9 holes zijn later aangelegd en de greens zijn groter dan de back nine. In de tweede 9 zitten een aantal lange par 4 holes waar precisie nodig is. Elke ronde is het weer een genot om hier te kunnen spelen. Prachtige uitzichten over het Gasteinertal.

marijevanbelzen | 28-02-2021 | review: Gastein Golfclub / Oostenrijk

Beoordeling met 4 sterren

Een mooie baan met schitterendere fairways. Veel afwisseling, voor ons de eerste keer en we komen zeker terug. Dan kunnen we 18 holes spelen en het clubhuis moet heel goed zijn! Bedankt vóór jullie ontvangst!

Zippora | 28-02-2021 | review: Het Woold / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Heerlijke baan maar tijdelijk hole 9 dicht. Prima opgelost met 3 park holes.

maayke.crul | 28-02-2021 | review: Tespelduyn Bloembollenbaan / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

De temperatuur is vandaag niet boven de 10 graden geweest, maar wanneer de zon scheen was het toch een lekker weertje. We missen allemaal de horeca en een gesloten clubhouse is wel echt triestig, zeker wanneer je weet dat het hier op de Kempense altijd heel goed verzorgd is. Er werden reeds heel wat werken uitgevoerd aan de baan en waterpartijen wat maakt dat het een mooie baan is. Je vind er een goede evenwicht tussen natuur, golfplezier en technische situaties. De Kempense is een baan waar veel mensen graag terugkomen. Door een gesloten clubhouse is er ook weinig sanitaire voorziening, dit is wel spijtig en het toilet aan de afslag van hole 1 was snel een beetje vuil, dit ligt natuurlijk vooral aan de mensen die het gebruiken en niet aan anderen denken en niet echt de fout van de club. Vandaag waren de greens geprikt en gesand wat het putten moeilijker maakte en er wat geluk nodig was om te scoren. Dit moet natuurlijk ook gebeuren en we zitten voor de start van een nieuw seizoen.

playpaul | 27-02-2021 | review: Kempense Golf Club / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Gisteren met 5 vrienden verdeeld over 3 flights een 18 holes rondje gelopen, aanvankelijk frisjes, maar daarna een heerlijk zonnetje.
De baan hadden we enkele weken geleden al bezocht, maar toen waren er wintergreens. Nu alles een stuk droger en normale greens, op enkele plaatsen een wintertee. Er blijft veel uitdaging zeker in de 2e 9.
We gaan hier zker nog eens terug komen.

antoonroks | 27-02-2021 | review: Almkreek Golfpark / Nederland

Beoordeling met 5 sterren

Vandaag is het zover. We gaan naar de Efteling haha die is helaas voor vele dicht. Gelukkig is de golfbaan open en heet nu anders loonsche duynen. Helaas allemaal nog steeds met de corona maatregelen. Deze baan staat al maanden op ons bucketlijstje. Op vanuit leusden Amersfoort naar de moer. 65 min rijden. Lekker weer. Geen andere negatieve weersomstandigheden. Alle ingrediënten voor een top dag en dat is dan ook gebeurd. Super en gezellig ontvangst. Lekker bakkie met saucijssenbroodje en op naar hole 1. De baan. Mooie brede fairways, mooie en uitdagende waterpartijen die je flink uitdaagde om de bocht af te snijden. Of zelf een die de baan hole 3 in 2en splitst. Je kan links of rechts van het water blijven. Lange afstanden van de holes. Heerlijk golfen. De karpers bij hole 11 richting Efteling hebben blijkbaar honger nu er niet veel gasten komen maar mogen ook niet gevoerd worden denk ik. Richting Efteling zal normaal gesproken het geluid op je afkomen maar nu. Alle attracties staan stil. Park leeg. Enkele huisjes maar bezet. Op naar de laatste holes terug richting clubhuis. De laatste 2 holes lopen rondom het grote meer en vraag nog om volle concentratie maar zeer goed afgesloten. Nog effe in het zonnetje evalueren en weer terug naar Amersfoort leusden. Top dag en we komen zeer snel terug. Ben al uitgedaagd door mijn zoon. Fijn weekend.

rene.leeuw | 27-02-2021 | review: Efteling Golfpark / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Jammer dat hole 5 & 6 dicht waren. Ik denk dat als de natte grond weg is het een hele mooie baan is om te lopen.

peterbax1970 | 27-02-2021 | review: Landgoed Nieuwkerk Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Leuke baan om te spelen. Mooi clubhuis en er hangt een hele prettige sfeer. Oefenfaciliteiten zijn in orde en de baan is uitdagend genoeg om nog eens terug te komen.

MarcelB | 27-02-2021 | review: Rijswijkse Golfclub / Nederland

Beoordeling met 5 sterren

Mooie afwisselende greens, goed geplaatste bunkers. Prima onderhouden.

gert58 | 27-02-2021 | review: Schaerweijde Golf / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Hoog.

Toonjanssen1949 | 27-02-2021 | review: Golfpark De Haenen / Nederland

Beoordeling met 5 sterren

Iets minder warm, maar nét zo heerlijk in het lentezonnetje. Prachtige baan. Goede greens. En: ‘Oost’ weer open!

w.p.dielis | 27-02-2021 | review: Het Rijk van Sybrook / Nederland

Beoordeling met 3 sterren

De Griend-lus is veel prettiger speelbaar dan de Heuvel-lus. Ruimer opgezet en veel minder last van de lawaaiige autoweg en andere flights. Dat was vandaag zeer irritant.
18-Holes spelen als greenfeespeler is in deze tijden een luxe maar een effectief startinterval van 5 minuten is echt te weinig. De 1e lus was het wachten bij elk schot. Hadden we ook graag bij de receptie even gehoord. Verder was de ontvangst en de service bij de to-go catering allerhartelijkst.

De baan was goed speelbaar; fairways en greens heel behoorlijk; zeker voor februari na een vorst/sneeuwperiode. Wintertees (met aparte scorekaart en handicaptabel; hulde!) waren aan verplaatsing toe. De lay-out is niet spectaculair; hoge afslag Heuvel-7 en de mooie approach op Griend-4 zijn ons bijgebleven.
De kleine stopjes onderaan de vlaggenstokken waren handig. Hole is visueel normaal maar de bal blijft toch bovenin de hole; Ook de oefenfaciliteiten waren OK; DR; goede matten; ballen en targets. Putting/chipping green vergelijkbaar met de greens in de baan.

Als we terugkomen is het alleen voor de Griendbaan en de lekkere warme chocomel.

ivothooft | 27-02-2021 | review: Zeegersloot Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Par 3-4 gelopen. Prachtige baan met genoeg uitdaging. Alles goed aangegeven.

icmvanmunster | 27-02-2021 | review: Bleijenbeek / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Prachtig glooiende baan, goed onderhouden ondanks de halve meter sneeuw die er twee weken voor mijn bezoek nog lag.

diederikludwig | 27-02-2021 | review: Golfclub Het Rijk van Margraten / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Fijne baan, welke er voor de tijd van het jaar goed bij lag. Prima oefenfaciliteiten en gastvrije ontvangst. Wij hebben alleen de eerste 9 gespeeld, deze waren leuk en uitdagend.

michiel72 | 27-02-2021 | review: Dirkshorn / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Super leuke uitdagende baan, met de nieuwe vooruitzichten wordt de baan ook nog eens een stuk uitdagender dan de baan nu al is, hier wil ik 100% vaker komen golfen!

vanleeuwenelectrotechniek | 27-02-2021 | review: Tespelduyn Bloembollenbaan / Nederland

Beoordeling met 5 sterren

Goed verzorgd en zeer toegankelijk.

ChristienBeukers-Bruggeman | 27-02-2021 | review: Tespelduyn Bloembollenbaan / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Wat een mooie club. Dat zie je meteen bij het binnenrijden, aan de oprijlaan en de parking. Het clubhuis en de infrastructuur in het algemeen zijn af. Zeer vriendelijk personeel (secretariaat en starter). Amper 2 weken na sneeuw en langdurige vriestemperaturen lagen de baan, en zeker ook de greens, er al perfect bij. De mooiste en beste bunkers van België. Het parcours is niet erg uitdagend, maar zeker ook niet saai.

PRossi | 26-02-2021 | review: d'Hulencourt Golf Club / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

Mooie golfclub met een luxe-uitstraling. Ontvangst was super! Zeer vriendelijk. Wij hadden greenfee-arrangement met zeer lekker lunchpakket, baanboekje en cadeautje. Alles was zeer netjes verzorgd. Normaal leuke driving range met veel mogelijkheden en goede ballen. (zaten ook mee ons pakket).
De baan zelf is leuk en breed opgezet waar je al eens een mindere bal kan slaan zonder afgestraft te worden.
Baan lag al zeer goed voor de tijd van het jaar met snelle eerlijke greens!

Onderhoud is super. Wij hadden hier een zalige dag en plannen in de zomer een nieuw bezoek om de baan in alle glorie te ontdekken.

hugaerts | 26-02-2021 | review: d'Hulencourt Golf Club / BelgiŽ

Beoordeling met 4 sterren

U merkt het aan de vlag die halfstok hangt, de bezieler van de golf en de meest markante burgemeester van Knokke is niet meer. Om hem te typeren heb je de drie talen nodig waarvan hij zich bediende: hij was een outstanding gentleman met een parler-vrai. RIP Leopold Lippens.
Op deze zonnige dag na zijn begrafenis lag de baan er prachtig bij. Heel wat wildgroei buiten de baan was opgeschoond en de fairway had duidelijk genoten van de vele regenbuien in de afgelopen maanden.
Na de eerste negen was er het traditionele drankje alleen, door de belachelijke “one-size-fits-all” coronamaatregelen mocht er geen alcohol geschonken worden.M.a.w. de Belze politiek bemoeit zich met de zaken op een privé terrein. Mocht Leopold Lippens nog actief politicus geweest zijn, ze hadden er van langs gekregen, de virocraten.

BertBrijs | 26-02-2021 | review: Royal Zoute Golf Club / BelgiŽ

Beoordeling met 3 sterren

Vooral de prijs kwaliteit verhouding is goed. Je betaalt er 22,50 vanwege de mindere staat van de fairways etc. Ik zou er minder vaak komen als de prijs weer omhoog gaat.

George07 | 26-02-2021 | review: Golfcomplex de Golfhorst BV / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

De Par 3 kan bespeeld worden zonder handicap 54 en met een vriendin die belangstelling heeft om te gaan golfen een proefronde gedaan, na een trainingsuurtje. Deze baan is uitstekend geschikt om beginners aan de golfsport te laten ruiken. Overzichtelijke holes maar wel met een volwassen uitstraling, dat geeft het echte gevoel. Goed onderhouden en een mooie route door de omgeving.

andreL01 | 26-02-2021 | review: De Haverleij (BurgGolf De Haverleij Den Bosch) / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Mooie lus (Nijmeegse Baan) gelopen. Conditie van de baan was niet optimaal, maar gezien omstandigheden (14 dgn geleden nog vorst en pak sneeuw), was de baan zeer goed bespeelbaar. Op de TEE-box weinig gras / alleen zand. Maakte afslag minder comfortabel, maar weerhoudt ons er niet van om weer eens terug te komen! ‚õ≥ÔłŹ? ÔłŹ‍‚ôāÔłŹ.

wierdabert | 26-02-2021 | review: Rijk van Nijmegen Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Mooie lus (Nijmeegse Baan) gelopen. Conditie van de baan was niet optimaal, maar gezien omstandigheden (14 dgn geleden nog vorst en pak sneeuw), was de baan zeer goed bespeelbaar. Op de TEE-box weinig gras / alleen zand. Maakte afslag minder comfortabel, maar weerhoudt ons er niet van om weer eens terug te komen! ‚õ≥ÔłŹ? ÔłŹ‍‚ôāÔłŹ.

wierdabert | 26-02-2021 | review: Rijk van Nijmegen Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Prima golfbaan, maar blijft lastig voor veel golfers. Smal op de eerste 5 holes. In het bos is belangrijk om recht te blijven, dus vooral ijzers gebruiken. Daarna opent de golfbaan zich en kan de driver uit de tas. Leuke holes. Een golfbaan met 2 gezichten. Ook qua ligging: aan ene kant tegen Bussumer Hei (mooi dus) en aan andere kant tussen voetbalclub, hockeyclub en stort.

Jeroen | 26-02-2021 | review: Spandersbosch / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Gastvrij Banen goed verzorgd.

Siep | 26-02-2021 | review: Golfpark De Haenen / Nederland

Beoordeling met 3 sterren

Prijs te hoog voor spelen vanaf wintertees, waardoor afstand van veel holes vaak flink korter werd en daardoor de moeilijkheidsgraad sterk gereduceerd werd (geen uitdaging meer). Snoeihout op hole 18 lag hinderlijk in de speellijn.

robenellen | 26-02-2021 | review: Westfriese Golfclub / Nederland

Beoordeling met 3 sterren

Aardige baan maar relatief hoge greenfee voor het gebodene.
De eerste negen holes zijn behoorlijk vlak waarbij de wind vrij spel heeft. De tweede 9 vonden wij prettiger spelen en kende ook wat hoogteverschillen.
De oefenfaciliteiten (green/chipping/bunker) vielen tegen.

michiel72 | 26-02-2021 | review: Westfriese Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Gezien de ligging en uitstraling is het een heerlijke baan om te spelen.

wejslo | 26-02-2021 | review: Zwolle Golfclub / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

De baan ligt er, ondanks de afgelopen periode, weer prima bij. Goed dat de corona tijd wordt benut om zaken als clubhuis, entree, buggy parkeerplaats en vooral schoonmaakplaats voor karren en schoenen worden verbetert.

pjjvanengelen | 26-02-2021 | review: Landgoed Bergvliet / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Mooie en veelzijdige baan. In de winter goed bespeelbaar.

WouterLems | 26-02-2021 | review: Landgoed Bergvliet / Nederland

Beoordeling met 4 sterren

Na natte en koude periode lag de baan er redelijk goed bij. Wss hie circa 3 jaar geleden voor het laatst geweest. 18de hole met eilandgreen is een veel mooiere maar veel moeilijker geworden. Drivingranche is, nu de vijver is dicht gegooid en hiervoor in de plaats greens op verschillende afstanden zijn geplaatst, veel effectiever om te oefenen. Baan zelf heeft diverse uitdagingen in de vorm van doglegs en waterhindernissen. Bunkers lagen er goed verzorgd bij. Hier gaan we zeker dit jaar nog eens terug komen.

jvmosel1962 | 26-02-2021 | review: Landgoed Bergvliet / Nederland

Mauritius straks open voor gevaccineerde toeristen


Als er een golfbestemming de titel golfparadijs verdient, dan is het Mauritius. Oogverblindend witte stranden, palmen tot in de oceaan, turkoois zeewater, zeer gastvrije mensen en een kleurrijke cultuur...
lees verder >>