logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Denemarken

Golfen in Denemarken

Golfen is wellicht niet het eerste waar men aan denkt als Denemarken ter sprake komt.Toch heeft dit Scandinavische land de nodige golfbanen. In Jutland zijn de meeste banen te vinden....
lees verder >>

Golfen in Denemarken

 

 

Aantal banen met

Aantal banen met greenfees in de prijsklasse (€) van:

Regio

Aantal banen

9
holes

18
holes

18+
holes

Minder dan 40

40 tot 80

Meer dan 80

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

Jutland

24

2

18

1

19

4

1

Noord Seeland

3

3

1

2

Funen

2

1

2

Kopenhagen

1

1

1

Zuid- Seeland/ Møn

1

1

1

Læsø eiland

1

1

West- Seeland

1

1

kaart

Reacties en ervaring(en) met golfbanen in Denemarken

Beoordeling met 4 sterren

[no motivation]

soren5543 | 07-06-2021 | review: Holstebro Golfklub-Parkbahn / Denemarken

Beoordeling met 4 sterren

En flot natur og man spiller tæt på vandet, flotte tee-steder og banen i rimelig tilstand, desværre var greens dårlige da de var blevet prikket og der var kørt med noget, som lavede dybe spor på greens, det trækker ned på min bedømmelse af Møn golfklub.

michaelserop67 | 13-05-2021 | review: Møn Golfklub / Denemarken

Beoordeling met 4 sterren

Baan ligt zeer mooi. Alles netjes en goed onderhouden, alleen de greens zijn niet in goede staat. Heel veel bunkers, maar leuk in de baan verwerkt. Sommige ook echt onzichtbaar in de hole. Aanrader deze baan.

patriciadebrabander | 19-09-2020 | review: Møn Golfklub / Denemarken

Beoordeling met 4 sterren

Enjoyed the days play at Henne golfclub with my wife Yvonne
The fairways where in very good condition for this time of the year, same for the greens, not quick but very
consistent
Did not play the par 3 course, but they have a good putting and pitching green available near the first tee.
Was very challenging course management wise playing the course with a lot of wind today.
Pity no discount for pga pros, but at 300kroon pp still very good value.

petercantrell | 16-09-2020 | review: Henne Golfklub / Denemarken

Beoordeling met 4 sterren

Bij aankomst super vriendelijk ontvangen bij de receptie. Oefenfaciliteiten (driving range ballen gratis) waren in zeer goede conditie. Een zeer uitdagend glooiende baan met prachtig liggende greens en uitzicht op het water. Mede door de wat hogere rough kan het in wat nattere maanden zachte ondergrond zijn. Maar daar hoor je niet te liggen.. hmm.. Wij hebben genoten en komen zeker terug!

Aukje | 14-09-2020 | review: Royal Oak Golf Club / Denemarken

Beoordeling met 4 sterren

Receptie vriendelijk en een leuk systeem voor de uitgifte van de scorekaarten. Hier staat gelijk bij hoeveel slagen je meekrijgt conform je eigen handicap. Oefenfaciliteiten zijn goed. Clubhuis is ook voldoende.
Hole 1 van forest is wel gelijk een uitdaging. Je moet een carry hebben van minimaal 180 meter om droog te blijven. Dat is in ieder geval gelukt. Hole 2 is dan ook een gehele andere uitdaging, namelijk een zwaar bewaakte green door links en rechts grote bunkers.
Tweede negen speelde we Sand en deze is vooral gekenmerkt door smallere doorgangen richting de green.
Het weer was echter nogal dominant aanwezig in de vorm van veel wind en een beetje regen. Indruk is wel dat dit een mooie baan is.

bert snippe | 09-09-2020 | review: Lübker Golf Course (Golf Resort Nimtofte) / Denemarken

Beoordeling met 4 sterren

Mooie golfbaan in een mooie omgeving. De moeite waard om heen te gaan.

treesdingjan | 09-09-2020 | review: Læsø Seaside Golfklub / Denemarken

Beoordeling met 4 sterren

9 holes wit zijn gaaf,9 holes geel is saai. Rood is nergens meer te vinden, volgens mijn Duitse flightgenoot wordt daar nu vol gebouwd aan vakantiehuizen. De bouw is niet storend voor het spel, zal zeker heel mooi worden. Onderhoud van de baan is uitmuntend. Ik had meer verwacht hier, leuk om te spelen maar ik rij er niet voor om.

Kliff | 07-09-2020 | review: Holmsland Klit Golf / Denemarken

Beoordeling met 4 sterren

1e 9 waren zonder veel beleving... wel hele brede fairways en veel ruimte.. we hadden eerst hole 10 tot 18 gelopen, die waren echt heel variërend.. leuke baan, en wat een vriendelijke man en gastvrij bij ontvangst.

patriciadebrabander | 07-09-2020 | review: Holmsland Klit Golf / Denemarken

Beoordeling met 4 sterren

De Garia Old Course gespeeld; op de teeboxen geen borden met informatie over de holes: heb dit zeer gemist; kreeg de indruk dat men zelf meer aandacht heeft voor de nieuwe 18 holes, die ook voor de European Tour is gebruikt. Onderhoud kan beter op de Old Course. Het is een groot complex en daardoor een beetje onpersoonlijk.

amteitsma | 17-08-2020 | review: Himmerland Golf Klub / Denemarken

Beoordeling met 4 sterren

The course is on its best: well maintained fairways and aprons, very firm and fast greens. Good training facilities and a very well equiped golfshop. The only disappointment was the restaurant could not serve a meal for us, unless they had prepaired dinner for about twenty members.
A lot of activities for members, young & old(er).

habetsmr | 12-08-2020 | review: Varde Golfklub / Denemarken

Beoordeling met 4 sterren

Mooi gelegen golfbaan waar we zeer gastvrij werden ontvangen. De oefenfaciliteiten zijn prima, de shop heeft veel te bieden. De baan is goed onderhouden, mooie fairways en snelle greens.
Er staan borden bij de afslag, maar een baanboekje is wel handig.
Jammer dat we na ons rondje golf niet konden blijven eten, de keuken bleek alleen geopend voor een groep die een wedstrijd speelde.
I.t.t. de vorige keer is deze baan niet meer aangesloten bij Golfhäfted.

annemiekeb | 12-08-2020 | review: Varde Golfklub / Denemarken

Beoordeling met 4 sterren

Dankzij behulpzame leden lukte het ons om een starttijd te boeken; dat is in het weekend wel lastig, als zowel de shop als het secretariaat gesloten zijn.
De baan is afwisselend, de eerste negen zijn beduidend langer dan de tweede. Jammer dat het baanboekje niet overal de juiste informatie geeft.
Er is een grote drivingrange, met gratis ballen, die overigens wel aan vervanging toe zijn.

annemiekeb | 02-08-2020 | review: Ribe Golf Klub / Denemarken

Beoordeling met 4 sterren

Good course in fine condition. The designers could have done more with the land though, the par 3 course occupies the best piece of land next to the lake; instead they could have made a couple of fine holes for the big course there. And why did they make most of the bunkers blind hazards? Still very worth playing, don’t get me wrong!

chrisbombay | 01-08-2020 | review: Møn Golfklub / Denemarken

Beoordeling met 4 sterren

Zeer fraai in duin/bos gelegen glooiende golfbaan met grote, uitstekende greens en goed onderhouden en gemaaide fairways. Hoger gras en lage heide zijn alom aanwezig en zo gauw je de fairway echt mist heb je een fors probleem: onvindbare bal, deels ook omdat door glooiend terrein je vaak niet kunt zien waar de bal buiten de fairway belandde.
Omdat de baan in het boslandschap aangelegd is, lijken de holes wel veel op elkaar: gras, met de (semi)rough hoog gras, heide en bos in afwisselende hoeveelheid.
Clubhuis is inmiddels gemoderniseerd en -zeker voor Deense begrippen- is er ruime keus aan eten en drinken. Het blijft overigens een vreemde gewaarwording dat de gemiddelde Deense golfer met een sixpack bier de baan in gaat.
Een goed caddy boekje ipv een app zou de baan voor de niet-leden wat begrijpelijker en makkelijker te overzien maken.

habetsmr | 31-07-2020 | review: Esbjerg Golf Klub-Marbæk Course / Denemarken

Beoordeling met 4 sterren

Deze golfbaan ligt in een groot natuurgebied, dat grenst aan de Wadden (die je niet kunt zien overigens). De ontvangst is zeer vriendelijk. Er zijn mooie oefenfaciliteiten, een grote drivingrange (met gratis ballen), een putting green en een chippinggreen. Het terras van het clubhuis kijkt uit over hole 1, hole 9 en hole 10.
Er zijn twee lussen van 18 holes te spelen.
Er is heel veel rough, kniehoog gras waarin je nauwelijks je bal kunt terug vinden. Dat maakt het spelen niet echt gemakkelijker.
De baan is overigens wel heel goed onderhouden, met vlakke tee-boxen, mooi gemaaide fairways en snelle greens.

annemiekeb | 31-07-2020 | review: Esbjerg Golf Klub-Marbæk Course / Denemarken

Beoordeling met 3 sterren

De baan was erg nat deze periode dus dat kostte meters. Waren provisorische teeboxen op te verre afstand van de reguliere teeboxen. Bewegwijzering in de baan erg summier en mis de afstandpalen; neem dus baanboekje bij receptie mee. Of het aan de periode van het jaar ligt of niet maar de baan kan beter onderhoud gebruiken. Greens net bezand maar soms te hobbelig om uit te spelen. Jammer want wel een aardige baan met lichte glooiing, uitdaging mag meer. NB mijn Garmin pakte nog niet de nieuwe baanindeling rondom hole 8/9. Een gewoon leuke ronde voor mooi najaarstarief.

E.L.M.O. | 31-10-2019 | review: Gyttegård Golf Klub / Denemarken

Beoordeling met 3 sterren

Dit is een eenvoudige baan met weinig uitdaging. Alleen hole 16 is hierop een uitzondering. Meeste holes zijn rechttoe-rechtaan of een dogleg. De greens waren uitermate slecht (niet gemaaid) en hobbelig.
De greenfee viel mee, slechts 200 kronen. (oktober).

Mooseman | 30-10-2019 | review: Gyttegård Golf Klub / Denemarken

Beoordeling met 4 sterren

Een vriendelijke baan die goed te spelen is in het najaar. Meters krijg je niet kado, de baan is vochtig maar goed bespeelbaar. Fairways en greens zijn erg mooi maar lig niet in de rough, dan heb je problemen. Greenfee via computer ter plekke aan te schaffen en je kaart wordt geprint met juiste hcp. Niemand aanwezig in clubhuis, alles op vertrouwen. Leuke taluds om te kijken hoe je flightgenoot afslaat. Mooie vergezichten over omgeving.

E.L.M.O. | 23-10-2019 | review: Henne Golfklub / Denemarken

Beoordeling met 3 sterren

Dit is een eenvoudige baan met weinig uitdaging. Veel doglegs en een paar blind shots. De greens waren verschrikkelijk traag. ☹️ Bijzonder was dat er niemand in het clubhuis aanwezig was. Alles is selfservice!
Bier is selfservice en er is zelfs een greenfee ‘automaat’!

Mooseman | 22-10-2019 | review: Henne Golfklub / Denemarken

Beoordeling met 4 sterren

Zeer vriendelijke ontvangen door de dame op het kantoortje/receptie/golfshop. Op het parkeerterrein stonden erg veel auto’s geparkeerd dus we vreesden niet te kunnen spelen. Geen probleem, we konden gewoon starten vanaf hole 1, het bleek om een regionale ‘herendag’ te gaan die met shotgun was gestart. Greenfee prijs en buggy zeer betaalbaar.
Op hole 1 toch wat opstart problemen door de vele herenflights voor en achter ons. We werden echter (wij speelden met zijn tweeën) op iedere hole heel netjes voorgelaten. Dit zorgde in het begin voor wat onrust in ons spel maar na een hole of 7 waren we iedereen kwijt en konden we heerlijk rustig spelen en genieten van de mooie baan. En de baan is de moeite waard: mooie teeboxen, prima fairways en mooie en snelle greens. Bij iedere hole een mooie overzichtsfoto van het verloop van de hole, ballenwasser en een bankje. Regelmatig out of bounds (vooral linkerkant) en een hoge rough rechts dus opletten. Af en toe kwam er water of een bunker in het spel en soms een blinde afslag. Erg leuk ontworpen en dat maakte het een groot plezier om hier te spelen. Terug in het clubhuis (verbouwde boerderij/schuur) inderdaad een biertje kopen bij een automaat. Maar even gezellig gezeten tussen de vriendelijke Denen. Zeker de moeite om hier te spelen!

rikkie | 19-08-2019 | review: Ribe Golf Klub / Denemarken

Beoordeling met 4 sterren

Tijdens een weekje zeevissen, ook nog de plaatselijke golfclub onveilig gemaakt. Wat een prachtige baan! Veel heuvels, hoge afslagplaatsen en geaccidenteerd terrein! Zin in een biertje? Gewoon wat geld achterlaten en een biertje uit de vitrine pakken... vertrouwen! Enige punt van kritiek waren de twee par 3's te weten de 12e en de 16e. Dit waren wat mij betreft gemankeerde blindholes - lees niet leuk als je de vlag niet kan zien terwijl de afstand nog geen 120 meter is. Ben je in de buurt? Spelen!

patricklangendoen | 09-08-2019 | review: Langelands Golf Klub / Denemarken

Beoordeling met 4 sterren

Prachtig gelegen baan en uitstekend onderhouden. Hele mooie greens en brede fairways. Handig omdat het hier aardig kan waaien. Gastvrije ontvangst. Veiligheid is af en toe een puntje. Soms liggen tee's en greens dicht bij elkaar.

chrisfrowein8 | 04-08-2019 | review: Møn Golfklub / Denemarken

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan goed onderhouden, greens aan de trage kant. Europese tour heeft hier gespeeld en dat is te merken. Ruime fairways en een aantal spannende holes.

drwdewit | 22-07-2019 | review: Silkeborg Golf Club / Denemarken

Beoordeling met 4 sterren

De baan en faciliteiten zijn erg indrukwekkend. Horeca wat minder.

hans01 | 20-05-2019 | review: Silkeborg Golf Club / Denemarken

Beoordeling met 4 sterren

De linksachtige baan gelopen, wit en rood. Het is een vlakke baan met toch veel uitdaging i.v.m. het water en begroeiing. Deze linksbaan is link?. Blijf op de fairway. Dan is deze baan goed te bespelen. De wind is hier zeker een factor om rekening mee te houden. Baanmanagement is wel een vereiste. Een mooie afwisselende zeer goed onderhouden baan met top Greens. Ben je in de buurt, zeker aan te raden om te bezoeken.

JanvdB | 15-05-2019 | review: Holmsland Klit Golf / Denemarken

Beoordeling met 4 sterren

Skoven/ parken gespeeld, waarbij gelijk gezegd moet worden dat Skoven de mooiere lus is. Veel smalle holes in de bossen, met de nodige hoogteverschillen ook. Minpunt was dat sommige greens op deze lus wel in mindere staat waren. Ook de wegbewijzering was bijna niet bestaand. De oefenfaciliteiten waren prima, alsmede de driving range..

splinterboel | 12-05-2019 | review: Vejle Golf Club / Denemarken

Beoordeling met 4 sterren

Voor een topbaan had ik snellere greens verwacht.
De holes liggen prachtig gesitueerd.
Ontvangst in de shop voor de greenfee was perfect.

m.van.oploo | 17-04-2019 | review: Silkeborg Golf Club / Denemarken

Beoordeling met 4 sterren

Leuke baan en goed onderhouden. Veel ruimte dus een baan om in principe goed op te kunnen scoren. Greens prima, de baan heeft her en der wat geleden onder de warme zomerse omstandigheden. In het clubhuis lekkere frietjes en prima burger gegeten.

jwweinans | 15-09-2018 | review: Sct. Knuds Golfklub / Denemarken

Beoordeling met 4 sterren

Baan lag er in topconditie bij. Afgelopen weekend was hier de Europese Tour. Jammer dat er veel werd afgebroken. De douches waren net een voetbalkleedlokaal. En na de ronde konden we helaas niets te eten krijgen.

dennisaalbers | 05-09-2018 | review: Silkeborg Golf Club / Denemarken

Beoordeling met 4 sterren

We speelden achter de laatste ronde van het CK Strokeplay aan. De greens waren dus erg snel.
Er is een grote drivingrange, een mooie puttinggreen en een kleine chippinggreen.
De baan ziet er mooi en verzorgd uit. De fairways zijn breed, maar kom niet in de rough, want daar is het lastig om je bal terug te vinden. En er uit spelen is ook niet gemakkelijk.
De baan is glooiend en heeft meerdere, vaak niet meteen zichtbare bunkers, die zeker bij de afslag regelmatig in het spel komen. De wind speelt een belangrijke rol op deze baan.
Er wordt aan twee zijden van de zee gespeeld. De zee heeft hier een grote inham en is vaak zichtbaar vanaf de baan. Dat geeft mooie vergezichten.
Er is bij elke afslag een klein overzicht van de te spelen hole, er staan echter geen afstanden op. Het baanboekje is daarom handig om aan te schaffen.
Met het golfhäftet kaartje speel je hier voor de helft.

annemiekeb | 26-08-2018 | review: Møn Golfklub / Denemarken

Beoordeling met 4 sterren

Het clubhuis is gevestigd in een vierkanten, oude hoeve. Er is meer dan voldoende parkeerplaats. De ontvangst was vriendelijk. Ook hier kregen we een scorekaart mee waarbij het aantal slagen per hole door de computer was aangegeven. Volgens de caddymaster klopte dit absoluut. Ik vond het wel erg weinig,7 slagen voor mijn handicap; later bleek het dan ook niet te kloppen, het hadden er 13 moeten zijn.
De drivingrange is groot, je speelt heuvelop en de ballen zijn gratis. Er is een puttinggreen die ongeveer óp het terras ligt (en dat is even wennen).
De baan ligt mooi ingebed in het natuurlijke landschap, heuvelachtig met soms een forse klim. Er zijn dan ook mooie uitzichten bij deze uitdagende holes.
De fairways waren na alle droogte van deze zomer al weer aan het herstellen, de greens en de foregreens waren prima.
Een overzicht van de te spelen hole bij de afslag, vind je op de teemarker, niet zo groot, maar wel effectief. Het aangeschafte baanboekje voldeed prima.
Na de ronde gedoucht in een kleedkamer die veel jaren 50/60 kenmerken had, maar de douche deed het prima.
Ondanks het latere tijdstip van binnenkomst was het nog aardig druk, ook in het restaurant. Het eten is er eenvoudig maar goed.

annemiekeb | 20-08-2018 | review: Asserbo Golf Club / Denemarken

Beoordeling met 4 sterren

Dejbjerg is een gastvrije golfclub in midden Jutland in de buurt van Ringkobing. De baan is vrij open en niet erg lastig om te spelen. Er is maar 1 blinde hole op de baan. De baan is druk bezet met 3 en 4 ballen waardoor het tempo wat lager ligt. Gelukkig wuiven velen mij als alleenspelende vakantieganger door.

De oefen faciliteiten zijn top met oefenbanen, gratis ballen en afslaan van het gras. De mensen zijn vriendelijk en de kantine is vrij gewoon, goed om een drankje te nemen eten kun je er niet echt volgens mij.

Leuke baan maar niet erg bijzonder. Greenfee was 300 kronen ca. € 42 dat is dan weer top!

Golffanatic | 15-08-2018 | review: Dejbjerg Golf Klub / Denemarken

Beoordeling met 4 sterren

Zeer gastvrije dames aan de receptie. Mooie afwisselende baan met groene teeboxen en greens ondanks de droogte op de Fairways. Mooie vergezichten. Enige vreemde is dat hole 9 ver verwijderd is van clubhuis met name als je maar 9 holes wilt lopen. Starten op 10 is dan ook geen optie. Na einde ronde 18 holes was er zaterdag om 18.00 uur niemand meer aanwezig bij winkel/receptie/restaurant. Er was nog wel gelegenheid om te douchen en om te kleden. Wel een aanrader deze baan.

crcgolf | 28-07-2018 | review: Møn Golfklub / Denemarken

Golf links in Denemarken

Deense Golf Union