logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Malta

Golfen in Malta

 

 

Aantal banen met

Aantal banen met greenfees in de prijsklasse (€) van:

Regio

Aantal banen

9
holes

18
holes

18+
holes

Minder dan 40

40 tot 80

Meer dan 80

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

Malta

1

1

1

kaart

Reacties en ervaring(en) met golfbanen in Malta

Beoordeling met 4 sterren

Als je golfer op Malta bent, móet je hier gaan spelen (bin there, done that)!
Het clubhuis en de golfshop is prima ingericht, hoewel ze iets te ver van het predicaat "Royal" afwijken.
De greenfee is redelijk hoog geprijsd (maar ja, de enige baan op Malta) kwam nog bij dat we 2 sets clubs moesten huren... Maar goed, de baan; De holes kennen natuurlijk weinig waterhindernissen, de fairways zijn redelijk onderhouden, met veel bruine plekken door de droogte en de greens waren iets te hobbelig. Ergens midden op de baan staat een ruïne van een historisch kerkje, en enkele fairways zijn omzoomd met palmbomen. Qua situering denk ik dat er mooiere locaties waren geweest op Malta (met wellicht zicht op zee?).
Zoals gezegd, leuk om te kunnen zeggen dat je er gespeeld hebt, maar ik ken mooiere en betere banen.

rjanssen.r2retailcom | 06-11-2018 | review: Royal Malta Golf Club / Malta

Beoordeling met 3 sterren

De enige golfbaan op Malta. Het is een kleine compacte course op het kleine eiland. De baan is prima onderhouden, maar de oefenfaciliteiten zijn beperkt. De drivingrange ligt ver van de baan af en van matige kwaliteit. Vanwege het feit dat het de enige baan betreft is de prijs dan ook aan de hoge kant. De gastvrijheid is goed. De shop wordt gerund door de Duitse pro en vrouw en ook is er een Nederlandse werkzaam die je allen vriendelijk tot hulp zijn.

arddekker | 05-10-2018 | review: Royal Malta Golf Club / Malta

Beoordeling met 4 sterren

De Royal Malta Golf Club is een oase van rust in de wijk Marsa van de prachtige hoofdstad Valletta.

De goed onderhouden baan biedt weinig variatie in een - weliswaar erg mooi - open en vlak landschap, met talloze bomen in rijen en clusters. Ik vond deze baan eerder vergevingsgezind en leuk om spelen. Op enkele holes wordt de baan doorkruist door een beekje, maar daar stond tijdens mijn ronde geen druppel water in. Hetzelfde geldt voor het hoogwaterkanaal dat holes 17 en 18 kruist, maar dat is daarentegen toch een pittig obstakel om rekening mee te houden. Hole 6, 'Maid's Bedroom', is een charmante en heerlijk uitdagende par 3. En hole 18, Hooker's Delight, biedt precies wat de naam belooft wanneer je hem speelt van de meest linkse tee box.

De fairways lagen er keurig bij, met verrassend weinig dorre en harde plekken door zon en droogte. Ook de maaihoogte van de second cut vond ik erg aangenaam, door het taaie gras bleef de bal doorgaans wat hoger liggen. De snelle greens waren niet allemaal even onberispelijk, maar zeker aanvaardbaar zo ver in een extreem droog en warm het seizoen.

De bar van het clubhuis is eenvoudig, het terras geeft een mooi uitzicht op de baan. De drivinig range en practice area heb ik niet bezocht en kan ik dus niet beoordelen. Vriendelijk en behulpzaam onthaal in de pro-shop. Met een € 70 greenfee op zondag krijg je op deze baan zonder meer waar voor je geld. Ik huurde ter plaatse een prima Taylormade M4 set golfclubs aan € 35, ook dat vond ik okay.

65 | 12-08-2018 | review: Royal Malta Golf Club / Malta

Beoordeling met 3 sterren

Deze golfbaan heb ik een paar jaar geleden gespeeld. De fairways waren kurkdroog en dor, de lay-out niet erg spectaculair, de ligging niet wat je van Malta zou verwachten.

w.p.dielis | 22-04-2016 | review: Royal Malta Golf Club / Malta