logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Noorwegen

Golfen in Noorwegen

 

 

Aantal banen met

Aantal banen met greenfees in de prijsklasse (€) van:

Regio

Aantal banen

9
holes

18
holes

18+
holes

Minder dan 40

40 tot 80

Meer dan 80

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

Akershus

2

2

1

1

Aust- Adger

1

1

1

Finnmark

1

1

1

Hedmark

1

1

1

Hordaland

1

1

1

Nordland

1

1

1

Oslo regio

1

1

1

Rogaland

1

1

1

Vestfold

2

1

2

kaart

Reacties en ervaring(en) met golfbanen in Noorwegen

Beoordeling met 4 sterren

Dit is een heel bijzondere baan, die je echt moet spelen als je in de buurt bent. 18 holes is ongeveer 110 euro, wat duur is voor Noorse begrippen, maar in vergelijking met de betere Nederlandse, Spaanse of Portugese banen een koopje. De tweede ronde is voor halve prijs, de derde ronde zelfs gratis! De greens zijn prima onderhouden. Redelijk snel net als de fairways vanwege de zand-ondergrond. Fairways ook prima onderhouden. De lay out van de baan is geweldig. Uitdagend en zeer afwisselend. Dan weer breed dan weer smal. Dan weer recht dan weer dog legs. Dan weer grote greens, dan weer postzegels. Geen gemakkelijke baan: alles wat naast de fairway of green terechtkomt stuitert weg over de rotsen of verdwijnt in de hoge en zware rough.
De uitzichten zijn verbluffend mooi richting de bergen, over de waterhindernissen en natuurlijk over de rotsachtige zee. Ik speelde de baan tot in de nacht, want in de zomer is de baan 24 uur per dag te spelen omdat het niet donker wordt. Toch heb ik ook kritiek: de parking is veel te klein voor zo’n drukke baan en de paden tussen de holes zijn met een trolley bijna niet te bewandelen. Ze zijn van stug grof grint, te stijl en slecht onderhouden. Het clubhuis is ook erg sober en basic. De eigen reklame van de baan op truien en shirts in de shop is er amateuristisch opgedrukt met op alle items warmteafdrukken van het gebruikte strijkijzer. De drivingrange kent geen afstanden en heeft wat oude autobanden als targets. Wat een verschil met die mooie duurdere banen in de reeds genoemde landen. Conclusie: qua ligging en baan geweldig, alle secundaire zaken vergen verbetering om echt die wereldtopbaan te worden die de eigenaren ambiëren en die ze ook verdienen.

Rudy | 22-07-2021 | review: Lofoten Golf Links / Lofoten Golfklubb / Noorwegen

Beoordeling met 4 sterren

Aanrader voor de Challenge of Europese tour. Boven de Noordpoolcirkel! Mooie waardering voor de uitstekend spelende Noor Hovland.
Daarbij kun je in de zomer tot zeker 23.00 uur spelen!

leeuw vanooyen | 16-12-2020 | review: Lofoten Golf Links / Lofoten Golfklubb / Noorwegen

Beoordeling met 4 sterren

De golfbaan verkeerde in goede condities met uitstekend strategische liggingen van hindernissen ondanks dat de baan niet overdreven lang speelt (geel). Een echte linksbaan en zeker een aanrader voor iedere golfer.

leeuw vanooyen | 13-08-2020 | review: Lofoten Golf Links / Lofoten Golfklubb / Noorwegen

Beoordeling met 4 sterren

De omgeving is adembenemend mooi. Het is misschien wel 1 van de mooiste banen ter wereld als het gaat om de ligging en de natuurlijke achtergrond. De baan is moeilijk, maar niet van een uitzonderlijk hoog niveau als het gaat om onderhoud. Misschien mag je dat ook niet verwachten van een baan, die zo ver naar het Noorden ligt. Het clubhuis, parkeergelegenheid en de driving-range zijn van een matige kwaliteit.

jeroenaltenburg | 30-06-2019 | review: Lofoten Golf Links / Lofoten Golfklubb / Noorwegen

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige linksbaan. Oefengreens en santair mogen beter. Verder: spectaculair!

ppelt | 20-06-2019 | review: Lofoten Golf Links / Lofoten Golfklubb / Noorwegen

Beoordeling met 4 sterren

Een baan waar je veel naaldbomen ziet, maar er genoeg ruimte is om je teeshots te plaatsen.
Ik speelde wel vanaf winter teeboxen (matten) en de greens waren geprikt, maar wat verwacht je van een rondje golf in Noorwegen in november. Daar tegenover stond een korting op de greenfee van 200NOK.
De baan is niet heel lang, maar uitdagend genoeg voor een lage handicapper. Hij lag er voor deze tijd van het jaar er verder trouwens meer dan prima bij.
Hole 3 is wel de signature hole, een par3 met op rechts een prachyig mooi meer.

splinterboel | 13-11-2018 | review: Stavanger Golfklubb / Noorwegen