logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Midden-Oosten  >  Verenigde Arabische Emiraten

Golfen in Verenigde Arabische Emiraten

 

 

Aantal banen met

Aantal banen met greenfees in de prijsklasse (€) van:

Regio

Aantal banen

9
holes

18
holes

18+
holes

Minder dan 40

40 tot 80

Meer dan 80

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

Dubai

13

1

7

2

1

1

8

Abu Dhabi

Ras al Khaimah

Reacties en ervaring(en) met golfbanen in Verenigde Arabische Emiraten

Beoordeling met 4 sterren

Heerlijke baan
Prachtige uitzichten op de stad.
De baan is super uitdagend met veel waterpartijen, super snelle greens en vaak een stevige wind vanaf de “Creek”.
De service op deze baan is fantastisch. Medewerkers staan altijd voor je klaar en zullen je tijdens je ronde voorzien van een hapje en een drankje.
De buggies zijn voorzien van GPS. Ideaal als je geen golfhorloge hebt.
Hole 6 heeft ongeveer de mooiste teebox die ik ooit heb gezien.
En holes 17 en 18 liggen prachtig naast de Dubai Creek.
Een must do wanneer je in Dubai bent.

LSDave | 25-05-2021 | review: Dubai Creek Golf & Yacht Club / Verenigde Arabische Emiraten

Beoordeling met 4 sterren

De baan is werkelijk schitterend! Maar vergeleken met de laatste keer dat ik er was was ik wel wat “teleurgesteld” over het onderhoud. Veel kale plekken in de baan, weinig/hard zand in de bunkers, greens waren rommelig en alles behalve snel. Het zal er vast mee te maken hebben dat de zomer begonnen is en er weinig op de baan gespeeld wordt (dus ook weinig inkomsten). Het deed verder weinig af op een prachtige baan met een fenomenale lay-out.

seth_beernink | 08-06-2020 | review: Emirates Golf Club Majlis Course / Verenigde Arabische Emiraten

Beoordeling met 4 sterren

1 van de topbanen in Dubai! Baan ligt er a genoeg het hele jaar fantastisch bij. De lay-out van de baan is schitterend. Hole 17 en 18 zijn de lastigste holes van de baan met de Creek volledig links langs de holes lopend. Deze holes kunnen er voor zorgen dat je met een grote glimlach binnen komt of met 6 ballen minder en een illusie armer.

seth_beernink | 17-05-2020 | review: Dubai Creek Golf & Yacht Club / Verenigde Arabische Emiraten

Beoordeling met 4 sterren

Dit is 1 van de mooiste banen in de UAE. Buiten de zeer hoge prijs voor de greenfee (dit geldt voor nagenoeg alle banen in en om Dubai) zou ik niet weten wat ze hier aan moeten passen. De baan is eerlijk wanneer je goed speelt en ontzettend oneerlijk wanneer dat niet het geval is, een gemiddeld rondje zul je hier niet snel lopen. Het onderhoud van de baan is top, niks op af te dingen!

seth_beernink | 01-03-2020 | review: Abu Dhabi Golf Club / Verenigde Arabische Emiraten

Beoordeling met 5 sterren

mooie golfbaan! Voor het eerst in 10 jaar nog eens gespeeld, en alle positieve herinneringen van 2010 kwamen meteen weer terug. Geweldig en ruim opgezet, maar vooral uitstekend onderhouden. Speelde met een van de lokale helden die me alle shortcuts en mooie lijnen naar de green influisterde. Mooie score (althans voor een bogey speler). Clubhuis met een geweldig terras en mooie lunchkaart.

TheGoos | 20-01-2020 | review: Montgomerie Golf Course / Verenigde Arabische Emiraten

Beoordeling met 4 sterren

Mooie leuke baan om te spelen. De ganse accommodatie ziet er wat verwaarloosd uit. Baan redelijk goed onderhouden. Greens lagen er goed bij. Vrij moeilijke baan met heel wat water en strategisch geplaatste bunkers. Prijs kwaliteit zeker de moeite (twilight fee genomen).

PatrickDD | 05-11-2019 | review: Towerlinks Golf Club / Verenigde Arabische Emiraten

Beoordeling met 4 sterren

Wanneer je in Dubai bent om te golfen dan hoort deze baan zeker op je lijstje! De baan is bekend van Omega Dubai Dessert Classic. Op tv ziet het er erg makkelijk uit, maar dat is deze baan absoluut niet. Voor Dubai begrippen heeft deze baan best veel begroeiing, afgewisseld met grote sand area’s en redelijk veel water. Er waait hier altijd wel een windje en die kan zeer verraderlijk zijn. Van de banen in Dubai absoluut 1 van de mooiste!

seth_beernink | 05-10-2019 | review: Emirates Golf Club Majlis Course / Verenigde Arabische Emiraten

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan, maar spelen in juni is wel erg warm. Met name de gastvrijheid van de medewerkers van de club maken het spelen hier tot een bijzondere ervaring. Ook van toegevoegde waarde zijn de kiosken door de baan heen waar je zowel koude als warme dranken en voeding kunt kopen.

cees.hoogeveen | 27-06-2019 | review: Dubai Creek Golf & Yacht Club / Verenigde Arabische Emiraten

Beoordeling met 5 sterren

Wow, wat een baan! Perfect onderhouden fairways en echt super snelle greens. Heel veel bunkers en water..., niet echt makkelijk dus. Zeker met tegenwind zijn hole 17 en 18 langs de rivier een hele opgave. Absoluut de moeite (en kosten) meer dan waard, al zou het niet zo verschrikkelijk warm (42 graden) moeten zijn.

Handyman | 02-05-2019 | review: Dubai Creek Golf & Yacht Club / Verenigde Arabische Emiraten

Beoordeling met 4 sterren

Duur maar prachtig.

Bramo | 27-02-2019 | review: Montgomerie Golf Course / Verenigde Arabische Emiraten

Beoordeling met 4 sterren

Met een geweldige temperatuur van 25 graden en een stevige wind, was het heerlijk golfen op deze baan. Wat een service en vriendelijkheid!
Mooie practice faciliteiten met een mooi "torentje" aan gratis golfballen bij de driving range.
De starter komt je vervolgens met een glimlach halen, en wenst je veel plezier.
Dan de banen, veeel zand maar ook veel groen, zeer goed onderhouden. Men verwacht ook van de golfers zelf dat de de plaggen met zand volgooien(hangen zandbags aan de buggy). De greens zijn wat zanderig(logisch in de woestijn), en daardoor niet zo snel. Wel zijn er een paar zeer uitdagend, daar deze zeer geonduleerd zijn. De vlagpositie is zeer goed aangegeven in de iPad-achtige afstandmeter die zich in de buggy bevestigd is. Men kan hierop ook ten alle tijden de marchal oproepen in geval er hulp nodig is, het apparaat geeft ook mooi aan hoever er geslagen is, echt super!
Watervoorzienig bij iedere Tbox! En redelijk veek " refreshment" rooms(wc) op de baan(airconditioned natuurlijk!)
De kunst blijft natuurlijk, zoals overal, om rechtdoor te slaan, want naast de fairway is het vaak lastig een bal te vinden. Veel dessert struiken, oppassen dus.
De buggy is inclusief bij je greenfee, clubhuur is ongeveer 30 euro, en voor de " spectator" moet ook nog 20 euro betaald worden, das dan weer jammer.
Vanuit het centrum makkelijk met de taxi te bereiken, voor een 15 euro.
Ook het restaurant is super, ze hebben zelfs verschillende soorten Belgisch bier, voor onder een tientje, wat hier in Dubai niet duur is.
Al met al, super hier voor een zeer aangenaam dagje golfen, een dikke aanrader!

lbron | 26-02-2019 | review: Arabian Ranches / Verenigde Arabische Emiraten

Beoordeling met 4 sterren

Leuke uitdagende baan! De baan is niet al te lang maar met alle water hindernissen en bunkers absoluut niet makkelijk. Wanneer je alleen de driving range wilt gebruiken betaal je ongeveer €30 maar mag je wel “gratis” de leuke par 3 course spelen. Wanneer je de Championship Course speelt is de drivingrange inbegrepen. De baan is goed onderhouden, de greens en tee-boxen liggen er schitterend bij. Probeer de 3-putts te vermijden want die zijn hier erg makkelijk gemaakt...

seth_beernink | 25-02-2019 | review: Montgomerie Golf Course / Verenigde Arabische Emiraten

Beoordeling met 4 sterren

Speelde hier een week na de tour en de setting van de tribune stond er ook nog heel grappig ik golf vaak alleen en werd ingedeeld bij dames die al vanaf het begin lid waren. Alomvattende top baan er zit een hotel naast die samen met het clubhuis de bar delen ook wel geestig wat gezelliger drukker.

Secondballscratchgolfer | 01-02-2019 | review: Abu Dhabi Golf Club / Verenigde Arabische Emiraten

Beoordeling met 4 sterren

Van de Emirates golfclub heb ik enkel de Faldo gespeeld en dan het avondgolf bij kunstlicht. Een aparte gewaarwording om golf te spelen onder kunstlicht.
Het ontvangst in het kenmerkende clubhuis is vriendelijk. Mooie kleedkamers en prima pro shop. Driving range is prima en goede ballen.
De eerste hole had ik nog wat daglicht maar deze ging gedurende ronde over in de lampen die naast de baan staan. Het maakt wellicht uit of je de baan bij daglicht speelt of 's avonds. Vond de baan zelf enigszins tegenvallen. Je loopt echt een rondje en er zijn naar mijn mening weinig memorabele holes.
Baan is ook niet in topconditie en kent veel bruine plekken, zonde voor de nog altijd hoge greenfee die men betaald. Ook zijn veel bunkers niet aangeharkt.
Bij het aanmeldingen krijg je een pitchfork cadeau, alleen jammer dat deze dan niet wordt gebruikt want er zijn veel 'kraters' op de green. Waarschijnlijk komt het omdat het al donker was maar de greens waren niet enorm snel.
Wat ik begreep van mijn flightgenoot is dat hole 13 is ingekort van een hele lange par 5 naar een haalbare par 4.
Nog een tip; het terras/restaurant op de 1e etage bij binnenkomst is gezelliger dan het restaurant op de begane grond mocht je van plan zijn om nog te eten/drinken voor de ronde.
Al met al voor de ervaring van nightgolf en de vergezichten op de skyline van de Dubai Marina is de Faldo zeker een aanrader maar het is niet een baan die ik snel nog een keer zou gaan spelen, daarvoor komt hij te kort.

jefffraanje | 29-01-2019 | review: Emirates Golf Club Majlis Course / Verenigde Arabische Emiraten

Beoordeling met 4 sterren

Wat een mooie baan met heel wat groen voor Dubai. Uitdagend. Mooi onderhouden. En wat een extra service door bij de start fruit, water en een vriendelijk lach te ontvangen.

LoesPors | 18-01-2019 | review: Jebel Ali Golf / Verenigde Arabische Emiraten

Beoordeling met 5 sterren

Please players, repair pitchmarks.

acedejonge | 03-01-2019 | review: Emirates Golf Club Majlis Course / Verenigde Arabische Emiraten

Beoordeling met 4 sterren

The golf course is truly truly amazing and it was just great to play here. The course was in a very good condition. Stunning fairways. The marshalls and staff were very friendly and helpfull. In fact they treat you like royalty from bag drop to bag pick up. This course is just a must for any golfer.

jorrithertsenberg | 26-11-2018 | review: Abu Dhabi Golf Club / Verenigde Arabische Emiraten

Beoordeling met 4 sterren

Leuke relatief nieuwe baan in Dubai. De kwaliteit en het onderhoud is, zoals nagenoeg overal in Dubai, goed te noemen. De prijs voor 18 holes is een eerlijke prijs en daardoor zeker de moeite waard als je niet elke keer de hoofdprijs wilt betalen. De baan is niet heel spectaculair maar wanneer je niet heel recht van de tee bent wordt het een zeer uitdagende baan met veel lange slagen vanuit het zand.

seth_beernink | 25-11-2018 | review: Arabian Ranches / Verenigde Arabische Emiraten

Beoordeling met 5 sterren

Hele mooie golfbanen.
Tussennde hoge gebouwen van dubai.

redblokker | 19-11-2018 | review: Emirates Golf Club Majlis Course / Verenigde Arabische Emiraten

Beoordeling met 5 sterren

Bijzonder mooie club met vooral een erg goede custodes experience. Vanaf je aankomt worden je clubs in ontvangst genomen. Je gaat inchecken en wordt begeleid naar de range. Daar staat je buggy klaar met je zak erop. Balletjes keurig in piramides, snel nog effe putten, en dan word je via de speakers afgeroepen als je mag gaan afslaan. Onze buggy had een klein vogelpoepje op het midden van het stuur - ik speelde samen met een lid. Die liet dat meteen weten aan de caddymaster en halfweg hole 1 werd ons een verse buggy aangereden. De baan lag er piekfijn bij. Beste greens die ik ooit gezien heb. Elke 3 holes is er ee kleine bar die alles serveert van eten tot drank, met een toilet waar menig vijfsterrenhotels jaloers kunnen op zijn - inclusief gouden kranen.

Ik heb de baan ‘s avonds gespeeld, wat het extra speciaal maakt met Dubai op de achtergrond. De baan is ook bijzonder goed verlicht.

freddie.morel | 16-11-2018 | review: Emirates Golf Club Majlis Course / Verenigde Arabische Emiraten

Beoordeling met 4 sterren

Zoals (bijna) alle golfbanen in Dubai is deze ook een zeer mooie, luxueuze en zeer goed onderhouden baan. Van bij de aankomst op het domein wordt je zeer gastvrij onthaalt met duidelijke instructies waar je verder moet zijn en wie je dan weer verder zal helpen.
Het clubhouse en bijhorende faciliteiten zijn zeer mooi en heel aantrekkelijk.
De oefenfaciliteiten zijn ok. De baan is leuk om te spelen en zeer goed onderhouden (bunkers, greens,...). Overal waar je bent op deze baan is er altijd wel een mooi skyline rondom jou te bespeuren.
Algemeen een leuke baan, zeker de moeite om eens te gaan spelen als je de kans hebt. Wel vrij duur, als je echter op zoek gaat naar de juiste promo eventueel gecombineerd met een twilight fee of dergelijke wordt het echter wel aanvaardbaar.

PatrickDD | 10-11-2018 | review: Montgomerie Golf Course / Verenigde Arabische Emiraten

Beoordeling met 4 sterren

This course is well known from the european tour and television. Therefore it looks familiar even afleiding. The facilities are very nice and staff as usual very friendly and helpfull. The design and play form the standard tees is very good so when playing well you can achieve a good score. Maintenance is very good and playing early morning recommended. Also here the service and quality of food very good. Overall well worth it when in the Emirates on Works or vacation.

GaryStilbaai | 23-10-2018 | review: Abu Dhabi Golf Club / Verenigde Arabische Emiraten

Beoordeling met 5 sterren

Prima prima baan. Je kunt goed scoren. Onderhoud gewoon goed met mooie snelle greens. Clubhuis (de Valk) is prachtig met super voorzieningen. Heerlijk restaurant. Vriendelijk personeel. Must play als je in Abu Dhabi bent.

bert.stuive | 06-10-2018 | review: Abu Dhabi Golf Club / Verenigde Arabische Emiraten

Beoordeling met 4 sterren

The Emirates Golf Club, host of the Dubai Desert Classic, was the first all-grass championship golf course in the Middle East when it opened in 1988. The course is in very good shape, with well maintained fairways and fast greens. Especially when you visit around the time of the Dubai Desert Classic.

Standing on the teebox, you see the skyline of dubai.
The only downside is that you need a member to introduce you in order to play at this magnificent course.

The facilities are not as good as at Jumeirah Golf Estates, as the clubhouse is a bit out-dated. However., the vieuws and the location are suberb!

TheGirlThatGolfs | 07-02-2018 | review: Emirates Golf Club Majlis Course / Verenigde Arabische Emiraten

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige baan langsheen Khan rivier, water prominent aanwezig. Veel waterpartijen, en mooi geplaatste bunkers, zeer technisch. Mooiste hole te spelen vanaf een platform in de rivier. Voorzieningen zijn perfect, waterfonteintjes aan elke hole, chalets om drank en eten te kopen overvloedig aanleg rond de baan; prachtige architectuur van clubhuis, club huur was zoals het moet zijn, nieuwe clubs. Mooie zichten op haven.

VanGijseghemGeert | 27-01-2018 | review: Dubai Creek Golf & Yacht Club / Verenigde Arabische Emiraten

Beoordeling met 4 sterren

Ik heb inmiddels zo'n 3 keer op de Abu Dhabi Golf Club gespeeld, waarvan de laatste keer in januari 2018. Dit was een week na het HSBC Championship en dus was de baan in opperbeste condities. Het clubhuis ziet er van buiten fantastisch uit met de adelaar, maar van binnen niet heel bijzonder in mijn ogen. Restaurant doet meer aan als een hotellobby. Je kan beter wat drinken bij de bar van het naastgelegen Westin.
Helaas was het de ochtend van spelen enorm mistig geweest, waardoor de starttijden flink waren opgeschoven. Drukte dus in de baan. Je wordt - zoals op zoveel banen in de UAE - standaard ingedeeld met anderen. Echter was er in de communicatie iets niet goed gegaan aangezien na negen holes de echtgenotes van mijn flightgenoten aanschoven en een 3-bal dus een 5-bal werd, daardoor ben ik een aantal holes alleen komen te lopen, maar door de drukte na een aantal holes weer bij een andere flight aangesloten. Uiteindelijk net voor het donker binnen.
De holes zijn erg mooi, maar toch mis ik iets. Tweede negen in mijn ogen mooier dan de eerste 9. Mijn favoriete holes zijn 6,14,16,17 en uiteraard 18. Zeker geen gemakkelijke baan maar als je hem kent en slim speelt kan je een aardige score behalen.
Greenfee wel aan de hoge kant, maar ja dat is overal in het land.
Ondanks dat echt een aanrader om te spelen.

jefffraanje | 26-01-2018 | review: Abu Dhabi Golf Club / Verenigde Arabische Emiraten

Beoordeling met 4 sterren

Mooie baan, uitdagende middag!

stephanstoffer | 13-04-2017 | review: Arabian Ranches / Verenigde Arabische Emiraten

Golf touroperators Verenigde Arabische Emiraten:

Executive Golf Travel

3D Golfvakanties