logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Caribisch Gebied  >  Dominicaanse Republiek

Golfen in Dominicaanse Republiek

 

 

Aantal banen met

Aantal banen met greenfees in de prijsklasse (€) van:

Regio

Aantal banen

9
holes

18
holes

18+
holes

Minder dan 40

40 tot 80

Meer dan 80

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

Dominicaanse Republiek

32

7

25

8

5

3

Reacties en ervaring(en) met golfbanen in Dominicaanse Republiek

Beoordeling met 4 sterren

Beautifully located and challenging course. Some greens had dry-patches when I played, but that did not temper the fun. Friendly folks and height differences make this interesting too.

ward.meijer | 22-03-2021 | review: Las Aromas Santiago Golf Club / Dominicaanse Republiek

Beoordeling met 5 sterren

Mindblowing. Prachtige course. Je betaalt duidelijk voor exclusiviteit en een ervaring die je niet zal vergeten. Once in a lifetime must do?

ward.meijer | 19-03-2021 | review: Teeth of the Dog / Dominicaanse Republiek

Beoordeling met 5 sterren

Wat een prachtige en vriendelijke golf course. Schitterende ligging, op een klein uur van Santo Domingo. Uitdagende holes, vriendelijke caddy, prachtig onderhouden. Aanrader!

ward.meijer | 18-03-2021 | review: Las Lagunas Country Club / Dominicaanse Republiek

Beoordeling met 5 sterren

The Links:
Als je al op Dye Fore of Teeth of the dog hebt gespeeld valt The Links een beetje tegen. Zeker de eerste 9 holes zijn vrij saai. Erg brede fairways die tussen de wat oudere en kleine villa’s op het park gelegen zijn. Geen ingewikkelde rough of erg moeilijke bunkers. De tweede 9 maken de ervaring wel enigszins goed want vanaf hole 12 speel je 5 holes langs en over prachtige water partijen. Hole 12 speelt in een dogleg naar rechts geheel langs een meer, rechts naast de fairway en de lange par 3 13 speelt over het water. Hole 15 is een prachtige par 5 waarbij je eerst een meter of 140 (vanaf blauw) over het meer zal moeten vliegen en dan ook nog een behoorlijk verhoogde green. Hole 16 vond ik de mooiste, een par 3 over het water met een zeer smalle green en water en bunkers aan alle kanten van de green. Hole 17 en 18 zijn leuke afsluiters maar niet heel moeilijk.
De teeboxen en greens zijn in perfecte conditie, de fairway is her en der wat kaal. Je inbegrepen golfkar heeft een modern tracking systeem en goede course guide en een koelbox met water wordt meegegeven. Caddy is niet verplicht.
Oefenfaciliteiten worden met de Teeth of the dog gedeeld en wel een behoorlijk stuk verwijderd van hole 1 maar dik in orde, alleen is de driving range niet overdekt, wat op een onbewolkte dag wel fijn zou zijn.
Prijs is “maar” 60% van Teeth of the Dog maar nog steeds met 150€ per persoon (als je op het terrein verblijft, anders nog duurder) erg fors.

Teeth of the dog
Wow, wow, wow, in alle opzichten. De prijs is even slikken (250€ als je al in het hotel verblijft) en de clubhuur (75€ per set) en verplichte caddy (50-70€ afh van de fooi) ook, maar dat vergeet je zodra je op de baan staat). De oefenfaciliteiten zijn gedeeld met The Links en een stukje rijden van het clubhuis, gelukkig is een prima buggy inbegrepen. De caddies zijn ok maar niet allemaal heel goed in de Engelse taal, ze lezen je spel en mogelijkheden wel snel.
Alle greens zijn zo strak als een biljartlaken, net als de teeboxen. Ook de fairways liggen er prima bij. Hole 1 en 2 beginnen nog rustig, al zijn er bij elke hole zoveel bunkers dat het opletten blijft. Vanaf hole 4 (dogleg naar rechts) ga je de zee zien en dat is magisch. Hole 5 tm 8 spelen helemaal langs de zee. Bij elke slag hoor je de golven tegen de lage kliffen slaan. Hole 5 en hole 7 zijn par 3s die je over de zee en een strandje moet slaan naar een green in de verte en bij beide holes is de green voor de helft door zee omsloten en voor de andere helft door bunkers. Flink zweten, gelukkig hebben de caddies snel door hoe je speelt en wat een verstandige clubkeuze is.
Ook de lange par4 hole 6 en hole 8 zijn ultiem genieten. Hole 9, een lange par 5 terug naar het clubhuis is lekker even bijkomen voor de tweede 9 holes. Hole 10 is een stevige dogleg naar links met ook veel zand aan de linker kant. Hole 13 is een par 3 met naast de teebox en de green alleen maar bunker. De green is voor 360 graden door zand omgeven, leuk! Hole 15,16 en 17 spelen weer over de gehele lengte langs de oceaan. Wat een genot! Hole 15 en 17 zijn ook weer all over geflankeerd door strategisch geplaatste bunkers.
Hole 18 speelt bergop richting het clubhuis. Leuk is dat ze een stuk van de oude landingsbaan (vroegere moesten golfers even pauzeren als er een vliegtuig aankwam) hebben laten liggen waar je dus overheen moet slaan.
Al met al een zeer uitdagende baan, prachtig onderhouden en absoluut niet makkelijk. De ervaren caddies hebben je spel snel door en geven goede tips, hetgeen een klein stukje van de moeilijkheid afhaalt.
Jammer dat het zo extreem duur is om hier te spelen, anders hadden we het zeker vaker gedaan. Tussen 10.30 en 12.30 zijn er overigens geen teetijden beschikbaar, blijkbaar om de baan wat rust te gunnen en te herstellen.
De golfkarretjes hebben een prima course guide in het systeem en het karretje wordt volgestopt met koud water.
Aan de green van hole 18 staat een restaurantje met prima bites en een leuk uitzicht over het mooie terrein van Casa de Campo. Een baan om nooit te vergeten!

bubz2005 | 13-12-2019 | review: Teeth of the Dog / Dominicaanse Republiek

Beoordeling met 5 sterren

Clubhuis ligt prachtig, met wijds uitzicht over het rivierdal. De oefenfaciliteiten zijn ook mooi maar wel een stukje rijden, gelukkig is een buggy inbegrepen bij de fikse greenfee. Overigens krijg je handdoekhaak, water, tees etc allemaal mee dus je krijgt wel een totaalerlebnis. De driving range is niet overdekt, maar je mag wel van t gras slaan. Chipping en putting green in uitmuntende conditie.
Dan de baan, wij begonnen met Marina: Hole 1 heeft meteen een mooi uitzicht over de zee in de verte en is een dogleg par 5. De eerste 5 holes of zo spelen naar beneden dus er kan, met de brede fairways, wel gescoord worden. Als je uit de talrijke bunkers weet te blijven tenminste. Spectaculair is hole 3, maar vooral hole 4 en 5 die naar de marina toespelen en langs de ravijn met daar in de diepte de rivier, zijn schitterend. Hole 4 is zeer lastig maar speelt wel naar beneden al loopt de fairway flink naar links af. Hole 6 is een par 3 met een zeer smalle green geflankeerd door bunkers, dus lastig. Vanaf hole 7 speel je omhoog tussen de villa’s, deze holes zijn iets saaier, al is 9 (vorm van een banaan met over de hele binnenbocht een bunker) wel leuk om te spelen.
En dan rijd je door naar Chavon, de fantastische 9 holes langs het diepe rivierdal.
Prachtig uitzicht vanaf hole 1,2,3 over de rivier. Wel meestal tegen/zijwind. Hole 1 (10) meteen lastige par 5 met wel beschermende bunkers tussen ravijn en green. Hole 2 heeft idem uitzicht maar is nog lastiger. Eerst een lang stuk over een ravijn heen en vervolgens alles iets te veel naar rechts slaan betekent bunker of ravijn. Hole 3 is een lange par 3 en je moet een heel stuk over een diepe spelonk slaan, psychologisch dus heel tricky. Ook de green zo vlak langs de afgrond maakte dit voor mij een onmogelijke hole. Hole 4 speelt t land in maar hole 5 weer langs het rivierdal. Hole 6 is weer een lange par 3 met mooi zicht over de rivier maar helaas moet je wel weer over een ravijn heen en grenst de green aan het 100 meter diepe rivierdal. Hole 7 is goed te doen en niet zo spannend. Kun je eindelijk eens scoren. Hole 8 en 9 (verhoogde green) zijn fijn om mee af te sluiten.
Zonder uitzondering zijn alle fairways, tees en greens in excellente conditie. De vergezichten prachtig en je hebt ook veel inkijkjes in de tallozen miljoenenvillas.
Al met al een golfervaring om nooit te vergeten, ook al is het erg prijzig!

bubz2005 | 11-12-2019 | review: Romano Country Club / Dominicaanse Republiek

Beoordeling met 4 sterren

Wow, wat een prachtig gelegen golfbaan en vooral erg onverwacht om deze baan op deze plek te vinden. De website zag er best goed uit en binnen 24 uur werd mijn vraag via de website beantwoord of het mogelijk was er te spelen. Dat bleek elke dag te kunnen dus op een ochtend erheen gereden. Het restaurant en het caddy-master huisje (er is geen clubhuis) waren dicht maar er waren genoeg aardige greenkeepers die clubs en een trolley konden regelen (buggy was ook mogelijk) dus al snel konden we starten. Er is namelijk geen driving range of putting green.
De 9 holes zijn allemaal prachtig gelegen in een bos en elke hole heeft twee tees zodat je, wanneer je 18 holes speelt, toch steeds een andere invalshoek hebt. De baan is zeer pittig. Bijna alle greens liggen op een verhoging, geflankeerd door zeer diepe bunkers. En dan zijn de greens, die overigens allemaal in perfecte conditie waren, ook nog eens behoorlijk geunduleerd. Heel vaak rolde ons balletje de green dus weer af... Er zijn geen water hindernissen, maar de dichte rough en diepe ravijnen zijn pittig zat. Vier holes hebben een blinde afslag. Hole 4 -par 3 - is prachtig, met maar een zeer smalle strook tussen de bomen en over een flinke ravijn heen, dus geen ruimte voor fouten. Ook hole 9, waar de green als een steil heuvel boven de fairway ervoor uit torent is indrukwekkend.
Vanaf enkele holes kijk je in de verte uit over de Dominicaanse hoge bergen, schitterend.
De baan is prima te lopen, maar verwacht door de hoogteverschillen wel flink te zweten. Wij betaalden pp 18€ voor 18 holes, echt een koopje en een setje clubs met ballen huren was 9€. Oh en we waren de enigen op een donderdag in december dus we konden helemaal in ons eigen tempo spelen.
Tijdens ons verblijf in Jarabacoa was het elke ochtend prachtig weer en vanaf een uur of 3 bewolkt met soms regen, dus het is aan te raden in de ochtend te spelen.
Restaurant zag er netjes uit maar was dus gesloten.

bubz2005 | 05-12-2019 | review: Jarabacoa Golf Club / Dominicaanse Republiek

Beoordeling met 4 sterren

Gelegen in de “gated community” Playa Dorada, ongeveer 3 km van Puerto Plato ligt deze golfbaan tussen de zee, een doorgaande weg en vele resorts en appartementen in. Het open clubhuis oogt fraai en er is een vrij duur restaurant 20 meter van r clubhuis. De greenfee is behoorlijk duur (75 $ voor 18 holes) en de caddie (20$ en minstens hetzelfde bedrag aan fooi) en clubhuur (20$) komen daar dan nog eens bij, maar voor DR begrippen valt het nog mee. Heel veel buggies en caddies beschikbaar. De huurclubs zijn in prima conditie. De oefenfaciliteiten niet echt, de drivingrange matten zijn in deplorabele toestand. Gelukkig mag je van t gras ook afslaan op de range. Putting green ligt er dan wel weer perfect bij. En dan de baan; redelijk brede fairways en veel strategisch geplaatste bunkers. Circa 6 holes waar water enige rol speelt en een paar fraaie doglegs, waaronder de mooie 18e hole. De rough is nergens heel moeilijk. Onderhoud van teeboxen is redelijk, door de baan heen is het prima onderhouden, zeker gezien t klimaat. De greens zijn dan weer matig onderhouden, vooral op de eerste 9 holes met veel dorre stukken gras. Een paar holes speelt langs de zee, al kun je de zee, vanwege lage duinen en gewassen, nergens echt zien, dus baan telt zeker niet als links course. Die duinen zijn overigens nodig want bij vloed kan het er bij hole 12/13 makkelijk overheen komen. Meerdere holes hebben een fraai uitzicht op de berg bij Puerto Plata. Spelen met een caddy is even wennen maar ze geven doorgaans goede tips en ik weet niet of het aan de caddy lag, maar heb nog nooit zo goed gespeeld. Het kan heel heet worden dus dan is een buggy wel fijn al is de baan ook prima te lopen. Voordeel van een buggy is dat je dan met 2p maar 1 caddy nodig hebt dus dat is uiteindelijk goedkoper. Het is sinds wij hier zijn (eind nov/ begin dec) extreem rustig, dus zonder te haasten liepen we met 2p de 18 holes in iets meer dan 3 uur. In de middag afslaan vonden wij prettiger omdat het na 16 uur duidelijk minder heet is dan in de ochtend (ook meer schaduw).

bubz2005 | 03-12-2019 | review: Playa Dorada Golf Course / Dominicaanse Republiek

Beoordeling met 3 sterren

Vergane glorie.

joop.broeren | 24-11-2019 | review: Playa Dorada Golf Course / Dominicaanse Republiek

Beoordeling met 4 sterren

Leuke baan. Fairways te droog.

joop.broeren | 22-11-2019 | review: Golf de Bavaro / Dominicaanse Republiek

Beoordeling met 5 sterren

Prachtige baan. Goede caddy.

joop.broeren | 21-11-2019 | review: Punta Cana Resort Golf / Dominicaanse Republiek

Beoordeling met 4 sterren

Leuke baan. Via TeeOff een faire prijs.

joop.broeren | 20-11-2019 | review: Hacienda Golf Course / Dominicaanse Republiek

Beoordeling met 4 sterren

Zeker een mustplay baan als je nabij PuntaCana verblijft, maar baan is niet goedkoop $295- $395
Maar dan speel je ook op een Jack Nicklaus baan die altijd in uitstekende conditie is, met veel keuze uit verschillende tees, met prachtige holes (6) aan zee. Of vanaf gigantische verhoogde rotspartijen richting fairways. En dat in combinatie met de nimmer aflatende zeebries altijd een mooie uitdaging.

Janssen14 | 17-09-2019 | review: Punta Espada Golf Course / Dominicaanse Republiek

Beoordeling met 4 sterren

Typische resort golfbaan met veel dezelfde holes qua lay-out. Niet al te moeilijk.
Weinig verheffende holes, bijna alle afslagen kunnen met een driver gestart worden. Er wordt momenteel veel gebouwd rondom de baan...

Janssen14 | 16-09-2019 | review: La Cana Golf Club / Dominicaanse Republiek

Beoordeling met 4 sterren

Prachtige Gary Player baan die recent onderhanden is genomen qua onderhoud en management. Mooie brede rollende fairways. Prachtige signature Par3 hole met rotspartijen en water.
Gelegen nabij SantaDomingo in het zuidoosten van het eiland.
Buggy is aan te bevelen.
Erg vriendelijke ontvangst.
Prachtig authentiek clubhuis met een boel historie. Zelfs met een zwembad!

Janssen14 | 14-09-2019 | review: Guavaberry Golf & Country Club / Dominicaanse Republiek

Beoordeling met 4 sterren

Ik snap de aanduiding niet. 9 holes klopt maar met 2 Par 3,6 par 4 en 1 par 5 baan is het pitch en put wel achterhaald! Deze baan is prima en zeker de moeite waard. Prima onderhouden en voor Euro 157 met twee personen, twee sets huren en een buggy voor de hele dag zeker geen miskoop. Na de eerste 9 holes even break genomen en in aangrenzende hotel wat gegeten en gedronken en weer door voor de tweede 9. Wij hebben een top dag gehad en genoten van deze baan en raden zeker de gasten van Barvelo Beach hotels die an golfen houden deze zeker aan.

edgiraffe | 11-09-2019 | review: Cabeza de Toro Golf Club / Dominicaanse Republiek

Beoordeling met 5 sterren

Uitermate mooie baan met brede fairways en alomtegenwoordige bunkers. Wij speelden de baan terwijl er een sterke wind stond wat het geheel heel wat uitdagender maakte. Is verder technisch geen moeilijke baan. De verplichte caddy die je moest nemen was zeker een meerwaarde en ze proberen het beste uit je golfspel te halen.
De greenfee vond ikzelf veel te hoog.

cmelis | 05-07-2019 | review: Punta Cana Resort Golf / Dominicaanse Republiek

Beoordeling met 5 sterren

Golf in dit adembenemende landschap is puur genieten. De baan is werkelijk in een allerbeste conditie. Niets op aan te merken. Enkel de wind en de vele bunkers en wasteland strooien wat zout in de boter van de anders toch niet al te moeilijke baan. De back 9 zijn ook een stuk moeilijker dan de front 9 door langere fairways en greens die toch wel heel wat uitdaging bieden. Het verplicht nemen van een caddy is een aangename ervaring; vriendelijk, kennis van de baan en het golfspel geven een extra surplus aan dit rondje golf. Niettegenstaande de greenfees aan de hoge kant liggen is deze baan toch zeker de moeite waard om te spelen.

cmelis | 05-07-2019 | review: Punta Cana Resort Golf / Dominicaanse Republiek

Beoordeling met 3 sterren

Hier gratis gespeeld i.v.m. verblijf op resort. Baan lag er goed bij, uitdagende holes. Clubhouse is er niet, golf shop stelde niks voor. Huur clubs was bizar hoog. Oude Wilson clubs voor 50 euro per set. Het geld absoluut niet waard.

RobertvandenBerg | 03-03-2019 | review: Cabeza de Toro Golf Club / Dominicaanse Republiek

Beoordeling met 4 sterren

Op 19/11/2018 hebben we hier gegolfd. Vriendelijk onthaal, verplicht caddy bij te nemen. Driving range is beneden alle peil; keiharde matten die opgekruld zijn, waardoor je op het gras moet gaan staan, maar dit ligt oneffen en bestaat meer uit aarde dan gras, precies een akker...

Vriendelijke en hulpvaardige caddy met lage handicap die veel tips geeft. Golfbaan goed onderhouden, ligt ook goed, niet gemakkelijk. Enkele holes liggen langs de zee en strand. Clubhuis met leuk terras/veranda.

MaartenRoelens | 19-11-2018 | review: Playa Dorada Golf Course / Dominicaanse Republiek

Beoordeling met 4 sterren

Iberostar Bavaro golf club de eerste baan die we speelden op de Dominicaanse
Deze zat dicht bij ons eigen hotel
Prijs was zeer goed
€ 75 p. p na 13:00 uur
Inclusief buggy en eten en drinken en drank in de baan en in het clubhuis alleen eten! En rangeballen en je wordt opgehaald en weggebracht
Baan ziet er erg goed uit! 1 green als ster (van de Iberostar) onderhoud prima
Zeker gaan spelen als je hier bent! Voor deze prijs! Greens waren top
Het clubhuis was oké,
We speelde hier met de Canadees Cliff
Die ons aanraden om ook zeker de Golfbaan Hard Rock te gaan spelen
(gedaan!) maar de iberostar
Wij waren moesten nog 3 holes maar het begon al iets te schemeren
Ze wilde dat wij stopten, maar advies niet doen! Ze willen gewoon naar huis!
Ze wachten maar even vonden wij!

Miga | 08-11-2018 | review: Golf de Bavaro / Dominicaanse Republiek

Beoordeling met 5 sterren

Als we dan toch op de Dominicaanse zijn wilde we ook 1van de mooiste (duurste banen spelen of Punta Espade of Teeth of the dog
Het werd Espada omdat the teeth of the dog op geen enkele mail reageerde
Een pittig prijsje 220 USD p. p incl Caddy (1 voor 3 pers) en buggy en ophaal en wegbrengen naar ons Hotel

Daar aankomend wat een fantastische par 72 golfbaan Prachtig tussen de Caribische zee en atlantische oceaan
Ontwerp: Jack Nicklaus geopend van 2006
8 holes langs de zee, en behoorlijk pittig met de wind
We hebben fantastische dag gehad
Super lieve Caddy Eddy, die zelfs hole 13 de pittig par langs de zee met ons mee speelde!
Prachtig clubhuis met alle gemakken voorzien! Grote kleedkamers met heerlijke douches
Een moeilijke pittige golfbaan die er super uitziet.

Miga | 22-08-2018 | review: Punta Espada Golf Course / Dominicaanse Republiek

Beoordeling met 4 sterren

Deze golfbaan gaan spelen omdat een Canadees ons vertelde dat we deze zeker moesten gaan spelen
Ons viel het zeer tegen
Om de gehele golfbaan wordt gebouwd
Geen rust en geen mooi uitzicht dus
Alleen maar werkende bouwlui
Ik vond het een bouwput
Prijs was 130 USD p. p na 14:00
Inclusief rangeballs, drinken en eten in de baan en in het clubhuis en buggy (met gps)
Baan lag er oké bij maar dat mag ook wel voor die prijs want in verhouding met andere banen vond ik dit de minste mooie leuke en uitdagende baan!

Miga | 29-08-2008 | review: La Cana Golf Club / Dominicaanse Republiek

Golf touroperators Dominicaanse Republiek:

Executive Golf Travel