logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Wales

Golfen in Wales

In Wales vindt men in totaal bijna 200 golfbanen. De Welsh Golfing Union is opgericht in 1895 en is daarmee de op een na oudste van de hele wereld (na de Ieren). Bij Golf hotel en country club Celtic Manor in Newport zal de Ryder Cup 2010 plaatsvinden. De Welsh Golfing Union en de Welsh Ladies Golfing Union organiseren in de aanloop naar de 38e Ryder Cup vele evenementen, zowel voor amateurs als voor professionals, variŽrend van jongens- tot dames- en seniorenkampioenschappen. Deelnemende golfbanen zijn Tenby, Llandudno , Whitchurch (Cardiff), Monmouth, Vale OF Llangollen, Prestatyn , Creigiau , Borth & Ynyslas, St Deiniol , Padeswood & Buckley, Aberystwyth , Ashburnham, Aberdare, Wenvoe Castle, Royal Porthcawl , Cowny (Caernarvonshire), Pyle & Kenfig .
In 2005 wordt Wales voor het eerst genoemd in de Golf Digest top 100 beste golfbanen buiten de Verenigde Staten. Golf Digest is het belangrijkste Amerikaanse golfblad. Vermelding in het blad is te danken aan de promotie van Wales als golfbestemming, vanaf de bekendmaking dat de Ryder Cup 2010 in Wales zal plaatsvinden. Welshe golfbanen worden nu genoemd samen met enkele van de meest bekende golfbanen van de wereld, waaronder ook St Andrew's in Schotland en Royal County Down in Noord Ierland. Golf Digest wees de Welshe banen Royal Porthcawl, Royal St David's en Aberdovey in het bijzonder aan. Royal Porthcawl staat op de 15e plaats in de ranglijst (9e van Groot-BritanniŽ), Royal St David's, Harlech als 67e en Aberdovey op de 80e.

Golfen in Wales

 

 

Aantal banen met

Aantal banen met greenfees in de prijsklasse (€) van:

Regio

Aantal banen

9
holes

18
holes

18+
holes

Minder dan 40

40 tot 80

Meer dan 80

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

Anglesey Eiland

1

1

Gwynedd

2

2

1

1

Midden- Wales

25

13

11

24

1

Noord- Wales

48

18

29

44

3

West- Wales

18

7

11

17

Zuid- Wales

83

19

64

80

3

kaart

Reacties en ervaring(en) met golfbanen in Wales

Golf touroperators Wales:

Executive Golf Travel