logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  AziŽ  >  Thailand

Golfen in Thailand

Thailand: Golfparadijs bij uitstek

Thailand is een land dat bij uitstek geschikt is om te golfen. Er is een ruime keuze uit vele prachtige banen, aangelegd in tropische weelde. Heerlijk weer, aantrekkelijke green fees en prima caddies complementeren een ronde golf. Golf is dan ook niet voor niets een van de populairste sporten die beoefend worden in Thailand. Het land beschikt inmiddels over meer dan 200 golfbanen, waarvan vele ook toegankelijk zijn voor bezoekers. De banen zijn veelal prachtig gelegen, omgeven door veel rust en ruimte. Het aanbod varieert van banen die pal aan zee gelegen zijn tot hooggelegen banen in de heuvels.

Vele luxe resorts beschikken over een eigen golfbaan, zodat men gemakkelijk vanuit het hotel een rondje kan golfen. Deze combinatie is ook ideaal voor eventuele niet-golfende reisgenoten. Ontspannende spabehandelingen en hagelwitte stranden staan garant voor een heerlijk verblijf.

Door het uitgebreide netwerk van wegen en spoor- en vliegverbindingen, is het gemakkelijk om dagtrips te maken naar de golfbanen en weer terug te keren naar het hotel of om een rondreis te maken door het land. Elke Thaise regio beschikt over meerdere golfbanen waar golfers terechtkunnen. Het grootste aanbod is te vinden in centraal Thailand / omgeving Bangkok, maar ook in de omgeving van Pattaya zijn vele mogelijkheden om te golfen.

Een heel aparte ervaring is het golfen Ďby nightí dat op diverse banen in Thailand wordt aangeboden. Na zonsondergang heeft men de mogelijkheid om op verlichte banen te spelen, waarbij soms zelfs ís nachts gespeeld kan worden.

Golfen in Thailand

 

 

Aantal banen met

Aantal banen met greenfees in de prijsklasse (€) van:

Regio

Aantal banen

9
holes

18
holes

18+
holes

Minder dan 40

40 tot 80

Meer dan 80

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

Bangkok en Centraal- Thailand

42

2

34

6

34

Koh Samui

1

1

1

Noord- Thailand

7

6

1

7

Noordoost- Thailand

8

8

8

Oost- Thailand

17

10

6

16

West- Thailand

19

14

5

1

17

Zuid- Thailand

10

8

1

9

Reacties en ervaring(en) met golfbanen in Thailand

Golf touroperators Thailand:

Executive Golf Travel

3D Golfvakanties

Golf links in Thailand

Golfvakanties Thailand