logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Europa  >  Turkije

Golfen in Turkije

Opmars van Turkse golfbanen

Veel golfers hebben Turkije al ontdekt als ideale golfbestemming. Mooie banen, leuk geprijsde onderkomens. Om in te spelen op een groeiend aantal golftouristen wordt momenteel hard gewerkt aan uitbreiding van golfbanen rondom Belek. Wim Louwers, directeur van Corendon Golf vertelt dat van de reeks nieuwe golfbanen de eerste al op 6 november geopend wordt.

“Bij het Cornelia deLuxe Resort wordt de eerste 18 holes van de Cornelia Faldo Course geopend.. In de loop van volgend jaar wordt deze baan uitgebreid naar 27 holes. Nick Faldo heeft een nieuwe dimensie aan Golf in Belek toegevoegd. De baan is aangelegd in het bestaande bos. Dat wekt de indruk alsof de baan er al jaren ligt. Met een par 5 van 586 mtr. Is het een regelrechte uitdaging. Van alle par-4 en 5 zijn maar twee holes recht, verder alleen maar doglegs.
Direct naast de Pasha en Sultan Courses van de Antalya Golf Club, legt Kaya Hotels een nieuwe baan aan. Deze zal in de loop van 2007 klaar zijn. Op de baan komt ook een klein golfhotel met een aantal bungalows.
Papillon Hotels (Zeugma, Ayscha, Belvil) bouwt ook een nieuwe baan in het bos bij het plaatsje Belek. Ook deze baan is in 2007 klaar.
Silence Beach hotelgroep legt 36 holes aan in Belek. Er is begonnen met de bouw als alles naar verwachting verloopt, zal de baan in de loop van 2007 klaar zijn.
Xanadu Resort en Sun Zeynep Hotel gaan samen een golfbaan aanleggen, ook in het bos in Belek. Waarschijnlijk klaar in 2008”, aldus Wim Louwers.

Verder legt de Lykia World Group momenteel de eerste linksbaan van Turkije aan. Naar verwachting gaan de eerste 9 holes in mei 2007 open en wordt de volledige 18-holes baan in de herfst van 2007 geopend.
Het aantal banen in Belek komt dan op 15 in 2008. Turkije wordt daarmee een serieuze golfbestemming. Waar het met name ook in de winter heerlijk spelen is.

Informatie over golfreizen naar Turkije is o.a. te verkrijgen bij
www.corendongolf..nl en
www.golftime.nl

Een beetje golfer zal het dan ook niet zijn ontgaan dat er de laatste tijd veel aandacht is voor golfen in Turkije. Voor al die golfers die Turkije ontdekt hebben of gaan ontdekken moeten natuurlijk onderkomens worden gebouwd. Rondom de golfbanen wordt dan ook druk gebouwd aan luxe hotels en bungalows en appartementengebouwen.

Een vrij nieuwe ontwikkeling is de aanschaf van een eigen woning of appartement in de buurt van de golfbanen rond Belek. Vastgoedmakelaar Rob Mion, zelf een fervent golfer, roemt de golfmogelijkheden aan de Turkse Rivièra. “Het zijn stuk voor stuk schitterende banen waar je het hele jaar door kunt golfen. Logisch dat mensen ook gaan nadenken over een meer vaste verblijfsmogelijkheid daar. Die mogelijkheden zijn er volop. Wij bemiddelen bijvoorbeeld voor exclusieve villa's in het Villa Belek Resort. hier worden in een aantrekkelijke prijsklasse vrijstaande en halfvrijstaande villa’s (vanaf € 165.000, red.) gebouwd. Het resort ligt aan de golfbaan en, niet onbelangrijk, ook dicht bij het vliegveld van Antalya. Ideaal. Verder is er een project in ontwikkeling met echt waanzinnig luxe villa's. Dit project, The Papillon, ligt rondom de nieuw te bouwen golfbaan The Montgomerie. Op nog geen half uur van Belek, “aldus de vastgoed makelaar.

Concurerende prijzenThe Papillon villa’s zullen vanaf € 700.000 kosten. Een flink bedrag als je naar het overige onroerend goed in Turkije kijkt. Vergelijk je het echter met de luxe banen en resorts in de Algarve, waar je een vergelijkbare villa niet onder de 1 miljoen euro kan kopen, dan is The Papillon niet duur. De enige onzekerheid is nog de ontwikkeling van Turkije als golfbestemming. Hoe pakt het land het op. Er worden veel banen aangelegd, die niet echt goedkoop zijn. Greenfees van rond de € 80 zijn normaal. “Maar”, zegt Rob Mion, “dat soort greenfees ben je ook in Portugal en Spanje kwijt. Het verschil zit vooral in de kosten voor verblijf. Daarnaast hebben we onlangs voor de frequente Turkije-ganger en mensen die een eigen huis rondom Belek hebben, een vereniging opgericht waarmee je aanzienlijke kortingen op de greenfees kunt krijgen. Ook dat maakt het aantrekkelijker om een eigen appartement of huis in de buurt van Belek te kopen.” Mion zit boordevol plannen als het om golfen in Turkije gaat. Meer informatie over zijn aanbod van huizen in Turkije, vindt u op www.robmionvastgoed.nl

Golfen in Turkije

 

 

Aantal banen met

Aantal banen met greenfees in de prijsklasse (€) van:

Regio

Aantal banen

9
holes

18
holes

18+
holes

Minder dan 40

40 tot 80

Meer dan 80

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

Belek en omgeving

16

2

12

2

1

2

13

Bodrum en omgeving

1

1

Kusadasi en omgeving

1

1

1

kaart

Reacties en ervaring(en) met golfbanen in Turkije

Golf touroperators Turkije:

Executive Golf Travel

3D Golfvakanties

Golf links in Turkije

Sun Express

Pegasus