logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Home  >  Caribisch Gebied  >  Aruba

Golfen in Aruba

Aruba: tee time spot met toekomst

Stel je voor! Op Texel een volwaardige 9 holes baan, een 18 holes champignonship baan en een nieuwe 27 holes baan in voorbereiding. Texel zou gelijk dé golfspot van Nederland zijn. Helaas zal dit wel een fantasie blijven.
Op Aruba, een eiland dat net zo groot is als Texel, hebben ze deze fantasie wel omgezet in realiteit. Het Caribische eiland beschikt over twee uitstekende golfbanen en er zijn vergevorderde plannen voor een 27 holes baan. Aruba wordt, als alle plannen gerealiseerd zijn, een belangrijke golfbestemming in het Caribische gebied.

Bij het overvliegen zien we de golfbanen van Aruba al liggen vlakbij die ongelooflijk parelwitte stranden en azuurblauwe zee. Vanuit de lucht lijkt het eiland het vleesgeworden cliché van een bounty eiland. Een sprookje. Eenmaal geland op Koningin Beatrix International Airport en richting westkust gereden weten we gelijk dat het geen droom is. De stranden zijn echt parelwit en de zee is opaal en azuurblauw en de Divi Divi boom maakt de tropische verrassing compleet. Het sprookje is helemaal af als we bij het hotel aankomen en bij de invallende avond op de palen in zee een rits pelikanen ziet zitten. We geloven dan ook gelijk dat Aruba one happy island is, zoals de slogan van het verkeersbureau ons belooft.

Baby Beach


De mooie stranden van Aruba bevinden zich vooral aan de zuidwestkust en westkust van Aruba. De vele hotels die aan het strand liggen hebben geen privéstranden, dus het is mogelijk om kilometers langs de kust te wandelen.
Iets minder uitgestrekt, maar misschien wel de mooiste baai en het mooiste strand van het eiland, is Baby Beach. Het strand ligt op het uiterste zuidpuntje van het eiland en is zeer populair bij de Arubanen en toeristen. Waarschijnlijk om de immens blauw-groene lagune waarin de badgasten en hun kinderen, rustig kunnen zwemmen en spelen.
Iets meer naar links ligt Rodgers Beach. Bijna even mooi als Baby Beach. Grote dissonant zijn echter de rokende schoorstenen van Valero Oil Refinery. Wie de andere kant opkijkt waant zich daarentegen in een tropisch paradijs.
Het is natuurlijk niet verwonderlijk dat de vakantieganger ook in dat mooie water kan liggen. Bijvoorbeeld door te snorkelen of te duiken. Onderwater is de kust van Aruba misschien wel mooier dan erboven. De zee bij Aruba is niet zozeer bekend om het koraal, maar meer om de tropische vissen. Verder is het eiland een van de betere locaties voor wrakduiken. In de hotels is daarover voldoende informatie te krijgen. In all inclusive resorts zoals Divi Aruba en Tamarijn is de snorkeluitrusting bij de all inclusiveprijs inbegrepen. U kunt dus gratis de hele dag snorkelen. U hoeft de uitrusting alleen maar voor 17.00 uur weer in te leveren.

Golfen in Aruba

 

 

Aantal banen met

Aantal banen met greenfees in de prijsklasse (€) van:

Regio

Aantal banen

9
holes

18
holes

18+
holes

Minder dan 40

40 tot 80

Meer dan 80

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

sorteer golf

Aruba

4

1

1

2

kaart

Reacties en ervaring(en) met golfbanen in Aruba

Golf touroperators Aruba:

Executive Golf Travel