logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Eervolle vermelding Bay Course in Costa Navarino Griekenland


De Bay Course van het luxueuze resort Navarino Bay is door Robb Report magazine en website genoemd als een van de 'Best of the Best Golf Courses'. De door Robert Trent Jones Jr. ontworpen baan in Messinia (MesseniŽ), Griekenland, is de tweede signature course van het land.

Het vooraanstaande Amerikaanse magazine Robb Report publiceert ieder jaar een lijst met luxueuze 'must haves and must do's'. In deze lijst worden exclusieve en nieuwe producten, juwelen en auto's tot en met hotels en golfbanen onder de loep genomen en beoordeeld. In de 24ste editie wordt The Bay Course genoemd als een van de golfbanen die je gespeeld moet hebben. Een mooie prestatie voor een baan die pas 9 maanden oud is.

De tweede baan

De Bay Course is na de Dunes Course de tweede signature course van de Costa Navarino Resorts en van Griekenland. De Dunes Course werd in 2010 geopend. Deze 18-holes par-72 baan is ontworpen door Bernhard Langer in samenwerking met European Golf Design. Dicht langs het water geeft de baan een links gevoel, terwijl naar het binnenland toe de baan in een typisch Grieks landschap ligt met olijfbomen en citrus-boomgaarden, grote glooiende greens, wijde fairways en diepe potbunkers.

De Bay Course is iets korter dan de Dunes Course. Bij deze door Robert Trent Jones Jr. ontworpen par-71 baan ligt de nadruk meer op strategie en goed positiespel. De Seaside-, Canyon-, en Grove-holes staan garant voor een zeer gevarieerde ronde golf met uitzichten over de bergen, de kust en de historische baai van Navarino. Net als bij de Dunes Course zijn bij de aanleg strikte regels gehanteerd met het oog op natuurbehoud.

Beide golfbanen worden gemanaged door Troon Golf, het grootste bureau op het gebied van golfbaanmanagement, -ontwikkeling en -marketing voor luxe resorts.
Hole 18 van Navarina Dune Course bij Costa Navarino in Griekenland

Costa Navarino

Costa Navarino ligt in de Griekse regio van Messinia in het zuidwesten van de Peloponnesos. Het gebied heeft een mild warm klimaat en is daarmee het hele jaar door zeer geschikt voor golfers. De hoofdstad en belangrijkste haven van het departement is Kalamata. Kalamata heeft een eigen vliegveld, maar vanuit het vasteland van Griekenland is Costa Navarino ook met de auto te bereiken.

In het enorme gebied met het fraaie Mediterraanse landschap zijn inmiddels twee van de vijf geplande projecten van Costa Navarino bijna af. Navarino Dunes ligt in een licht heuvelachtig gebied aan de kust met de 5-sterren hotels en -resorts The Romanos en The Westin Resort met daarbij de Dunes Course.

Navarino Bay heeft het Banyan Tree Resort in de heuvels aan de baai, waarbij alle villa's een eigen zwembad zullen hebben. De Bay Course werd in oktober 2011 geopend.

Op de tafel liggen nog Navarino Blue, dat direct aan het water van de Golf van Messinia wordt gebouwd, Navarino Hills met een resort in de heuvels en Navarino Residences, voor vrijstaande bouw tussen alle resorts in.

Heeft u al op de Dunes Course of de Bay Course van Navarino gespeeld, laat dan een review achter op de website van Golfreiswijzer.nl.

Costa Navarino Dunes Course en Bay Course worden in Nederland aangeboden door 3D Golfvakanties en Executive Golf Travel.

2 schitterende resorts bij de golfbanen Costa Navarino Bay Course en Dune Course bij Costa Navarino in Griekenland

Griekenlandspecialist PolyPlan biedt het resort aan met een aantrekkelijke aanbieding.
*Bij een verblijf van 7 nachten in het Costa Navarino Westin Resort & Romanos, A Luxury Collection Resort, betaalt u maar 5 nachten, als de aankomst voor 20 juli of na 19 augustus 2012 ligt.De hele snelle boeker (voor 15 juli 2012) die na 19 augustus naar het resort vertrekt, krijgt zelfs 20% korting extra. Informatie is te verkijgen op
voor boekingen Westin Resort Costa Navarino
voor boekingen naar The Romanos A Luxury Collection Resort.

Links

- Costa Navarino Algemeen
- Costa Navarino Golf Experience
- Website Robb Report
- Golfreiswijzer.nl
- 3D Golfvakanties
- Executive Golf Travel.
- Polyplan.nl.
- Troon Golf

02-07-2012