logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Nog 4 landen in de race voor Ryder Cup 2022


Van de gegadigden om de Ryder Cup 2022 te hosten zijn nog vier van de laatste zes landen over. Nadat in maart Turkije zich al had teruggetrokken, heeft nu ook Portugal te kennen gegeven dat het mooiste golfevenement ter wereld in 2022 niet in Portugal gehouden zal worden.Blijven over: Duitsland, Spanje, ItaliŽ en Oostenrijk.

Woensdag 15 april 2015 is een grote delegatie van de Ryder Cup organisatie, onder leiding van directeur Richard Hills, begonnen met het bezoeken van de laatste vier landen die graag gastland willen zijn van de Ryder Cup van 2022: Oostenrijk, Duitsland, ItaliŽ, Spanje. Manuel Agrellos, de baas van de Portugese Golffederatie, had kort voor de bezoeken laten weten dat Portugal door de huidige economische situatie nooit een reŽel bid uit zou kunnen brengen: ĎSpijtig, het zou golf in Portugal een enorme boost kunnen geven, we wachten op toekomstige kansen.í

Duitsland

Het eerste bezoek werd gebracht aan Duitsland, dat de Golf Resort A-ROSA ScharmŁtzelsee in Bad Saarow presenteerde als mogelijke host van de tweejaarlijkse golfstrijd tussen Amerika en Europa. Niet verwonderlijk met banen ontworpen door Arnold Palmer en Nick Faldo, maar de aandacht gaat voorlopig uit naar de Faldo course in de buurt van Berlijn.

Spanje

Spanje werd als tweede bezocht. Het kon haast niet anders dan dat het indrukwekkende PGA Catalunya Resort bij Girona (Gerona) in naar voren werd geschoven als de ultieme locatie voor de Ryder Cup van 2022. Met de steden Girona en Barcelona in de buurt en met de steun van koning Felipe VI voor een officieel bid, zal het bezoek zeker diepe indruk hebben gemaakt.

ItaliŽ

De Marco Simone Golf & Country Club bij Rome is volgens de Italianen de uitgelezen stek voor de Ryder Cup. De Championship Course, ontworpen door Jim Fazio, zal als het aan de Italianen ligt eind september 2022 door 60.000 of meer golffanaten uit de hele wereld worden bezocht.

Fontana Golf Club (Wenen, Oostenrijk) een van de golfbanen die meedingt naar de Rijder Cup 2022.

Oostenrijk

Oostenrijk heeft de Fontana Golf & Sport Club bij Wenen aan de delegatie getoond. Hier werden al eerder wedstrijden van de Europese Tour en de Challenge Tour gespeeld.

De vier bezochte landen hebben tot donderdag 30 april 2015 de tijd om hun officiŽle Bid uit te brengen voor de 44ste edite van de Ryder Cup. Daarna zal er een periode volgen waarbij de officials met allerlei andere experts rond de tafel gaan zitten om te bepalen welk land het beste te bieden heeft.
Kijk voor alle informatie over de Ryder Cup op www.rydercup.com.

16-04-2015