logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Golfclub De Hoge Kleij: wat een topbaan


Met een zomer zoals we nu beleven hoef je helemaal niet naar het buitenland om te golfen. Dichtbij zijn genoeg prachtige golfbanen. Charles Taylor, oud- chef sportredactie De Telegraaf stuurde ons een verslag van zijn bezoek aan Golfclub De Hoge Kleij. Wij delen zijn verslag graag met onze bezoekers.

”Zomerse dagen bieden vooral op golfbanen veel extra’s. Pracht en praal in de natuur, ook als het lang droog is en het gras rondom de greens goudgeel kleurt. Terrassen gezellig bezet, net als de glazen. Iedereen met een lach op het gezicht, want vrolijk en tevreden.

Zo tref ik de fameuze bosbaan van GolflcubDe Hoge Kleij aan. En dan heb ik het over de vooral listig gestoken vlaggen op de strakke, verrassend geonduleerde greens nog niet eens gehad. Laat staan over de charmante manager van de club Marieke Verdouw voor wie het managen van een golfclub inclusief accommodatie net zo interessant en uitdagend is als het spelletje zelf. Ze heeft, zo heb ik de afgelopen jaren kunnen ervaren, veel ‘Schwung’ gebracht op deze prachtige locatie aan de Loes van Overeemlaan in Leusden.
Hole 6 Golfclub De Hoge Kleij (Foto: De Hoge Kleij)

Top golfbaan

Het is in deze tijden dan ook een privilege om een van Nederlandse mooiste bosbanen te mogen en kunnen spelen. Hoewel behoorlijk lang van de gele tee met bijna 6000 meter komt de buffer en zelfs beter, aardig binnen de mogelijkheden van de gemiddelde speler. Mijn jonge flightgenoot (16 jaar, Hcp. 8.1) kwam zelfs uit op een super bruto- score van 80. Toch baalde hij nog een beetje omdat het beter had kunnen zijn. Op de zeventiende korte par-4 van 262 meter, legde hij de bal met zijn drive op 3 meter van de vlag maar moest hij toestaan dat zijn fel begeerde eagle slechts een birdie werd. Tja, die ambitieuze jeugd; toch de goede spirit, dat zeker! Desalniettemin een prachtige dag met op alle fronten een positieve uitslag. Top golfbaan met sportieve glooiingen in de loofbossen, prima hospitality, adequate service ook in de baan (water genoeg!), prima speelcondities zoals ook in de voorbije jaren het geval was, heel veel kwaliteit kortom. Een echte uitdaging voor zowel de puur sportieve als ook puur recreatieve golf(st)er. De Hoge Kleij van nu is een schitterende parel op de Utrechtse Heuvelrug, een must- see- and play voor wie de golfsport lief heeft.”

Golfclub De Hoge Kleij ligt in het midden van Nederland op de rand van Leusden en Amersfoort. Een greenfee is € 90. Op de website staan allerlei arrangementen en mogelijkheden. Ga naar Golfclub De Hoge Kleij.

Wilt u een meerdaagse golftrip naar de regio dan kunt u in Amersfoort terecht voor overnachtingen bij: Fletcher Hotel. Dit hotel ligt vlakbij de golfbaan.
Net als Best Western Plus Berghotel Amersfoort. Dit ligt op nog geen 10 autominuten rijden van De Hoge Kleij.

Golfbanen in de buurt die u kunt spelen zijn.
Utrechtse Golfclub 'De Pan
Anderstein Golfclub
Amelisweerd Utrechtse Golfclub

Heeft u Golfclub De Hofe Kleij als eens gespeeld? Laat dan een review achter op onze website/ Ga naar Golfreiswijzer.nl.

01-08-2018