logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Nieuwe greens voor golfbaan Alcanada op Mallorca


Borja Azpilicueta, directeur van de Alcanada golfbaan op Mallorca, is er heilig van overtuigd dat de 600.000 euro kostende renovatie van de greens, die in de winter bentgras T1 krijgen, de baan zal doen stijgen in de ranglijsten.

Maar er gaat meer gebeuren. Zo zal het zand in alle bunkers vervangen en zullen de paden gerepareerd worden, krijgt het 3.000 meter lange ondergrondse irrigatiesysteem een upgrade en zal de pro shop verbeterd worden.

Alcanada Golfclub op Mallorca. Een vn de mooiere golfbanen op de Balearen.

Alcanada, eigendom van sportwagenfabrikant Porsche, is de enige baan op Mallorca die dicht bij zee ligt. Het heeft de oefengreens al voorzien van bentgras, een grassoort dat ook op de greens gebruikt is van fameuze banen als Valderrama en Golf National nabij Parijs, waar eind september de Ryder Cup gespeeld zal worden. Volgend jaar lente moet de baan er met de nieuwe greens nog fraaier bij liggen. In december beginnen de werkzaamheden.

Voor veel Europese golfers behoort Alcanada tot hun favoriete banen vanwege de adembenemende uitzichten op de baai van Alcudia en de iconische vuurtoren, waaraan de door Robert Trent Jones jr. ontworpen baan zijn naam dankt. Club de Golf Alcanada is lid van de prestigieuze World of Leading Golf.

Alcanada golfclub

18-08-2018