logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

In Zuid-Afrika gaan golfen en genieten perfect samen


Advertorial

Golfers die bij AmbianceTravel een golfreis naar Zuid-Afrika boeken, doorgaans op maat samengesteld, doen dat natuurlijk omdat ze willen golfen op enkele van de vele prachtige banen die Zuid-Afrika te bieden heeft.

Maar daarnaast willen ze vooral ook tijd hebben om het land te (her)ontdekken. Willen ze genieten van het goede eten en drinken, afgewisseld met een wijn- of olijfolieproeverij. Ze willen zich laten verrassen door Kaapstad en wellicht ook enkele dagen boeken in een private game reserve bij Kruger. En, niet in de laatste plaats kiezen ze ervoor om te verblijven in één van de accommodaties met ‘ambiance’, die zo kenmerkend zijn voor de reizen van Ambiance Travel: lang niet altijd duur en luxe, wel bijzonder, authentiek, kleinschalig, mooi gelegen.

Highland Gate

Golfen en wild spotten

Op haar website biedt AmbianceTravel twee golfreizen aan ‘ter inspiratie’. Een reis in en rondom Kaapstad, de wijnlanden en de tuinroute. Een tweede reis in het noorden, waar een combinatie wordt gemaakt wildlife en golf: u bezoekt van wildparken, de Panoramaroute en enkele bijzondere golfbanen.


Lang of korter

‘Maar net als met alle andere individuele rondreizen die we aanbieden op onze website geldt ook hier: we boeken de reizen vrijwel nooit in precies deze vorm. Elke reis wordt op maat gemaakt, iets korter, iets langer, iets meer golf of juist iets minder. Iets meer verplaatsing of juist verblijven in wat minder accommodaties’, aldus René Brouwer van AmbianceTravel.

Lodges en guesthouses

AmbianceTravel-klanten verblijven doorgaans in mooie guesthouses, lodges of boutique hotels. ‘Op verzoek boeken we wel de grotere hotels aan de baan, maar de meeste mensen kiezen er voor om in een kleinschaliger en meer intieme accommodatie ter verblijven, nooit meer dan pakweg een half uur van de baan. Juist die accommodaties maken onze reizen naar Zuid-Afrika onderscheidend: altijd zoeken we naar ambiance’, zegt Brouwer.
Vanzelfsprekend worden de teetimes van tevoren vastgelegd (een noodzaak in Zuid-Afrika), met desgewenst buggy, die op sommige banen soms verplicht is omdat lopen ondoenlijk is.

Pinnacle Point

De meest geschikte baan

In overleg met de klant wordt ook gekeken naar de voor de juist deze golfer meest geschikte banen. Sommige banen lenen zich voor spelers van elk niveau, andere, zoals het hoog op de kliffen bij Mosselbaai gelegen Pinnacle Point vanwege de wind en de soms noodzakelijk carry, meer voor golfers met een lagere handicap. Uiteraard speelt budget een rol: The Links op Fancourt is de topbaan én prijzig, Montagu en Outiniqua van Fancourt zijn echter ook prachtige banen. Tips: in de buurt van Knysna Simola en en – onderweg van Kruger naar Johannesburg – Highland Gate, bij Dullstroom.

Kijk hier voor een overzicht van (ook) de golfreizen van AmbianceTravel in Zuid-Afrika.

Simola 1

03-09-2018