logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

KLM Open vanaf 2020 drie jaar op Bernardus Golf


De kogel is door de kerk. Volgend jaar wordt het KLM Open vanwege het dubbele jubileum van sponsor en toernooi eenmalig op The International onder de rook van Schiphol gespeeld, maar in 2020 en de daaropvolgende twee jaar gaat het KLM Open naar het nieuwe Bernardus Golf in Cromvoirt.

De overeenkomst tussen Bernardus Golf en TIG Sports werd recent getekend door Brand Loyalty oprichter Robert van der Wallen, eigenaar van Bernardus Golf, en Martijn van der Meulen, mede-eigenaar van TIG Sports.

Bernardus Golf, nieuwe golfbaan Cromvoirt waar KLM Open 2020,2021 en 2022 wordt gespeeld.

De gloednieuwe 18-holes golfbaan ten zuidwesten van 's-Hertogenbosch, die op 10 september officieel is geopend, is een initiatief van Robert van der Wallen. Hij liet de baan ontwerpen door de gerenommeerde Amerikaanse golfbaanarchitect Kyle Philips, die ook tekende voor banen zoals Kingsbarns en Lage Vuursche.
Bernardus Golf is van een kwaliteit en internationale allure die ongekend is voor ons land. Phillips kreeg carte blanche en ontwierp een licht glooiende heidebaan, die uit drie compartimenten bestaat die gescheiden worden door bomen. Oude bomen bleven staan, maar er is ook nieuw aangeplant. Veel waterhindernissen zijn er niet, wel een kronkelend stroompje voor de greens van 9 en 18 die voor het clubhuis liggen.

Clubhuis Bernardus Golf met Noble Kitchen

Blij

Toernooidirecteur Daan Slooter is heel blij dat het KLM Open weer een nieuwe parel aan de historie van het toernooi kan toevoegen. Volgens hem is Bernardus een top golfbaan die garant staat voor een ultieme uitdaging voor de spelers.
Ook Miguel Vidaor, directeur van de European Tour, is overtuigd van de kwaliteit van de golfbaan: ''Ik ben op de baan in aanbouw geweest. De holes die toen klaar waren zagen er fantastisch uit en het wordt nog veel mooier als de heide is volgroeid. Kyle Phillips is een van de beste golfbaanarchitecten ter wereld. Alle banen die hij heeft getekend, staan bekend als zeer uitdagend. Bernardus zal daarop geen uitzondering zijn.''
Nederlands beste golfer en ambassadeur van het KLM Open Joost Luiten speelt al regelmatig op Bernardus en is overtuigd van deze keuze. Hij kijkt er naar uit. 'Bernardus is top! Over alles is nagedacht. Een fantastisch clubhuis, een uitdagende 18-holes golfbaan en de beste oefenfaciliteiten van Nederland. Daarnaast is iedereen welkom en is het er gezellig.'

De 100ste (!) editie van het KLM Open wordt van 12 tot en met 15 september 2019 gespeeld op golfbaan The International in Amsterdam.

Bernardus Golf
KLM Open 2019

24-09-2018