logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Miglianico Golf & Country Club; Golfen in de Abruzzen


De Abruzzen zijn een wat minder bekende streek in ItaliŽ. Golfen in de Abruzzen is nog onbekender. Ten onrechte ontdekte onze journalist Sonja van de Rhoer. Zij combineerde het golfen met haar andere job, culinair journalist, en ontdekte naast de golfbaan Miglianico Golf & Country Club ook het restaurant van de golfclub. Allebei de moeite waard

De regio Abruzzen ligt ter hoogte van Rome en wel tussen het berggebied de Apennijnen ( het hoogste punt ligt in de Abruzzen) aan de westkant en de Adriatische kust aan de oostkant.



Het is een regio waar massatoerisme een onbekend woord is. Wel zie je er in de maand augustus veel Italianen, vooral uit Rome, die hun vakantie aan de kust doorbrengen.Voor ons betekent vakantievieren in ItaliŽ: lekker eten en mooie wijnen drinken. Maar een fervente golfliefhebber wil daarnaast natuurlijk ook nog graag een balletje slaan. En dat kan: met uitzicht op de bergen en wetende dat na een rondje golf het strand op 20 minuten rijden ligt.

Miglianico Golf & Country Club

Golf Club Miglianico is een 18 holes golfbaan, par 72, met een lengte van 5875 meter. De baan is omringd door bos, olijf- en wijngaarden en naast de vele bunkers, out of bounds zijn er spannende waterhindernissen. De fairways en greens zijn goed onderhouden, mooi gras dat het hele jaar door groen blijft. De baan is goed voor iedereen te lopen, de hoogteverschillen zijn minimaal.

De baan

De golfbaan, aangelegd door een van de beroemdste Amerikaanse golfarchitecten, Ronald Kirby, ziet er op het oog heel gemakkelijk uit. Hij is inderdaad goed te spelen voor de hoge tot gemiddelde handicapper door te kiezen voor de veilige weg naar de vlag met een of twee extra slagen. De lage handicapper wordt uitgedaagd om Ďer voor te gaaní en op deze manier zijn of haar handicap ook echt te spelen. Vergeet vooral de altijd aanwezige wind niet, de ene keer uit zee de andere keer uit de bergen, als een extra moeilijkheidsgraad tijdens het spel. Hole 2 is een pittige par 3, lang met twee bunkers ervoor en een green die van rechts naar links afloopt. Probeer voor de green te blijven met je afslag.
Signature holes zijn holes 11 en 12. Hole 11 met een green in een boonvorm met geen ruimte erachter. Hole 12 met water voor de green. Let op de pinpositie, hoe meer de vlag vooraan staat, hoe moeilijker de approach over het water.

Restaurant

De Miglianico Golfclub beschikt over een uitstekend restaurant. Er wordt goed gekookt en er staan mooie wijnen op de kaart. Vermeldenswaardig is dat alle olijfolie afkomstig is van olijven van de eigen 1400 olijfbomen op de golfbaan. Zo lunchte ik er met een omelet van struisvogeleieren met groene asperges en geroosterde tomaten en olijven in een deegje. Daarna ravioli met paddestoelen. Spaghetti alla chitarra*, kalfsvlees met rucola en tomaat en eigen olijfolie. Dessert met aardbeien, kersen en amandelkoekjes.
In het restaurant worden vanzelfsprekend de bekende, uit dit gebied afkomstige, rode Montepulciano díAbruzzen en de witte Pecorino en Trebbiano wijnen geschonken. Kenmerk van deze wijnen is een volle en rijke smaak. Vandaar dat ik verrast werd door de frisheid van de geschonken wijnen afkomstig van het nabij gelegen bedrijf Inalto. Eigenaar is Aldofo De Cecco, inderdaad zoon vanÖ de bekende De Cecco pasta, die in Nederland overal te koop is. De Adolfo De Cecco wijnen worden gemaakt |nieuwvan druiven die groeien in wijngaarden op 450 meter boven zeeniveau. Druiven die groeien in een natuurlijk amfitheater waardoor de druiven niet alleen zon krijgen, maar deze ook vast houden. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de grote verschillen in temperatuur tijdens dag en nacht. Alle druiven worden met de hand geplukt en in de kelder wordt er door de wijnmaker een elegante, smaakvolle wijn.

Algemene info

De Miglianico Golf & Country Club ligt in Miglianico, provincie Chieti, in het hart van de Abruzzen.
info@miglianicogolf.it en www.miglianicogolf.com.
Greenfee 18 holes weekend Ä65,00 - Ä75,00 (afhankelijk van het seizoen)
Greenfee 18 holes door de week Ä40,00
Miglianico, Chieti - cap. 66010
Miglianico (CHIETI) - P.IVA 02136740699
tel +39 0871 950566 | fax +39 0871 950363

Zelf de Spaghetti alla Chitarra uitproberen


IngrediŽnten voor 4 personen:
400 gram papardelle (brede spaghetti),
zout;
voor de saus: 50 gram boter, 2 eetlepels olijfolie, 2 uien, 1-2 teentjes knoflook, 10 blaadjes verse basilicum, 3 eetlepels bladpeterselie, 1 rode peper, 0,5 dl rode wijn, 0,5 (circa 225 gram)
blik tomatenblokjes op sap,
geraspte pecorino kaas
De spaghetti dankt zijn naam niet aan het muziekinstrument, de gitaar, maar aan een (beuken)houten rechthoekige bak waarop aan de bovenkant naast elkaar, metalen draden (snaren) zijn gespannen. De chitarra stamt uit 1800 en is afkomstig uit de Chieti in de Abruzzen regio in Midden-ItaliŽ. Ik bezocht, als onderdeel van een culinaire reis met de Italiaanse chef kok Antonella Barbella, een van de laatste chitarra makers in Chieti, een familiebedrijfje waar het ambacht van houtbewerking van vader op zoon gaat. Om te gebruiken wordt op de chitarra een stuk vers gemaakt pastadeeg van 3 mm dikte gelegd, vervolgens wordt er met de bijbehorende deegroller over de snaren gerold. Als het deeg is gesneden wordt dit opgevangen in de bak onder de snaren. In tegenstelling tot gewone spaghetti is de spaghetti chitarra niet rond maar vierkant van vorm. Voor dit recept kan ook papardelle of gewone spaghetti worden gebruikt. Pecorino is een harde Italiaanse schapenkaas met een wat droge, iets zilte, pittige smaak dankzij de schapenmelk. In plaats van pecorino kan ook worden gekozen voor Parmezaan, pittige Texelse schapenkaas of een pittig belegen Goudse.
. Breng een grote pan met water aan de kook, voeg wat zout toe.
. Pel de uien en snijd ze in dunne plakken. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Verhit de boter en de olijfolie in een pan en smoor de ui en knoflook glazig. Scheur de blaadjes basilicum en snijd de peterselie fijn. Voeg beide kruiden toe. Maak de peper schoon, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd hem heel fijn. Voeg de peper toe met de rode wijn en de tomatenblokjes op sap.
. Breng de saus op smaak met zout en peper en laat, onafgedekt, een minuut of 3 zachtjes koken.
. Kook intussen de papardelle beetgaar, giet af en bewaar 2-3 eetlepels kookwater.
. Verdun de saus zo nodig met het achtergehouden kookwater en serveer direct met de geraspte pecorino.

15-08-2019