logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Het digitale naslagwerk over de historie van het KLM Open


In opdracht van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie ter
gelegenheid van het honderdste KLM Open is een zeer compleet digitaal document gemaakt door Gerard Louter en Jan Kees van der Velden. Hieronder een aantal passages en beeld van de pagina's. Klik op de foto's voor een link naar het document.

Een Open van wereldformaat

Van het eerste Internationaal Golfkampioenschap van Nederland in 1912 tot het KLM Open 2019. Hťt golftoernooi van Nederland beleeft dit jaar zijn 100ste editie. Dramaís, wereldsterren, Nederlands succes en euforische taferelen hebben van Ďonsí Open een toernooi van wereldformaat gemaakt.Klein golfland, Open van wereldformaat

Tiger Woods, Brooks Koepka, Dustin Johnson, Rory Mclroy allemaal in het KLM Open? We kunnen er alleen maar van dromen. Het KLM Open is een aansprekend toernooi, maar de absolute wereldtop naar Nederland lokken lijkt (definitief?) verleden tijd. De startgelden (Tiger Woods vraagt Ė en krijgt - naar verluidt 2,5 miljoen dollar) zijn niet op te brengen. En de prijzengelden op de PGA Tour in Amerika bedragen een veelvoud van wat er op de European Tour valt te verdienen. Als het KLM Open erin slaagt een handjevol spelers uit de top 50 van de wereld te strikken is dat al een heel knappe prestatie.

Koning van Europa

Laten we maar meteen stellen dat het logo van de Europese Tour al jaren geleden had moeten worden veranderd. Daarin is het silhouette van Harry Vardon te zien, de Engelsman die tussen 1896 en 1914 een recordaantal van zes Open Championships won. Dat is knap, maar wat is de link van de in 1972 opgerichte Europese Tour? Ballesteros heeft de Tour gemaakt tot wat hij nu is. Zijn beeltenis zou allang het logo moeten sieren. Maar ja, de Europese Tour is zo Brits als het maar zijn kan. Ballesteros speelde 486 toernooien in Europa, haalde 325 cuts, won zoals gezegd vijftig keer, pakte dertig keer zilver en 28 keer brons. Haalde Severiano Ballesteros de cut, dan had hij een winstpercentage van vijftien procent en eindigde hij ongeveer in een van de drie toernooien op het podium. Dat zijn Tiger-achtige cijfers.

Op Golf.nl kunt u het magazine lezen.

12-09-2019