logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Golfen in het buitenland post-corona


Nu in Nederland langzaam de coronamaatregelen wat versoepelen en golfbanen weer open zijn, lijken ook verschillende Europese landen het (golf)toerisme weer toe te laten. Duitsland en Griekenland zijn voorbeelden, Italië is grotendeels open voor buitenlanders en wellicht dat ook Spanje weer toeristen uit het buitenland toelaat.

Duitsland

Zoals het er nu uitziet wordt Duitsland opengesteld voor inkomend toerisme, naar verwachting vanaf 15 juni. Voor Nederlanders is het mogelijk om dan naar Duitsland te rijden. De situatie kan evenwel elke dag veranderen. Dus check de bepalingen voordat u op reis gaat.
Van onze lezer Ronald van Elst kregen wij nog een update over de situatie voor golfers in Duitsland.
“Iedere deelstaat heeft zijn eigen richtlijnen in sommige zijn 2-ballen verplicht.
In Noordrijn-Westfalen mogen de clubs het zelf bepalen. Daar kan dus ook met 4 golfers gespeeld worden. Het is toegestaan greenfee-spelers toe te laten in alle deelstaten, ook dat bepaalt iedere club zelf.
Bunkers zonder harken zijn volgens de Duitse Golf Verband verplicht, al liggen ze op verschillende banen er gewoon nog. In de cups staan vlaggen, die niet mogen worden aangeraakt. Sommige holes zijn gevuld met zand tot 2 cm onder de rand, andere hebben een soort dubbele bodem die ook 2 cm onder de rand zit. 18 holes zijn in alle deelstaten toegestaan, ook dat bepaalt de club zelf, al is op sommige wel de eerste dagen 9 holes gespeeld.
Het beste is te bellen naar de club waar je naar toe wilt voor meer informatie.
Op Moyland International bij Kleve kun je met gemak een starttijd boeken voor € 50,—
In sommige deelstaten zijn de Clubhuizen ook weer geopend, ook dat bepaalt iedere deelstaat zelf.”

Golfclub Gut Arendshorst in Duitsland
Golfbaan Gut Arenshof in Duitsland

Griekenland

Griekenland opent volgende maand ook de grenzen voor buitenlandse toeristen. Transavia heeft aangekondigd vanaf begin juni weer vluchten naar Griekenland uit te voeren. Toerisme is enorm belangrijk voor het land. 25% van hun inkomen en banen is afhankelijk van toerisme.
Het Grieks Verkeersbureau geeft de volgende data op voor hervatten verschillende activiteiten.
25 mei: jachten en zeilboten mogen weer naar de eilanden varen.
31 mei: einde aan 14-daagse thuisquarantaine voor buitenlandse toeristen die naar Griekenland komen.
1 juni: hotels (die normaliter het hele jaar open zijn), campings en restaurants gaan weer open.
15 juni: seizoensgebonden accommodaties en musea gaan open.
Internationale vluchten van een aantal landen naar Athene toegestaan, Interne vluchten zijn mogelijk met Aegean Airlines (1e fase).
1 juli: internationale vluchten van een aantal landen naar alle lokale luchthavens toegestaan (2e fase).
15 juli: internationale vluchten van alle landen toegestaan (3e fase).

Voor zover wij kunnen nagaan zijn de golfbanen na 1 juli ook weer open.

Spanje

Door de strenge lockdown en het sluiten van de grenzen voor buitenlanders, is het toerisme in Spanje totaal stil komen te liggen. Een enorme aderlating voor dit land wiens bruto binnenlands product voor 12% afhankelijk is van toerisme. Er zijn geluiden dat de Spaanse regering de grenzen eind juni weer open wil stellen, maar dan voorlopig onder strikte voorwaarden. Een daarvan is dat de buitenlanders eerst twee weken in quarantaine moeten op hun vakantieadres. Tja, wie doet dat?
Al in begin mei opende een enkele golfbaan haar poorten. Vanaf 25 mei hebben alle Spaanse golfbanen de mogelijkheid om hun activiteit opnieuw op te starten. Voor zover wij kunnen nagaan op de website van de Spaanse Golfbond, zijn de golfbanen alleen open voor spelers uit de regio. De verwachting is wel dat de beperkingen lopende het zomerseizoen versoepelen.

Italië

Het land dat een van de zwaarste lockdowns van Europa had, laat stukje bij beetje de teugels vieren. Inmiddels mogen Italianen behalve hun familie ook weer hun vrienden zien en zijn de restaurants weer deels open. Begin juni mogen Italianen ook weer de grens over en zijn burgers uit de EU welkom.
De golfbanen in Italië zijn vanaf 25 mei voor zover wij kunnen nagaan grotendeels open. Op de website van Federatione Italia Golf (FIG) staat een overzicht van wat er van de golfer verwacht wordt. Grotendeels zijn die maatregelen hetzelfde als in veel andere landen. Digitaal of telefonisch reserveren. Houd afstand, neem de hygiëneregels in acht, harken uit de bunkers etc. zie ook het plaatje.

Ov4erzicht maatregelen golfbeperkingen italie<br />

Nu de het reizen naar verschillende landen weer mogelijk is en golfbanen de poorten weer openen is het ook mogelijk een golfreis te boeken. Executive Golf en 3D Golfreizen bieden een arrangement naar Duitsland respectievelijk Griekenland aan.

Executive Golf, Duitsland, Grensgebied: Idingshof Hotel vanaf € 239 pp

Idingshof Hotel Duitsland
Vlak over de grens bij Enschede ligt Idingshof Hotel. Deze voormalige herenboerderij is getransformeerd tot een kleinschalig, zeer comfortabel hotel. Persoonlijke service staat er centraal. In de nabije omgeving is een ruime keuze aan ontspannen golfbanen. Het is slechts 15 minuten rijden naar de banen van Varus, Artland en Dütetal. Maar ook rondom Osnabruck liggen meerdere landelijke golfbanen, die garant staan voor een relaxte golfdag. Een geliefd arrangement aldaar is 2 nachten halfpension en 2 greenfees. Meer info …….

3D Golfreizen, Griekenland, Westin Resort Costa Navarino vanaf €1075 pp

Costa Navarino golfbaan resort op Peloponessos Griekenland
In een prachtige, natuurlijke omgeving direct aan de Ionische Zee, ligt dit prachtige vijfsteren hotel. Costa Navarino Resort heeft de luxe die u van de bekende Westin hotelketen mag verwachten. Altijd kamer met een mooi balkon of terras en veel faciliteiten in en rond het hotel. Bij het hotel horen twee prachtige 18-Holes banen. The Navarino Dunes baan, ontworpen door Bernhard Langer, is een werkelijk prachtige baan in een natuurlijke omgeving en mooie vergezichten over de Ionische zee. De ander baan, The Bay Course, bereikbaar via shuttleservice op 20 minuten van het hotel. Is een kortere golfbaan dan The Dunes, maar zeker niet makkelijker. De baan is afwisselend met holes die naar en langs de zee lopen. Meer info …….

22-05-2020