logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Portugal; begin maar vast met plannenmaken


Op 18 mei heeft Portugal weer een stap gezet in het geleidelijk openstellen van de economie en het sociale leven. De nieuwe fase startte met de opening van musea en andere culturele voorzieningen zoals monumenten, kunstgalerijen, interpretatieve centra, paleizen en kerken. Ook restaurants, cafťs, patisserieŽn, terrassen en winkelcentra tot 400 vierkante meter konden open. Dit is de tweede gecontroleerde fase na de opening van onder andere golfbanen op 4 mei.

De strikte en rigoureuze gezondheids- en veiligheidsmaatregelen die in Portugal door het ministerie van Volksgezondheid worden opgelegd, blijven van kracht: zoals het verplichte gebruik van maskers, een sociale afstand van twee meter, frequente handdesinfectie door werknemers, bezoekers of klanten, en van oppervlakken en ruimtes.
Liefhebbers van de Portugese golfbanen kunnen er weer terecht nu Transavia op 4 juni de vluchten naar Lissabon en Faro hervat. Wel moeten de golfers rekening houden met strikte regels.
Eindelijk kunnen de Nederlandse golfers weer golfen op Praia del Rei Portugal (Foto: Golfreiswijzer)
Eindelijk kunnen de Nederlandse golfers weer golfen op Praia del Rei Portugal.

Veel regels op de golfbanen

Ook op golfbanen in Portugal heersen strikte voorwaarden. Naast de inmiddels voor golfers bekende regels zoals afstand houden, hygiŽnemaatregelen, geen harken in de bunkers lezen wij op de website van de Portugese golfbond dat golfers niet eerder dan vijf minuten voor de starttijd bij de teebox mogen arriveren.
Golfers moeten in dezelfde groep wachten op hun beurt om te spelen, op een afstand van elkaar en, indien beschikbaar, op de aangegeven locatie die eerder op de grond was aangegeven. De bal moet zo voorzichtig mogelijk uit de hole gehaald worden om contact met de cup en vlaggenstok, die in de hole moet blijven staan, te voorkomen.
Golfers mogen niet fysiek andere speelpartners begroeten voor of tijdens het spel en scorekaarten uitwisselen met andere spelers of fysiek de scorekaart van een andere speler controleren is ook verboden. Verder zijn spelvormen waarbij een gezamenlijke bal gespeeld wordt (bijv. Foursomes en Greensomes) verboden. Zie ook website van de golfbond.

Clean & Safe

Om het vertrouwen van alle betrokkenen in toeristische bestemmingen en het nationale aanbod van toeristische attracties te behouden, heeft Turismo de Portugal het keurmerk "Clean & Safe" geÔntroduceerd. Dit keurmerk onderscheidt de toeristische activiteiten die de hygiŽne-eisen- in overeenstemming met de aanbevelingen van het Ministerie van Volksgezondheid - naleven en garanderen. Het keurmerk bestrijkt de hele waardeketen van het toerisme, inclusief hotels, lokale accommodatie, touroperators en restaurant- en cateringbedrijven, die tegelijkertijd specifieke regels voor de uitvoering van de verschillende soorten diensten implementeren.

Meer dan 4000 bedrijven hebben ďClean & SafeĒ keurmerk aangevraagd. Dit bewijst de inzet van Portugese bedrijven om toeristen in veilige omstandigheden te verwelkomen. Of daar golfbanen bijzitten is ons onbekend, maar gezien de voorwaarden die de golfbond heeft gepubliceerd ijkt het ons dat die wel okť zijn.

25-05-2020