logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Open Golf Tour weer van start


De Open Golf Tour start in juli met de eerste wedstrijden. Het was nagelbijten de afgelopen maanden. De organisatie van de Open Golf Tour heeft er alles aan gedaan om nieuwe data te blijven afstemmen met de golfbanen en alle lopende kosten te minimaliseren. Het is gelukt. Vooralsnog. Het ziet er naar uit dat we de wedstrijden van de 'Open Golf Tour 2020 | Road to The Dutch' eindelijk weer kunnen gaan oppakken.

Formeel wordt er over officiŽle toernooien en wedstrijden nog steeds vermeld dat 1 september de startdatum is. Binnen de Covid-19 richtlijnen die te lezen zijn op de website van de NGF, is ruimte voor interpretatie, waarbij het organiseren van ronden golf mťt een uitslag nu al mogelijk zijn. Vanaf 1 juni gaan de horeca weer open, ook op de meeste golfbanen, dus ook dit biedt weer extra ruimte voor het faciliteren van qualifying ronden voor de lage hcp-spelers.

Herstarten Tour 2020

Zoals het er nu naar uitziet, pakt de Open Golf Tour de draad op 5 juli weer op met het Amsterdam Olympus Open. Twee weken later vindt het Wittem Open plaats op de oudste baan van Limburg, de Zuid Limburgse GC en een week later is het tijd voor het Keppelse Open!Covid-19 maatregelen

Natuurlijk houdt de organisatie zich aan alle voorwaarden. Het inschrijven gebeurt online, uitslagverwerking is digitaal via eigen login op de website van de Open Golf Tour. Verder wordt op die banen waar geen harken ter bruikleen worden aangeboden, iedere speler een eigen hark gegeven. Ontsmet natuurlijk. Zo blijft iedereen vrij van Covid-19 en blijft de golfbaan in wedstrijdconditie voor alle deelnemers. OF de prijsuitreikingen wel of niet aansluitend aan de wedstrijd worden gehouden hangt af van het dan geldende protocol. Dat zal altijd leidend zijn.

Eerste drie tours zijn:
Zondag 5 juli Amsterdams Olympus Open
Zaterdag 18 juli Wittem Open
Zondag 26 juli Het Keppelse Open

Klik hier voor alle data Open Golf Tour.

02-06-2020