logo golfreiswijzer
Homepage golf Nieuwtjes over golfreizen, golfvakanties golfbanen Geef u hier op voor nieuwsbrief vol met golfreis-nieuws Algemene links voor golf en golfreizen E-mail de redactie van golfreiswijzer bookmark tell a friend
Golf courses and hotels on golftravelguide.com

Waar naar toe met golfvakantie?


Met ingang van 15 juni is het weer mogelijk met golfvakantie naar het buitenland te gaan. Zoveel is duidelijk geworden uit de persconferentie die Premier Rutte hield op 3 juni. Hoewel dat goed nieuws is, zijn er nog veel landen waar de golfer vooralsnog niet terecht kan. Daaronder vallen de populaire golfbestemmingen Frankrijk en Spanje.

Per 15 juni gaan de reisadviezen van de volgende landen van oranje naar geel: BelgiŽ, Bulgarije, Duitsland, Estland, ItaliŽ, KroatiŽ, Letland, Litouwen, Luxemburg, Portugal, SloveniŽ, TsjechiŽ, Caribisch deel van het Koninkrijk. U kunt dus naar deze landen op golfvakantie. Opmerkelijk is dat hieronder niet het populaire Frankrijk en Spanje vallen. De verwachting is dat voor begin juli hierover een beslissing valt en dat later in juli deze twee landen bezocht kunnen worden.

Hopelijk kunnen we snel weer terecht op de Franse en Spaanse golfbanen. Zoals Royal Mougins aan de Cote D'Azur.
Hopelijk kunnen we snel weer terecht op de Franse en Spaanse golfbanen. Zoals Royal Mougins aan de Cote D'Azur.

Nog code oranje

Er zijn nog veel Europese landen waar Nederlandse toeristen niet heen kunnen. Voorlopig blijven op oranje: Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Vakantiereizen naar deze landen wordt afgeraden. Met name voor de golfers die verknocht zijn aan de golfbanen aldaar is dit geen goed nieuws. We hopen dat de adviezen gauw bijgesteld worden.

Een aantal landen moet nog besluiten wanneer ze de belemmeringen voor Nederlandse toeristen weer opheffen. De verwachting is dat deze landen daarover in de komende weken een besluit nemen. Het gaat naast Frankrijk en Spanje ook om: IJsland, Oostenrijk, Zwitserland, Liechtenstein, Cyprus, Finland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Malta, Noorwegen, Polen, RoemeniŽ, Slowakije.
Hoewel populaire golfbestemming Turkije de grenzen op 20 juni voor Nederlandse toeristen wil openen, wordt er geen versoepeling verwacht van het reisadvies van ons ministerie BuZa. Dit komt mede omdat Turkije geen onderdeel is van de Europese Unie of de Schengenzone.

Premier Rutte roept reizigers ook op Ďwijsí op reis te gaan. Omdat de situatie per dag kan verschillen is het verstandig de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te checken wat de goís en donít goís zijn voor het betreffende land.

Niet verzekerd

Dat de Nederlandse regering voor meerdere landen code oranje handhaaft, betekent niet dat u er niet naar toe kan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert u echter alleen naar dit gebied te reizen als dat echt noodzakelijk is. Gaat u toch op golfreis (hoe noodzakelijk u er ook aan toe bent) dan bent u niet verzekerd en loopt u de kans niet gerepatrieerd te worden als er zich een calamiteit afspeelt. Lees ook hier.

Wat u ook doet, bereid u goed voor en check of het land van bestemming geen inreisverbod voor Nederlanders heeft en welke voorwaarden er verbonden zijn aan een verblijf. In meerdere landen moeten buitenlandse toeristen eerst in quarantaine.

Wijs op reis

Premier Rutte roept reizigers ook op Ďwijsí op reis te gaan. Omdat de situatie per dag kan verschillen is het verstandig de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te checken wat de goís en donít goís zijn voor het betreffende land.
Kijk op: Nederlandwereldwijd.nl.

05-06-2020